Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44201) Peppo válasza Dreadloord (#44193) üzenetére


Peppo
őstag

Ha mindenképp harcból akarod összeszedni a pénzt, akkor érdemes massacre missiont vállalni valahol, ahol már elég magas a reputációd néhány frakciónál, és akkor azok adnak olyanokat pl. hogy nyírj ki 60 kalózt és kapsz érte 30 millát. És ha több frakciótól is veszel fel küldetést ugyanoda, akkor egyszerre íródnak jóvá a killek, vagyis az a 30 milla akár 90 vagy 120 is lehet. (Persze ehhez ally státuszban kell lenni az adott frakcióknál) Ha a célpont rendszerben van low res site, akkor még csak erős hajó sem kell hozzá, szimpla kacsavadászat az egész.

Megfelelő helyek erre: Heveri, ahonnan lehet felvenni küldetést a Logoni ill. Paitina rendszerekbe. De jó erre a HIP 8444 is, ahol birodalmi rangot húz a nép. Ott hamar fel lehet tolni a reputációt, aztán 4-5 helyről egyszerre is felvehetsz a szomszédos HIP 8758 rendszerbe, ahol van low res site. Rengeteg pénzt össze lehet szedni pár nap alatt. Aztán rá lehet menni a komolyabb közepes vagy akár nagy hadihajókra is.

(#44202) ToMy_ válasza duvi (#44197) üzenetére


ToMy_
tag

Szóval ha frackiónál nem tudom kifizetni vmiért (bug, anyámkínja...) akkor marad az Interstellar Factors?
Amúgy közben megoldódott, voltak a rendszerben facility-jeik, odamentem, szétcsaptam, aztán megjöttek a rendfenntartók, azok meg engem csaptak szét... :)
Ezzel nullázódott is a bounty-m.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat.

(#44203) ledgeri válasza duvi (#44200) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A főleg itt részt nem értem igazán...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44204) orientcx válasza Apollyon (#44169) üzenetére


orientcx
őstag

Kicsit megkésve, de jobb későn, mint még annál is később... :)

"Milyen hajófestést?.)"

Már nem emlékszem pontosan, de ne gondolj valami pazar, egyéni, Banksy által tervezett káprázatos műalkotásra. Azt hiszem egy sima fekete festést kaptunk egyszer, abból az elgondolásból, hogy kiadtunk egy rakás pénzt a lifetime-ra, mondván hogy akkor az évente megjelenő fizetős DLC-k nekünk már ingyen lesznek. Aztán mint ismeretes, azon az egy árva db Horizons-on kívül nem jött semmi új. És Braben úr úgy gondolta, hogy ezt az apró mulasztást remekül lehetne kompenzálni egy ingyen hajófestéssel. :N
Nem akarok panaszkodni, mert még így is bőven kijátszottam az ED-ből a beleinvesztált pénzmennyiséget az utolsó penny-ig, elmaradt DLC-k ide vagy oda, de annyi azért csak kikívánkozik belőlem, hogy ezt intézhették volna picikét kevésbé pofátlanul, vagy inkább ne adták volna ezt sem. Na mindegy.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44205) duvi válasza ledgeri (#44203) üzenetére


duvi
nagyúr

A Discordra értettem, ahhoz kapcsoltam.

(#44206) duvi válasza ToMy_ (#44202) üzenetére


duvi
nagyúr

"Szóval ha frackiónál nem tudom kifizetni vmiért (bug, anyámkínja...) akkor marad az Interstellar Factors?"
Igen :K

(#44207) Dreadloord válasza Peppo (#44201) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Köszi,

el is mentem Hemeribe, itt volt pont mellettem. paitinába csak 2 küldi szól, Logoniba egy sem, de rendszeren belül rengeteg massacre van. Ha jól értem itt polgárháború van és 3 fél között kellene választanom 1-et és a másikakat ölni? Vagy ezt ne erőltessem, csak a más rendszerekbe szólóakat?

Illetve ez független rendszer, ez repuban számít valamit, vagy csak az adott küldetésadó? Nem igazán értem, hogy pontosan hogy és milyen reput érdemes húzni, vannak a frakciók a rendszerrel, hogy hová tartozik, akkor az állomás, hogy hová tartozik, illetve a küldetésadók. Kicsit keverdnek nekem ezek :) Szóval mire figyeljek?

Egyelőre mindenhol neutral vagyok, ha jól átom.

(#44208) Peppo válasza Dreadloord (#44207) üzenetére


Peppo
őstag

Van, mikor normál (nem kalóz) frakciók háborúznak egymással, de én azt nem szeretem. Egyrészt kalózt irtani jobb, másrészt őket többen is utálják, tehát több frakciótól tudsz küldetést felvenni ugyanarra a helyre, míg előző esetben csak az egyetlen rivális frakciótól. Szóval kalózt irtani jövedelmezőbb is. Ráadásul a helyi védelmi erők is kedvelni fognak utána, és egyszerre sok frakciónál megy fel a reputációd is. (Már ha nem lenne már maximumon.)
Az ilyen kalózos küldik jellemzően másik rendszerekbe szólnak. Azért ajánlottam a Heverit, mert a Logoniban és a Paitinában is van gyűrűs bolygó, így van resource site is. Ott meg hemzsegnek a célpontok, és hacsak nem haz resbe mész (eleinte semmiképp sem ajánlom), akkor lesz segítséged is a helyi rendőrség személyében.

Az, hogy a nagyhatalmak közül kiknél szerzel jópontot, az attól függ, hogy a küldetést adó frakció hova tartozik. Ha pl. a Föderációhoz, akkor a küldetés teljesítése húzza a föderációs rangodat is. Szóval a frakció a lényeg, aki adja.

Először persze, neutral vagy. Érdemes nekik pár könnyebb küldetést gyorsan megcsinálni, mert a küldetésért járó jutalom nagyban függ attól, hogy mennyire vagy jóban az azt adó bandával. Pl. ha csak közepes vagy, akkor azért a 60 kalózért nem adnak 30 millát, de talán még tízet sem. Szóval először érdemes kicsit javítani a kapcsolaton, aztán felvenni a mészárlós küldetéseket. Persze kezdheted is ezekkel, a repud javítják ezek is, csak akkor eleinte még szar lesz az értük járó pénz.

[ Szerkesztve ]

(#44209) zeno79


zeno79
őstag

Sziasztok!
Kezdő játékos vagyok, kb. 20 órát toltam a játékba még csak, és legalább ugyanennyi videót néztem meg a játékkal kapcsolatban, meg olvasgatok is, de szeretnék feltenni néhány "általánosabb" kérdést.

Van már Cobra MKIII-m, pajzsgenerátor, meg szerkezet-integritás erősítő vagy mi, beam laser, stb. Mindenből amiből lehet megvettem a jobbat, de ez "D" minőségben ki is fullad. Egyszerűen nem ajánl fel jobbat a listákban. Hogyan tovább, vagy már nem lehet tovább fejleszteni?
Mérnökök még zároltak, nem igazán tudom mit csináljak. Elképzelhető hogy más rendszerben kapok mondjuk "B"-s cuccokat? Hol/hogy keressek?
Ki lehet valahogy menteni a hajóm felszereltségét hogy megnézzétek/véleményezzétek jól csináltam-e? (mint ahogy valaki összeállítását meg lehet nézni a coriolis.io/outfit/cobra_mkIII.......)

Aztán a "firegroup" sem teljesen világos: értem hogy A-csoport, B-csoport és ezt az "N" billentyűvel váltogatom, és az 1 és 2 pedig a két egérgomb, de ez az "M" billentyű: combat mode, discovery mód valahogy bekavar :F Szkennelni még semmit nem szkenneltem, lehet ezért vagyok "bezárva" erre a pár rendszerre?

Ha jól látom a Pilot's Federationnál vagyok tökömtudja hol az univerzumban, a környéken lévő 2-3-4 rendszerben szoktam szállítási munkákat elvállalni, már friendly vagyok náluk. Egyszer kalandvágyból elmentem egy eggyel arrébb lévő rendszerbe, ahova nem kaptam leszállási engedélyt. Szóval hogyan tovább? Nem látom még át a hatalmi erőket, nézni kell ha bóklásznék? De pl. elmentem volna a Sol rendszerbe, hogy megnézzem csak úgy a Földet meg a többit, persze nem lehet, mert nincs engedélyem...

A küldetéseknél választhatok hogy az Alfa cég vagy az Omega céget segítsem. Hogy döntsek? Érdemes belekezdeni? Nagyon durva csaták vannak benne, korai még?

A nav menüben az első néhány oszlopban az a nagyon sok ikon ... nem találtam magyar nyelvű magyarázatot még mi-micsoda... meg egyáltalán: hova mehetek, hova érdemes?
Csak szállítmányozási küldetéseket fogadtam el, azokat már ki tudom választani, de szeretnék már nyitni, tágítani a látóteremet.

"Holdjáróm" elképzelhető hogy nincs? ... és érdemes azzal vacakolni? Nem találom a 3-as (középső) komputeremben, de a 4-esen még a lámpakapcsolót sem találom, pedig valamelyik videóban láttam h bányászáshoz fel lehet kapcsolni.

Szóval még így, az elején túl sok, és eddig szinte csak olyan videókat láttam, amik csak egy "hogy bányásszak"ot mutat meg, de hogy pl. miért nincs a felszereléseim között B-s...?

Hát, ha valaki tud segíteni, azt nagyon szépen megköszönném

[ Szerkesztve ]

(#44210) zeno79


zeno79
őstag

Ja, még egy további:
minden videóban látom, és olvasom, hogy figyeljük a max ugrási távolságot és csak olyan távolságban lévőt fogadjunk el... de nem világos, ha teli a tank, akár kettőt-hármat is tudok ugrani, illetve megpakolva eleve ugye rövidebbeket... tehát miért ne lehetne 2x-3x is ugrani egy fuvarban? Főleg egy fuelscoop-pal meg fueltankkal?
Discovery szennert se tudok venni, nem hogy warranty vagy mit a kőrözési adatokhoz...

[ Szerkesztve ]

(#44211) Peppo válasza zeno79 (#44209) üzenetére


Peppo
őstag

Abban a rendszerben nem lehet jobbat kapni, de máshol igen. Itt tudsz adott modulokat, hajókat árusító állomásokat keresni. Reference systemhez megy az, ahol éppen vagy, és a Station sells modules mezőbe meg a keresett modul vagy modulok. (Egyszerre túl sok modult ne adj meg, mert akkor lehet, hogy nem talál olyan helyet, ahol mindet kapni.)

Mérnökölés megkezdéséhez kicsit repkedni kell. Ha már kicsit fejlődtél, mint felderítő, majd a mérnökök is kezdenek elérhetővé válni.

Vannak cuccok, melyek csak combat módban működnek (jellemzően fegyverek), és vannak, melyek meg csak discovery módban. Pl. szkennerek. Van, amelyik mindkettőben. Ezeket végig kell próbálgatni, de többnyire logikus is, melyiket hol használhatod.

Szerintem egyelőre szokd az irányítást, vállalj könnyebb (szállító) küldetéseket. Harcot egyelőre ne erőltesd, ahhoz kell némi rutin és legalább A-s cuccok a hajóra, bár igazán csak majd mérnökölve fog jól működni. Az ilyen alfa vagy omega cégek közötti háborúk úgynevezett conflict zone-okban mennek, és ott durva harcok vannak. Azt még a jelenlegi felszereltségeddel nem ajánlom.

Holdjáróhoz kell a hajóba egy planetary vehicle hangar nevű modul, és abba kell venni egy Scarabot. Utána már tudod majd használni bolygók felszínén.

Lehet fuvart vállalni messzebb is, csak nem biztos, hogy megéri. De eleinte, amíg gyakorolsz, belefér néhány ilyen is, hogy szokd a navigációt, ill. gyakorold a fuel scoop használatát.

Discovery scanner alapból van minden hajón, nem kell venni. Az egyéb szkennerek, mint pl. a kill warrant scanner, a utility modulok között van, és nem biztos, hogy ott, ahol vagy, kapni ilyet.

(#44212) ToMy_


ToMy_
tag

Elvállaltam egy turistás missziót. Ráadásul criminal mastermind a fickó, a világon kb. mindenhol persona non grata, szóval nem egyszerű.
Mindegy, nagyjából megy, most viszont van egy érdekes dolog:
az űrutazás 3. állomásának megjelölt egy earth-like bolygót, nem landolható, ott orbitálok már 10 perce a bolygó körül, de nem mond semmit a fickó, hogy okés, tiplizhetünk tovább.
Ilyenkor mi van?

szerk.
na mire beírtam, már meg is lett, a bolygón van pár poi, azokra kell rárepülni.

[ Szerkesztve ]

(#44213) Raymond válasza ToMy_ (#44212) üzenetére


Raymond
félisten

Ezekre nem tudsz leszallni, de a missziohoz ez nem is lenyeges. Van ott a kozelben egy Tourist Beacon, azt kozelitsd meg, jeloled be es scanneld.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44214) zeno79 válasza Peppo (#44211) üzenetére


zeno79
őstag

Nagyon szépen köszönöm Neked , sokat segítettél :R , már világosabb kicsit

(#44215) Submarine válasza zeno79 (#44210) üzenetére


Submarine
senior tag

És azért érdemes a lehető legnagyobbat ugrani, hogy minél kevesebbet kelljen.
Az gyakorlatilag egy töltő animáció, ami mindig ugyanannyi időt vesz el.

Az inara-n is sok mindent tudsz keresni, és pl. a hajóidat is megjeleníti ha beregelsz és összekapcsolod a frontier accoddal.
De ha egszerűen a coriolis-on kikeresed a hajód típusát, moduljaidat, azt is tudod linkelni amikor kész.
A változtatással változik a link is, úgy műxik az oldal.

Nem biztos, hogy a legdrágább alkatrész a legjobb, felhasználási terület függő.
Kezdd el nézegetni a mérnököket, amíg elkezded, addig futárkodjál, szállíthatsz utasokat, meg lehet felfedezni is.

Ott lesz az a villanykapcsoló a 4.(jobb)panelen, meg gombot is lehet rá kiosztani, az infra vagy milyen világítás hasznosabb a sima lámpánál (látsz a sötétben). De most meg nem mondom, hol kell a controls menüben kutakodni utánuk, talán a miscellaneous környékén.

A hatalmi erőkkel egyelőre ne foglalkozzál, gyakorlatilag nincs semmi jelentőségük amúgy sem. Mondjuk ha lepaktálsz is valamelyikkel, 4 hetet kell várni, azt belekalkulálhatod.
De most erről megint kellene írni egy oldalt.
:D

(#44216) ToMy_ válasza Raymond (#44213) üzenetére


ToMy_
tag

igen, meglett, köszi.

(#44217) zeno79 válasza Submarine (#44215) üzenetére


zeno79
őstag

Köszönöm! Akkor este megcsinálom a hajóm adataival a coriolis linket, és belinkelem véleményezésre

(#44218) Raymond válasza zeno79 (#44217) üzenetére


Raymond
félisten

Coriolis tipp - ha bekonfiguraltad a hajot akkor jobbra fent a $ jelre kattintva megnyitja az EDDB-t hogy hol veheted meg az adott konfiguraciot (hol van raktaron minden ami kell hozza). Ha ott az oldalon aztan beirod a Reference System mezobe hol vagy most akkor ahhoz viszonyitja a listat es a hozzad legkozelebb levo allomasokat mutatja eloszor (alapbol a Sol-t veszi ha semmi nincs abban a mezoben).

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44219) zeno79 válasza Raymond (#44218) üzenetére


zeno79
őstag

Köszönöm! És dokkolni tudok/lehet, vagy kell hozzá valami? Van vagy 400e kreditem

(#44220) Raymond válasza zeno79 (#44219) üzenetére


Raymond
félisten

Dokkolni? Gondolom tudsz, mert akkor eddig hogy dokkoltal? :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44221) zeno79 válasza Raymond (#44220) üzenetére


zeno79
őstag

:D persze, tudok, csak egyszer nem kaptam engedélyt az egyikre (de nem tudom mi volt amire nem szállhattam le), azért kérdem hogy szabadon odamehetek tetszőleges állomásra és vásárolhatok?

(#44222) Raymond válasza zeno79 (#44221) üzenetére


Raymond
félisten

Nem sok permit-es rendszer van, szerintem veletlenul belefutottal ilyenbe. De ki is irja ha kell hozza ha jol tudom, nem is tudsz a rendszerbe utat tervezni ha nincs permit-ed :F

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44223) nTom válasza zeno79 (#44221) üzenetére


nTom
aktív tag

A kicsi outpost állomásoknál nem mindig van szabad leszállóhely, várakozni kell amíg lesz üres

(#44224) zeno79 válasza nTom (#44223) üzenetére


zeno79
őstag

Köszi Nektek, rendesek vagytok. :)

(#44225) Peppo válasza zeno79 (#44221) üzenetére


Peppo
őstag

Néha nem ad engedélyt. Van, hogy nincs szabad dokkolóhely. Ez outpostokon szokott előfordulni, ha közepes méretű hajóval mész, mert abból csak egy dokkolhat egyszerre. És ritkán még kis hajóval is megtörténhet, ha nagy a forgalom.
Másik ok lehet, hogy 7500 méternél távolabbról próbáltad.
És nagyon ritkán van, hogy valamiért meghülyül, és nem enged. Sajnos a játékban akad bug bőven. Ilyenkor kilépsz menübe, majd vissza, és akkor már általában működik.

(#44226) zeno79 válasza Peppo (#44225) üzenetére


zeno79
őstag

Mindegy, csak bóklászni akartam kicsit, de a visszaútra azért volt üzemanyagom :-)
Természetesen 7,5 km-en belül kértem, azt már megtanultam. Valószínű pici hely volt kevés/foglalt pad-okkal (úgy nézett ki)

(#44227) orientcx


orientcx
őstag

Úgy látszik, a fejvadász küldiket osztogató frakcióknál is kitört a karácsonyi akció láz. Ezekkel a megbízásokkal eddig is jól lehetett keresni, de most egy picit még jobban... :K


Ekkora 15 db ügykezelésért eddig max 8 Misike volt a jutalom




eddig 30 kuncsaft elfenekeléséért 17 Miska járt.

A Jóisten tartsa meg ezeket az új szokásokat! Majd másfél milla minden egyes kilőtt h*gyos sidiért, vagy Eagle-ért :)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44228) Apollyon válasza orientcx (#44227) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Inkább annak örülnék, ha egy 20-30 perces küldiért nem 3-5 darab engineering materialt adna jutalmul, hanem mondjuk 10x többet.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#44229) Peppo válasza orientcx (#44227) üzenetére


Peppo
őstag

Ez valami balansz patch vagy megint elcsesztek valamit a Frontiernél? Bár náluk a kettő kb. ugyanaz. :D

#44228 Apollyon
Igen, ezt arányosabbá tehetnék. Bár az assasination küldetésekből elég jól jönnek azok is.

[ Szerkesztve ]

(#44230) orientcx válasza Apollyon (#44228) üzenetére


orientcx
őstag

Az ilyesmivel nekem már teli a padlás

Bocsi, Fed szájhero vagyok, muszáj dicsekednem, mert különben belém szárad... :B

Peppo - "Ez valami balansz patch vagy megint elcsesztek valamit a Frontiernél?"

Nem tudom, majd egy pár nap alatt kiderül.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44231) Raymond válasza Peppo (#44229) üzenetére


Raymond
félisten

Payout re-balance, par hete jelentettek be. Eloszor a banyaszat volt most pedig a harc. A higher risk = higher reward lenne a terv.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44232) duvi válasza Peppo (#44229) üzenetére


duvi
nagyúr

(#44233) orientcx válasza Raymond (#44231) üzenetére


orientcx
őstag

Higher risk? npc-k ellen? Nagyobb a kockázat, ha Ödönkétől akarod elvenni a gumi maci adagját.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44234) orientcx válasza duvi (#44232) üzenetére


orientcx
őstag

Hát ez így viszont elég érdekes, amolyan igazi Braben féle logika. A winges küldik maradnak a régi díjazásban, a solo-k meg a megemelt összegeket kapják.
Hmmm, Vajon lőjek ki 81 hajót 39 milláért a régi winges módon, vagy inkább válasszam az új díjazás szerinti 30 kuncsaftosat 41 milláért...?? :F ??
Melyiket válasszam, ... melyiket válasszam, jaj Istenkém, elakadtam, angol tudósok, hol vagytok, segítsen már valaki a döntésben. :U

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44235) Peppo válasza Raymond (#44231) üzenetére


Peppo
őstag

Köszi!

Hát, kicsit szkeptikus vagyok a magasabb kockázattal kapcsolatban. Szerintem ugyanúgy fognak szétkenődni a Corvette "szélvédőjén", ahogy korábbi társaik. :D

#44232 duvi

Köszi neked is!

(#44236) Raymond válasza orientcx (#44234) üzenetére


Raymond
félisten

Az uj infok szerint "combat payouts buffed 4x-10x" ugyhogy eljott a te vilagod :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44237) Munkas


Munkas
aktív tag

Ezt a részét elrontották (vagy csak vártam többet a játéktól). Hajdan a C=64-en, napokig kellett játszani, hogy jusson pénz több árura esetleg jobb fegyverekre. Ezt meg elkezdtem tegnapelőtt, és már a harmadik közepesen felszerelt űrhajó áll a garázsban. Gondolkozni se kellett hozzá, mert a küldetések adták magukat. Mivel sematikusak, kb. fél nap alatt kiderült, hogy melyikek hozzák időarányosan a legtöbb bevételt. Még a harcokban is bejön ugyanaz a séma, csak minden arányosan erősödik.
Nagyon farmolósra hegyezték ki. Tartok tőle, hogy így unalmas lesz.

(#44238) duvi válasza Munkas (#44237) üzenetére


duvi
nagyúr

Azért van még "némi" tartalom a játékban ;) Guardianok, Thargoidok, Power Play, Engineerek, illetve ott a játékosfrakciózás, ahol megismerheted a BGS (háttérszimuláció) rejtelmeit és új célokért kűzdhetsz.

(#44239) orientcx válasza Munkas (#44237) üzenetére


orientcx
őstag

Ami a pénzt illeti, azt az utóbbi időben valóban nagyon durván elméretezték, de itt önmagában a pénzzel nem sokra jutsz. Annyi minden van ebben a játékban(jól látod, grind is akad bőven), hogyha ebben az ED világban jól érzed magad, akkor sok örömöd lesz benne. Ha történetet vársz, aminek a végén ott a főellenség, akinek a legyőzésével te is megmenthesd a világot, akkor csalódni fogsz. Itt senki nem terelget, neked kell eldöntened, mit szeretnél.
Megnyugtatlak, attól a legkevésbé sem kell tartanod, hogy napok alatt mindent el fogsz érni, amit akarsz, és mindent tudni fogsz, amit érdemes, de ha alapvetően megszereted az ED-t, és belemélyedsz, akkor ezt magad is tapasztalni fogod.

Raymond - " "combat payouts buffed 4x-10x" ugyhogy eljott a te vilagod :)"

Még hogy az én világom? Ez rágalom, én meggyőződéses pacifista vagyok. Minden creditet szorgos kétkezi munkával kuporgattam össze csavargyári éjszakai műszakokkal. Fegyverek is csak azért vannak a hajómon, hogy ha netán összefutnék valamelyik régi ismerősömmel valamelyik RES-ben, üdvözlő lövéseket adhassak le(rájuk).
Elvégre köszönni csak kell, nem vagyok bunkó! :K

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44240) 4580693 válasza orientcx (#44239) üzenetére


4580693
senior tag

Ez szóról-szóra így van. Bele raktam a játékba kb. 1000 órát már, de csak mostanában kezdtem el a guardianokkal meg a thargoidokkal foglalotoskodni. :)

(#44241) Peppo válasza Munkas (#44237) üzenetére


Peppo
őstag

Igazából a régi Elite is farmolós volt. Ott is sokszor ugyanazon a kereskedelmi útvonalon repkedtünk oda-vissza, és farmoltuk a pénzt. Az ED-ben a pénz ma már nagyon könnyen jön. Túl könnyen. Viszont csak a pénzzel nem sokra mész, gyakorlatilag a mérnökölés nélkül csak drága, de nem jó hajóid vannak. És a mérnökök elérése már nem megy gyorsan.
Aztán ott vannak még egyéb lehetőségek is, amelyeket már említettek mások. Powerplay, Thargoidok, Elite minősítések elérése, föderációs és birodalmi hajók megszerzése, és nem utolsó sorban a multiplayer. Ezek közül te döntöd el, melyiket akarod és melyiket nem. De nem is segít a játék abban, hogy eldöntsd, itt minden rád van bízva.

(#44242) 4580693 válasza Peppo (#44241) üzenetére


4580693
senior tag

Bezony. Az a szabadság, ami a játékban van, az a lényeg.

(#44243) zeno79


zeno79
őstag

Sziasztok!
Kezdő vagyok még a játékban, és inkább szállításra fókuszálok még eleinte. Eddigi kreditjeim függvényében jelenleg így áll a Cobra MKIII-m.
A biztonság, a védekezés lenne a fontos, de azért tudjak én is odacsapni, ha megtámadnak. Építő jellegű kritikát fogadnék, hogy jó-e az irány, vagy valamit cseréljek le... esetleg másik hajót nézzek? Sokan szeretik ezt a hajót a sokoldalúsága miatt és nekem sincs bajom vele, de nem ismerem a többit.
4B PowerPlant van és már szinte teljesen kimaxoltam a képességeit. Nem kellett még használnom, de jó választás pl. a 2B Rail Gun? Elég nagy kárt okoz per másodperc ;]
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#44244) Peppo válasza zeno79 (#44243) üzenetére


Peppo
őstag

Jó a railgun és még sok másik fegyver is. Bár kezdetnek inkább valami gimballed multi cannon-lézer kombót ajánlanék. De persze ízlés dolga, van, aki a frag cannont imádja (nem alaptalanul), mások a plazmát, és sokan meg rakétáznak.

A probléma nem itt van. Az a helyzet, hogy mérnöki tuning nélkül egy hajónak már a közepes szintű kalózok ellen sincs semmi esélye, amennyiben harcra kerül a sor. Nem csak kis hajóknak, de akár egy Anacondát is szétszednek pillanatok alatt. Miért? Mert az ő hajóik tuningolva vannak, minél magasabb szintűek, annál durvábban. Szóval te hiába teszel akár A kategóriás cuccokat is a hajódra, kevés lesz. Egy Cobra meg tényleg pár lövés nekik. Ha már harci szállítóhajó, akkor szerintem a Krait II/Python testvérpár valamelyikével, ill a nagy hajókkal érdemes majd tervezni. Ezeket meg lehet úgy építeni, hogy rakterük is maradjon, de legyen rajtuk nagy pajzs, fegyverek, és sikeresen vehesse fel a harcot kb. bárkivel.

Ha harci hajót akarsz, két dolog kell majd, de ezeket párhuzamosan is beszerezheted. Egyrészt pénz. Még kisebb hajók esetén is milliós tétel egy jó felszerelés, nagyobbaknál meg százmilliókban mérhető. Másrészt el kell kezdened kapcsolatba lépni a mérnökökkel, materialokat kell gyűjtögetned, és aztán ha eljön a pillanat, kiválasztani a neked való hajót és nekiállni tuningolni.

Addig viszont ha valaki megtámad, kerüld el, ahogy tudod! Ezen segít, ha a thruster és a fraame shift drive A kategóriás a hajódban, és egy akkora pajzs legyen rajta, ami legalább 10 másodpercet kibír, mire lelövik rólad. De még jobb módszer, ha eleve nem kerülsz harcba, nem hagyod, hogy kirángassanak supercruise-ból. Eleinte sajnos ez az egyetlen módszer. Ha rakományod van, azt időnként megkívánja valaki, akinek sajnos szinte biztosan jobb hajója van, mint neked.

[ Szerkesztve ]

(#44245) zeno79 válasza Peppo (#44244) üzenetére


zeno79
őstag

Értem, hát, nagyon köszönöm a részletes magyarázatot! Akkor a védekezés úgy néz ki, hogy gyorsan menekülök :R
A kiárngatást hogy lehet elkerülni?

[ Szerkesztve ]

(#44246) zeno79 válasza Peppo (#44244) üzenetére


zeno79
őstag

Azért kár, hogy ennyire egyenlőtlen küzdelmeknek van/lehet kitéve a játékkal ismerkedő újonc. Tudom, a való élet is így működik, de igazán lehetne egy "homokozó" rendszer vagy valami

(#44247) Peppo válasza zeno79 (#44245) üzenetére


Peppo
őstag

Amikor elkezdenek kiszedni, ott van előtted egy escape vector feliratú irányjelző. Azt kell követni, aztán egyszer csak megszabadulsz az üldözőtől. Kis hajóval, ami gyorsan fordul, ez elég könnyű.

#44246 zeno79

Igazából van. Megteheted, hogy megállsz egy nav beacon mellett vagy low res site-nál, és vársz, amíg alacsony szintű wanted státuszú hajót látsz. Mondjuk Sidewinder, Eagle, és ezekhez hasonló, kisméretű gépeket, max. expert szintig. Ezeket gyorsan szét lehet kapni. De azért még ehhez is A kategóriás cuccokkal érdemes szerelni a hajót. Főleg a pajzs legyen a lehető legjobb.

Nem, azt másképp értették szerintem. Mikor megpróbálnak kiszedni, megteheted, hogy nullára veszed a tolóerőt, ezzel úgymond megadod magad, és hagyod magad kiszedni. Ilyenkor az FSD hamar újra bekapcsolható, így cska annyit kell tenned, hogy gyorsan menekülni kezdesz, amjd ahogy lehűlt az FSD, ugrasz is. Ehhez kell, hogy azt a 10-20 másodpercet túl tudd élni.

Harc közben, ha kidobsz egy heatsinket, egy kis időre lehűl a hajód, és nem tudnak befogni. Ilyenkor lehet menekülni.

[ Szerkesztve ]

(#44248) zeno79 válasza Peppo (#44247) üzenetére


zeno79
őstag

Valahol azt olvastam hogy le kell állni, mert akkor nem tudják követni a hajtóművem jelét :F

(#44249) zeno79 válasza Peppo (#44247) üzenetére


zeno79
őstag

:R

(#44250) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Sziasztok,

köszönöm a tippekek a Paitina rendszer környékére, találtam is wingnek ajánlott masscare küldit, 30 kalóz 3,5 milláért, tudom, hogy nem sok, de így is az eddigi legjobb küldim. Low res siteon simán tudom az alap kalózokat lőni 2 óra alatt megvan a 30 db. Ráadásul olvastam, hogy most emeltek a bountikon, kws-el ölve kékkel kiír 20e kreditet, viszont a bounty fülön 60-80k-kat ír jóvá, és azt is kapom meg, szóval tényleg jól megemelték (2 óra alatt így keresek összesen ~6 millát, ez nekem álom szint egyelőre 1 hét játék után, és élvezem is).

Ami kérdés: Hiába lépek ki menübe, vissza a játékba, nem akar több ilyen küldit felajánlani, jó lenne 1 rendszerbe 3-4 ilyen kalózosat is felvenni. Ti hogy szoktatok küldiket halmozni, állomások közt kellene ingáznom a szomszédos rendszerekben és imátkozni?

Másik kérdés: Ami nehéz néha, hogy mögé kerüljek az ellenfélnek. 4-re rakom az enginet, kék sávba a sebességet, és fordulok egérrel, néha thrusterrel is rásegítek, de egyszerűen fordulnak annyira gyorsan, mint én. Pedig 3A-as mindenem a viper mk3-on. A flight assisttal kellene játszanom, hogy kikapcsolom ilyenkor, vagy min múlhat még?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.