Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44251) ToMy_ válasza zeno79 (#44246) üzenetére


ToMy_
tag

Ameddig nem mész ki a Pilot's Alliance területéről, addig kvázi az a homokozó... :)

(#44252) ToMy_ válasza zeno79 (#44245) üzenetére


ToMy_
tag

Az ESCAPE VECTOR-t kell a képernyő közepén tartani. A bal oldali kék az "élet", a jobb oldali piros a "halál". Ha középen tartod, akkor a kék növekszik, a piros csökken, ha nem sikerül, akkor pont fordítva. Akkor nyertél, ha a kék felmegy, a piros meg elfogy.

(#44253) gentlelynx válasza ToMy_ (#44251) üzenetére


gentlelynx
tag

Sajnos már megtalálták az exploit-ot, amivel vissza tudják magukat "csempészni" a gankerek, akár Corvette-el is a kezdő zónába...

(#44254) wollnerd válasza gentlelynx (#44253) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Ez elég súlyos! Megérdemelnének akár permabant is emiatt! :((

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#44255) Peppo válasza Dreadloord (#44250) üzenetére


Peppo
őstag

Mission board tízpercenként frissül. Kilépés, belépés ezen nem segít. Ki kell várni.

Küldetést úgy vegyél fel, hogy lehetőleg különböző frakciók adják. HA egytől veszel fel sokat, akkor azokat sorban, egymás után tudod csak teljesíteni, de ha van mondjuk három különböző frakciótól küldetésed ugyanoda, akkor egy kalóz kilövése mindháromnál jóváír egyet.

(#44256) orientcx


orientcx
őstag

Nem tudom, ti mit tapasztaltatok, de nálam gyak eltűntek a jó kis fejvadász küldik. Nem hogy az emelt összegűek, de mind. Ez egy kicsit olyan, mint az Orbántól kapott ingyen parkolás(persze az önkormányzatok zsebére), ingyen van, de pont emiatt nincs, hááá akkóó meg nem mindegy, hogy ingyéé van(ill nincs)? - na ebbe most én is belezavarodtam... :U
Jó, nem mondom, eddig is voltak nehezebben gyűlő időszakok, pláne ha néhány frakció még kakaskodik is egymással, de hogy huzamosabb idő óta fixen semmi, na az már tényleg túlzás.
Értem én, most buffoltátok, meg minden, de nem mindegy, hogy mennyit fizetnétek érte, ha lenne, ha nincs? :U

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44257) gentlelynx válasza orientcx (#44256) üzenetére


gentlelynx
tag

Nekem tegnap este az arcomba tolt durva összegű pirate massacre-kat, amik nem voltak wing-esek... Viszont volt pár wing-es, ami szánalmasan keveset adott a fentiekhez képest.
A nem winges pirate massacre 30 kalózért közel 40 millát ajánlott.
( :F vagy fordítva?... Fenébe, jobban kell figyelnem...)
Mondjuk majdnem mindegy és ne felejtsük, hogy ehhez jozzá jönnek a vócserek...

(#44258) Raymond válasza orientcx (#44256) üzenetére


Raymond
félisten

Ez megint valami bug-nak tunik.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44259) orientcx válasza orientcx (#44256) üzenetére


orientcx
őstag

Ez a Braben figyeltet engem! Alig böffentettem el magam a hiányzó küldik miatt, máris feltűnt az első lehetőség. Órák óta az első. És amikor eufórikus állapotban közelítettem a kurzort az "accept" felirathoz, szerintetek mi történt? Igen, a Hitchock-on szocializálódott fórumtársaink jól gondolják: connection error. :W
Szerencsére a visszatöltésnél még épp beleestem az adott 10 perces blokkba, úgyhogy második nekifutásra csak sikerült besöpörnöm azt a megbízást.

Hurrá, sikerült 1 azaz egy db megbízást begyűjtenem! És csak alig egy pár óra kellett hozzá!

:C

gentlelynx - Jól mondod, ez tegnap is így volt, a hetesek maradtak, a naposak feljavultak.
A hagyományos, hetes fizet 39millát 81 kuncsaftért, a napos meg 41 millát, 30 ügykezelésért. Ezen már tegnap is jót szórakoztam (#44234)

Raymond - Úgy legyen

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44260) gentlelynx válasza orientcx (#44259) üzenetére


gentlelynx
tag

Ha már maradunk a kérdésnél; winges kevesebbért, vagy solo mission...
A winges, ideális esetben 4 felé osztódik, tehát a frakció részéről a kifizetés szempontjából lehet matekozni:
4x39 : 81 ük (1,9mill / ük) (ha nincs tele a wing, pl. 3 főre már 1,4/ük)
1x40 : 30 ük (1,3 mill / ük)
Ha egyáltalán létezik a fogalom, hogy "angol logika", akkor valahol itt keresendő az FDEV indítéka.
(Persze mondanom sem kell, hogy a fenti számolás a szükséges ráfordítás időfaktorát figyelmen kívül hagyta, annak figyelmen kívűl hagyásával, hogy nem lehetne figyelmen kívül hagyni ;] :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#44261) orientcx válasza gentlelynx (#44260) üzenetére


orientcx
őstag

Igazad van, ez valóban egy értelmes magyarázat. Még akkor is, ha szerintem a CMDR-ek 98%-a a wingeseket is egymaga csinálja, ahogy én is. Ahhoz sokkal nehezebbeknek kellene lennie, hogy csak wingek merjenek nekivágni, de szerintem relatíve kevesen játszanak csoportba tömörülve, a nehezítés miatt biztos lenne zúgolódás. De végül is mindegy, csak adná már ezeket a küldiket!

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44262) gentlelynx válasza orientcx (#44261) üzenetére


gentlelynx
tag

Tegyük azért világossá, hogy itt a massacre küldetésekről beszéltünk, mert a wing-es assasinate-ek, azért közelítenek sokszor ahhoz a szinthez, aminél már tényleg érdemes esetleg összeállni. Nyilván van az a felkészültségi szint, mind "hardveresen", mind pedig röpképességben, amikor ezt el lehet hagyni, de tényleg szignifikáns a nehézségi szint különbsége a solo és wing assasinate küldetéseknél. :K

(#44263) orientcx válasza gentlelynx (#44262) üzenetére


orientcx
őstag

Nem hencegésként mondom(ill Fed szájvitéz vagyok, nem a fenét nem hencegésből :B ), de amikor megjelentek ezek a winges assasinate küldik, kíváncsiságból ránéztem, milyen nehéz(videó, még anno full MC fittel). Nem mondom, oda már a Corvette praktikusabb a Krait-nél, de szerintem különösebb nehézség nélkül abszolválható. Persze kellően felszerelt Corvette kell hozzá, meg nyilván némi gyakorlat. De anyagilag egyszerűen nem éri meg az a mission fajta. Tudom, elcsépelt a téma, a küldetésrendszer alapvető reformra szorul.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44264) Peppo válasza orientcx (#44263) üzenetére


Peppo
őstag

Assasinate szerintem csak a material jutalom miatt éri meg. 4-5 grade 5 cucc nem rossz kb. 10 percnyi melóért. Szoktam massacre mellé felvenni assasinationt is, mert gyakran előfordul, hogy ha kiugrok egy res site-hoz, a célpont olyan kedves, hogy utánam jön. Vagy ha nem is azonnal, de egy-két kilépés-belépés után igen. Ha high res site, akkor a legszebb, mert a zöldek is besegítenek, és pillanatok alatt letudva az egész négyes wing.

#44260 gentlelynx
Ez eddig is így lett volna logikus. Hiszen miért fizetne valaki négyszer annyit egy melóért, csak azért, mert mi négyen csináltuk. Az őket hol érdekelné? Szerintem ez egy jó módosítás. Persze meglepő, ha egy változás a logikusabb irányba történik. Nem ehhez vagyunk szokva. :D

(#44265) orientcx válasza Peppo (#44264) üzenetére


orientcx
őstag

És ami még szóba sem került, hogy nem csak a nem winges küldetések összege nőtt, hanem a sima bounty is. De hogy azt vajon mi alapján számolják, az sehogy sem fér abba az együgyű Fed buksimba beléje neki. :U

Ma a felvett, és teljesített küldetésekből visszaszámolva darabra pontosan tudom, hogy kilőttem 146 hajót. Az ezért járó bounty összege pedig 46.846.001 Cr volt. ez azt jelenti, hogy ügyfelenként 320.863 Cr fejpénznek kellett volna befolynia. De visszanézve a videót, ott csak a szokásos uszkve 60-140-280.000 Cr pattant a számlámra hajónként, átlagban kb olyan 120.000. Tehát az a 46 Misike díjazás ezekből sehogy sem jön ki. Talán a végén valamiféle extra bónuszt is hozzászámol, vagy tán azért kaptam többet, mert khmm, hát .. őőő ... "véletlenül" egy kevéske onion head borult a zsebemből a bérszámfejtő kávéjába, nem tudni.

:B

Emlékszem, amikor annak idején, szorgos KWS használat mellett, ha egy mozgalmas játéknap után fejpénzből összejött egy milla, akkor büszkén tettük fel a képet róla a fórumba, ma meg épp csak megvakarsz egy leselejtezés előtt álló beteg Haulert, és máris esernyőre lesz szükséged, mert csak úgy potyognak a nyakadba a milliárdok. :N

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44266) 42861 válasza orientcx (#44265) üzenetére


42861
senior tag

A dolog titka, hogy ezek a buffok még nem véglegesek, FD figyeli a fejleményeket. Jobb felül még a régi rendszer szerint írja ki a díjazást, de a bal oldali panelen viszont már az új szerint számol, és azt is kapod meg. Ha jól rémlik ez benne is volt a patch notesban.

(#44268) oke


oke
senior tag

Ezeket a massacre küldiket hogy kell megcsinálni? Eddig nem nagyon lövöldöztem, gondoltam kipróbálom. Ez lenne a küldi:
5 infected vessels of Liberate Ceos Faction.
Egyszerűen nem találok ilyen hajókat. Megnéztem a nav bacont, az elirányított, merre menjek, ott találtam Mission distress call helyeket, de nem találtam bennük egyet sem ebből a factionból Egy csomó hajót kilőttem, de ezek szerint nem a küldihez tartoztak. Mit csinálok rosszul?

[ Szerkesztve ]

(#44269) Peppo válasza oke (#44268) üzenetére


Peppo
őstag

Mikor utoljára próbáltam infected vessels küldetést, nekem nem sikerült. Bugos volt, vagy a franc tudja, de nekem egy sem spawnolt sosem.

#44265 orientcx

Ideje kipróbálnom már nekem is egy kis lövöldözést megint. Szegény Corvette már ki sem látszik az űrporból, olyan rég lett megmozdítva.

(#44270) orientcx válasza 42861 (#44266) üzenetére


orientcx
őstag

És már megint az derült ki az egészből, hogy én vagyok az ostoba... :U
Hiába, egy öntudatos Fed bugris nem pazarolja neuronjait olyan alantas dolgokra, mint az olvasás! Az agysejteket be kell osztani.
Magamtól pedig eszembe nem jutott volna, hogy ha ide írják ennyi, ha amoda, akkor meg amannyi. Jó, jó, én is hallottam már arról, hogy állítólag akadnak olyanok, akik ha a bevételük összegét a saját könyvelésükbe írják, akkor ennyi(ez náluk a baloldali panel), ha meg a NAV-nak, akkor meg amannyi(ez van itt jobb felül) :)
De akkor most már megértettem a Braben féle kettős könyvelés szisztémáját, ha itt nézem, akkor van a fejétől a farkáig, ha ott nézem, akkor van a farkától a fejéig, az pedig méterben, akarom mondani yardban annyi mint ... összesen ... őőő ... hááá ... akkor most hány éves az a nyomorult CMDR??? :W

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44271) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Sziasztok,
lassan össze jön a 20 millióm a vulturera.

Viszont olvastam, hogy kellene engineringelni ezt a hajót már. Tudnátok adni buildet enginering előttre, illetve, hogy melyikekkel kezdjek és hogyan?

(#44272) Submarine válasza Dreadloord (#44271) üzenetére


Submarine
senior tag

Üdv!
Alapból E modulokkal veszed a hajókat.
Azokat nem érdemes mérnökölni. Az A sorozatúak kicsit többe fognak kerülni, de ahogy látom 20 milla körül kijön, ahogy írod is.
A sorrend logikája:
FSD - hogy minél nagyobbat tudj mihamarabb ugrani - könnyebb lesz utazni
PowerPlant - hogy legyen elég energia a további fejlesztett modulok működéséhez
Thruster - jobb hajtómű, gyorsabbá, mozgékonyabbá tesz
Power Distrib. - energia elosztás is fontos
innentől ami ahogy neked fontosabb, pajzs, fegyók, szenzor, miegymás
viszont ahogy már írták a kollégák, csak bizonyos sorrendben lehet a mérnököket felfedezni
ez eléggé behatárolja a sorrendet meg a grindelés részét is, ami egy ideig megkeseríti majd az életedet, de idővel egyre könnyebb lesz

Hogy mit mire kell módosítani, azt megint az határozza meg mire akarod inkább használni.
Itt írtak egy "optimal pve" buildet, nyugodtan megveheted ezeket az A és D modulokat.
Nagyon nem tudsz mellétrafálni, ez még nem az a hajó, nem olyan vészes cserélgetni sem, csak ha mérnökölve van már.
Fegyverek, chaff launcher az teljesen a stílusodtól függ, meg ezzel pl. össze tudod szedni a szétlőtt hajók darabjait (nyersanyag mérnökléshez), ami nem hátrány (collector limpet + cargo rack), de elkezdeni, próbálgatni jó lesz.
Persze nem minden állomáson lehet bármilyen modult venni.
szét lehet nézni, bár nem tudom mennyire akarsz harcolni, vagy inkább felfedezni, futárkodni vele

(#44273) 42861 válasza Dreadloord (#44271) üzenetére


42861
senior tag

Biztos, hogy a Vulture-al akarod kezdeni? A power plant limitáltsága miatt elég sok kompromisszumra kényszeríti a játékost még mérnököléssel is. Én ránéznék egy Federal Assault Ship-re is. Igazi élményhajó, komolyabb huncutságok nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#44274) Peppo válasza 42861 (#44273) üzenetére


Peppo
őstag

Egy közepes hajó abból a szempontból is jobb választás lehet, hogy fér rá collector limpet és raktér, így lehet vele szedni a szétlőtt hajókból kihulló materialokat.

(#44275) duvi válasza 42861 (#44273) üzenetére


duvi
nagyúr

A FAS rankhoz van kötve, szóval ha ez még nem lenne meg, akkor inkább egy Chieftaint javasolnék neki!

[ Szerkesztve ]

(#44276) orientcx


orientcx
őstag

A minap arról panaszkodtam, hogy hiába emelték a küldik díjazását, ha nem ad belőlük egyet sem. És valóban, hosszú hosszú kínlódás árán is csak alig tudtam begyűjteni egy nagyon szegényes összeállítást. Hát ha akkor panaszkodtam, akkor úgy illik, hogy a jót is megemlítsem: Ma csak úgy potyogtak a zsíros megbízások, kb egy félóra alatt összejött egy pazar csokor belőlük, ráadásul tökéletesen elosztva. A küldikből felvehető 20 hely 12(!) frakciótól származó megbízásokkal van betöltve. Egy ideje már csinálgatom ezt a műfajt, de ilyen még soha nem volt.
Ezennel Braben bácsinak kiosztok egy piros pontot. :C

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44277) Peppo válasza orientcx (#44276) üzenetére


Peppo
őstag

Még mindig a Heveri környékén szeded össze őket? A Wiberg Hubon 5-6 frakciótól lehet szerezni küldetést, a többi honnan van?

(#44278) orientcx válasza Peppo (#44277) üzenetére


orientcx
őstag

Heveri+Paitina, és a blue rats-t leszámítva mindenkitől fel tudtam venni küldit. Pedig Heveriben tegnap még 4 frakció egymás haját tépkedte, Paitinában meg kettő választott. Fura, hogy mára minden elsimult, mert ezek legalább egy hétig el szoktak húzódni, és pláne nem egyszerre szoktak eltűnni.
Mindegy, holnapra sajnos úgyis megint egymásnak fognak esni, mint a hisztis ovisok. Szét kéne ültetni őket. :)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44279) Dreadloord válasza duvi (#44275) üzenetére


Dreadloord
senior tag

Köszi a tippeket, tetszik az ötlet, csak maga a hajó is 20 millió, néztem buildeket, még enginering nélkül is iylen 100 millió, nekem meg van 30 millióm, és napi 10-et szerzek kb.

Akkor inkább még 1 hétig farmoljak a viper mk3-al? Vagy tudtok adni buildet, ami kijön 30-40 millióból, és majd azzal megkeresem a többi rávalót?

(#44280) Raymond válasza Dreadloord (#44279) üzenetére


Raymond
félisten

Jatsz meg egy darabig aztan ha lesz 100mil akkor kenyelmesebben nezelodsz.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#44281) Peppo válasza Dreadloord (#44279) üzenetére


Peppo
őstag

Azt csináld, ami tetszik! Ez a lényege az egésznek. Nem maradsz le semmiről, ha egy héttel később veszel meg egy másik hajót. Ha jól érzed magad a Vipert vezetve, akkor nem sürgős a csere sem. Közepes hajók közt elég sok harcra is alkalmas, ill. kifejezetten harci hajó van. Olcsóbb és drágább vegyesen, de azért az tény, hogy ebben a mérettartományban 100 milla körül kezdődik az élet, ha fullra szerelt harci hajót akarsz csinálni. És sajnos itt nem sok lehetőség van a kompromisszumokra, meg kell venni a lehető legjobbat a legtöbb modulból. Továbbá gondolni kell a rebuyra is. Ha egy ilyen hajót eldurrantanak alattad, 5 milla fölötti összegekbe is kerülhet.
Szóval nem kell sietni, gyűjts pénzt és tapasztalatot, a hajók megvárnak.

#44278 orientcx

Köszi! Átugrok oda is valamikor, kicsit barátkozni velük. Ott még nem mindegyik ally.

(#44282) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Üdv! Teknap láttam csak, hogy van twitchdrop dolgokért... Ki kapott már valamit?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44283) 5150head


5150head
senior tag

Srácok az teljesen komoly, hogy egy sima 50e credites salvage küldetésen rámdob a játék egy 4 fős csapatot, akik kb 10 másodperc alatt szedik szét a kis ASP Explorerem amin mérnökölt 3A shield van meg megerősített Hull? Ez aztán a kezdőbarát balance. :W
1M ment a levesbe pedig csak egy kis lazulásra vágytam, mert a bányászatban éppen nem volt szerencsém. Amúgy van vmi RNG a játékban? Mert már kétszer szopatott meg így a game: nem találtam semmit bányászkodás közben, elmentem fevettem egy küldit és küldi közben azonnal szétkapnak... :U
Értem én hogy az ASP Ex nem harci hajó, nekem nincs is rajta fegyver, de nem is megyek vele harci zónákba, de ha úgy van megszopat a game? Az előzőnél is felvettem küldit, kijöttem hipertérből a nap mellett még le se hült a hajtómű mellémspawnoltak az enemyk és 10mp alatt szétlőttek. Amikor visszavettem a gépet akkor jött a message hogy számítsak ellenséges hajókra... kösz jókor szólsz.
Ugyan itt ajánlanátok 70M-ig bezárólag olyan hajót amit mondjuk csak 30mp alatt lőnek szét az enemyk ha a játék úgy gondolja? :( Köszi

(#44284) duvi válasza 5150head (#44283) üzenetére


duvi
nagyúr

Nézted, a küldi szintjét? Ha Elite szintű quest volt, akkor jogos.

(#44285) orientcx válasza 5150head (#44283) üzenetére


orientcx
őstag

Amikor ráklikkelsz egy küldetésre, ott van egy "recommended" rovat. Ha ott deadly vagy elite-nek ajánlják, akkor abból látszik, hogy van benne kihívás. Keress olyat, amit alacsonyabb rankhoz is javasolnak.

duvi - 1mp, tiéd a pont :)
Mondjuk az is vicces, hogy elite-nek ajánlják, és 50k a jutalom. Egy elite ennyiért már az orrát sem vakarja meg :N

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44286) 5150head


5150head
senior tag

#44284duvi
#44285orientcx
Köszi srácok! Sajnos a szintjét nem néztem, így utólag visszagondolva kellett volna :D
Kérdés: Fel tud úgy is ajánlani magas szintű küldit, hogy először vagyok ott a rendszerben és a környékén, -mert 100-200 fényévvel arrébb tevékenykedtem inkább- és még egy frakciót se húztam? Harcolni se harcoltam csak kb 3 bountyt gyűjtöttem be a kis Cobrával.
Ez azért ganéság 50e c-s küldit ajánl elitnek meg deadlynek...
A legtöbb game nem is ajánl fel komolyabb küldit egy adott szint vagy repu alatt, vagy odab@sz egy nagy halálfejet, hogy töki ehhez még kicsit vagy. Erre írtam, hogy erősen "furcsa" a balance. :U

(#44287) orientcx válasza 5150head (#44286) üzenetére


orientcx
őstag

Régen a pl dangerous szinthez kötött küldit nem is vehette föl, aki alacsonyabb rankú CMDR volt, de ez már egy jó ideje csak ajánlás. Ha először vagy a helyen, akkor is tudsz küldetést felvenni, legfeljebb lesz olyan megbízás, amit friendly, vagy allied státuszhoz kötnek. Viszont ott a helyi frakciónál először csak neutral lesz a státuszod, és ugyanazért a megbízásért csak a töredékét fizeti, mintha allied lennél. Tehát érdemes keresned egy jó helyet, ott küldetéseket csinálni a helyi frakcióknak, ettől fölmegy a repud náluk, és ha eléred az allied szintet, ugyanazért a melóért a többszörösét fogják fizetni.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44288) 5150head válasza orientcx (#44287) üzenetére


5150head
senior tag

Akkor nekem ez maradt ki valahol út közben.
A reputációt néztem, és ahhoz lőttem be, hogy ha magasabb repun vagyok már valahol, akkor keményebb küldetésekkel is megdobhat a játék.
Szóval a repu csak azt határozza meg, hogy mennyit fizet és a reputól függetlenül adhat keményebb küldetést is. Teljesen logikus... :U

(#44289) BandiT85


BandiT85
aktív tag

Sziasztok!

Ráfanyalodtam a PowerPlay-re, a Barbi pajzs miatt. Eddig mindig Bi-wawe-vel toltam, de meguntam hogy egy másik commanderrel szemben hátrányból indulok, hogy nekem nincs.
Szóval, már több mint 4 hete letérdeltem előtte (nem volt időm játszani), szóval ha kicsúszok az időablakból, akkor bukta? Vagy írtsam csak tovább Felicia néni tanítványait, csak legyen meg a szükséges merit? Amúgy azt lehet követi hogy mennyim van? 4 hét után is 750 kell? :U

(#44290) Peppo válasza 5150head (#44288) üzenetére


Peppo
őstag

Adhat kb. bármilyet, de a legdurvábbak azért jellemzően magasabb repu esetén jönnek. Ha az interdiction kivédése még nem megy biztosan, akkor azért nem árt figyelni erre, mert egy sima szállítóküldetés során is utánad küldhetnek egy deadly vadászt, aki egy AspX-et pillanatok alatt szed szét. Salvage mission már rég volt, nem emlékszem, az hogy megy, de mindegy is. Ha van rakomány a hajódban, azt bármilyen küldetéstől függetlenül is megkívánhatja egy kalóz, és azok között is akadnak magas szintű példányok. Ha az adott rendszerben van aktív küldetésed és/vagy rakomány a hajódban, akkor bármikor célponttá válhatsz. Szóval az a legbiztosabb, ha az interdictiont kivéded. Egy AspX erre teljesen jó, elég jól fordul.

#44289 BandiT85

Pontosabban, mikor a négy hét megvan, akkor kell legyen 750 merited nála. És akkor azon a (csütörtöktől induló) héten meg tudod venni a pajzsot. Aztán, ha a következő hétre hagyod megfeleződni, és mondjuk csak 400 körül lesz, akkor az a hét nem játszik, de ha gyűjtesz hozzá megint, akkor a következő héten ismét elérhető lesz. Ha viszont elhagyod Barbit, és később visszamész hozzá, újraindul a 4 hét számolása is.
Érdemes egy nagyobb adag pénzt összeszedni, aztán ha megvan a 4 hét és a 750 merit, akkor bevásárolni azokból a pajzsokból, amelyeket valószínűleg használni fogsz. Szerintem ötöstől fölfelé érdemes mindből venni legalább kettőt. Igen, ez elég komoly összegekbe fog kerülni, de megéri.

[ Szerkesztve ]

(#44291) BandiT85 válasza Peppo (#44290) üzenetére


BandiT85
aktív tag

:R És azt lehet tudni mennyi mertitem van?

(#44292) Peppo válasza BandiT85 (#44291) üzenetére


Peppo
őstag

Persze. A powerplay képernyőn kiválasztod Barbit, és a Rating menüpont alatt látni fogod.
Ott három sorban ott lesz az előző hétről áthozott merit, az ezen a héten gyűjtött, és az éppen aktuális. Annyi a lényeg, hogy mikor a négy hét lejár (ez bármilyen napon lehet), akkor az előző hétről áthozott merit legyen legalább 750, és akkor a következő csütörtökig tudsz venni pajzsot.

Nálad elvileg már megvan a 4 hét, szóval neked most kellene összeszedned 750-et, és akkor jövő csütörtöktől mehetsz pajzsot venni.

(#44293) orientcx válasza Peppo (#44281) üzenetére


orientcx
őstag

Na eddig tartott a világbéke Heveriben... :W

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44294) 5150head válasza Peppo (#44290) üzenetére


5150head
senior tag

Az első szállítós esetben teljesen megértem, akkor fullon voltam áruval és az interdiction is kb néhány másodpercig tartott, pillanattok alatt kikaptak.
A salvage-ben viszont konkrétan már a roncsnál álltam és a limpettel meg a cargo hatchel bajlódtam amikor rámdobta a 4 enemyt. :(

(#44295) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Hát nem igaz... a harmadik nap telik el, mikor játszanék, de valamit megnézni még a tegnapi nap félbehagytam, erre 3 óra múlva mg mindig kutatómunkázom, hogy mi miért is van a game-ben...
Most épp az https://edastro.com/[link] statjait/grafjait, timelapse-jeit nézem már kb 1 órája, miután épp utánanéztem 3 óráig, hogy mi minden történt eddig lore szerint (még nem fejeztem be), miután elkezdtem, hogy na ezt a 20 perces "mi is a powerplay" féle videót nézem meg csak ma..., mert a tegnapi 30-40 "miért és mire melyik hajót (pilot review)-ból ez maradt még..."

Mindegy... a pilótavizsga része..... :B

(ja most látom csak, hogy még a discordon is ezen hely a "fórum"... ok egyre tisztul a kép :) )

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44296) duvi válasza ledgeri (#44295) üzenetére


duvi
nagyúr

Öt év alatt rengeteg minden került be a játékba, illetve változott meg. Mindezekhez irdatlan mennyiségű leírás és videó készült, szóval nem irigylem a most kezdőket :N Vigasztaljon az a tudat, hogy aki elég kitartó és megtanulja az alapokat, azoknak egy nagyszerű játék lesz a jutalmuk! ;) Elég sok játékkal játszottam már az elmúlt 25 évben, de úgy gondolom, hogy az EDHU közössége a legsegítőkészebb csapat az összes közül, szóval kérdezni bármikor ér :)

(#44297) ledgeri válasza duvi (#44296) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Hát szerintem feltankoltam első körre.. Majd kiderül mi maradt ki :)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#44298) Peppo válasza 5150head (#44294) üzenetére


Peppo
őstag

Lehet, ez a küldetéstípus így van megcsinálva. Valami rémlik, hogy mikor én csináltam, írt olyat, hogy vannak, akik nem szeretnék, ha illetéktelenek kutakodnának a roncs körül. Eleve az, hogy odaugranak, már gyanús. Négyes wing nem szokott rakomány nélküli hajókra támadni, csak, ha valami más oka van erre. Szerintem ez a küldetés egyszerűen ilyen.

#44293 orientcx

Na szép. Lehet, érdemes lemenni inkább valamelyik birodalmi ranghúzó helyre (HIP 8444 vagy Ngalinn). Ott hamar összejön a 20 küldetés, igaz, max. 5 frakciótól.
Na persze én könnyen beszélek, nekem mindegy, hogy birodalmi vagy föderációs pénzt kapok. :D

(#44299) orientcx válasza Peppo (#44298) üzenetére


orientcx
őstag

"Na persze én könnyen beszélek, nekem mindegy, hogy birodalmi vagy föderációs pénzt kapok."

Egy magamfajta elvtelen Fed szélhámosnak simogatja a lelkét az ilyen mondat. :)

Más: ma Heveriben maga a nagy varázsló szedett ki egy Challenger-ben.

De nem is ez a lényeg, Fed szájhuszár vagyok, naná hogy most is én varázsoltam a nagyobbat, de mivel Heveri high security rendszer, itt még sosem szedtek ki, emiatt itt más fejpénzem nem volt. Mégis ennek az allied tehénnek a levágásáért az authority contact-nál az info panelre eredetileg kiírt 144k bounty helyett 589k Cr-et pöccintettek a számlámra. Ezek szerint az új szisztéma szerint a bountyknál egy szolid 4x-es a szorzó.

Nekem tetszik ez az új Braben féle kettős könyvelés :K

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#44300) Dreadloord


Dreadloord
senior tag

Sziasztok,

elég jól fizetnek a massacre küldik, már közel 100 milliónál járok a ks viper 3-mammal :)
Közepes hajót vennék, főleg pve harcra.

Ajánlottátok a chieftaint, de néztem, hogy 100 millió körül pl. krait 2-őt is össze lehe rakni. Valami kezdőbarát közepeset keresnék, egyelőre enginering nélkül (azzal kezdeném majd el :)).

Melyiket ajánlanátok?

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.