Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz --HARDCORE-- #61699 üzenetére
"0-22* euró között - vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1-150 euró között - vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1-700 euró között - kereskedelmi vámtarifa + 27% áfa terheli a küldeményt
700,1 euró felett - kereskedelmi vámtarifa + 27% áfa terheli a küldeményt "*22 € az régi árfolyamon van számolva szóval 6000 Ft.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz havri1 #61700 üzenetére
Köszi! Tehát akkor nem kell +30 százalékokkal számolnom az áfás áron felül? Ez megnyugtató! Kicsit már így is lehetetlen árúak ezek a cuccok. (Mert nem éppen új alkatrészt vennék, viszont az igaz hogy pokolian ritka..)
(#61701) Dj Ru$y Köszi neked is! Megtaláltam én is, csak kiváncsi voltam hogy a való életben ha már valaki tényleg rendelt mondjuk egy 80ezres alaplapot tegyük fel Kínából, úgy mennyire jött ki a végösszeg nála? .
Ha nem sokkal (kb 5-10%) több mint mondjuk a 80 +27% az teljesen jó még.
Adózásnál fel kell tüntetni ezt a tételt?
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
havri1
félisten
válasz --HARDCORE-- #61702 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy ha EU - n kívülről rendelsz, és az meghaladja a vámhatár értéket (előbb linkelt), akkor 27+3%+kezelési költség. Mivel Te konkrétan csak a vám - ra kérdeztél, ezért írtam csak azt.
Viszont vannak bizonyos termékek, amikre vámot nem, csak áfát és kezelési költséget kell fizetni, pl telefon.
A konkrét vám összegek (%) pedig a listában vannak. Kereskedelmi vámtarifa úgy tudom 3%.[ Szerkesztve ]
havri
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Rendeltem eBay-ről egy terméket (Juni.27) és még nem postázták (nincs feladva sem) U.S.A.-ból jön a termék , de tuti csak kamu volt (más közben értékelte is negatívval)
Kérdésem az volna, hogy az összeget miként tudnám vissza igényelni? (bankkártyával fizettem) Refund lehetőséget nem láttam...L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
domos
senior tag
válasz MaxxDamage #61705 üzenetére
Purchase history -> More actions -> I didn't receive it. 2 nap után meg mehet a case.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos ez nálam nem megy
(#61708) domos: igen, ma írtam neki, akkor a 30 napot megvárom
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
domos
senior tag
válasz MaxxDamage #61707 üzenetére
Igen, közben rájöttem hogy még nemrég vetted, és az eBay 30 napot ad arra hogy megérkezzen a cucc. Eladónak írtál már?
-
somnia
őstag
válasz MaxxDamage #61705 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs feladva?...lehet, hogy csak nem jelölte be!
-
MaxxDamage
félisten
válasz somnia #61709 üzenetére
Majd kiderül, de már más is értékelte negatívval ugyanazon terméket... (időközben)
L
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van egy kisebb konfliktusom egy kínai eladóval. Vagyis elvileg postázott valamit, amit én nem kaptam meg, majd újra postázta, és én azt sem kaptam meg. Ezzel az a baj, hogy sajnos az eredeti vásárlástól már több, mint 2 hónap telt el, és így PP-n keresztül nem tudom már megtámadni a dolgot. Milyen lehetőségeim maradtak visszakapnom a pénzt? Összesen kb 1,5k-ról van szó, azért sem idegeltem magamat szét ezen eddig.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz laci06 #61711 üzenetére
Pont, hogy PP-on keresztül tudod megtámadni a dolgot... eBay a becsült utolsó kézbesítési naptól 30 napig fogadja a reklamációt. PP-on pedig a fizetéstől számított 180 napig tudsz ügyet nyitni.
Tanulság neked is: sosem fogadunk el újraküldést, visszakérjük a pénzt elsőre és megvesszük akár ugyanattól az eladótól még egyszer.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
domos
senior tag
-
DJ. Ru$y
félisten
Annyi régen volt az eBay védelem. Van Paypal topik, érdemes ott is körülnézni, de V/ is írt már erről ott.
laci06
Te pedig ne keseredj el, nincs semmi veszve. Paypalon keresd meg a fizetést, és indíts ügyet, erről viszont bővebben a Paypal topikban szerintem.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
Global Shipping Programmal szállítanak nekem egy csomagot.
hol tudom megnézni a domestic tracking nr-t?
angliából jön a csomag és jelenleg itt tart:
Customs Documentation and Labeling
Jul-06-16, 13:58 PM, Alfreton, Derbyshire DE55 2JL[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ha Request a return-t nyitok és ott beírom a szöveget, amiért ezt teszem, azt az e-baynek írom (ők fogják olvasni az ott leírtakat), vagy az eladónak és Ő fogja olvasni?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
válasz radi8tor #61718 üzenetére
Köszi! Nem vagyok elégedett, ugyanis az arcomba hazudik Ott hibáztam, hogy nem egyből case-t nyitottam az ügynek, hanem üzenetben megpróbáltam rendezni a dolgot.
Egyébként ha visszaküldöm, akkor vagy visszautalja az árát, vagy nem? Vagy e-bay leemeli automatikusan a számlájáról? És ha nincs mit onnan leemelni?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
flymi
addikt
Találtam két terméket egyazon eladónál, spanyolhonban.
Megörültem neki, de mivel nem volt írva szállítási költség rákérdeztem, megoldható-e a postázásuk Magyarországra. Visszaírt, hogy lehetséges 15.50 Euró ellenében. Mondom oké, nem akadály. Megnyertem mindkét aukciót a kikiáltási áron, másnapra fent is volt a purchase historyban az ár és a postaköltség is, 19.50 Euró.
El is utaltam még tegnap.
Ma jön egy mail, hogy refund, küldik vissza a pénzt, mert mégsem megoldható a szállítás, valami támogatási hibára hivatkozva.
Jött az értesítõ is, h visszajött a pénz.Ez most miez? :S Kicsit felzaklatott a dolog.
Direkt rákérdeztem, leokézta, ezután licitáltam, megnyertem. Talán magasabb összeget remélt értük és most visszakozik? Lehet ilyet?
Vagy miért nem lehet spanyolból ide szállítania? Eskü, hogy nem értem. Pedig nagyon akartam a cuccokat.
Nem egy rutinos eladó, 23 értékelés van a név mellett.Elõre is kösz a válaszokat!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
domos
senior tag
Beigazolódott amitől féltem... árvert az eladó, Chuwi Vi8 Plus helyett egy régi Chuwi Vi8 SUper-t küldött, amiben nem az új cherry trail, hanem a régi bay trail proci van, és ráadásul nem Windows-os hanem dualboot... 1 hónapot vártam erre a sz*rra, és nem azt kapom amit vártam. Szuper.
-
hito
nagyúr
Isten hozott a klubban (sajnálattal) Én egy full-HD kijelzős Thinkpad Yoga S1-et rendeltem, erre kaptam egy retek 1366x768-as felbontású modellt, amivel már rendelkezem. Azért vettem, mert a mostani Thinkpad Yoga S1-em helyett szerettem volna egy ugyanilyen full-HD-set. Erre tessék! Ja, és kamuzik az ember, váltig állítja, hogy ez bizony full-HD-s, én vagyok a hülye. Természetesen e-mail címet nem küld, hogy csatolhassak neki egy Everest riportot. Sőt, még burkoltan gyanusítgat is, hogy én cseréltem ki sima HD-sre. Igaz, hogy a gépet még nem is láttam, mert Angliában élő unokatesómhoz érkezett, de azért kicseréltem Elfelejtem most már lassan az e-bayt. Egyre több a moslék csaló. Inkább fizetek 20-30-50eFt-tal többet, de előtte kézbe fogom és nem látatlanba vásárolok.
-
domos
senior tag
Az zavar a legjobban, hogy előtte még vagy 5 levelet is váltottunk, bizonygatta hogy az új fajtát küldi, erre tessék. És hiába adja vissza az eBay a pénzem, ezt az egy hónapot sajnálom hogy vártam rá... most itt vagyok a nyakamon egy tablettel amin ~0 üres hely van, HDMI nuku, GPU lepkefing, semmire nem megyek vele.
Komolyan mondom, ott rontottam el az egész Windows tabletesdit amikor eladtam az Acer Iconia W3-810-et.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Jesszusom, nem ugyanazzal az emberrel üzleteltünk! Ugyanígy vásárlás előtt megkérdeztem, hogy: de ugye ez egy 12.5"-os full-HD felbontású kijelzővel rendelkező darab, ugye??? Válasz: persze, persze, naná, hogy az!
-
Taci
addikt
Sziasztok!
A segitsegetekre, tanacsotokra lenne szuksegem.
144 "pontom" van ebayen, de ez mind vasarlas, sose adtam meg el semmit.
Ma azonban felraktam egy hirdetest, mobiltelefont. Viszont mivel nem csinaltam meg ilyet, ezert magas arat allitottam be (buy it now, illetve a best offer lehetoseget is meghagytam), hogy megnezhessem, milyen is ez, de ne kelljen meg eladnom.Fel oraval kesobb kaptam egy levelet ebayen keresztul, amiben adott egy arajanlatot - 5 euroval alacsonyabbat, mint amit en beallitottam (600 folotti...). Viszont megneztem, 0, azaz nulla "pontja" van, es ettol megijedtem, es le is vettem a hirdetest.
A kerdesem: jogos a felelmem, kell atverestol tartanom?
Ha ugye leuti, akkor kovetkezo az, hogy fizet, es en csak ezutan postazok.
Ezzel hogyan tudna visszaelni, kihasznalni?
Paypalos fizetest nem allitottam be, csak atutalast.Kell csalas lehetosegetol tartanom, vagy batran eladhatom neki?
Koszi a valaszokat elore is!
-
somnia
őstag
0, azaz nulla "pontja" van, es ettol megijedtem, es le is vettem a hirdetest.
-képzeld el, hogy mikor neked volt 0!
..ha akkor az eladók megijednek, neked még mindig 0 van.Paypalos fizetest nem allitottam be, csak atutalast.
...aztán miért nem, kihívod magad ellen a sorsot?
-
flymi
addikt
Valaki ERRE?
Nézem a netbankot, a bankom még az utalást sem könyvelte el, a refundot meg pláne nem is látom. Ez rendesen ugyanúgy fog megjelenni majd, mint beérkező utalás?
Egyébként beírom milyen üzeneteket kaptam pontosan:
Az eladótól:
"we will return the money because the carrier does not support us this type of shipment. sorry for the inconvenience. Thank you"Paypal üzenet:
"Dear ****
**** Torres just sent you a full refund of €19.50 EUR for your purchase.
If you have any questions about this refund, please contact **** Torres.
The refund will go to the card you paid with.
To see all the transaction details, please log into your PayPal account. It may take a few moments for this transaction to appear in your account."/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Fizetni szeretnék ebay-en paypallal, de nem engedi átállítani, hogy ne a paypal váltson hanem a bankom. Eddig mindig fizetésnél manuálisan átállítottam, ha huf volt kiírva. Most ilyen lehetőség nincs!!!!!
Nálatok is ilyen? Mi a megoldás? Paypalon belül már nem is találom, hogy hol lehetne átállítani. A classic felületet is megszüntették.Köszi!
-
Taci
addikt
válasz somnia #61730 üzenetére
Jogos, nem is igazan csak a 0 pont, hanem a direkt tularazott termekre valo raugras. De lehet, csak veletlen egybeeses.
Akkor nem kell felnem?
A paypalt azert nem allitottam be, mert az plusz x % minusz (3-12?), es utana onnan a szamlamra utalni is az.
Nem?Ha meg direkt szamlamra kapom(otp), akkor meg egybol nalam van.
Vagy rosszul tudok valamit? Szivesen veszem a felvilagositast! -
faki_
senior tag
válasz DJ Diablo #61732 üzenetére
Ilyesmit csinál nekem is egy ideje, a saját bankos váltást választva általában kártyahibát ír ki. Frissítettem már a kártya beállításait, beírtam újra a CVC kódot, volt, hogy megjavult, majd újra kezdte. Nem vagyok lelkes konteó hívő, de teljesen az az érzésem, hogy nem véletlen, csak a PayPal váltást választva nincs probléma.
-
Topikgazda
Szerinted egy külföldi deviza számláról az utalás a te magyar forintos számládra mennyibe kerül a vevődnek és mennyibe fog kerülni neked?
Az a max 4 % PP jutalék előfordulhat, hogy kevesebb. A Paypal egyenlegről a saját számládra ingyenes a pénzkiküldés.
Egyébként meg a 0-s eBay vásárlókat eleve kizárhatod, nem tud vásárolni tőled.[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Volt egy vásárolt alkatrészem ami hibás volt. Jeleztem is az eladónak sima üzenetként, és az eladó mondta hogy vissza küld valamennyi pénzt. Meg is kaptam. Viszont a "Purchase History" fülön belül a termék mellett nem tudok értékelést adni az eladónak. Csak az látszik hogy " View PayPal transaction".
Ilyenkor nem is kell értékelni ? Vagy ez hogy működik ?Sikerült megoldani.
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #61710 üzenetére
Sajnos az eladó nem válaszolt azóta sem....
L
-
havri1
félisten
Van rá megoldás, transferwise. Most használtam, nevetséges árak vannak (300GBP-t fizettem, nekem össz vissz 800ft-ba került, és sokkal olcsóbban váltott) . Gyakorlatilag a banki váltást, és a forint - deviza (illetve a nemzetközi utalás) számla közötti utalási díjat lehet vele elkerülni. Nyilván voltak fenntartásaim a dologgal, de működik.
[ Szerkesztve ]
havri
-
catroot
veterán
Pár napja nyitottam egy chase-t és az eladó küldte is a refund-ot.
Nyilván nem akarok neki negatívot adni. Viszont a pozitív is fura lenne, gondolom akkor a semleges lenne célszerű.
Gondolom írhatom az értékelésbe, hogy az áru sajnos nem jött meg, de jött a refund és megoldódott a gondom.
Vagy hagyjam az értékelést?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
törölt tag
Ma megnyertem egy licitet és 2,5 óra múlva már jött is az értesítés, hogy shipped. Létezik, hogy valaki ilyen hamar elpostázza a csomagot?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest