Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Ok, de a többség nem munka nélkül várja otthon minden héten a szombat/vasárnap estét a szelvényt gyűrve mikor találja el pont ő "fogpiszkálót", mert ha most sem, akkor hétfőn már nem tud kenyeret venni.
Napi szinten mennyi apró landol kávés-csokikás automatában, vagy eregetnek füstté?
Emelett heti szinten 500-500 Ft egy lottóra? Vagy akár napi szinten egy 300-500-as sorsjegy?
Éves szinten néhány 10 ezres a bukó, ami 40 év után lehet kijön egy "szép" összegre - viszont ez igaz lenne a zsebben maradt apróra is. De arra még kisebb eséllyel fognak kínálni 3 milliárdot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyílván nem a szerencsejáték lesz kizárólagosan az optimális bevételi forrás senkinek sem (még menyecsketáncon se
) . -
plevips
tag
Amúgy idén már nem veszek én sem
-
updog
őstag
Esküvőnkön gondoltuk, hogy menyecsketáncon ne pénzt, hanem sorsjegyet dobjanak a kalapba. Az eredmény: 24.700 Ft
Mindezt úgy hogy volt benne jócskán Buksza vagy hasonló kaliberű, az ilyen 300 forintosokból meg végtelen darab, három napig kapartunk.Ha csak fejenként egy 500-ast dobnak be, bőven profitosabban kijöttünk volna
Ennyit a szerencsejátékról.Anyámék is egy lakás árát lottóba tolták már az elmúlt negyven évben.
"Demileszhajövőhétenkihúzzák".
Persze, fuss le egy maratont, a teljes hosszon minden milliméteren le van dugva a földben egy fogpiszkáló. Ezekből egy rövidebb mint a többi. A teljes távon egyetlen egyet választhatsz magadnak, ha eltalálod, adok 3 milliárd forintot. Tádám, (ötös)lottó.
De majd biztos a te számaidat húzzák ki jövő héten ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Krugszvele
senior tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Ez így pontatlan. A valóságban úgy működik, hogy megnyomsz egy pedált és 10% eséllyel jön egy cukor, amit megeszel. Tehát átlag minden tizedik pedálnyomásra.
Namost a kísérlet szerint, ha teljesen elveszed a jutalmat, az állatok egy része akkor is folyamatosan nyomja a pedált, "hátha" nyer. Akár több százszor is.De a lényege ugyanez.
És a legszörnyűbb rész, hogy a szerencsejátékkal tényleg közvetlenül a kormányt támogatod.
-
idegen lény
addikt
Végeztek egy kísérletet egy fehér egérrel. Artúrt, a fehér egeret, betették egy labirintusba, amelyben négy alagút volt. Az egyik alagút végébe elhelyeztek egy darab sajtot. Artúr körülszimatol egy kicsikét, első alagút, második, végül megtalálja a sajtot. OKÉ. Artúr nyert, megtalálta a sajtot. A következő napon a kísérletező áttette a sajtot egy másik alagútba. Artúr emlékezett rá, hogy hol volt előzőleg a sajt. Tehát Artúr lement abba az alagútba, de sajt nincs, visszajött. Artúr megint lemegy az alagútba, és megint nincs sajt. Visszajön. Megint csak lemegy, sajt nincs, visszajön. Gondol egyet, tudja, hogy a sajtnak ott kell lennie, tegnap még ott volt, megint visszamegy ugyanabba az alagútba. Nincs sajt, visszajön. utána Artúr megint lemegy ugyanabba az alagútba, megint nincs sajt. De többé nem kísérletezik. A különbség az ember és az egér között az, hogy az egér előbb-utóbb abbahagyja. Az egér a sajt iránt van elkötelezve, nem pedig az iránt, hogy igaza legyen. Egy ember, ha az életben valaha is volt egy sajtja egy alagútban, azóta is lejár, hatszáznegyvenmilliószor ugyanabba az alagútba. El van kötelezve az iránt, hogy igaza legyen, és nem veszi észre, hogy a sajt nincs ott. Ebben a világegyetemben a nagy Kísérletező mindig átteszi a sajtot valahová. Vagy a sajtra mész, vagy el vagy kötelezve az iránt, hogy igazad legyen. Ebben a világegyetemben két dolog között választhatsz: vagy igazad van, vagy boldog vagy. Sajnálom, de a kettő kizárja egymást. El vagy kötelezve az iránt, hogy igazad legyen. S akinek fontosabb az, hogy igaza legyen, mint az élete minősége, az nyilvánvalóan egy seggfej. Eddig azt hittem rólatok, hogy értelmes emberek vagytok. Értelmesen kifejtettétek és példákon keresztül is igazoltátok, hogy ezen hosszú távon nyerni nem lehet, csak veszíteni, és hogy csak az nyer, aki nem játszik. Erre tovább folytatjátok. Szerencsétlen játékfüggők vagytok mind.
-
idegen lény
addikt
És pont akkor hagytad abba, amikor már kezdett pozitívba fordulni.
Amúgy rendes tőled, hogy így támogatod a magyarállamotkormányt. -
akom
őstag
Érdekes volt olvasni a bejegyzést, mert idén kíváncsiságból én is elkezdtem minden nap venni 1-1 e-kaparóst. Random 300-2000Ft-osok közül. Még nem zártam az évet, de eddig a legmagasabb nyereményem 20.000 Ft volt. (500 Ft-os Szerencse vagy Mázli e-sorsjeggyel). Összességében sajnos azt kell mondanom, hogy nem lesz pluszos az év, ha csak ebben a pár napban nem jön valami 50k+ os nyeremény.
-
asdf_
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Jó, mindegy, nézd meg a videót, úgy gyártják a sorsjegyet. Nem külön a nyertest, nem külön a vesztest, hanem egyben, és nem kell nyomólemez magának a játékelemeknek a nyomtatásához, mert az a része digitprintes. End of story.
-
-
asdf_
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
????
"Ez nem csalás. A sorsjegyeket le kell gyártani. A nyomda minden sorsjegytípus esetében eltérő nyomólemezt használ. Nem nyert, újrahúzhat, .. Ezeket nem fogják nyomtatás közben cserélgetni."
Eleve nem nyomólemezzel kerül rá, hogy nyert-e vagy sem, így nincs mit cserélgetni. Innentől kezdve pedig a teljes gondolatmeneted hibás. Te fejben hagyományos sorsjegyben gondolkodsz, ami talán a vidámparkban volt utoljára fekete macska(?) néven, a mostani az mind kaparós és a kaparóréteg alatt mindegyik egyedi nyerőmezős, tehát maga a játék része nem előnyomható.
-
Te komolyan gondolod, hogy nem digitális nyomtatás történik?
Te miről beszélsz?
Hol írtam én olyat, hogy analóg vagy digitális a nyomtatás?
Arról sem írtam, hogy hengerbe gyártják vagy sem.Többszörös érvelési hiba a hozzászólásod.
Szalmabábokat állítasz és azokat ütöd.A gyártás egyik fázisában véletlenszerű eloszlást kell a nyereményekhez rendelni. Ezen nem változtat, hogy keverik a sorsjegyet vagy gyártás közben meghatározott véletlen szerű sorrendben nyomják a sorsjegyre a nyereményt.
-
asdf_
veterán
Tehát 960 millió a fix nyereség amiből sacperkb 100-150 millió lehet az előállítás+fuvarozás+stb költség vagy még ennyi se tehát tisztán marad 800 millió.
Khmm...
Játékadó
Sorsolásos játékok, fogadások és a távszerencsejátékok játékadója *32. § * (1) * A játékadó mértéke a sorsolásos játékok esetében:
b) a sorsjáték játékadója a havi tiszta játékbevétel 30%-a;
-
paatrick
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Valószínű soha nem volt olyan hogy "nyomólemezt" használtak volna.
A valóság az hogy megtervezi xy alkalmazott a sorsjegy kinézetét, majd egy számítógép tök random kiköpi a nyomtatógépnek hogy mit nyomtasson majd 2 másodperccel később már rakja is rá a következő gép a kaparóréteget. Mindezt fénysebességgel, emberi beavatkozás nélkül.
Nincs olyan hogy kézzel keverik össze a nyerő és nem nyerő szelvényeket
A postára is úgy érkezik hogy vagy 50db még egyben van és ott tépkedik szét az alkalmazottak.
Amúgy korábban írták már hogy minden sorsjegy hátulján rajta van a nyereményjegyzék meg a nyerési esély.
Könnyen ki lehet számolni hogy nem kell csalni mert alapból nekik kedveznek az oddsok, innentől felesleges csalni.
Szuper Blackjack van itt előttem, erre 3 milliárd forintért eladott szelvényekre 2 milliárd 40 milliót kell kifizetnie a zrtnek mint nyeremény. Tehát 960 millió a fix nyereség amiből sacperkb 100-150 millió lehet az előállítás+fuvarozás+stb költség vagy még ennyi se tehát tisztán marad 800 millió. Minek csaljanak?
Lottó ugyanez. Régebben mikor rekordközeli nyeremény volt az ötöslottón 3-4 milliárd, bemondták a híradóba is hogy "nagy a lottóláz ezen a héten X. darab szelvényt adtak fel". Felszoroztam a lottó árával, valami 10 milliárd forint jött ki
és nem nyerték meg azon a héten a főnyereményt. 
-
asdf_
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
How Its Made: Lottery Tickets 3:06-nál a lényeg.
-
asdf_
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez nem csalás. A sorsjegyeket le kell gyártani. A nyomda minden sorsjegytípus esetében eltérő nyomólemezt használ. Nem nyert, újrahúzhat, .. Ezeket nem fogják nyomtatás közben cserélgetni.
Te komolyan gondolod, hogy nem digitális nyomtatás történik? Nézz már rá egy nagyítóval. Nem sorsjegyezem, így csak egy Lidl-ös kaparóst tudok villantani, de ugyanilyen lesz a sorsjegy is:

Meg eleve, soknál van, hogy alja, teteje perforált, azaz adja magát, hogy hengerbe gyártják, majd Z-be hajtogatják (ez meg azt vonzza magával, hogy vegyesen kell lennie a nyert nem nyert sorsjegyeknek már gyártáskor).
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Valamit félre értesz.
Ez nem csalás. A sorsjegyeket le kell gyártani. A nyomda minden sorsjegytípus esetében eltérő nyomólemezt használ. Nem nyert, újrahúzhat, .. Ezeket nem fogják nyomtatás közben cserélgetni.
Lenyomják a nem nyert sorozatot. Utána az újra húzhat, ..
A végén ezeket össze kell keverni, hogy kb egyenletes legyen az eloszlás.A csalás másként történhet. A nyerési esélyt nyilvánosságra kell hozni. Ha a sorjegyek összetétele nem azonos a megadott nyerési eséllyel, akkor csalnak. Ha 30 százalék visszaosztás ígérnek és 20% a valóság, az a csalás.
-
perge666
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Na ezzel az írásoddal csak egyetérteni tudok,nagyon jól megfogalmaztad.
-
Krugszvele
senior tag
Átváltottunk a tudományból hitvitába, nem maradt más!
Vagy úgy élünk, hogy elfogadjuk, hogy a szerencsjáték zrt csal a sorsjeggyel, kenóval, lottóval, mindennel, amivel tud.
Vagy úgy élünk, hogy elfogadjuk, hogy nem csal.Számomra borzasztó bonyolult dolognak tűnik, amit leírtál, hogy kavargatni a sorsjegyet, több menetben nyomtatni őket, válogatni. Utána odafigyelve kiosztani a lottózóknak? Az elején többet nyerjenek, aztán kevesebbet... És mi a haszon? Semmi. SEMMI. A paraszt úgyse tudja, hogy hol tart épp egy sorozat a sorsjegyből. Úgyse tudja, hogy már az első héten megnyerték a főnyereményt.
Ennek ellenére akár lehetséges is, hogy így van. Csak nem valószínű. Ezért kérdeztem a statisztikát meg a közgazdaságtant. Mert ha a tudomány oldaláról nézzük, akkor szinte biztos, hogy nem csalnak.
De van, aki meg abban hisz, hogy a kisjézus majd megbünteti, ha húst eszik húsvétkor, sőt, többen még ennél is cifrább dolgokban hisznek. Egy biztos: mindenkit meg kell hagyni abban a hitben, amit magának választott.
Ha te abban hiszel, hogy csal a Zrt. akkor miért veszel sorsjegyet? Akkor igazából magadnak adod a pofont, mert tudod, hogy átvernek, mégis veszed, nem?!
-
herion
tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Te biztosan, hogy érvek helyett csak a személyeskedésre futja.
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Lényegtelen a lenyomtatott sorjegyszám.
A nyomtatás egy utolsó fázisában kerül rá a nyeremény mértéke.
Az arányok nem változnak, sorsjegy szám mennyiségétől nem függenek. Egyszer össze kell keverni a kész sorsjegyeket.
-
herion
tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Minden egyes sorjegy egyedi azonosítóval rendelkezik, amit ugye be is pötyörész a terminálba a trafikos néni, plusz a vonalkód, onnan tudja majd mennyit kell kifizetni.
Innentől kezdve meg egyértelmű, hogy tisztában van a SZJ Zrt. azzal, hogy pl. az első egyedi azonosítóval ellátott 100 ezer darabon milyen nyeremények szerepelenek kiszállítás előtt.
Laikusként spekulálva, én is úgy gondolom, hogy először legyártják a teljes szériát, és utána nyomtatják a jegyekre az azonosítót, gondos szortírozás után, hogy kellően megtervezett legyen a nyereményráta a jegyeken.
Mivel az egyedi azonosító a fedőréteg után már nem látható, így előtte kell megoldani ennek a logisztikáját.Tehát (szerintem) nagyon jól tudja a SZJ, hogy a lottózókba milyen arányban kerülnek majd ki a nyereményeket tartalmazó jegyek.
Amiről fentebb írtam, az nagyjából arról akart szólni, hogy az új fajtákból, az első lottózókba kerülő x százezer darabon sokkal nagyobb esélyed lesz visszanyerni az árát, vagy esetleg megduplázni. Kedvcsinálónak a legjobb megoldás, nem?
Úgyis az emberek 90%-a azt csinálja, hogy vesz egy 1000Ft-os jegyet, van rajta 1000Ft nyeremény, visszamegy és kér egy újat. Amivel persze már nagy eséllyel nem fog nyerni, de következő nap ismét eljátssza, hisz ott a tudat, hogy tegnap nyertem egy ezrest, hátha ma tíz rongy lesz rajta. -
Én nem sorsjegyezek, hanem lottózok, persze kicsiben.
2 db 5-ös, egy 6-os és egy skandi hetente.
Sosem voltam pluszban pedig 10+ éve játszok. Minden decemberben elhatározom, hogy abba hagyom de jön a kisördög, hogy hátha....... -
tupacamaru
veterán
Irigylem a kitartásodat.
-
Krugszvele
senior tag
pontosan így gondolom én is. Ugyanis a szerencsejáték Zrt. nem húsz- meg ötvenezer darab sorsjegyet nyomtat, hanem egy "lot"-ot egyszerre, tehát kinyomja a teljes, 2.5 millió darabot egyben. Aztán ahogy rendelik tőle az ilyen-olyan lottózók küldi kifelé, nincsen ráhatása, hogy mikor ki nyer..
A legnagyobb összegeket tartalmazó példányt a végefelé nyomják... Honnan tudja a laikus, hogy megnyerték-e már a főnyereményt? Hiszen ezt sehol sem lehet nézni!
Ha abban hinne, hogy nincsen főnyeremény-sorsjegy, azt jobban elhinném
De hogy saját maguknak ennyire durva extra pluszmunkát csinálnak? Azt nem. -
Freiherr
őstag
[link] Ez a hivatalos odds, kőkemény matematika.
Többi csak spekuláció laikusok részéről. -
válasz
Krugszvele
üzenetére
Nem kell pontosan tudni.
Ha első körben 20 ezer darabot akarok kiadni, akkor annak megfelelően válogatom össze 20 ezer darabot. 15 ezer nem nyer, 4500 újra húzhat, 450 vissza nyeri a sorsjegy árát, a maradékból egy nagyobb, a többi kisebb nyereményt tartalmaz
Miután összekeverem a példányokat, én sem tudom, hogy melyik karikán mennyi nyerő van.A legnagyobb összegeket tartalmazó példányokat akkor kezdem kiadni, amikor már a játékosok kifizették a sorsjegy vásárlásokkal.
Kockázatot nem kell vállalnia a sorjegy kibocsájtójának.
Tuti üzlet, ha kap engedélyt hozzá. -
Krugszvele
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezek szerint pontosan tudják, hogy melyik 100-as kötegben hány nyerő van? És hogy melyikben van a főnyeremény?
-
Narxis
nagyúr
Jövőre kipróbálhatod, hogy hetente veszel egyet.
-
Jarod1
veterán
úgy van ez megcsinálva hogy mindig a bank nyerjen...
-
perge666
veterán
Egy időbe velem is volt hogy 2-3000ft-ért vettem sorsjegyet,de vagy nullán vagy minuszba száltam ki belőle.
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
De ez nem jelenti azt, hogy a sorsjegy teljes életciklusa alatt folyamatosan azonos a nyerés esélye. Az elején megemelhetik, a megemelkedett vásárlás alatt csökkenthetik. Majd az utolsó eladott sorsjegy, az életciklus végére beállhatnak a leírt értékre.
A főbb nyereményeket biztosan nem az első napokban adják ki.
-
Krugszvele
senior tag
Minden egyes sorsjegynek ott van a pontos nyereménylista és nyerési esélyek a hátulján, meg online is.
-
ncc1701
veterán
Minden hónapban veszek 10-20 euróért bitcoint. Ez most eléggé plusszos.
De sajna a btc is szerencsejáték. -
kuntics
aktív tag
Pár havonta én is betérek lottózóba venni pár kaparóst. Én is az újakat keresem, volt is 35k nyereményem egy újon. Meg a drágábbakon nagyobb a nyerési esély is.
kb 8-10 éve játszottam kollégával közösen skandit. 2 évig gyűjtöttem a szelvényeket, hát elég minuszos lett a vége
-
herion
tag
Havreokkal (nyolcan) pár éve összedobtunk 100 ezret vegyes sorsjegyre. Az összes lekaparása után éppen hogy pénzünknél maradtunk, pár ezer bukó így is volt, 94 jött vissza asszem.
Nem vagyok valami nagy sorsjegyes, ritkán veszek (Puskással mondjuk nyertem 12 ezret múlt hónapban), viszont az egyik ilyen veterán kaparós ismerősöm elmondása szerint a legfrissebb szériákkal van esély a nagyobb nyereményekre.
Magyarán a frissen kibocsájtott kaparósoknál kezdetben sokkal nagyobb a nyerési esély, nyilván ez a Szerencsejáték Zrt. üzletpolitikája, hogy minél többen vegyék.Most már nem aktuális, de jövőre esetleg jó ötlet lehet valakinek:
Gyerekkori haver bartánőmmel mindig meglepjük valamivel egymást karácsonykor. Tavaly egy tök jó "meglepit" talált ki.
Csinált kartonból egy karácsonyi kalendáriumot, beleragasztott minden napra egy 300Ft-os sorsjegyet, 24-én bónusznak meg egy 1000Ft-os volt.
Persze szart se nyertem
de az, hogy saját kézzel kreatívan elkészítette, meg maga a napi kapargatás reménye, hogy hátha összejön a jackpot, egy baromi jó élményt adott karácsonyig. -
Krugszvele
senior tag
Átnéztétek, hogy melyiket érdemes most venni? Mert az van, hogy óriási különbségek vannak! Érdemes.
Az én számításaim szerint még mindig a fárajó a legjobb, de majdcsak mutattok jobbat!Ja, és nézzétek meg a 8-as kenót! Annál jobb nincsen, a sorsjegyeket is magasan veri.
-
vhw
addikt
Én több mint két éve, majdnem napi sorsjeggyekkel (több félével) vezetek ilyen statisztikát.
Kb. hasonló az eredmény; ~50% bukó. (jelentős nyeremény még nem csúszott be - a max 10k volt.)
Átlagban ~33-66% a nyertes/vesztes.
Néhány típusnál kicsit magasabb (~40%) még több mint 100 darab után is.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De majd biztos a te számaidat húzzák ki jövő héten

és nem nyerték meg azon a héten a főnyereményt. 
De hogy saját maguknak ennyire durva extra pluszmunkát csinálnak? Azt nem.