Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prannk
őstag
Üdv!
Valaki angolra ezt legyen szíves gyorsan! :
Egy nadrágot 10$ küld el, egy pólót meg 13$ ért.Pedig a nadrág nagyobb és nehezebb is.
Köszi előre is

-
teeem
aktív tag
Üdv!
Tegnap kaptam visszatérítést az egyik vásárlásomból. (Nem sikerült az üzlet, nem jött meg a cipő, ezért visszatérítést kaptam, hál istennek.) Az érdekelne, hogy mennyi idő, amíg paypalról az én OTP-s számlámra kerül a pénz? A paypal azt írja, hogy a refund megérkezett a paypalra, aztán átváltotta forintba, és elutalta a kártyámra. -
kmisi99
addikt
Rendeltem az ebay.co.uk ról. Oda van írva, hogy Estimated Delivery: Between 2 - 8 business days
Ha 8 nap után nem jön meg érdemes írni neki vagy itt is várjak még heteket? -
bul07
nagyúr
Hogy lehet ez?
Itt van ez a termék
Itt van az eladó profilja
És ha a profiljában rámegyek a Items for sale-re egy terméket se listáz -
asturel
őstag
válasz
asturel
üzenetére
Hulye modon lezartam a case-t (nem gondoltam, hogy ujat nem lehet nyitni), viszont azota se jott meg es lassan kicsuszok a 45 napbol, az elado viszont letiltotta az 'egyeb' reszt (We're sorry we couldn't find an answer for you. Unfortunately, this seller is not able to respond to your question. We suggest reviewing the item again to see if your answer is in the seller's listing.) Mit szokas ilyenkor csinalni?
-
SUPREME7
őstag
Én adnék neki egy semlegest, és beírnám, hogy bár nem jött meg az áru, de visszaküldte a pénzt (bár ez is okot adhat vitára, mert nem biztos, hogy ő tehet róla, hogy nem érkezett meg. Ezt a részét már döntsd el te). Ha esetleg megérkezik, és jófej leszel, írsz az eladónak, hogy megjött, módosítanád a feedbacket. Ha nagyonjófej akarsz lenni, akkor a pénzt is visszafizeted neki.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, h ha vmi nem jött meg és volt refund is már, vagyis visszautalták a cuccos árát, akkor milyen feedbacket írjak az embernek? Kell-e egyáltalán ilyenkor írni, szól az e-bay ha nem feedbackelek egy megrendelt termékre?!
Előre is köszi a tippet ill. a választ! -
Avicularia
veterán
Újra írt az eladó, persze nem tetszik neki az ár a visszaküldésre. Sajnos a svéd posta nem olyan áron dolgozik mint a kínai.
Most azt kérte, hogy nézzem meg mennyi lenne a legolcsóbb lehetőség, ha csak a kamerát küldeném vissza tartozékok és doboz nélkül. Felajánlottam neki hogy adjon részleges visszatérítést, nem tudom mit görcsöl. -
Fel
addikt
válasz
atleticofan
üzenetére
Mivel már kis hazánkba érkezett, ezért valószínű bekerült a Magyar Posta rendszerébe, lehet érdemes lenne itt is rákeresni a ragszámra: [link]. Adott csomagról nekem több infót mutat, mint a track-trace, trackit stb. oldalak.
---------------------------------------------------------------
Saját kérdés. Ma én is megkaptam az adatbekérő levelemet egy tajvani pakkról. PayPal számlát visszaküldtem. Kb. mennyi időt szoktak még rajta ülni ezek után?
De jó lenne, ha még a héten megkapnám... Egyébként eddig nagyon gyors volt a szállítás. Máj. 10-én feladták, 11-én már az NPKK raktárban volt. -
kmisi99
addikt
Vettem 1 dollárért egy microusb kábelt aminek a csatlakozója világít. Mondom tök jó lesz biztos világít ha bedugom a telefonba. A Fszt ez egy kibott karácsonyfadísz
GIF -
mrgergoke
aktív tag
válasz
atleticofan
üzenetére
Ezt találtam:
Process is something like following:
<foreign sender> Accepted from sender
<foreign sort> Consolidated for local delivery
<foreign inspection> Arrival at international place of exchange
<shipping container processed> Consolidated for export (Export)
<USA customs> Isc <USA entry point>(usps)Left international place of exchange
<your region's sort facility> Sorting
<your city> Arrival at delivery point
<your home> DeliveredEz alapján én azt mondom, hogy most fog a Pesti központba kerülni, ahol kiszortírozzák, hogy mi hova megy.
Szerk.:
When the package tracking shows something like ISC, that means it is in USA and USPS will continue processing. NOTE: It will take several days for ISC (clearance) to change state to show package is continuing journey. The message can be confusing because it may say something like '....left...place of exchange....' - that just means it was offloaded at the ISC and is now going to customs inspection (which is where it may take some additional time to be processed)
Itt a válasz!

-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok!
Trackitonline szerint a csomagom budapesten van. Vám kezelés előtt. Ez volt 2-3 napja de ma ezt látom. "Left international place of exchange" mi lehet? vagy vám kezelve lett vagy vissza küldték?
-
mrgergoke
aktív tag
Próbáld meg megkérni a kínait, hogy mondjuk $15-t írjanak rá, mert abban igaza van pepe091-nek, hogy kb. mindre 2-5 dolcsit írnak. Ha picit nagyobb a csomag mérete, akkor kérd meg őket, hogy $15-$20-t írjanak rá ($21 asszem az ÁFA határ). Akkor talán nagyobb az esélyed a szerencsére.
-
Ezt legelőször is leírhattad volna mondjuk, hogy honnan rendeltél... Mert mint a topik címe mutatja, itt javarészt e-bayes tapasztalatok vannak.
Akárhonnan is rendeltél, biztosan kaptál valami visszaigazoló e-mailt, amiben benne van, hogy mit és mennyiért rendeltél. Ezt küld el nekik.
A csomagon meg mindig feltüntetik a benne lévő áru értékét, de a kínaiak általában minden csomagra 2-5$-t írnak rá. Ezért szúrhat szemet a vámosoknak a picit nagyobb csomag, és a kevés összeg. -
yolan
őstag
-
TaaT
nagyúr
Hát akkor csak szimplán nem volt szerencséd

Pedig én is tervezek hasonló árban, nem túl nagy cuccot rendelni de nem szeretném az államot támogatni ezzel a biznyisszel

tamas1985: gondolom az a baj a levéllel hogy azon nincs akkora haszon mint a csomagokon, és igen komoly felvevő hálózatot kéne kiépíteni országszerte... nincs benne akkora üzlet...
-
tamas1985
tag
Általában az árat nézik, ha már a ráírt felett van akkor biztos kiveszik meg szerintem az is gyanús ha egy nagyméretű csomagra kis összeg van írva, pláne ha látszik hogy cég a feladó.
A post témához:
Én csak azt bánom hogy a futárcégek nem látnak üzletet kisebb levelek csomagok szállításában, elvileg ha jól tudom a piacnyitás már megtörtént fosik is a posta rendesenSzerintem a paypal számlát küldjétek az biztos elfogadják.
-
mrgergoke
aktív tag
Érdekelne engem is nagyon, hátha egyszer én is bekapom. Én a fizetésről kapott értesítőt (amit e-mailben kapsz fizetés után, így kezdődnek rendszerint ,,receipt for your payment to ...") küldeném el nekik. Ez tartalmazza a termék nevét, linkjét, a termék árát szállítással együtt. Szerint ennek elégnek kellene lennie.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Az igen! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy véletlenül elsőbbségikhez csúszott a csomag.
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Hongkongból rendeltem 90 dollár értékben. Meg is érkezett, de a NAV lecsapott rá.
CIB banknál lévő internetkártyával történt a fizetés.
Érdeklődnék, hogy pontosan milyen dokumentumokat kéne elküldenem nekik, mellyel számukra tudom igazolni a csomag értékét, így a kiszabott áfa mennyiségét? -
Santiagain
őstag
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Milyen posta volt? Úgy értem mennyit fizettél érte és mi volt a szolgáltatás neve?
-
Santiagain
őstag
Hogy ne csak rossz hírek menjenek.
Május 9.-én Kínából rendelt memóriakártyát ma kihozta a postás. 3 munkanap alatt ért ide. -
mrgergoke
aktív tag
Ez kicsit elriaszt a postától. Nekem szerencsére még semmi bajom nem volt velük.
-
Sziasztok!
Az egyik rendelt termék valszeg nem fog megérkezni, már írtam az eladónak de nem válaszol
szal nyitni fogok egy case-t
a Refund -nál a vételár ($2) és a postaköltség($5) is "visszajár"?
vagy csak a vételár?
-
Avicularia
veterán
Írt az eladó, hogy küldjem vissza a kamerát és visszafizeti a visszapostázás költségét is. Mondjuk nem értem, mi ebben neki a biznisz? 225 koronáért vettem a kamerát postaköltséggel együtt és innen egy sima csomag Kínába 309 korona, de szerintem abban nincs olyan opció, hogy a címzett átvette.
-
kirkri
addikt
válasz
KisBundi
üzenetére
Pár hozzászólással feljebb éppen erről írtak, hogy ezt a számot a vámosok adják, azért nem találod.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok. Vettem egy alkatrészt amerikából amit USPS-el küldtek el nekem. Most kaptam egy levelet miszerint küldjem el a számlát és egyéb dolgokat hogy el tudják vámolni. Egy olyan ragszámmal kaptam amit sehol nem találok se ebayn, se paypal-on. Milyen számlát fogadnak el ilyenkor?
A paypal-os számla jó lesz? -
kirkri
addikt
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Ezt űberelni tudom. (sajnos)
Eladtam egy terméket, majd ajánlott levélként levélszekrény útján nem kézbesíthető opcióval postáztam. A címzett Pesten dolgozik, de a vidéki címére (nagyváros) kérte a küldeményt. Három hétig nem került elő a küldemény, a címzett kerestette a postán, ahol nem találkoztak vele. A jó kapcsolat miatt küldtem neki egy másik terméket, ugyanilyen ajánlott/LNK opcióval. Eltelt egy hét és a második küldemény sem érkezett meg, a postán azt a választ kapta a címzett, hogy hamarosan ismételten kézbesíteni fogják. Soha semmilyen értesítő nem volt szerencsétlen címzettnek bedobva. Egy nappal azelőtt, hogy beadhattam volna a tudakozványt a postán, visszajött az első küldemény, majd rá egy hétre a második is.
Végül a címzett pesti albérletébe kellett postáznom sima levélként, amit sikeresen megkapott. Korrekt volt a srác, mert az összes küldemény postaköltségét kifizette.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ne is mondd!

Múlt hét kedden föladott garantált 1 napos MPL Üzleti csomagot MA vette át a címzett, ezelőtt "állítólag" már 2x megkísérelték kézbesíteni, de erről viszont értesítőt nem hagyott a futár.
Szerintem nem vitte ki ténylegesen, csak utaztatta...
Megy is majd a postán a panaszlevél, legutóbbi ilyen esetnél visszaadták a postaköltséget, lévén nem teljesítették az általuk vállalt feltételeket.
-
TaaT
nagyúr
Én 04.30.-án adtam fel belföldre simán nem ajánlottan egy levelet (a vevő nagyon alkudozott szal így sikerült), erre ma írt hogy megkapta
Mondom szép... -
kirkri
addikt
válasz
mrgergoke
üzenetére
Én elég sok dolgot vettem már az USA-ból, de kerültem a Global Shipping Programot mert megdrágítja a terméket. Azonban most van egy termék, amit nagyon megérne megvennem, de kizárólag a GSP-n keresztül lehet megvenni.

(#31438) faresz5: Akkor az a post kimaradt.
Köszi az infót. -
kirkri
addikt
Van valakinek tapasztalata a Global Shipping Program-ról? Azt látom, hogy miről is szólna ez, de gyakorlati tapasztalata van valakinek?
Arról nem találtam semmit, hogy amennyiben nem akad meg a vámon a termék, abban az esetben visszaadnának bármilyen összeget is. Így gondolom, ez ő hasznuk. Fene ebbe az új szolgáltatásba... Mostanában egyre több termék csak ezzel a szolgáltatással elérhető az USA-ból.
-
kirkri
addikt
Az eladók nem fognak tönkremenni abba a pár dollárba amit ilyen esetben buknak ez kétségtelen. De ez igazából nem is erről szól. Nincs értelme egymást győzködnünk, az egyiknek természetes, hogy az ilyen termékeket nem fizetik ki, másoknak az a természetes, hogy kifizeti. A két hozzáállás között akkora a különbség, hogy nem tudja egyik sem a másikat meggyőzni. Hozzáteszem, hogy azoknak, akik nem fizetnek nincsenek is normális érveik arra, hogy miért nem fizetnek.
Én ezidáig és a jövőben is ki fogom fizetni az ilyen termékeket és ezért nem érzem magam baleknak. Hogy őszinte legyek nem is értem miért lenne ez balekság...
-
tamas1985
tag
Ehhez csak annyit tennék hozzá hogy így jártam én is írtam neki hogy megjött a csomag hogyan oldjuk meg annyit írt hogy tekintsem ajándéknak.
-
Henkei
tag
válasz
hidroponi
üzenetére
az eladonak nincs valasztasa. az ebay kihuzza alola a szonyeget ha nem fizeti vissza, ugyhogy itt
kenyszer van nem pedig nagyvonalusag meg gentleman viselkedes.balek az aki honapok bizonytalansaga utan meg fizetget, nade az ilyenekbol el a vilag fele.
totyak: alszentek gyulekezete!
-
totyak
aktív tag
Mennyi erkölcscsősz van itt, hihetetlen. A warez játék, meg a film letöltés is egyenlő ám a lopással, de persze itt senki nem csinál ilyet. Mellesleg korrekten kifizeti az ember a terméket, aztán nem jön semmi. Joggal feltételezheti akár azt is az ember, hogy el sem küldték (kínaiaknál nem is meglepő), aztán még én járjak utána, hogy visszakapjam a pénzemet.
-
axioma
veterán
Azert nem tartom korrektnek, hogy ha a termek megjott, es neked me'g hasznos, akkor azzal az indokkal, hogy kesett, szepen csendben lapitva rohogsz a markodba. Egyebkent a nem jott meg miatti full refund sokszor ugy tortenik, hogy egyuttal megker, hogy ha megerkezik, akkor fizesd ki ujra. En mar tobbszor csinaltam is ilyet. De olyan is volt, hogy egy egy dolcsis ora nem jott meg egyaltalan, full refund, es +1 meg +6(!) honap mulva rakerdeztek, hogy kedves vevo, tenyleg nem jott meg?
Mondjuk azt meg elfogadhatonak tartanam, hogy a keses miatt adott esetben kersz valamennyi tovabbi discount-ot. (Bar nekem ketszer volt, hogy az ilyen hosszu utazaskor a csomag serutl, igy eleve mondtam, hogy az epen megerkezettekre kuldjon csak ujra szamlat, de volt mar tljes ujrafizetesre is pelda.) -
hidroponi
tag
válasz
totyak
üzenetére
"nem hiszem, hogy nagy tufaság"
de az.
ha az elado, "nem volt tufa" es visszafizetett, akkor minimum tufasag, hogy annak ellenere, hogy megkaptad a kert tereket te nem akarsz neki fizetni.
ez a mentalitas kb. egyenerteku a lopassal!!ps. rendben ne fizess, de kuld neki vissza!
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
Enszuke
üzenetére
Nem az én vitám, viszont totyak a 2-3-szoros idő alatt plusz 4-8 hetet értett, mert annyi az alap szállítás is. Plusz 3 napot kibír bárki, minden postán előfordulhat az ilyesmi. Nem mindegy, hogy minek a többszörösét vesszük. Plusz egy hónapnak senki sem örül és jogosan feltételezheti, hogy a csomag nem fog már megérkezni. Ezek után persze (mint ahogyan azt a kínaiak is közlik a szállítási feltételeknél általában) visszakérhetjük a pénzünket és nem vagyunk kötelesek kifizetni ezeket a pár dollár értékű kütyüket.
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
-
mrgergoke
aktív tag
Ilyenkor már nem vagy köteles kifizetni, csupán jófejség, ha mégis. De szerintem is írj neki. Mail címet nem fog adni, mert újabban az ebay nem enged mail címeket küldeni, helyette valószínűleg egy virtuáli számlát fogsz kapni. Nem kell megijedni, semmi eksztra, csak egy saját részre kiállított számláról van szó. Általában egyedi esetekben küldenek ilyet, mint most. Megkapod e-mailben, pár kattintás, kifizeted és mindenki boldog.
Neked meg körülbelül reklámtáblát fognak állítani Kínában. Tudnék mesélni, hogy miért emeltek isteni magasságokba
-
-
andikaaa
aktív tag
Kaptam refundot, de ma mégis megjött a csomag, amiről azt hittem, már rég elveszett... Ilyenkor mit kell csinálni, hogy fizethetném ki mégis az eladónak? Köszi!
-
Sanyika1
tag
Sziasztok!
Totál kezdő vagyok az ebay-en és rögtön a második vásárlásomnál úgy érzem átvertek. Egy használt autós GPS-t néztem ki az USA-ból. Mivel EU-ba nem postázott az eladó, ezért vásárlás előtt megkérdeztem postázna-e ide, és mennyiért. Azt írta OK, 32 USD az USPS-el. Kicsit sokalltam de nem vagyok tisztában az árakkal, így licitáltam és megnyertem a terméket 21,5 USD-ért. A paypal számlán már 34 USD volt a posta de +2 USD-ért csak nem fogok reklamálni.
A múlt héten megjött a csomag, és látom a csomagra ragasztott bélyegen hogy 22,5 USD, a termék súlya 70 dkg és nem is USPS a postai cég.
Mikor kibontottam otthon a csomagolást, akkor jött az újabb meglepetés, ugyanis a készülék hátlapjának fél oldala durván fel van púpozódva és az eldeformálódás miatt az elő és hátlap illesztése közt 2 mm-es rés tátong.
Be lehet látni a készülék belsejébe, így a por és nedvesség előbb-utóbb tönkre teszi. Biztos tűző napon a szélvédőn hagyták. A készülék adatlapján egy netről levadászott fotó volt és az is csak az előlapról, a leírásban ennyi: Good used working condition. Egyébként működik a gps, de ilyen állapotban szvsz. nem sokáig fog.
Az eladónak egyébként 475 értékelése van már és 100 %-os.
A leírtak miatt Case-t szeretnék nyitni, még belül vagyok a vásárlást követő 45 napon. Szerintetek a termék állapota mellet a postaköltséget is megreklamálhatom? Mit érdemes először leírni? Kérjek egyből Refundot vagy várjam meg, hogy azt ő ajánlja fel?
A Case megfogalmazása meghaladja szerény angol tudásomat, valaki tudna segíteni a megírásban, akár privátban is?
üdv
-
Ybron
senior tag
válasz
tamas1985
üzenetére
Aztán közben találtam róla infót hogy ők adják a csomagnak ezt a ragszámot.
A többit tudom, már nem először kaptam vámolt árut.
Nincs benne az eredeti ragszám, meg hogy még is eszik-e vagy isszák amit kaptam, csak az ő ragszámuk.
Ja, súlyt is megadtak, abból csak következtetni lehet. -
Ybron
senior tag
Sziasztok!
Kaptam a nemzetközi kicserélőből levelet, miszerint usa-ból érkezett küldeményem vámtartalmú.
Semmi értelmes info és egy olyan ragszámot adtak ami egyáltalán nem értek:
RX004309821HU.
Amit rendeltem USPS lett feladva és ugye annak totál nem ez a tarcking-ja.
EZ most akkor mi akarna lenni, pláne HU végződéssel? -
bul07
nagyúr
válasz
tamas1985
üzenetére
Mondjak jobbat a hirdetésre kattintva nekem az avast riasztott az egyik gift-re (avast részletek link)
Amúgy a listázásban szokott hibásan kiírva lenni
Teszek is rá egy 10$-ros licitet
(remélem nem veszed komolyan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Linket pls. 

A paypal-os számla jó lesz?

Be lehet látni a készülék belsejébe, így a por és nedvesség előbb-utóbb tönkre teszi. Biztos tűző napon a szélvédőn hagyták. A készülék adatlapján egy netről levadászott fotó volt és az is csak az előlapról, a leírásban ennyi: Good used working condition. Egyébként működik a gps, de ilyen állapotban szvsz. nem sokáig fog.
V/