Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bash

őstag

válasz amdk7 #1882 üzenetére

Hadd szóljak hozzá én is mint PowerSeller a másik oldalról.

Miután a vevő megkapta a vásárolt terméket

1. Nyithat egy PayPal claim-et, hogy az iPod amit vásárolt törötten érkezett.
    PayPal azt fogja mondani, hogy küldje vissza a terméket Delivery Confimation-nel és visszakapja a pénzét.
    Megkapom az iPod-ot, amit a vevő hat hónappal azelőtt elejtett az utcán és áthajtott rajta egy teherautó, közben pedig van egy szép új iPod-ja ingyen, mivel PayPal minden esetben elfogadja a Delivery Confirmation számot, mint a visszaküldés bizonyítékát, nekem pedig se iPod-om se pénzem.
    Biztos, hogy akarom én ezek után, hogy ennek a tolvajnak ott álljon a profiljában, hogy ''Fast payment, good customer!'' ?

2. Fenyegetőzhet negatív visszajelzéssel, ha nem kap vissza x dollárt, vagy nem küldök el neki egy extra pár zoknit az én költségemen. Én vagy hajlok és elküldöm neki, amit kér, vagy kapok egy negatív visszajelzést, amivel rontom a hírnevemet, megélhetésemet kockáztatom...
    Mivel fizetés után rögtön pozitív visszajelzést hagytam a vevőnek képtelen vagyok figyelmeztetni másokat a csaló vevőről.

3. Azt állítja, hogy a blúz, amit kapott nem lazacszínű, ahogy a monitoron látta, hiába mondtam neki 17-szer, hogy rózsaszín. Kapok egy negatív visszajelzést, mert a vevőnek rosszul van beállítva a monitorja és ez az én hibám.

4. Negatív visszajelzést hagy, mert a nadrágban, amit tőlem vett nagynak látszik a feneke. A nadrág az ő mérete, de az én hibám, hogy a vevő 160 cm magas és 140 kg.

Folytathatnám még, de egy a lényeg, az eladó nagy kockázatot vállal magára, ha fizetés után rögtön feedback-et hagy. Az eladó a hírnevét veszítheti, az árut és a pénzt is, amit kifizettek érte. A feedback az egyetlen eszköz, amivel a csalókat féken lehet tartani. A vevőnek nincs vesztenivalója, ha ő hagy feedback-et először.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés