Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67473) Dudi08


Dudi08
tag

Sziasztok,

Tegnap megjött a kis Salfly-X. Lényegében ez az első saját drónom, de repkedtem már mással.
Frsky XM+ vevőt gyorsan beforrasztottam, BIND megvolt, minden rendben ment a Betaflight beállításnál is, de amikor tesztelgetni próbáltam, néha teljesen véletlenszerűen eldobta a vevő a jelet. Sőt mintha az FC indult volna újra(de lehet csak failsafe-el). Többször próbáltam BIND-ot, más módokban, először 16, majd 8 csatornával, telemetria ki-bekapcs, mindenhogy próbáltam, és sikerült is a BIND, de véletlenszerűen eldobja a jelet és leáll a kis drón.
A vevőt az FC fölött rögzítettem, esetleg valami zavart összeszedhet, de ha a motorok nem mennek, akkor is csinálja.
Ma megpróbálom a vevőt máshol rögzíteni, esetleg csak szétszedni, hogy a vevőt az FC közeléből el tudjam távolítani és úgy teszteljem.
Az AUX12 csatorna nagyon "zajos", folyamatosan ugrál a jel rajta. Nem tudtam még beazonosítani hogy mi lehet.
Egy ideje követem a topikot és olvastam, hogy a távirányítón a modell váltás oldotta meg a gondot, ezt is meg tudom próbálni, de ezek után egyelőre kifogytam az ötletekből.
Valaki látott, tapasztalt már hasonlót?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.