Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandita41
csendes tag
Akkor most már nagyjából összeállt a kép: Veszek egy TP-Link WR741ND routert kb 6000-ért. Sajnos a koaxkábel behúzását nem úszom meg:-( A felvevőn viszont még gondolkodom. Ha szerzek egy dvd felvevőt a koaxkábelt abba vezetem és hdmi-vel viszem a tv-hez szerintetek a tv-be menő jel digitális lesz vagy analóg. Az LG 32LX3000 tv-m tudja a dvb-c kódolást ha finnre állítom a régiót. Nekem a felvett műsornál nem lényeg hogy digitális legyen, csak az hogy visszanézhető legyen. A legfontosabb az, hogy a felvevőből a jeleket a tv-m digitálisan tudja fogadni, tehát jó legyen a minőség. Szerintetek?
Köszi a korábbi hasznos hozzászólásokat -
válasz Bandita41 #8006 üzenetére
Ha szerzek egy dvd felvevőt a koaxkábelt abba vezetem és hdmi-vel viszem a tv-hez szerintetek a tv-be menő jel digitális lesz vagy analóg.
Trükkös kérdés, mert bár a tv-be digitálisan fog menni (HDMI), attól még ugyanúgy analóg lesz (analóg vevő a DVDfelvevőben!)
De!
Létezik olyan DVDfelvevő, amiben van digitális (DVB-T/C) tuner. Ha azon hangolod be, akkor valóban digitális lesz .Tehát a kérdésedre nem adható egyértelmű válasz, ahoz kevés az infó.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Bandita41 #8006 üzenetére
"Ha szerzek egy dvd felvevőt...."
Ha ingyen "szerzed" akkor nem szólok..
Ha PÉNZÉRT akarnál akkor felejtsd el.... A "kőkorszakot" vennéd meg horror pénzért.
Mind a Samu, mind az LG kínálatában találsz dvb-c tuneres merevlemezre (külső vagy belső) rögzíteni képes blu ray lejátszókat.... Samu BD-D6900, BD--D8200/500/900, LG BDC590, LGHR550C
Bár nekem Lg van, de ha az internet tv IS fontos, akkor Samu, mert azokban teljes smart tv van!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Bandita41
csendes tag
válasz Kwisatzh #8009 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Kb. 5-6000 Ft-ért venném meg az LG DVD felvevőt (DVD író része hibás, de merevlemezre tökéletesen rögzít és lejátszik), annyit talán megérne. Az a baj, hogy az asszony hozzászokott a T-homenál a megállítás, felvétel lehetőségéhez, ez meg ahogy tudom a Diginél nincs meg. Keresem a legolcsóbb megoldást, sajnos 50-60 k-t nem tudok most egy új felvevőre költeni. Ha a digi jelet két fele megosztom, akkor nem csökken a jel erőssége és esetleg a minőség rovására megy? -
kabelmania27
félisten
kb 3,5-4decibel csillapítása van a kettes szimmetrikus osztónak, fontos hogy jófajta 5-1000mhz tartományút vegyél pl ilyet 2-3 tévére el lehet osztani.
Nekem nem a digi, hanem az Invitel (okt 1 előtt Fibernet) a szolgáltató, úgy van a kábelezés megoldva, hogy az első osztó ketté osztja a jelet a modem felé (10decibel csillapítás letöltési frekinek, feltöltésnek 2,5) és a tvk felé (2,5db), ezután egy hármas szimmetrikus osztóval el van osztva háromfelé. Nem szemcsések az adások.
Nálad gondolom a net utp kábelről megy, tehát ez az egy osztás lenne. Célszerű minél kevesebb toldást hagyni. Szerintem ha betelefonálsz kijönnek és meg fogják csinálni az osztást, 3x árnyékolású koax kábellel, krimpelt F csatlakozókkal és dugóval.[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
válasz kabelmania27 #8017 üzenetére
Én nem akarok semmit elosztani.
-
nagy__sandor
csendes tag
Arról esetleg tudtok valamit, hogy a NatGeo és Discovery csatornák mikor lesznek valódi 16:9-ben? Ugyanez a kérdés a Viasat Explorer és History csatornák esetében, ezek jelenleg letterboxban jönnek. Ráaádul kapcsolójel sincs, a TV (Samsung UE40D6500) nem vált automatikusan képfomátumot...
A NatGeo HD és NG Wild HD csatornák esetében a lengyel nyelvű ajánlókat és reklámokat nem lehet kiírtani? A szerelő emlegette, hogy lehet nyelvet váltani rajtuk, de a TV csak az angol (ami néha lengyel) hangsávot mutatja.
köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz nagy__sandor #8020 üzenetére
NatGeo HD-n és NG Wild HD-n hangot váltani? Érdekes, nekem még nem jött össze ez a mutatvány! Talán mindig rosszkor próbáltam. Amikor éppen olyan filmet vetítettek, amiben nem volt magyar hangsáv
szerk.:
A felsorolt kis adókon (Viasat Explorer/History) 16:9-es képarányról csak álmodozhatunk. Már csak azt szeretném tudni, hogy ezen adókon a 16:9 hiánya az tv-csatornák, vagy a szolgáltató sara?[ Szerkesztve ]
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz Multibit #8021 üzenetére
Ezek a kis adók (Viasat Explorer/History) 16:9-ben jönnek, csak éppen letterbox formátumban (alul-felül fekete csík).
A NatGeo nem HD adói meg valami fura keverék formátumban jönnek, kicsi fekete csík alul-felül és még a széle is le van vágva. Látszik, hogy ezek eredetileg 16:9-ben jönnének, de valahol 4:3-hoz közelivé alakítják...
-
hb000
aktív tag
válasz Multibit #8021 üzenetére
Natgeo HD-n nincs magyar hangsáv. Sőt, sajnos felirat sincs.
Van egy egyszerű módszer, amiről biztosan megállapítható, hogy az adó eredetileg is letterbox: ha a fekete sávba beleér a csatorna logója. Ilyen pl az investigation discovery, de sokszor láttam ilyet a viasat3-on, film+-on, cool-on is. Az ugyanis elég valószínűtlen, hogy a diginél átalakítják LB-re az egyébként 16:9-es, logo nélküli adást és belerakják még külön a csatorna logóját is. Ezek az adók eredetileg is LB adást sugároznak.
Ha viszont a logó a kép-részen belül van és mégis LB a kép, akkor ennyiből kideríthetetlen, hogy az adás eredetileg LB, vagy a digi csinál valamit rosszul.
Most a viasat exp és history adókon nem a fekete csíkon van a logó. Pedig emlékeim szerint nemrég még úgy volt. Lehet, hogy ezek a kis adók is lassan rendes 16:9-re váltanak. -
Multibit
nagyúr
válasz nagy__sandor #8022 üzenetére
Akkor itt lenne az ideje, hogy Viasat Explorer/History 16:9-ügyben is tegyen valamit a Digi!
Engem speciel ezen adók műsorai jobban érdekelnek. mint a Retard-Klub szemete! Bár valamelyik nap a Viasat History-n néztem egy WW2-vel foglalkozó filmet, és akkora baromságok hangoztak el a magyar narrációban, hogy fogtam a fejemet! -
hb000
aktív tag
válasz nagy__sandor #8020 üzenetére
"A szerelő emlegette, hogy lehet nyelvet váltani rajtuk, de a TV csak az angol (ami néha lengyel) hangsávot mutatja."
Na ja, tudta, hogy mit akarsz kérdezni, de jobban hangzott, hogy pontosan a kérdésedre válaszolt. Nyelvet ugyanis éppenséggel lehet váltani, épp te írtad, hogy néha akár lengyelre is. Azt nem kérdezte a kedves vevő, hogy magyarra lehet-e váltani -
dh66e
veterán
válasz nagy__sandor #8026 üzenetére
Nat Geo HD :
Nálam tisztán angolul megy 2db angol hangsávval(mpeg2/0 és DD3/2) és román ill görög felirat választható hozzá. EPG van.
Nat Geo Wild HD:
Angol hang(DD2/0) felirat nincs,EPG nincs és valóban lengyel nyelvű műsorajánló.Amennyiben lenne magyar felirat mindkettőhöz már boldog lennék.
-
hb000
aktív tag
válasz nagy__sandor #8026 üzenetére
Ja, hogy csak egyetlenegy hangsáv van? Az furcsa, elvileg kettőnek kéne lennie. Csak reklámoknál vált lengyelre, vagy műsor is megy lengyelül? Mert reklámnál más csatornán is előfordul nyelv-váltás.
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom ki vette már észre, de a Movies24 helyén egy újabb rakat sz@r csatorna van neve hatoscsatorna ezt kár volt betenni...
[link]''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Ez így ebben a formában nem igaz, mert ez a Budapesti 6. kerület regionális adása, csak azt nem értem hogy miért kellett eböl a sz@rbol országos sz@rt csinálni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
norbesz79
csendes tag
Sziasztok hol lehet venni digi kábel re HD box venni ami fel is veszi a müsőrt elöre is köszönöm,?
-
qfm
őstag
Sziasztok,
szeretném fogni a digitális, és hd adásokat. A kérdésem az lenne, hogy érdemes megvenni egy HUMAX PR-HD1000C stb-t, vagy jobban járok a digitől bérelttel, esetleg valami 3. típust kellene vennem? Ha lehet, írjatok indokot is.
Rászánt összeg 15e, nagyon indokolt esetben 20e.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Üdv!
Normális HD boxot 15-20k körül nem fogsz kapni. Hacsak nem tudsz szerezni egy olyat amit a közelmúltban egy-két fórumtárs szerzett 9-10k környéki árért.
A Hd boxok kb 25-k-tól vannak.
Ha a digitől bérelsz egyet havi egy ezresért, akkor több mint 2 év múlva hozza vissza az árát. De ez idő alatt is ha bekrepál, akkor cserélik (ha tudják), és vissza is adhatod ha úgy hozza a helyzet.
Szvsz jobb a bérlés. Nekem is humax HD box-om van és teljes mértékben elégedett vagyok vele! -
Zoshi85
aktív tag
2012. január 1-től hatályba lépett az általános forgalmi adóról szóló törvénymódosítás, mely értelmében az ÁFA kulcs mértéke 25%-ról 27%-ra emelkedett. A törvényi szabályozás a távközlési szolgáltatások adómértékére is vonatkozik, így az év elejétől a szolgáltatások ára 27 százalék ÁFA-t tartalmaz.
A DIGI Kft. az ÁFA emeléséből származó többletköltségeket nem hárítja át az előfizetőkre, tehát a szolgáltatások előfizetői díja nem változik.
A DIGI számára fontos az árstabilitás, hogy előfizetői számára kiegyensúlyozott környezetet teremtsen és továbbra is a lehető legjobb alternatívákat biztosítsa számukra.
A DIGI idén is az árak szinten tartását fogja szem előtt tartani, hiszen az elmúlt négy év alatt mindössze kétszer emelt árat –melynek mértéke pár száz forintra tehető-, ez a piaci magatartás pedig egyedülálló a hazai telekommunikációs szektorban.Üdvözlettel:
DIGIHatoscsatorna” a DIGI digitális csatornakínálatában
Készült: 2012-01-04 14:13:36
A „hatoscsatorna”, mely eddig a DIGI budapesti analóg kínálatban volt jelen, 2011. január 3-tól a távközlési szolgáltató digitális csatornakiosztásában is elérhető országosan.A „hatoscsatorna” számos kulturális csemegével várja a tévénézőket, műsorstruktúrájában olyan programok kapnak helyet, mint a „Vallás és kultúra” című műsor, mely nemcsak a hívő közönség számára nyújt érdekes kulturális élményt, vagy mint a „Szerdán estidőben”, mely a művészet és a zene minden ágát bemutatja portré műsor keretében, igazi értékeket nyújtva minden korosztály számára.
A csatorna palettáján tudományos ismeretterjesztő sorozat és sportműsor is található, hétfőnként pedig a TER-TV adását lehet figyelemmel kísérni.
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
-
qfm
őstag
A HUMAX PR-HD1000C amit felvetettem elvileg HD képes. Van valami baj vele, hogy ketten is kizártátok mint alternatívát 20e alatt?
A bérlés ennek ellenére megfontolandó, csak szeretném tudni, hogy ezzel a box-al mi a baj.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Vedd meg nyugodtan,de előtte próbáld ki hogy minden csatorna jön e vele nálad.HD képes, van rajta HDMI csatlakozó úgyhogy nem kell emiatt aggódni.Volt ilyenem nagyon jó kis box,tökéletes képpel nagyon sok csatlakozóval,de régi széria 10k-nál többet nem ér.Főleg Németországban volt elterjedt a kábel szolgáltatóknál.Magyar menü nincs,de felhasználó barát.Nem tudsz vele adást rögzíteni erre figyelj oda és frissítést sem találsz hozzá.Könnyen programozható a kütyü és automatikusan berakja az új csatornákat nem kell frissíteni a csatorna listát.gyári távja legyen meg mert különben nehézkes lesz a kezelése egy taníthatóval.(EPG,program infó)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Még mindig nem jöttem rá,hogy a 394mhz-en miért nem talál csatornát az lg tv-m.
A másik szobába a samsungon megvan.Valami ötlet? -
Benzoldog
tag
A Digi szerint mától már analógon is működik a Prizma tv, de nálam még nem (Bp.), másnál mi a helyzet? Elvileg a CCTV4 helyén lenne.
-
g0dl
addikt
bbc entertainment jöhetne
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest