Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz Kwisatzh #7600 üzenetére
Szia!
Igazából az a probléma, hogy egyes eszközök eltérő képbeállítási lehetőségekkel rendelkeznek. Ha ismert a sugárzott formátum, akkor lehet "nekiesni", hogy melyik kombináció lesz a sikeres. Gondolom az tiszta hogy STB és TV esetén is lehet variálni amelyek hatása akár össze is adódhat. RTLKLUB esetéb a sugárzási formátum:
RTLKLUB: 4:3LB 576i
RTLKLUB teszt: 16:9 576i (WSS kapcsolójel is van, nem mindig állítják)A 4:3LB akkor "pompázik" gyászkeretben (alul/felül, oldalt), ha 4:3 képtartalomban 16:9-es formátumú adást sugároznak. Ha 4:3LB-ben 4:3-s adás jön, akkor az olyan mint egy normál SD. Ha erre rákapcsolsz 16:9-es beállítást akkor a 4:3LB-be csomagolt 16:9 alul/felül fekete csíkkal jelenik meg, mert az STB/TV általában zoom-l is. A 4:3LB 4:3-s adásnál bekapcsolt 16:9 képformátum során általában széthúzzák / torzítják a képet 16:9-re és kiltöltik a képernyőt. Vélhetően a 16:9 full egy natív formátumkezelés zoom/ torzítás nélkül. Sajna ez gyártónként eltérhet, s talán.emiatt is van sok félreértés ...
Ui.: Mind a korábbi leírásból látszott az a Humax STB vélhetően képes "kivágni" is.
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #7602 üzenetére
Köszi ezt értem.
A feneség az állandó kapcsolgatás, amitől (is) utálom ezt az egész tévénézősdit.
Ha 4/3LB a jel, akkor a tévén kell nagyítás -t kapcsolnom, ha torzítatlan 16/9-t szeretnék
(ekkor már nem sok különbség van az analóg adáshoz képest...)Ha ezt a fax rtl tesztet nézném, akkor meg a kütyün kell 16/9 full-t kapcsolnom....
Fel nem fogom, hogy 2011 ben vajon miért nem tud az összes fax program "normál" 16/9 ben jönni, ami a világ boldogabbik felén már évtizede természetes...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
M_AND_Ms
veterán
-
Kwisatzh
senior tag
válasz M_AND_Ms #7605 üzenetére
Nemcsak a retekklubról van szó, hanem az összes többiről is, akik viszont még mindig 4/3LB ben nyomatják.....
3xx sor natív vízszintes felbontás hiába jön "digitálisan", még ha chipek szarrá számolják magukat, akkor is egy fosch a végeredmény....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zhagyma #7608 üzenetére
Nálam is tud a 4/3LB vel mit kezdeni a kütyü+ a tv, de szarból nem lehet várat építeni....
0,2 megapixel, vagyis mindössze kétszázezer képpont a "kétmilliós" kijelzőn....másfél méteren....vagyis minden pixelből 9 másikat kell "kiszámolni".... ha megszakadnak a felkonvertálásba akkor is egy fosch...[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
jsk
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményetek kérni. Vásároltam egy DVB-C tuneres televíziót. Így már nem kell a digi-s set-top-box. Vissza is adom nekik. Van egy analóg HDD-felvevőm, amivel elég ramaty minőségben veszem fel jelenleg a tv-adásokat. Ezt szeretném lecserélni, hogy fel tudjam venni a digitális, és leginkább a HD adásokat. Helyette nézegettem az itteni hozzászólások alapján a Selteka, Amiko, stb. boxokat, de az egyik már nem kapható, a másik nem annyira szimpatikus. Így aztán arra jutottam, hogy a legjobb lenne egy LG BDC590 lejátszó+külső merevlemez. Így kiválthatnám a hdd-felvevőt (mivel elvileg ez fel tudja venni a HD-adást külső merevlemezre), és a dvd-lejátszót is.
Ha rosszul gondolom, kérem írja meg valaki, nehogy kidobjak az ablakon 70e forintot
Előre is köszönöm
jsk
-
Kwisatzh
senior tag
Olvass vissza Bocsek vett, és meg van elégedve, nekem meg HRX570(HR570C)-m van,( beépített 500 giga vinyó, és rácuppantva még + 2 Terra) és én is meg vagyok vele...
A HR550 C manual magyarul letölthető az lg hu-ról,. gyak ugyanaz, csak van benne vinyó
Mi a konkrét kín???[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Misi 007
Közösségépítő
-
jsk
senior tag
válasz Kwisatzh #7613 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem is értem miért nem találtam meg Bocsek hozzászólásait, pedig átnyálaztam a fórumot. Lehet, hogy túl az elejéről kezdtem. Nem rossz a merevlemezes lejátszó sem, de mivel külső merevlemezt mindenképp vennem kell, így olcsóbban jön ki. Akkor marad a Bocsek féle változat.
-
jsk
senior tag
válasz Misi 007 #7614 üzenetére
Az boxok végül azért is el lettek vetve, mert a gyerkőcnek a dvd-it is le kell valahol játszanom, így legalább nem kell átkódolnom mpeg-be. Az LG megoldja. A darabolás nekem nem számít, mert csak megnézem a felvett anyagot, és utána törlöm. Nem archiválom. Vagy ennek van más jelentősége is?
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Misi 007 #7614 üzenetére
"Bár az még mindig nem derült ki hogy az LG 4GB-nál darabolja-e a .ts-t vagy egybe is képes akár 10GB-nyi .ts-t tárolni..."
Most láttam, hogy a "darabolást" te vetetted fel...
Kb százszor írtam már, hogy: AZ LG NEM DARABOL! Uff. Remélem utoljára kellett leírnom.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Misi 007
Közösségépítő
Én nem emlékszem már rá hogy írtad volna de végül is mindegy mert úgyse nekem lesz...
jsk fórumtárst meg ahogy látom nem érdekli mert ő nem archivál mint én szóval itt le is zárhatjuk a témát...[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Misi 007 #7621 üzenetére
Nyugodtan vehetsz Te is
Nem "tökéletes", de szerintem a ha valakinek korongjátszó IS kell, akkor a BDC590 ár/értékarányban verhetetlen
( Egy "bármilyen" "jobb" blu ray, olyan 30 K alsó hangon, ebben meg a maradék 20 K ér kapsz dvb-T/C tunert, Wifit, DLNA-t, és médialejáccót)[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
allfinanz
senior tag
Írtam több mailt a több tv-adónak a 16:9-es átállásssal kapcsolatban.
Válasz eddig ez jött csak:Köszönjük levelét!
Folyamatban van az átállás, mi is szeretnénk, ha mielőbb megvalósulna!Boldog Ünnepeket!
Üdvözlettel,
STORY4 szerkesztőségAllfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Dog 11
tag
Új ÁSZF /2012 01.04 / a honlap legalsó apróbetűs sorában kattintható.
-
zhagyma
őstag
válasz Kwisatzh #7624 üzenetére
" ... Tegnap én a Kapcsolat-n annyira felhúztam magam, hogy mostanában nem nézek tévén filmet... "
Megértelek. A Blu-Ray minőségét egy darabig még nem fogjuk élvezni kábeltv-n. Nálam is itt "szuszog" egy HP microserver a lábam mellett. Tudod olyan házi Blu-Ray videotéka 40GByte-s filmekkel ...
Ui.: Ha nincs semmi értelmes, már pedig nem nagyon van, akkor "click" ...
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Továbbra is érdeklődnék, hogy a Kaon 220 SD boxhoz nincs-e valakinek manualja?
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
-
Katumoto712
tag
Hello.
Van egy Samsung D6100-as tévém amiben van dvb-t tuner.
Kábel előfizetésem nincs.
A kérdésem,hogy az alapcsatornák miért nem jönnek be automatikus hangolással?
Mit állítsak be digitális,analóg,teljes,hálózat? -
Killing
addikt
válasz Katumoto712 #7631 üzenetére
Ez a topik a Digi digitális kábel TV-jének lett szentelve, ami neked kell az a MindigTV-s topik.
Itt tudnak neked segíteni.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Kwisatzh
senior tag
Na ezen eszem faxom megállt....
http://www.digiportal.hu/page.php?127
EGYSZÁZNYOLVANKILENCEZERKILENCSZÁZ FORINT... Ízlelgessétek!!!
Mijezz?? Vicc?? Vagy aranyból van???? Gyémántberakással????
[moderálva]
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Szegeden lakom, Digi TV előfizetésem van, mind a netet, mind pedig a kábel TV-t tekintve.
Van egy LG LCD tévém, azon nagyon szépen bejönnek DVB-C-n az adások, miután rájöttem, hogy Finnországra rakva a tévé csatornakereső menüjét erre lehetőség nyílik.
A probléma most a következő: van egy monitorom, amin van HDMI-csati. Ahhoz kellene egy DVB-C-s vevő. Milyen beltéri egységet ajánlotok?Fontos, hogy tudjon rögzíteni, mondjuk USB-re. Az ár most nagyon érzékenyen érint, tehát 30-40 ezer forint kizárva, mert akkor már lassan TV-t is tudnék venni.
Szegeden hol lehet ilyesmit venni? Neten honnan lehet rendelni?Köszi a segítséget!
Jim
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Kwisatzh #7637 üzenetére
Egy felsőbb kategóriájú médialejátszó: 80e
Egy PVR-es box DVB-C,T tunerral + HDD: 50e
Ezek együtt még mindig 130 és nem 184.De ha lemondok a felső kategóriáról, akkor 50 körül megoldom a médialejátszást (Popcorn A-210) kompromisszumok nélkül.
Így már csak 100e a médiabirodalom ára.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Kwisatzh
senior tag
http://www.220volt.hu/DreamBox+DM8000+HD+PVR
ez KETTŐSZÁZNYOLCVANÖTEZER..........
erre nem tudok már mit mondani...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
-
zhagyma
őstag
válasz Imike_80 #7643 üzenetére
Asrock E350M1. AMD Brazos mini-ITX.
Kingston HyperX 2x4Gbyte
Thermaltake ElementQ ház.
Hauppauge WinTV HVR-930c Analóg / DVB-C /DVB-T tuner.
Merevlemez és paneltáp volt otthon a sufniban.Fogyasztás:~20-30W
[ Szerkesztve ]
-
Rider79
csendes tag
Sziasztok!
Digikábelhez keresek olyan DVB-C boxot
amely képes arra a lehetetlen mutatványra,hogy
az egyik adóról vesz fel, miközben egy másikat
néz az ember.USB-s HDD-m van, vagy
jobb esetben még a DVD felvevőt is össze
lehet egy ilyen STB-vel drótozni hogy az vegyen fel,
vagy ez nagy naívság?Tudnátok konkrét típus(oka)t javasolni?
Köszi
-
Zlin50
senior tag
válasz Rider79 #7645 üzenetére
A GM 9060 képes egy tunerrel is erre, de csak arról a frekvncáról amelyiken a felvételi csatorna van, és van még egy jellemzője hogy felvétel közben a nézendőre átváltva egy pillanatra bezavar a felvételbe. Ez várhatóan azoknál is így lesz amelyiknél ezt a lehetőséget a leírásban is megemlítik. A GM -nél nincs általában benne de tudja, mert kipróbáltam.
Teljesen független megoldás viszont csak a két tuneres lehet.[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Morris
veterán
válasz Rider79 #7645 üzenetére
Ide egy sima, egy tuneres box is elég.
Egy splitterrel (2-es vagy 3-as) megosztod a fő koax kábelt, így az egyik kimeneti jel megy a box-ba ahol veszi az adást, a másik meg megy közvetlenül a tévére. miközben megy a felvétel, a tévé tunerjén meg azt nézel amit akarsz. Ez nem jó megoldás?Még az a szerencse, hogy van analóg és digitális jel is egyszerre. Ha pl a tévédben nincs DVB-C (ahogy nekem sincs), akkor ott mehet az analóg adás a tévé tunerjén. És ha bekapcsolom a box-ot, akkor nézhetem a digitálisat.
Ha van a tévében is DVB-C, akkor meg digitális megy a box-on és a tévén is.
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz zhagyma #7644 üzenetére
Hm... Szép konfig! Grat!
Én most vettem Édesanyámnak egy Foxconn Nettop nT- 535-öst, neki csak netezésre kellett, de azért van rajta HDMI kimenet a biztonság kedvéért. Feltételezem, ezzel is megoldható lenne, csak magamnak most nem akartam egy ilyen kaliberű, vagyis árú készüléket venni.
Elég volna egy DVB-C beltéri.
Azt hiszem bérelni fogok egyet a DIGI-től, ha pedig pár hónap múlva lesz valahol olcsóbban, akkor veszek is egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest