Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
konrada
tag
TV Tuner:
Beépített analóg tuner
Nagy felbontású digitális DVB-T földfelszíni TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
Nagy felbontású digitális DVB-C kábel TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HDEbből a válasz: Igen, bedugod és behangolod.
Az, hogy az hogy az LG-knél hogyan kell, azt pontosan nem tudom. Biztosan van olyan rajta hogy digitális hangolás, azon belül földi és kábeles, és a kábelesen belül is gyors, vagy teljes. Ez utóbbit kell beindítani, de lehet, hogy előtte be kell még állítani valami skandinávra is, mert az LG-knél régiókra is rákérdez.
-
Nem kell rá külön előfizetni, a legtöbb helyen alapból jön. Pontosabbat a honlapjukon olvashatsz. Értelemszerüen ahol nincs digitális kiosztás, ott nincs lehetőség digitális vételre.
Az hogy MPEG4 tuner az marketink szöveg, mert technikailag értelmezhetetlen. a TV-nek ismernie kell a DVB-C vételt, különben nem fog menni.
Ha minden adott, akkor még szükséges a tv manuel-jével konzultálni, hogy a digitális adásokat hogyan lehet befogni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
cvn69
tag
-
zhagyma
őstag
LG/PHILIPS esetén fogalma sincs, mivel általában a felhasználó életét megkönnyítő menürendszer van, ami nekem kicsit komplikált. Általában manuális DVB-C (digitális kábeltelevízió) beállítás esetén megadható: a frekvencia tól-ig, a szimbólumsebesség (6900 Ksym/sec), a moduláció (256QAM).
-
zhagyma
őstag
Ha csak a digitális érdekel, akkor olyan "teljes keresés" opciót kell választani, amely csak kábeles DTV-re vonatkozik. Például Samsung esetén be lehet állítani, hogy csak digitális kábelt keressen. Opcióként meg lehet adni manuálsan a frekvenciatartományt, a szimbólumsebességet, a modulációt. Ezeket figyelembe is veszi a keresési folyamat, ami igen rövid lesz ... Na most ezt LG menüpontokra nem tudom kapásból lefordítani.
-
juhasz.p
aktív tag
Nem kell teljes keresés. A digi honlapján fent van hogy melyik városban milyen frekvencián kell keresned a digitális adást. A frekvencia mellett ott van hogy hány db csatorna jön azon a frekvencián. A frekvenciát manuálisan is be tudod állítani. Így sokkal gyorsabb, mert egy teljes keresés legalább egy óra. (nálam annyi volt - LG 42SL9000)
...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
juhasz.p
aktív tag
Ha úgy keresel ahogy mondtam, akkor az analóg adást már nem tárolja be. Ha teljes keresést indítasz, akkor az analógot is berakja egy programhelyre.
Így ha megnyomsz egy gombot akkor mindkettőt - a digitálisat és az analógot is - hozza, ami zavaró.Nem találtad meg a lakóhelyed szerinti kiosztást?
http://www.digikabel.hu/csat_20101024
[ Szerkesztve ]
-
juhasz.p
aktív tag
Az analógot, hogyha megtalálta azokat is, nem lehet törölni.
Ha elindítasz egy új kézi keresést és csak a digitálisokat keresed akkor törli csak az analógot.
Ha csak a digitális csatornákat állítod be neki, akkor sem tudod őket rendezni a saját ízlésed szerint?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Navika75
csendes tag
Teljes kereséssel kb. 10perc alatt megtalálja ez a tipus az összes digi tv,rádio és analóg csatornát,nem kell semmit előtte állítgatni ,ha ez nem ment akkor valoszinűleg /a nagy hozzáértésben.../ el lett állítva a tv menüje.
Felbontást állítani a tv-n?Azt keresheted mert olyan nem fogsz találni egyik tv-n sem.Képméretet annál inkább,annak viszont semmi köze ahoz , hogy a szolgáltató fejállomásán kifagyott az a "drága" beltéri , te meg közben tv-det,meg magadat sokkolod...
A jelerősség probléma meg lehet belső kábelezés gond is,vagy más....
-
hb000
aktív tag
Nálam is. Legalábbis a két általad említett natgeo HD adásnál vettem észre. Azt hittem, hogy nálam van vmi kábelezési gond, de ezekszerint másnál is jelentkezett a hiba. Sok más adó is jelentősen kisebb %-on jön, mint tavaly év végén (pl most 15% körül). Felmerül persze a kérdés, hogy ez a % mit takar és ugyanazt jelenti-e nálad és nálam A 15 százalék nekem pl azt sugallja, hogy gyenge, de még egy 10%-os adó is megy, 5% körül van egyértelműen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
-
csiki52
tag
CI / common interfész/ kártyafogadó nyilás, pontosabban ebbe kell belehelyezni a kártyafogadó modult ami külön vásárolható, majd ebbe kell helyezni a smartkártyát pl a mindig tv-hez.
minden kodoláshoz más kártya modul kell. / pl mindig tv conax, digi nagravision /
mivel a szolgáltatók a saját boxhoz társitják a kártyát igy egyelőre ez a mindig tv kivételével haszontalan.[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
Nálam továbbra is béna volt a jelerősség, de ma megláttam a madarasteszkóba' egy olyan Hama koax antennakábelt, ami a doboza szerint ferritszűrős (két végén egy-egy szűrő) , plusz dupla árnyékolás is van rajta (leírás szerint 90 dB). Nem voltam túl bizakodó, mivel ez is csak egy Hama, bár dupla annyiba került, mint egy átlagos koax kábel. Otthon aztán ki is próbáltam és hatalmas a különbség a jelszintben: a mostanra általánossá vált 5% helyett 40% fölé ment még a leggyengébb csatorna is. Javaslom, hogy próbáld ki te is, hátha segít. Ha már egy Hama is ennyit tud...
-
Dog 11
tag
Budapest /IX/.
Most átnézve valamennyi digitális és analóg csatorna hibátlanul érkezik.
A 394 MHz.-en érkező csatornák a következők :ERT,France 24,Sat 1,PRO TV,Nat.Geo.HD,Nat.Geo.Wild HD,Privat Spice,FIX TV ./A két HD -s csatorna csak MPEG4-et is tudó DVB-C -s készülékkel vehető./ -
hb000
aktív tag
Szerintem nálad is a drót maga lesz a ludas, legalábbis az eddigiek alapján. Érdemes lenne kipróbálni másik koax kábellel. Elvileg a képen látható beállításokkal jönnie kéne az adásoknak (symbol rate, QAM stimmel). Fali csatlakozóban BELÜL nincs valami rondaság? Pl rosszul érintkező kábelek, toldás, gyenge forrasztás stb. Ha ezek rendben vannak, akkor viszont érdemes az ügyfélszolgálatot hívni.
Szinte kizárt, hogy az LG-vel van baja, láttam és állítgattam LG-t digi hálózaton, tökéletesen működött. -
hb000
aktív tag
Mindenképpen érdemes megpróbálni a kábelcserét. Van egy pont, ameddig a digi húzta be, addig az övék, onnantól viszont a te felelősséged (akkor is, ha pl korábban másik szolgáltató építette ki és a digi csak az elején csatlakozik rá). Ezen a ponton érdemes közvetlenül ellenőrizni.
Főleg akkor lehet fontos ez, ha házliag szerelt kábelt használsz, ott pl a csatlakozók között rettentő gagyik is tudnak lenni (tipikusan az a fehér recés műanyag csatlakozó, amit a sarki fűszeresnél is árulnak). Ha ilyet találsz nem-gyári kábelen, azt rögtön érdemes lecserélni fém csatlakozóra, azok általában sokkal jobb minőségűek.
Azért a fali vezetéket ne rángasd ki, annál egyszerűbb kihívni a digi emberét. -
-
dh66e
veterán
Veri a mellét.Ez jó.
Megnéztem a T mit ajánl most ha váltok.
Digitális családi csomag havidíj:hűség nélkül 5590.-Ft 54 csatornáért+14900.-telepítési díj ha online rendelem. Ha valamiért nem tudom megrendelni neten a szolgáltatást akkor a telepítési díj:36650 Ft.!!!!!!!!!! Vicces.
Persze minicsomagokkal még terhelhetem a pénztárcám tehát egy kis HD-ért potom havi 1990 Ft-ért már hozzájutok.
Netről nem is beszélek inkább.
Megnéztem a csatorna kiosztást hát nem hiányzik egyik töltelék csatorna sem ami a diginél nincs meg.Na jó a BBC Entertainment jó lenne.
Nem tettszik hogy emel a digi de még így is nagyságrendekkel olcsóbb a minősége meg annyival nem rosszabb. -
hb000
aktív tag
A digit jelet a szolgáltatók át szokták kódolni, hogy a saját hálózatukon használható (marketingesek biztos úgy fogalmaznának, hogy arra optimalizált) jelet kapjanak belőle. Ez a digitalizálás, jelfeldolgozás, előkészítés időbe telik. Valószínűleg az analógként továbbított jel is digitális adatfolyamból származik eredetileg és egy központi helyen alakítják át analógra, de a dekódolás általában sokkal egyszerűbb, tehát gyorsabb művelet, mint az átkonvertálás. Ebből eredhet a késés, ami egyébként a digitális adás általános jellemzője. Nesze neked másodpercre pontos híradó kezdés
Viccessé mondjuk egy focimeccs esetén válhat a helyzet, amikoris nyáron, nyitott ablaknál a digitális adást néző ember minden gólról három mp-cel hamarabb értesülhet a szomszéd örömujjongásának/anyázásának köszönhetően -
Dog 11
tag
A digitális csatornák hosszu idő óta hibátlanul érkeznek hozzánk./ Bp IX ./
Ahhoz,hogy a régóta emlegetett problémád megszünjön ,próbáld meg az allábbiakat:
-a lakásba bejövő kábel végpontjához közvetlenül csatlakoztasd jobb hangolóegységgel rendelkező digitális vevőegységedet.Ellenőrizd a vételt.Ha a 394 MHz -es csatornák továbbra is kockásodnak ,úgy "Kézi kereséssel" ujra keresd,de csak a 394 MHz-es csatornákat.Ha továbbra is akadozik akkor -telefon :1272
Ha itt megjavult a vétel úgy a lakásban lévő kábelezésedben,csatlakozókban,vagy az elosztókban illetve szerelésükben van a hiba .A belső hálózatot nézd át és ha kell úgy javitsd vagy javittasd ki hozzáértővel./A 1272 -től is lehet segitséget kérni /
Nem érdemes ilyen hosszú ideig bosszankodni a hibás vétel miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- Autós topik
- Bundle topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest