Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
egresij
csendes tag
Jól tudod, ha a TV-nek nincsen saját DVB-C tunerja, akkor kell egy SetupBox.
Mivel a DIGIKábel nem kódolja a digitális adást, így valóban kártya nem kell, elvileg bármilyen BOX jó, ha DVB-C tunerje van és legalább MPEG2-öt tud.Mégis javasolt a DIGI BOX-ai közül választani, mert így elkerülhetőek egy későbbi vételi viták.
Jelenleg 3 féle a választék a DIGInél, 1 SD, és 2 HD, amiből már csak a TechniSat DIGIT HD4 CX érhető el, a másik már nincs (legalább is a Bp. XV.kerben).
Jók a tapasztalatim, ára 32.000 Ft, vagy 3 havi részlet, vagy 1000/Ft/Hó bérletben, én ezt a konstrukciót választottam.Az SD-vel is nézheted a HD adást, de ezt a BOX csak SD felbontásban továbbítja a TV-hez.
www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
Davzone
senior tag
Használhatsz más dvb-c vevőt.Nekem dreambox dvb-c ment hibátlanul.Nincs kártya az csak az HBO-hoz kell,de az a vevőbox szintén csak scartot meg compositot tud szóval elég gáz.
A tecnisat is látja az HBO csatornákat de nekem azt mondták az ügyfélszolgálaton hogy nem lehet vele venni még ha berakom a kártyáját a másik doboznak akkor sem.
Az SD box egy egyszerűbb doboz,sima composite és scart van rajta.
lcd-n meg plazmán elég tré.Asszem 576 soros képet tud kiadni.
A digis HD boxok mind jók, a tecnisat azért jobb mert felvesz időzitve,élő adást megállíthatsz utána vagy mented vagy nem,tud hdmi vezérlést(ha bekapcsolod automatán bekapcsolja a tv-t meg az erősítődet is.)
HDMi 720p vagy 1080i felbontáshoz mindenképp érdemes ilyen HD vevőt bérelni már csak próba erejéig is amíg nem vesz az ember sajátot,mivel bármikor lemondható,ha esetleg lesz ujabbbox a diginél könnyen cserélhető.
Egyetlen negatívum,hogy a DIGI sport HD adás felvételekor ledarabosodik a kép nálam technisattal,a felvétel az hibátlan a hang sem akad csak a kép lesz darabos felvétel közben.
Valszeg nem elég erős a hardver hozzá.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Davzone
senior tag
Nem érdemes megvenni!
Ha 2 évig használod azis csak 24k,de lehet egy év mulva a digi már más boxokat fog adni mert ezek elfogynak és valszeg azok jobbak lesznek mint ezek,akk simán vissza kell vinni mondván nem kell a bérlés,és elhozni egy ujat(uj szerződés).
Inkább a fix havi 1000 HUF és ha már nem kell visszaadod vagy cseréled jobbra.
De ez csak az én véleményem
32k -élrt amugy már jobbakat is lehet kapni szal sztem a bérlés a legésszerűbb megoldás.
Arra amugyis addig van garancia amig bérled ha megveszed akkor meg csak 1 év...
Nem gáz az hogy HD ready ugyis csak 4 HD csatorna van abbol is az m1 m2 duna felesleges sztem. A digi sport hd viszont komoly.
Adnak hozzá HDMI kábelt bekötöd és a táv jobb alján van HDMI gom azon átlépsz hogy 720p-be tolja a képet és hibátlan nativ digitális adást élvezhetsz.
Most mondom hogy az analóghoz képest ég és föld a különbség.(Persze a TV-t mindenképpen be kell lőni.Az összes tv-ben lévő javitó elektronikát,funkciót ki kell kapcsilni azok általába csak rontanak a képminőségen.Utána megtalálni a helyes kontrasztot fényerőt és már lehet is sasolniMotorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Sonja
nagyúr
Működik, de mint látod, nem tökéltes. Nem is garantálták, hogy itt Magyarországon jó lesz csak Finnországban és Svédországban. Sajna ez van. Nem kell LG-t venni. Tudom, ez már egresij fórumozón nem segít.
(#1757) JuliuS: A Magyar Televízió el akarta adni a közvetítési jogot (vagy csak részét!?) és a DigiSport meg is kapta volna, viszont elő van írva, hogy mekkora területi "lefedettségű" (háztartásban értendő) TV sugározhatja, így nem kaphatta meg a DigiSport. Kénytelen közvetíteni az MTV.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
egresij
csendes tag
Akkor bizony rosszul tudod.
A Pofátlanság teteje az LG-től, hogy valóban úgy árulja a TV-t, hogy alkalmas a DVB-C (kábeles digitális) vételre, és elfelejti tájékoztatni a forgalmazókat arról az apróbetűs részről, ami a kezelői kézikönyvben van, idézem:
"A DVB-C Cable bizonyos kábelszolgáltatók esetén nem működik.
A kompatibilitás a DVB-C digitális kábel adásoknál nem szavatolt."Csak azt tudnám, ha a fenti kitétel igaz, márpedig igaz, akkor, hogy van pofájuk Magyarországon forgalomba hozni!
A teljes leírást tartalmazó CD-n ez szerepel, most nem idézem, mert akkor meg kellene találnom a CD-t:
Ha a Svéd, vagy a Finn ország beállítással nem sikerülne a hangolás, akkor országként válassza a __ (két aláhúzás), azaz ki tudja, mit és hol keres és talál majd, leginkább 7700-794 MHz-n, semmit nem talál!www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
zhagyma
őstag
" ... nem biztos, hogy sorba tudom rakni a csatornákat ha a beépített DVB-C tunert használom .."
Nem tudom melyik kereskedő mondta, de valószínűleg még nem használt digitális adást. Például a Samsung B530-n lekeresem a digitális csatornákat. Ezután vagy a sorszámot változtatom meg (macerás), vagy kedvenc csatornákat állítok be. Mindkét módszer alkalmas a tetszés szerinti sorba rendezésre ...
-
wwenigma
Jómunkásember
Csak a KAON-t lehet kihozni?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
biharibalazs
csendes tag
Nekem KAON boxom van, én még amikor megkaptam a boxot, akkor próbálkoztam sorba rendezni az adókat, de rá kellett jönnöm, hogy sajna nem lehet, csak úgy kedvem szerinti rendezést csinálni, vagy abc sorrend lehetséges, vagy szám sorrend ennyi, xar úgy, ahogy van
Az adásokkal kapcsolatban, megy annyi (19.ker), hogy valamit csinálhattak nem olyan rég a 700 fölötti digitális adókkal, mert úgy tűnik működik minden rendesen (ezt lekopogom: kop-kop).
Bihari Balázs
-
törölt tag
Még nem teljesen
Koax-on jön be a DIGI-TV jele.
Ezt a koax-ot ráköthetem a megvásárolandó LCD TV-re, amiben csak DVB-T tuner van?
Ebben az esetben mit fogok látni, az összes csatornát, de csak analóg minőségben?Amennyiben olyan LCD TV-t veszek, amiben csak DVB-T tuner van, akkor ezen a DIGI koaxkábelen csak Set Top Box beiktatásával fogok tudni digitális HD adásokat nézni? Ha igen, akkor mennyibe kerül ez a STB, vagy mennyibe van ezt bérelni a DIGI-től? Elő kell fizetnem ez esetben egy drágább csomagra?
Amennyiben DVB-C tunerrel is rendelkező LCD TV-t vennék, akkor a jelenlegi koax-on is tudnák set top box nélkül HD adásokat nézni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aham, szerintem már én is kb. ezt írtam legutóbb Viszont az M1, M2, Duna TV meg a DIGIsport nekem nem ér meg havi 1 ezrest, ezeket nem nézem, bár nem tudom, a VB-t nem adja a DIGIsport? vagy az melyik adón lesz?
(#2109) KTTech : Áh, 170 watt nekem már nagyon sok, a kinézett LCD 70 wattot eszik kb. Amúgy meg én szeretnék rajta netezni is
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
-
törölt tag
Amiről beszélsz az általánosságban elmondható M.-ról, mármint h hülyének nézik az embert Egyébként nekünk is néha szétesik a kép, még az analóg is itt a lakóhelyünkön néha főműsoridőben, a probléma országos Néha még a telefon is olyan zörejes h alig hallani v mit, de hát olcsó húsnak híg a leve, meg aztán nem kell aggódni, a UPC-s hollandok még szemétebbek, voltam náluk előfizi pár évig, a DIGI még sokszorta jobb.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Kicsi a sávszél a sok háztartásba.
DVB-C vazze, ne hagyd már magad hulyének nézni. Mindenki ugyanazt a jelet kapja, savszel csak a transzponderen lehet kevés de akkor kockásodna. NEM különállóan kapja mindenki a jelet, ne légy barom!
Nézd át a lakásban a kábelezést, ha van elosztás, próbáld meg kivenni vagy minőségibb osztóra cserélni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
"Ma már az összes televízió majdnemhogy teljes mértékben kielégíti a néző kívánalmait."
Ezzel nem értek egyet, szerintem nem elégíti ki, én pl. HD Ready-t nem vennék, mert a legendás 2,5 méter távolságról messezebbrő is látszott számomra a megjelenítési különbség. Ezenkívül szolgáltatásokban is kevesebbet tudnak a régebbiek, pl. a 2010-es modellek már alapban játszanak videót is, a régebbieket meg okosítani kell, vagy nincs is rajtuk USB bemenet. Arról nem is beszélve, hogy ha tehetném 107 centiset vennék, de anyagi okok miatt beérem a 82 centissel is.
Szóval lehet hogy az átlag kívánalmait kielégíti bármelyik, de ők azok akik bemennek és a legolcsóbbat megveszik, ami 20 hóra kamatmentesen kapható és ők azok akik nem állítanak rajta semmit, ők azok akiket nem érdekli a kép minősége, ők azok akik ki sem nyitják a kézikönyvet, ők azok akik csajágaröcsögén továbbra is analóg jellel 4:3-at torzítva 16:9-el nézik az ATV-t és büszkén mutatják a szomszédnak a nappali új díszét amikor bejönnek a "kertbűl" csimmával.
"A hatalmas kontraszt, meg az élénk színek egy szint fölött már a nagyzási mániát súrolja."
Ebben sem vagyok biztos, mert gondolom nem hiába szebb egy Samsung 1:100000 kontraszttal, egy 1:50000 LG-vel szemben. Egyébként annyiban javítanom kell magamon, hogy láttam Az Auch@n-ban szép képű LG-t is, pl. volt egy 140k-s, de nem emléxem a típusára, szóval ami biztos, a legolcsóbb 95k-s LG 32LH3000-nek volt számomra fakó élvezhetetlen a képe, még akkor is amikor rákapcsolta az eladó a digitális jelet, mert megtette, ugyanis kértem tőle.
Nekem pedig az eléggé riasztó, ha nincs szép képe a boltban egy TV-nek. Hol máshol hasonlítsam össze, ha nem a boltban/boltokban?? Ha hazaviszem otthon már nagyon nem lehet semmihez sem hasonlítani? Kvázi kevésbé fog feltűnni a különbség, mennyivel jobb vagy rosszabb a képe, mint más típusnak márkának.
Ha viszont már a boltban is szép képe van egy típusnak márkának, akkor azt gondolom joggal remélem azt, hogy otthon is olyan lesz neki digitális jellel, vagy egy Full HD filmmel.
Hol lehet ezt kibeszélni ha ez itt offtopic?
-
törölt tag
Miért is felesleges? Amennyiben arra gondolsz, hogy 2,5 méter felett nem lehet különbséget tenni egy HD és egy Ready kép között, hát én tudok, a Médiában kipróbáltam, szarabb volt 3 méterről a Hd Ready képe.
Egyébként én meg nem veszek már HD Ready-t, amikor vannak már Full HD adások is, akár ingyen is egy pár EFt-os antennával is, meg nekem PC-re is kell, szóval legyen már full HD, még ha 32-es is.
-
McLaca
őstag
Szerintem neked enyhe rövidlátásod van, csak nem tudsz róla. 42"-es tv-t 1,8 méterről nézni nagyon durva, én ilyen távolságból simán kiszúrom a kettő közti különbséget, raszterességet. Nem az ábráknak hiszek, hanem a szememnek.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Persze, lezártad azzal a kijelentéssel, hogy te tudod, az én szemem mit lát... Egy 75"-es tv (190cm képátló) képponttávolsága 0,8mm. Az ábra szerint max. 3 méterről kell nézni. Ez nagyjából egy vonalzó mm osztása, amit 3 méterről simán lehet még látni, és távolabbról is. Persze ahány szem, annyiféle visus...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
TRob1
veterán
TechniSat HD4 CX em van. A Kaon on nemtom hogy lehet-e. Ennél a menu/settings/service settings be lehet az update channel list-et beállítani, gondolom ez miatt frissíti, de mint írtam is, ezmiatt mindennap újraállítom a csatornalistát is igaz, nekem kb. 10 perc
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
grizligeza
csendes tag
ne is nagyon várd egyelőre. a digi honlapján lévő, 2010. július 21-től érvényes csatornakiosztásban csak Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Tatabánya, Szeged városokban lesz a két HD Nat Geo csatorna. talán majd később lesz a többi helyen is.
-
rocket
nagyúr
Nem vesztettel vele sokat, nagyon gyenge musorok mennek, sok az ismetles, es magyar szinkron sincs (jol tudom egyatalan nincs meg, szoval ez nem csak a DIGI-nel van), koze nincs musor minosegben a normal NGC-hez.
#2494:Ha a problema nem jelentkezik a sajat teszt eszkozukkel akkor 5000ft kiszallasi dijat kell fizetni, internet eseteben is igy van.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
wwenigma
Jómunkásember
Csak épp hasznalatban vannak még vagy 2.000.000-an... szoval nem temetni.
-
konrada
tag
Mondod te. A crt-sek meg azt, hogy még mindig jobb neked a nagy laposon a kétoldali fekete csík, mint hogy az ő kis tv-jükből vesznek még el a hasznos képből.
(Egyébként meg neked van igazad, mert nekem is szép nagy lapos van. Persze nem plazma, így nem kell izgulnom amiatt, hogy a fekete az oldalán beleég és ezért szét kelljen nagyítgatnom a képet.)
-
Kija
aktív tag
Nekem azt mondták a kiküldött Digi szerelők, hogy ők már többször jelezték a Bp-i központ felé ezt a problémát (kockásodás, hang szakadozása), de sz@rnak bármit is csinálni. Egy jó kis negatív reklám cikk valahol az interneten (pl. Index Homár) biztos megtenné a hatását!
Tuti, hogy nem állítják be a endszerüket és ahogy növekszik a csatorna szám (egyre több frekit használnak és az adott frekin is egyre több csatornát továbbítanak) úgy esik szét a rendszerük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- FSP Raider RA 750W 80 PLUS SILVER tápegység
- Hp Notebook i7 6gen 16gb ram elado vagy csere pcre
- Ryzen 5 2600-RTX 2060-4TB-16GB-BQ 700W 80+ Gold gamer PC
- Ponthegesztés Forrfülezés Li-Ion Lifepo4 akku cella építés felújítás 18650 21700 eladó cellák
- 12V 18A 220W 19.5V 11.8A 230W 12v 300W 12v 400W Tápegységek Egpu - Pico Psu ( mini itx - sfx ) Nas
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest