Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8951) M_AND_Ms válasza mezaros (#8936) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ugye, megmondtam...

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8952) bord válasza ronson (#8930) üzenetére


bord
csendes tag

Pontosítok :)
Mikor a tvt vettem szerintem Magyarországon még nem volt mpeg4 tuneres tv. Utána elkezdtek árulni mpeg4 DVB-T tunerral és csak később lettek "c" tunerú tévék is.Ráadásul talán még digi nem is volt hazánkban,a többi szolgáltató boxra kötelez (újabb pénzlehúzás,újabb távirányító,áramfogyasztó,stb) ,a DIGI meg nem ha nem akarok mozizni.
Digi következő nagy húzása az lenne ha a tv-be is be lehetne rakni a kártyát.
Majd megkeresem mikor vettem a samut.

(#8953) ronson válasza bord (#8952) üzenetére


ronson
őstag

Na azért. :D

Nekem is így volt, amikor még én vettem nem volt csak kevés és nagyon drága tv-ben dvb-c tuner. Meg ugye akkor még szó se volt róla, hogy kellhet.

(#8954) br.rak válasza bord (#8952) üzenetére


br.rak
őstag

Nem akarok hülyeséget leírni, de úgy tudom az HBO ragaszkodik ehhez a "biztonsági intézkedéshez" és nem valószínű, hogy lesz szabad kártya, csak párosított.

Br

(#8955) bord válasza Kwisatzh (#8950) üzenetére


bord
csendes tag

NTFS felvétel az öröm az bódottá :)
Nem csesztetni a vinyót.
Arra is kíváncsi leszek én voltam e bárányhimlős,mert anyukám nem tudta megmondani. :)
Mindent kiadok a bluray tudásáról majd követelik a HD jóban rosszbant vagy a barátokat és nem marad hely F1 nek,focinak,meg komoly műsoroknak :)

(#8956) bord válasza ronson (#8953) üzenetére


bord
csendes tag

Nem volt ócsó a samu le40A656 és a tudása szerintem a mai napig megállja a helyét tuneren és a 3D kívül.Pont azon mosolyogtam mikor megvettük hogy hd adás nálunk még sehol és bluray is gyerekcipőben de nekünk nagy tv kell.

(#8957) dh66e válasza bord (#8956) üzenetére


dh66e
veterán

2008-as kiadású jó is volt a maga nemében,én is akkoriban vettem a sharpomat,igaz már le kellett cserélnem a cég jóvoltából.Anno talán csak a sony egyes modelljeiben volt DVB-C tuner az is csak mpeg2 tudott jó kis felárral,ha jól rémlik,de régen volt már. :)

(#8958) Kwisatzh válasza dh66e (#8957) üzenetére


Kwisatzh
senior tag

Én is akkor, 2008 ban vettem. Megőrültem a frameless formáért. DVB-t mpeg2 van benne... "Semmire" sem jó tv nek, de mozizni a képe még mindig odabax... A HRX570 nel pedig tökéletes "páros". Egy táv, blu ray, digitális tv, médialejáccó = all in one...

[ Szerkesztve ]

[moderálva]

(#8959) Raga válasza br.rak (#8954) üzenetére


Raga
senior tag

Nem írsz hülyeséget, pont tegnap beszélgettem erről egy Digi szerelővel, aki elmondta, hogy ők tárgyaltak az HBO-val szabad kártya ügyben, de azok elzárkóznak ettől, mert így sokkal biztonságosabb nekik.
Viszont DVB-T-n szabad kártyás az HBO így ott akár feltörhető szerintem!

(#8960) bord válasza Kwisatzh (#8958) üzenetére


bord
csendes tag

Kari előtt majdnem cserélve lett és megkapja a gyerek,de aztán a büdzsé nem engedte.Először samu 6500 lett kinézve,utána LG vel is szemezgettem mert 3D szemüvege állítólag nem annyira fárasztó és sokkal könnyebb mivel nincs benne elektronika.

(#8961) bord válasza bord (#8960) üzenetére


bord
csendes tag

Ha már így benne vagyunk milyen formátumba rögzít mert még odáig nem jutottam el.

(#8962) Kwisatzh válasza bord (#8961) üzenetére


Kwisatzh
senior tag

Nekem Lg-m van, és belső vinyóm. A formátumát tehát nem "látom" a rögzítésnek a sajátomon sem. Ergo halványibolyám nincs, hogy a Te Samud a külső vinyóra mit fog felvenni, de nagy tétben fogadnék, hogy .ts lesz... :U

[moderálva]

(#8963) M_AND_Ms


M_AND_Ms
addikt

Aki felvevős boxot használ, attól kérdezem, hogy náluk is úgy van, ha műsort vesz fel a box, akkor eközben nem tud más, már felvett műsort nézni, mert a menüpont is letiltódik? A sokat szidott upc-s box ezt alapból tudta, de már anno dvd-s felvevőknek is ment. Az új Amiko 8800-as boxon viszont nem.
Vélemémyem szerint a timeshift (időeltolás) felvétel, többek között ezt a lehetőséget jelenti.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8964) konrada válasza M_AND_Ms (#8963) üzenetére


konrada
tag

...hát azért is van szidva a UPC, mert én használok felvevős boxot, és közben a tévén azt nézek amit akarok, mert a Digin box nélkül is jön a digitális, meg az analóg adás is! :C

(#8965) hb000 válasza M_AND_Ms (#8963) üzenetére


hb000
aktív tag

Azért ez nyilván igen-igen erősen boxfüggő.

(#8966) M_AND_Ms válasza hb000 (#8965) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Pont azt kérdezem, hogy a ti boxaitokon, hogy van ez. Tudom sok box (Golden Media) ugyanezzel a hardverral készül, de mennyire más a szoftverük?

Véleményem szerint az Amiko ezen szoftverében ez irtózatos elvi hiba.
Ha a felvétel megy sok menüpontot letilt: pl: nem lehet újabb időzítést definiálni, nem lehet a már kész felvételeket nézni, miközben formázni nyugodtan lehet a HDD-t
Teljesen logikátlan és értelmetlen. A hardver ki tudja szolgálna az egyidejű lejátszást és felvételt. Arról nem beszélve, hogy ez a TimeShift lényege.

El sem tudtam volna képzelni, hogy így megalkotnak egy ilyen szoftvert. A felhasználói kézikönyv sem utal az ilyen megszorításokra. Nagyon gondolkodom, hogy visszaküldöm az egészet, mert ez számomra érthetetlen és elfogadhatatlan.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8967) M_AND_Ms válasza konrada (#8964) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nem értem a válaszodat. Szerintem te sem értetted pontosan, miről írtam.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8968) taktib


taktib
csendes tag

Üdv nektek !! Sikerült előszerződnöm Csömörön lakom !! Azt mondta max ápr. végére bekötik !! Nem kértem boxot telefont viszont igen !!Ha boxot nézek használtan kérem segítsetek melyik legyen nem szeretnék rosszat venni inkább kérdezek !!!! Ha kérhetném akkor sima és hd boxot ajánljatok mert nem találtam meg a honlapon(digi) milyenek vannak !! Vagy egy link is elég a digi lapról ahol le vannak írva milyen boxok vannak !!! Előre köszönöm !! TT

(#8969) sandró60 válasza taktib (#8968) üzenetére


sandró60
addikt

Azt megkérdezhetem milyen tipusú a tv-d? Ha kábelen kapod a jelet akkor talán box se kell.Azért kérdezem a tv tipusát,mert ha szerencséd van, akkor van benne C-tuner.

[ Szerkesztve ]

(#8970) taktib válasza sandró60 (#8969) üzenetére


taktib
csendes tag

Üdv !! A tv-m sony kdl-40-bx400 amiben van tuner de van még 3 db tv amikben nincs és ezekhez kellene!! az egyik hd képes tv thomson de tuner nélkül sajnos!! TT

(#8971) Kwisatzh válasza taktib (#8970) üzenetére


Kwisatzh
senior tag

Szerintem felesleges a nem HD tévékre a box.... (Pláne a HD box...)

A DIGI analóg jelet is ad, 60 csatornát tudsz nézni box nélkül analógon = szvsz tök felesleges még 3 (vagy akárhány) boxot venned....

Nálam ugyanez a helyzet. A nagy HD plazmán van a digitális adás nézése, a régebbi CRT-n meg az analóg adásé....

[ Szerkesztve ]

[moderálva]

(#8972) zsolt501 válasza Kwisatzh (#8971) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ez bizony így nem teljesen igaz, mert az én egyik 82 cm-es tévémen bizony az analóg adás egyenlő volt egy rakás sz@rral, viszont digitális boxal kimondottan szép lett a kép, pedig ez egy analóg tv. szóval a lényeg hogy sokat számít a kép átmérő is, mert egy 55 cm-es tv-n még nincs ilyen gond, de fölötte bizony nagyon észrevehető a különbség, az is tény hogy ezekhez a tv-khez felesleges a HD box ezt aláírom de a többivel nem értek egyet.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8973) hb000 válasza M_AND_Ms (#8966) üzenetére


hb000
aktív tag

Én htpc-t használok, azzal persze ilyen gondok nincsenek, de pár dvb-s boxot láttam már, az általános tapasztalathoz talán ez is érdekes.
Az egyik egy dps (vagy dsp, vagy ilyesmi) box, a felvétel alatt szintén nem volt hajlandó semmit csinálni, csak a felvett műsort mutatni (azt time shift-tel, de ez részletkérdés). Ez egy tipikus klón-box, még 2-3 márkanév alatt fut, és az egyes márkák firmware-e bármely másik márkájú boxra telepíthető. A kezelés és a menüszerkezet persze más. Wayteq firmware tűnt végül a legjobbnak, de az is ugyanígy viselkedik felvételnél.
Teljesen egyetértek azzal, hogy ez értelmetlen, bár ha általános célú műszaki boltban vetted, az eladó valószínűleg nem fogja érteni a panaszt.

[ Szerkesztve ]

(#8974) Kwisatzh válasza zsolt501 (#8972) üzenetére


Kwisatzh
senior tag

Kipróbálja, aztán eldönti, hogy vesz-e egyáltalán, vagy csak egyet/kettőt vagy hármat.....

Én legeslegfőképpen csak arra akartam utalni, hogy nehogy most rögtön 3 boxot beszerezzen, mert ezek nélkül is mind a négy tv-jét tudja azonnal nézni! :C

Tehát most azonnal semmit sem kell tennie, várja meg a bekötést, dugdossa és hangolja be a tévéit, aztán ha mondjuk az 5 éves gyereknek annyira "fáj" az az analóg minőség, hogy nem bírja a spongya bobot követni, akkor és csak akkor vegyen boxot.

+ Én a saját tapasztalatom írtam, nálunk hótkorrekt az analóg jel, még a 94 centis crt panán is, eszembe sem jutna boxot akasztani rá.

[ Szerkesztve ]

[moderálva]

(#8975) zsolt501 válasza Kwisatzh (#8974) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Itt szegeden az analóg képminőség elég sok kívánni valót hagy maga-után, főleg úgy hogy hogy pl. az egyik tv csatorna pont azon a frekvencián van amin a károlyi kollégium tetején lévő tv adót szórják, és így képes bezavarni a kábeles adást.
De egyébként az adások felbontása sem az igazi analóg esetén, vagy a szellemképes adókról ne is beszéljünk... szóval itt szegeden elég sok a gond az analóg adásokkal és is a tapasztalatomat és ismerőseim tapasztalatát írtam.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8976) M_AND_Ms válasza hb000 (#8973) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Közben arra jutottam, hogy egy régebbi firmware-ben még bent volt egy Record Manager menü, ami nem volt letiltva felvétel közben és ott minden működött, amiről írtam. Ezután ennek a menünek a funkciója beköltözött egy másik menü alá, de az menü mindig is tiltva volt felvétel alatt is.

Így tűnt el a felvételek elérhetősége a rögzítés alatt. :W

A programozók nem gondolkodtak.... :O

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8977) Kwisatzh válasza zsolt501 (#8975) üzenetére


Kwisatzh
senior tag

Őszinte részvétünk... :O

De!

1. A versenyző nem szegedi

2. A versenyző problémája egyelőre nem ez, hanem az volt, hogy neki aztán most azonnal kellenek a boxok, és az(ok) milyen(ek) legyen(ek)?
Az adekvát válasz, nem a szegedi sanyarúság ismertetése, hanem

NYUGALOM, NEM KELL SEMMIT VENNI!
Aztán majd:
Ha bekötik, megnézi, aztán vagy tetszik neki vagy nem 3 tv-n a zanalóg...

Ha igen: nem vesz semmit

Ha nem: ráér akkor boxo(ka)t nézegetni...

[ Szerkesztve ]

[moderálva]

(#8978) Killing válasza zsolt501 (#8975) üzenetére


Killing
addikt

Nekem Szegeden semmi gondom az analóg adással. :)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8979) zsolt501 válasza Killing (#8978) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Akkor neked mázlid van, mert a Kisteleki utca környékén, és a Csillag térnél bizony gondok vannak.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8980) Killing válasza zsolt501 (#8979) üzenetére


Killing
addikt

Én a majdnem a Csillag térnél lakom, konkrétabban a Pentelei soron.
Nem tudom hogy belejátszik-e, de TKTV a kábelTV hálózatát (koax) kb. 1 éve húzta újra a panel belsejében mert kívül nem mehetett a szigetelés (panelprogram) miatt.

(A digi a TKTV hálózatát vásárolta fel és húzott mellé UTP-t.)

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8981) zsolt501 válasza Killing (#8980) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Bizony belejátszik, mert egy haver is azon a kábelen van és ott tökéletes a vétel, szóval nem mindegy melyik hálózatot vette át a digi, mert ez is befolyásoló tényező lehet.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8982) Killing válasza zsolt501 (#8981) üzenetére


Killing
addikt

A Kisteleki utca fele melyik hálózatot vette át a digi? Vagy ott ők építettek ki újat?

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8983) zsolt501 válasza Killing (#8982) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ők építettek újat, de induláskor a Tvnetwork hálózatát használták.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8984) JHONNY 79


JHONNY 79
aktív tag

Olyan kérdésem lenne hogy családi háznál egy bejövő kábelre amennyiben szeretnénk internetet és telefont is beköttetni hány darab tévéhez tudnánk elosztani a digitális tv jelet?

(#8985) Killing válasza JHONNY 79 (#8984) üzenetére


Killing
addikt

Maximum 5 TV-re tudják elosztani a digitális jelet.
Analógon akármennyi lehet, ha a jel elég erős marad az osztások után is.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8986) JHONNY 79 válasza Killing (#8985) üzenetére


JHONNY 79
aktív tag

köszi

(#8987) zhagyma válasza Killing (#8985) üzenetére


zhagyma
őstag

Miért csak 5 TV-re tudnak digitális jelet osztani ha az analógot akárhányra?

(#8988) zsolt501 válasza zhagyma (#8987) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Szerintem hülyeség, mert ha a jelerősség és a jelminőség lehetőséget ad akkor korlátlan számú készülék kapcsolható a hálózatra, mondjuk nem árt jó minőségű alkatrészeket beszerezni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8989) farkas84


farkas84
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Olvastam már itt a fórumon hogy egy páran vettek Techwood dvb-c beltérit... Sikerült nekem is szereznem egyet, digi kábelhez használnám, de se felvenni, se megállítani nem tudok vele... Időzített felvételnél és műsor megállításnál is kb. 2-3 percet vesz fel mindig! Mi lehet az oka? Egy 8gb pendrive-al használnám,de már több fajtával is próbálkoztam de semmi...

Előre is köszönöm!

(#8990) M_AND_Ms válasza farkas84 (#8989) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

8 GB az kevés. Pont 2-3 percre elég...

Vegyél egy külső, legalább 250 GB-os HDD-!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#8991) farkas84 válasza M_AND_Ms (#8990) üzenetére


farkas84
csendes tag

De amikor felveszi azt a 2-3 percet akkor kiírja hogy kb 270mb-ot foglal és még szabad hely 7,7gb...

(#8992) zichie válasza M_AND_Ms (#8990) üzenetére


zichie
senior tag

8 GB elég, a gond az lehet, hogy pendrive és nem HDD.

Magasabb bitrátás csatornákról nekem az AZBox-om nem tud pendrive-ra felvenni, csak HDD-re. 50 perces HD felvétel (Hacktion epizódok) az m1 HD-ről kb. 2GB.

Nem a kapacitással van a gond, hanem a pendrive-ot nem szeretheti, akárcsak az AZBox.

SD adást tudsz rögzíteni penre? Próbáld meg először egy alacsonyabb bitrátás külföldiről, pl. Pro TV, német RTL..., majd a legmagasabb bitrátás SD-ről (pl. HBO). HD-ben a legmagasabb bitrátások a Digisportok.

(#8993) zichie válasza Raga (#8959) üzenetére


zichie
senior tag

"Viszont DVB-T-n szabad kártyás az HBO így ott akár feltörhető szerintem!"

Az Conax CAS7, ami nincs törve, max. csak kártyamegosztás van, de emu (kártya nélküli nézési lehetőség) nincs. A Conax CAS5-ös rendszerhez volt, amit egyes skandináv műholdas szolgáltatók használtak, de a kalózok miatt ők is váltottak már CAS7-re egy jópár éve. A MinDigTV Extra eleve CAS7-es verzióval indult, ami logikus is.

(#8994) farkas84 válasza zichie (#8992) üzenetére


farkas84
csendes tag

Egyik adóról sem tudok felvenni... Most próbálgatom és amikor megáll a felvétel angolul ki ir valami, lefordítva valami ilyesmit ír ki: felvétel leállítva, csatlakoztasson gyorsabb drive-ot...

(#8995) Watt25 válasza farkas84 (#8994) üzenetére


Watt25
veterán

Akkor megvan a hiba és a megoldás, nem? :)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#8996) ronson


ronson
őstag

Igen az a hiba, hogy lassú a pendrivod, a tipus választásnál, mindig oda kell figyelni, mert nagy a szórás.

Van egy Toshiba pendrive-om, azt kb 7MB/s-al lehet írni (és még ez is gyorsabb mint a legtöbb kingston), azzal nekem is elég instabil a felvétel, viszont van egy mezei Adata C008 16GB-os, az viszont 16/17MB/s-al írható, azzal nincs ilyen gondja.

(#8997) cukorka85


cukorka85
csendes tag

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. A problémám a következő: van egy Sony Bravia KDL-32BX320-as tv-m. A digitális adásokat gyönyörűen befogja, sőt még vagy 30 csatornával többet mint analóg módban, párat HD-ben. De viszont az m1HD-T, m2HD-t, DunaHD-t sehogy sem sikerül befogni. Tudnátok segíteni mit csináljak?

(#8998) Lacass válasza cukorka85 (#8997) üzenetére


Lacass
csendes tag

Szia !
Sajnos én is így jártam,de megoldottam a problémát !
Mivel nekem nem állította be automatán,mert nincs a tv-ben DVB-C ezért kézivel állítottam be!
Ha kézivel be tudod állítani a frekvenciát és a többit akkor ezek a paraméterek :

Frekvencia:
121000
Symbol Rate: 6000
QAM 256

Megváltoztatták valamiért a Symbol Rate beállítását 6900-ról 6000-re a 121Mh-nél és így megtaláltam !

Örülök,hogy segíthettem!

üdv:

...: Lacass

(#8999) konrada válasza cukorka85 (#8997) üzenetére


konrada
tag

Alapbeállításba állítod a készüléket, majd a régiót németre állítod, (a nyelv marad magyar!), és újra hangolod digitális teljesen.

...persze lehet, hogy csak a kábelezést kell átnézned, ugyanis a 121-es sáv a legérzékenyebb a kábelhibára, így míg a többit lazán fogja a tévé, azt a gyenge jel miatt nem látja.

(#9000) BeLac válasza cukorka85 (#8997) üzenetére


BeLac
tag

A német régió lesz a jó megoldás.
Ha jól megnézed a digitális csatorna keresésnél a sávot akkor észre fogod venni hogy középről kezdi. Németre állítva viszont az elejéről.
Én is csak így tudtam beállítani. :DD (Sony Bravia KDL-40W4000)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.