Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vkond00
csendes tag
válasz Lapaj1974 #55849 üzenetére
(ha jól értelmezem a szöveget,
[link]
ez a Dell Lattitude ON gomb, amivel egy külön beépített flash kártyáról bootol be a gép.
Ezzel egyszerűbb funkciók, mint távoli asztal kezelés, email checkolás és böngészés elérhető lesz(plusz office dokumentumok kezelése), és 10 másodperc alatt meglesz a bootolás.
A lényeg a hosszú boot-idő és a teljes rendszer beüzemelés elkerülése, és helyette egy másodperceken belül elérhető, alacsony fogyasztású minimál rendszer rendelkezésre bocsájtása. -
-
Pikkolo^^
addikt
Inspiron 3542-s gépemmel régebben és most is van egy olyan gondom, hogy egy idő után a Wifi kapcsolat sebessége a tizedére csökken. 7-8MB helyett csak 700-800 kB. A kártya nem az eredeti Dell 1705 hanem a 1704-es, de mind a kettővel ez volt a probléma. Újraindítás után tökéletesen megy, amikor csökken a sebesség akkor a speedtest is ezt az értéket jelzi vissza. W8.1 és 10 alatt is ugyanez a helyzet. A sebesség csökkenés telefonokon nem jelezkezik, ezért a gép esetén gondolom, hogy valami gond lehet. Mi lehet a csökkenés oka?
-
vkond00
csendes tag
válasz Pikkolo^^ #55856 üzenetére
Talán most segíthetek én:
Vezérlőpult/ Hardver és hang/ Energiagazdálkodási lehetőségek / aktuális energiasémádnak a beállításai/ speciális beállításoknál/ vezeték nélküli adapter beállításánál mi van beállítva?
Próbáld ki úgy,hogy legnagyobb teljesítményre rakod.
Nekem is volt ilyen, a végén a windows újratelepítés oldotta meg a problémát(de legalább megoldotta).[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz DoItYourself #55848 üzenetére
Szerintem annak a szériának annyi. Sokáig vártam rá. Mivel nem jött váltottam Precisionre ami drágább de sokkal jobb, főleg a hűtés. Az előző gépem egy e6520 ami egy kazán volt a mostanihoz. Azóta bent figyel az ágy alatt a laptophűtő, mert nem kell. Érdemes szétnézni a ebayen mert most karácsony után megint felduzzadt a kínálat a refurbished gépekből.
-
asuspc96
őstag
Helló!
Van egy Dell Inspiron 7559-esem, és mostanába rájött, hogyha wifin hallgatok zenét, akkor random időpontokba minth 1mp-re beragadna a zene és recseg...mintha ugyan azt a hangot játszaná le gyorsan vagy 50x 1mp alatt...érdekes a hang...
Mitől lehet ez és mi a megoldás rá ?
tapasztalt már valaki hasonlót ? -
DoItYourself
addikt
válasz kardkovacsi #55858 üzenetére
E6540-ből van vagy 20 db a cégnél, most kellene még 2, de nem nagyon találunk olyat a jelenlegi kínálatban, ami tudná ugyanazt. Az E6520-ból is van még pár darab, annak masszív volt a háza, nekem mai napig az az etalon. Ezekkel az újhullámos vékony vackokkal csak a baj van.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
asuspc96
őstag
válasz Pierre75 #55861 üzenetére
YouTube-on hallgatom, ott csinálja, de majd mindjárt ráfekszem a driverekre...hátha
Valószínűleg nem a wifi jel a luda, mert ha a konyhából netezek ami 6m-re van és 1 fal van közte és a gép között akkor is csinálja, meg ha lent vagyok a pincébe 1m beton és vasrúd alatt... -
Tothgera30
Ármester
válasz DoItYourself #55860 üzenetére
Az E6520 és E6530 csak specifikációban tér el, abból is vadászhatsz.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
kardkovacsi
senior tag
válasz DoItYourself #55860 üzenetére
Én Precisiont írtam, nem Inspiront. Nézz meg egy 7510-est vagy a nemsokára megjelenő 7520-ast. Összehasonlítottam a e6520-al (az előző gépem az volt) és az egy picit vastagabb csak. A 7510 kb. olyan vastag mint a 6520 széle csak annak még a kijelző lapján van egy emelkedés és ennek is fém körbe a háza. Talán a kijelző borítása vékonyabb de nekem ez jobban bejön mint a 6520.
-
dr.dre bike
csendes tag
Sziasztok, van egy batár nagy HP Probook 4535S laptopom, ehelyett vennék most egy Dell E4310 es kisebb notit, a kérdésem az lenne vajon ez az I5ös kiszolgálja a néha grafiaki munka, ezalatt Illustratort vagy Photoshopot, vagy gyorsmentés céljából fényképezőről adatmentés vagy esetleg pár kép lightroomban való feldolgozása, tehát ezt el tudná látni ? Vagy az eggyel újabb szegmensben érdemes nézelődni ? Mindenképpen 14 col körülit keresek és maradnék a vállalati verziónál, legfőképp a dellnél, mert van hozzá dokkolóm, és vonzó a sok csatlakozó.
-
Tothgera30
Ármester
válasz dr.dre bike #55865 üzenetére
Ha teheted, legalább E6420/E6430-ra válts. Más esetben E6410. Céljaidra 8Gb rammal, SSD-vel és egy nagy HDD-vel, i5-el elengendő és gyors gép lenne.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
dr.dre bike
csendes tag
válasz Tothgera30 #55866 üzenetére
Köszönöm akkor keresek
-
Pikkolo^^
addikt
válasz vkond00 #55857 üzenetére
Legnagyobb teljesítmény volt beállítva. Nekem több win volt fent és mindig gondom volt vele. Ha nagyon kell valami akkor újraindítom és pillanatok alatt leszedni, ha nem akkor hagyom,
A kártyabeállításait is végignéztem és ott is minden jónak tűnik persze sokmindent nem tudom micsoda
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok. Van egy XPS 13-am (9350) ami úgy néz ki hibás: Sűrűn kékhalálozik, Linux nem is bootol rajta hardver hibára panaszkodva. Memtest86 most fut rajta, hogy kiderüljön az okozza-e a gondot. Hivatalos Dell Collect and Return garis 2018 végéig, de használtan vettem, nem boltból - kérdésem, hogy itthon hova tudom vinni gariztatni? Szériaszám alapján megcsinálják, vagy kell hozzá garipapír/számla?
Előre is köszi
What I cannot create, I do not understand
-
PrometheusX
aktív tag
válasz Nobbigstein #55805 üzenetére
Semmi gond. Örülök hogy megoldottad a problémát. Ami furcsa, hogy nálam ez az opció "Enabled", és nem változtatja meg a fényerőt magától. Control Panelben nem találtam meg ezt, de valószínűleg az ki van kapcsolva.
A hanggal kapcsolatos problémát én is észrevettem az elmúlt időszakban, de én nem videónézés közben. Ablakos módban játszom pár játékkal, és néha ha meg át kell váltanom egy másik alkalmazásra és vissza, akkor növekszik meg a hangerő tíz - tizennégy százalékkal. Videónézés alatt ezt nem tapasztaltam (gondolom VLC vagy KMPlayer esetén), lehet majd kipróbálom otthon a dolgot hátha reprodukálni tudom. (Ugye szintén E7440 + Win10 kombó.)
-
muszurkefal
aktív tag
Halihó!
A CES-en bemutatott Dell XPS 9560-nal kapcsolatban lennének kérdéseim.
MacBook helyett keresek olyan alternatívát, amiben kraft is van és megbirkózik az egyetemi programozási feladatokkal, önálló projektekkel, illetve 1080p-ben hosszabb távon a WoW-ot viszi ultrán fps drop és mindenféle mütyürü nélkül. (25 fős raid esetén is.)
Nézegettem gamer notebookokat, de a kijelző alapján egyelőre egyértelműen ez a típus a favorit, mert retinakijelző után visszalépni már nem akarok. Magas PPI miatt (retina: 226) a FHD nem opció.Kérdések:
Lehetséges, hogy a jövőben rendelhető lesz 4K + i7 7700HQ összeállításban is? A honlapon egyelőre nem lehet így konfigurálni.4K-ról egyes alkalmazásokat mennyire jól tud visszaskálázni a kijelző? Retinánál ez nem volt szempont, mert minden éles maradt.
Mi a helyzet a korábbi 9550-es melegedésével? Ennél a típusnál is várható ez a probléma? Illetve ez egy szimpla notebook-hűtővel orvosolható-e?Üdv, köszi
-
vis89
csendes tag
válasz muszurkefal #55874 üzenetére
Szia!
1. egyetemi proghoz nem kell ilyen gép
2. wowhoz se
3. Az ultrasharp tényleg nagyon szép
4. már van 4k (szerint az elöző szériában is volt , de ez nem biztos)
5. 4k skálázhatóságról nem tudok nyilatkozni, de a téma engem is érdekelne.
6. Tudom divatos meg menő az ilyen vékony gép , de gondolj bele milyen teljesitmény van benne amit lekéne hűteni és nem viccből adnak csak 1 év garit rá. Ha már hűtőt akarsz alárakni akkor már nincs értelme.
Szóval a tényt elkell fogadni mikor gépet vesz az ember az már nem őt évre szól, ebben az esetben meg mondjuk max fele annyi időre. Ha ez így nem probléma neked és anyagilag megengedheted magadnak ezt a luxust akkor ne habozz -
muszurkefal
aktív tag
Értem.
És akkor az általam említett felhasználási területre mit javasolsz/javasoltok?
Kritériumok, amikből nem tudok engedni: magas PPI és minőségi kijelző.
Ahogy említettem a retina miatt néztem ki ezt, nem tudom, hogy Windows-téren van-e más alternatíva minőségi kijelzőre[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz muszurkefal #55876 üzenetére
Szerintem szarul skálázza a 4K-t a windows. Nem volt a kezemben retinás Macbook, de ha ott problémamenteshez vagy szokva, azt itt, Win alatt nem kapod meg.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
haxxika
senior tag
válasz muszurkefal #55876 üzenetére
Attól függ mekkora a kereted. Mérnök informatika szakra járok, de az E6440-nek eddig nem volt semmi olyan, ami megizzasztotta volna (programozáshoz Visual Studio, Virtuális gépek futtatása VmWare-el (5-6 egyszerre)). Szerintem ne vedd túl komolyra ezt a kérdést. Ha játszani akarsz még mindig meg lehet tenni úgy, hogy asztalon külső videókártyát használsz (én így használom), úton meg elég az Intel HD az akksiidő miatt. Helyedben a Latitude 7000-es szériában néznék körül, illetve a 15-ös gépeknél elég sok van FHD panellal szerelve minimum. A matt kijelző pedig az alapfelszereltség része.
Esetleg még egy XPS 13-at néznék meg (QHD panellel szokták adni), vagy ha tényleg erős gép kell, akkor Precision. Abban megvan minden: minőség, nagy felbontás, erő.OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
elég furcsa jelenséggel találkozom. adott egy Latitude E7270 masina, W10 Home 64bit van fent, friss telepítés, driverezve és felprogramozva, minden szépen működik. egy kellemetlen dolog merül fel, de az nagyon zavaró. a wifivel valami gondom lesz. rendre elment a net itthon a napokban és router reboot kellett. (van 2.4 és 5ghz háló is, 2.4-en megy a dolgok nagy része, a laposom is, de úgy emlékszem, hogy 5.0-án is volt ilyen gigszer).
gyanús volt a laptop, több próba után szűrtem le, hogy akkor esik össze a háló itthon, ha ráengedem a lapost. a telefonom hotspotját is kinyírja. elindul, megy pár oldal, aztán egyszer csak leáll a letöltés/betöltés és kifagy a háló. reboot után megint jó, hosszabb ideig, de újra előjöhet random a probléma.
ez vajon mi a nyavalya lehet?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz somasz #55881 üzenetére
a hibaleírások tökéletesen egyeznek az itteni jelenséggel. olvasom a posztokat, köszi első körben.
* szerk: emlékszel, hogy a gyári rendszerrel is volt gond, mikor vettem, valamiért el volt csesződve az ip és cmd alól lett restetelve minden ip beállítás, utána patika volt. hogy van-e összefüggés, jó kérdés... ez ugye új install már.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rezsici
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék.
Egy Latitude E6420-ra szerettem volna feltenni a Win 10-et. Rendesen bebootol a telepítő pendriveról, elindul a telepítő, kiválasztom a tiszta telepítést, és a partícióknál nem jutok tovább. Létrehozom az új partíciót, leformázom, de a tovább gombra kattintva azt a hibát írja, hogy "Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni ". De a partíció ott van. Eredetileg ketté volt osztva, csak letöröltem a redszerpartíciót és újat hoztam létre, de nem volt jó. Azután összevontam őket, úgy sem volt jó. Megint ketté, akkor sem volt jó, mindig ezt a hibát írja. Az mondjuk érdekes, hogy ha létrehozok 1 v. 2 partíciót, mindkettőre elsődlegest ír, mert úgy tudom az egyiknek rendszernek kellene lennie. Próbálkoztam a BIOS-ban is, alapra állítottam, de akkor sem ment. A SATA oprationnál eredetileg ATA-ra volt állítva, de amikor alapra állítottam a BIOS-t, RAID-re állt. Az összes beállítást végigpróbáltam, de semmi sem segít. Már arra is gondoltam, hogy a winyóval lehet gond, de volt rajta Windows. Mondjuk lehet, hogy nem az eredeti, mert a Dell lapon úgy láttam gyárilag 500Gb-os van benne, ez meg csak 120Bb-os.
Ha valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baj, azt nagyon megköszönném. -
tylerddd
veterán
Dell Latitude E5430-nál valszeg tönkrement a jack csatlakozó, mert akármit dugok bele, csak az egyik fele szól. Lehet-e ezzel valamit kezdeni vagy ez így cs*cs?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz muszurkefal #55874 üzenetére
Olvasd el a Precision topicot. Ott leírtam a tapasztalataim a 4k kijelzővel. Vannak problémák de nem olyan gáz és idővel azért javul.
Viszont ha 4K-n akarsz játszani ahhoz bizony kemény vas kell ami nem biztos, hogy egy XPS-ben elfér a hűtés miatt. Nekem még a 2010-es StarCraft 2 is medium megy 4K-n egy Radeon W5170M-el (GTX 960M-nek megfelelő teljesítményben). Talán a mostani NVidia kártyákkal elmegy, mert ott nagyon ráfeküdtek a mobil verziókra. -
tylerddd
veterán
válasz somasz #55885 üzenetére
Köszönöm! Ennél kell valamit forrasztani vagy csavarozni, összekapcsolni. Nem vagyok totál láma, mert WWAN kártyát meg második HDD-nek keretet építettem már be, de azok nem is igényeltek nagy szaktudást. Forrasztáshoz meg nincs eszközöm.
Egyébként ma már szólt rendesen, nem tudom mi lehet a baj. Egyszerű rendezvényeken szoktam hangosításhoz használni a gépem és elég kellemetlen lenne, h egy ilyen alkalommal nem szólna. Egy USB hangkártyám viszont van, úgy néz ki viszem magammal.
A gép bal oldalán lévő két 3.0-ás USB-t lehetne hasonló módon cserélni?!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell Lati E6410-esem. A gondom, hogy folyamatosan melegszik. De úgy, hogy igazából nincs terhelve. Most is csak a böngésző megy, meg egy office. És Aida szerint 80 fokos a cpu és a gpu is. A ventillátor szinte sose áll le, csak ha mindent bezárok, és eltelik kb negyed óra.
Win 8.1 a rendszer.
M580 van benne, 128 Samsung ssd + 250gb hdd, meg 8 gb ram.
Mi okozhatja ezt nagy melegedést? Az utóbbi időben egyre jellemzőbb."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
korszerutlen
újonc
Sziasztok !
Segítséget szeretnék tőletek kérni ! Van egy nagyon régi Dell latitude D610 es laptopom . 2Ghz es proci , 2 Gb ram és talán Ati mobility radeon 64 mb os videó kártya lehet benne . A többi paramétert nem ismerem .
Többnyire sima internet böngészésre , online média (youtube , indaivideo) nézésére szoktam használni . Vagyis használnám , de nagyon akadnak ,szaggattak a videók . Több oprendszerrel (xp,7starter,lubuntu) , több böngészővel kipróbáltam , hátha ilyen baja lenne . Több helyen is kipróbáltam az internetet , hátha a sebességgel lenne a baj . Sajnos minden próbálkozásom hiábavaló volt , a videók ugyanúgy akadnak .
Nyilván ez egy elég korszerűtlen , kis teljesítményű laptop . Elavult volna , ennyire lenne már csak képes ? Azért is érdekes , mert kb fél évvel ezelőtt semmi ilyen problémám nem volt , simán futottak a videók a kis latitudon . Feladatkezelő szerint , a proci szinte mindig 100% on van , de a memória kihasználtság max700 mb körül mozog a videó nézések közben .
Mivel próbálkozhatnék még , hogyan lehetne használhatóbbá tenni ezt a kis laptopot ?
Válaszaitokat , ötleteiteket előre is köszönöm ! -
somasz
Topikgazda
válasz korszerutlen #55893 üzenetére
Volt takarítva a gép? Nézz rá egy terheléses tesztre. Ha visszavesz a proci a saját hőmérséklete miatt a teljesítményéből, akkor bőven pöröghet 100%-on, szaggatva a videókat.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Eastman #55801 üzenetére
Hello.
Nekem is van egy d630-am, annak is ugyanez a baja. En is remeltem hogy az inverter vagy a kabel a gond, de sajna a fenycso volt torve az enyemben. Lehet cserelni kulon a fenycsovet, en mar szet is szedtem az enyemet, de fenycsovet meg nem vettem.
Ebay-en talaltam legolcsobban fenycsovet, allitolag minosegi koreai gyartmany.
Youtube-on vannak videok a fenycso csererol.[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
válasz haxxika #55892 üzenetére
Kb egy éve van meg - akkor kitakarítottam, azóta nem. De egy pasztázást mindenképp beidőzítek hamarosan.
Egyébként azt veszem észre, hogy Ubuntu alatt nem melegszik ennyire. A win ennyire pörgetné?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz SzaboZE #55898 üzenetére
Köszönöm!
Nem az zavar, hogy megy a venti, bár nem jó hallgatni. Hanem az zavar, hogy néha azt hiszem, mindjárt kigyullad a gép. A bal felső billentyűk forróak, és ha valamit odateszek a szellőzőnyíláshoz, utána csak fogóval lehet onnan elvenni, olyan forró. Lassan elzárom a gázcsapot olyan jól fűt"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
kardkovacsi
senior tag
válasz korszerutlen #55893 üzenetére
Az is lehet, hogy a youtube kicserélte a kódolást. Régebben még flash alapú volt a youtube most pedig html5. Lehet annak nagyobb a gépigénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest