Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#73001) lancia75


lancia75
csendes tag

Sziasztok.
Van egy dell vostro 3590-es laptopom, amit ismét elkezdtem használni.
wind 10 prof van rajta.
Az a gond vele, hogy recsegnek a hangszórók.
A legújabb driver van fent.

Clara pacta boni amici. /Tiszta (nem hátrányos)szerződés.

(#73002) Tsebacsi válasza lancia75 (#73001) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ha garis, hangszóró csere, ha nem, szétszedés és ellenőrzés, és esetleg fizetős hangszóró csere.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73003) lancia75 válasza Tsebacsi (#73002) üzenetére


lancia75
csendes tag

Szoftveresen nem megoldható?

Clara pacta boni amici. /Tiszta (nem hátrányos)szerződés.

(#73004) metaa


metaa
tag

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.

Kb. 6 hónappal ezelőtt kaptam egy új céges gépet: Dell Latitude 5320 (i7-1185G7, 16 GB)

Az elmúlt 1-2 hónapban jelentkezett egy olyan probléma, hogy az USB-vel csatlakoztatott perifériák (egér, bill, füles - az én esetemben) lecsatlakoznak egy másodpercre, majd vissza. A billentyűzetnél ez ugye annyit jelent, hogy a legutoljára lenyomott billentyű "beragad" és miután visszajön úgy is marad.

Rengeteg dolgot kipróbáltam már, teszteltem össze-vissza mindent, sikertelenül:
- Kértem a cégtől új dokkolót, kaptam egy vadi új 180W-os WD19S-t, nem segített.
- Próbáltam USB hubot használni, nem segített.
- Próbáltam közvetlen a notebookra dugni a perifériákat, nem segített.
- Próbáltam a dokkolóra dugni mindent, nem segített.
- Hosszabbító cserével is próbálkoztam, semmi. Próbáltam hosszabbító nélkül is, szintén semmi.
- Elkezdtem a perifériákra gyanakodni, de az asztali gépemen semmi gond egyikkel sem.

Tovább bonyolítja a történetet, hogyha bemegyek a céghez akkor nem produkál semmilyen "tünetet" a gép, pedig ott is ugyanaz a setup van, mint itthon: Dell WD15 dokkoló + 2 monitor

A jelenségről egy rövid YouTube videó: [link] - itt éppen 30 másodperc alatt 3x produkálja a jelenséget, de van amikor csak óránként 1x, szóval még konzisztencia sincs benne

Bármilyen javaslatot szívesen fogadok, én már kezdem feladni. A helyi IT-s kollégánk egy idősebb úr, részmunkaidős, sajnos nem igazán foglalkozott a megoldandó problémával, ezért fordulok most hozzátok.

Köszi előre is!
Üdv,
Máté

(#73005) Tsebacsi válasza lancia75 (#73003) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A recsegés 99%-ban hardverhiba szokott lenni. Ezt úgy tudod tesztelni, hogy pl. egy USB-s linux-ot bootolsz, ha ott is recseg a hang, akkor tuti hogy hangszóróhiba.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73006) Tsebacsi válasza metaa (#73004) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szerintem valamelyik otthoni perifériádat nem szereti a gép, próbálkozzál másik egérrel, billentyűzettel, monitor nélkül, stb. Valamelyik okozhatja, mivel a melóban nem, és ott gondolom más egér+bill+monitor van.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73007) lancia75 válasza Tsebacsi (#73006) üzenetére


lancia75
csendes tag

Üdv. Kihúztam mindent a gépből.
Sajnos így is recseg.

Clara pacta boni amici. /Tiszta (nem hátrányos)szerződés.

(#73008) Tsebacsi válasza lancia75 (#73007) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Másik oprendszer, mondtam, ha kihúzol mindent az nem befolyásol kvázi semmit. A kérdés, hogy drivergond vagy pedig hadrveres :)

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73009) korren válasza korren (#72980) üzenetére


korren
aktív tag

Erre esetleg vki?
:R

-I like the misery. -I like this world!

(#73010) UHHH válasza metaa (#73004) üzenetére


UHHH
senior tag

Frissíts firmware-t a dokkolókon is!

Huawei 4G+ router eladó: https://hardverapro.hu/apro/huawei_b525_s-23a_lte_cpe_cat6_fuggetlen_4g_sim_ka/friss.html

(#73011) #73500928 válasza #73500928 (#72993) üzenetére


#73500928
törölt tag

Tovább ástam magam a témába és eljutottam oda, hogy ehhez a melegedéshez és a venti visításhoz a procinak van köze, ugyanis amint írtam max vagy aközeli frekin működik, ha tápellátás alatt van és tényleg úgy viselkedik, mint ami folyamatos terhelés alatt lenne. A Dell fórumon 2 megoldást találtam, az egyik maga a BIOS venti beállítása csendesre (ez működik, de a proci ugyanúgy pörög és a gép jobban melegszik), valamint hogy a SpeedStepet és a TurboBoostot kapcsoljam ki (ezek szintén nem megoldások). A másik pedig a ThrottleStop, ami programot pedig nem ismerek, így nem mertem feltenni a gépre jobb félni, mint megijedni alapon. Nos, amit mindenképpen el akarok érni, hogy a proci csak akkor kapcsolja a TurboBoostot, ha terhelés alatt van, míg egy egyszerű böngészés közben ha nem is alap frekin, de valami alacsonyabb frekin működjön. Így feltételezném, hogy ha a gép nincs terhelés alatt, akkor nem is fog annyira melegedni, így a ventillátor sem akar majd megszakadni. Szóval ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan álljak neki a dolognak, merjem-e a ThrottleStopot feltelepíteni és miként állítsam be?

Szerk.: Minden driver és a BIOS is a legújabb.

[ Szerkesztve ]

(#73012) motifator válasza #73500928 (#73011) üzenetére


motifator
senior tag

Én első körben megkeresném, hogy mi az oka, hogy tápról történő használat esetén ilyen nagy a proci terhelése. Tegyél fel egy egyszerű ingyenes progit, pl. CPUID HW infó, vagy HW infó, ott látod a cpu terhelését, aktuális teljesítmény felvételét, megnyitod a feladatkezelőt, ott is látod az aktuális alkalmazások teljesítmény igényét. Egy böngésző ablak nem kellene , hogy ennyire leterhelje, persze, ha nem futtat semmi komoly dolgot a háttérben.
A dell korábban katasztrófális minőségű "ablakgittet" használt cpu pasztaként, nem tudom ez mennyit változott, de egy latitude egyébként sem kap hatalmas hűtést egy ulv cpu-hoz, én lehet, hogy a pasztát is megnézném (végső esetben).
A Trottlestop esetén létre tudsz hozni teljesítmény üzemmódokat (Pl. performance, Internet, stb.), ezekhez az üzemmódokhoz hozzárendeled a max.cpu frekit (szorzót). Nem tudom, mennyire fog engedni a TS piszkálást egy Latitude esetében, az sem biztos, hogy egyáltalán engedni fogja változtatni a szorzókat. Nem bonyolult a program, elég egyértelmű a használata, de azért olyat is tudsz benne állítani, amit nem biztos, hogy piszkálni kell.

Itt találsz egy kis útmutatót a TS használatához. Inkább nagyobb teljesítményű gamer notiknál használják, ahol a melegedést kordában kell tartani.

Funky + Jazz

(#73013) Graphics válasza Pyttawrx (#72985) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Végül kicserélték a masinát. :)

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#73014) #72755712 válasza motifator (#73012) üzenetére


#72755712
törölt tag

Szerintem nincs semmi gond sem a gyári Dell pasztával, sem azzal, amit küldenek cseréhez, párszor pasztáztam mx4-gyel, semmi pluszt nem láttam a hőmérsékletekben, pedig háklis vagyok a venti zajra, és a Dell powermanagerrel mindig "csendes" módba teszem és ilyenek:

(#73015) Pyttawrx válasza Graphics (#73013) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szuper. Grat

(#73016) Pyttawrx válasza #72755712 (#73014) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Pedig tapasztalatom szerint ha egy mx-4, vagy noctua nt-h2, vagy mx-5, vagy Alphacool Apex 17W/mK jól van felkenve, akkor hoz hőfokban.

(#73017) motifator válasza #72755712 (#73014) üzenetére


motifator
senior tag

Nekem mindegyik Dell, ami itthon van a családban kritikán aluli volt, Latitude 7480, Dell G5 és az Alienware is porrá száradt szutyok volt, már új korában is a G5-nél. Az Alien ráadásul ráenged 110W teljes terhelés alatt a CPU-ra, katasztrófa volt úgy a hűtés. A céges gépeinket is átpasztáztam, egytől egyik mind megszáradt gitt volt. Nem tudom az új sorozatú latiknál változott-e a helyzet, én csak az eddigi tapasztalataimból indultam ki.

Funky + Jazz

(#73018) #73500928 válasza motifator (#73012) üzenetére


#73500928
törölt tag

Majd egy HWinfot felteszek aztán ránézek meg a TS-t is megnézegetem. De tudtommal semmi komolyabb dolog nem fut a háttérben, de lehet rosszul tudom.
A paszta nem tudom, hogy milyen, de feltételezem nekem még jó állapotban van (tudom, ez nem feltétlen jelenti, hogy önmagában jó is), mert októberben kapott gariba új alaplapot, aminél feltételezem újra is pasztázták.

A Dell Power Managerrel viszont csendes módba tettem és most szerencsére nincs is bajom vele.

(#73019) AiRLAC válasza #72755712 (#73014) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ezeket az oldalsó wireless stb widgeteket mivel csinálod? Köszi ;)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#73020) #72755712 válasza AiRLAC (#73019) üzenetére


#72755712
törölt tag

(#73021) ParadoxH


ParadoxH
tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném wifi+bt modul kapcsán. Már teljesen ki vagyok akadva - még nem szivatott meg így egy wifi modul :( Adott egy Dell Inspiron 3000-es szériájú őskövület.
Ssd csere volt rajta, majd ezt követően kapott egy Win10-et. Telepítéskor már fura volt, hogy nem ismerte fel a 2m-re levő wifi jelét, viszont pár egyéb wifi-t igen:

Gondoltam, hogy biztos driver probléma, rá is engedtem a Driver Boostert, de nem lett jobb a helyzet. Ezt követően a Dell Suport update-jével tettem fel a wifi modul driverét, de ugyanaz maradt az eredmény. Nézelődtem itt a fórumon, és a hasonló szériájú gépeknél 2015 környékén sokan alternatív driverekkel oldották meg a problémát. Én is elkezdtem drivereket letölteni, de sajnos nem lett jobb. Ezt követően elindítottam egy live ubuntut, hátha win driver probléma áll fent.
Sajnos az ubuntu is hasonlóan "ismeri fel" a wifiket mint a fenti win-es.

Most már hajlok arra, hogy valami gond lehet modullal. Ezt követően kiszedtem, megtörölgettem a csatlakozókat, majd visszatettem. Ugyanaz. Viszont ha hibás miért látja a fenti wifiket? (A netes mobil hotspotot se látja sajnos).
Nem tudom a diagnózis szempontjából mennyire számít, de a kábeles net megy a laptopon.

A modul a következő:

[kép]
[kép]

Szerintetek is ezzel lehet a gond? Hogy tudnék erről megbizonyosodni? Ha igen mire érdemes cserélni?

Köszi a türelmet!

[ Szerkesztve ]

(#73022) Pyttawrx válasza ParadoxH (#73021) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Gondolom a 2 kábel nem lett összecserélve. :)
Én tesztelném liv elinux-al, hogy mit lát vagy mit nem lát.
Szerintem driveres gond lesz amúgy. A driver boostert takarítsd le azonnal, helyette tedd fel a gyártói oldalról (Dell) normálisan a drivereket. (ha nincs win10-hez, akkor a win7 drivereket tedd fel). Ugye service tag alapján kiad mindent.

(#73023) Diák66 válasza ParadoxH (#73021) üzenetére


Diák66
őstag

Elég gyenge wifi, az eszközkezelőben a speciális fül alatti beállításokat lehetne átnézni, ugyanakkor a jelszint probléma inkább eszközhibára utal. Ki kellene próbálni másik laptopban.

(#73024) #73500928 válasza #73500928 (#73018) üzenetére


#73500928
törölt tag

Hát Power Managerben a csendes mód még mindig be van kapcsolva, HWinfot feltettem, hogy nézegessem, valamint a TS-el is szórakoztam, de semmire nem jutottam. Sajnos még mindig egy 5%-os kihasználtság mellett is képes a proci 4GHz-en menni és átlag 76 Celsiusra felmelegedni, így természetesen a venti folyamatosan visít.

Ez előtt egy M4800-at használtam, ami igaz, hogy képes nagyon melegedni, de annál semmi ilyen problémám nem volt. Igaz, a két gép nem összehasonlítható.

(#73025) #73500928 válasza #73500928 (#73024) üzenetére


#73500928
törölt tag

Na asszem megoldódott..Mondom felteszek Win11 mellé egy Win10-et, hátha és szerencsére eddig nagyon úgy néz ki, hogy bejött a dolog.

[Bocsi a dupla hsz-ért]

(#73026) arcitec


arcitec
addikt

Stornó ... :B

[ Szerkesztve ]

(#73027) SzaboZE válasza Pyttawrx (#73022) üzenetére


SzaboZE
addikt

A broadcom modulok nem szoktak menni live linux-szal :(

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#73028) Pyttawrx válasza SzaboZE (#73027) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

miért? Még nem hallottam erről, de ha így van, akkor jó tudni

(#73029) neil_mullen


neil_mullen
aktív tag

sziasztok! vettem egy e6540-et, de sajnos kicsit lötyög a töltő adapterének a feje a gépben, néha ki is csúszik akaratlanul. szerintetek van valami megoldás rá (szétszedni és meghúzni esetleg valami csavart), vagy csak a csere marad? :R

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#73030) Tsebacsi válasza neil_mullen (#73029) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tehát a DC-in kábel mozog vagy az adapter csatlakozó csúszik ki a DC-in aljzatból? Előbbire van megoldás (ha a csavar lazult ki vagy pedig ragasztással), utóbbi csak DC-in kábel cserével orvosolható. Egyik sem egy nagy tétel.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73031) neil_mullen válasza Tsebacsi (#73030) üzenetére


neil_mullen
aktív tag

Szia! "DC-in kábel mozog" mármint a DC foglalat mozog a laptopban?

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#73032) Tsebacsi válasza neil_mullen (#73031) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Igen ezt akartam kérdezni :)

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73033) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Sziasztok Dell laptopnál,hogy lehet mélyebben IPS panel adatokat megnézni? Windowsban ,vagy biosban lehet? Fényerő stb érdekelne. Ha lehet videót linkeljetek,úgy egyszerűbb Köszönöm

(#73034) Dhampir válasza Remekelek28 (#73033) üzenetére


Dhampir
félisten

Részadatokra például ilyenek is futtathatóak:

HWiNFO

MonitorInfoView

(#73035) TromF


TromF
tag

Sziasztok.
Van egy G15 5510-em, amit eddig egy WD19S dokkolóról használtam. Múlt idő, mert a laptop kapott pár frissítést és azóta a display portok és a dokkoló bekapcsoló gombja nem akarnak működni, csak az USB portok.
Maga a dokkoló jól működik másik laptoppal, az usb-c csatlakozó is sérülésmentes.
Próbáltam már BIOS downgrade-t, visszaállni az összes Dell által ajánlott driver verzióra, csináltam BIOS resetet is.
Van valakinek bármi tippje hogy lehetne életre bírni a dokkoló videó kimeneteit?

(#73036) Tsebacsi válasza TromF (#73035) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tipikus dell... :(
Másik Oprendszerrel is megnézted? Ha eddig ment, frissítés után nem, tuti a driverek csesztek el valamit...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73037) TromF válasza Tsebacsi (#73036) üzenetére


TromF
tag

Pont ezért álltam vissza a frissítésekkel meg dell driverekkel arra verzióra amivel jó volt előtte. Sajnos nem segített.
Win11 az OS egyébként. Próbáltam a W10-es és W11-es laptoppal is, jól működik a dokkoló a többi laptoppal.

(#73038) Tsebacsi válasza TromF (#73037) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Linux alatt kéne megnézni a hibás géppel a dokkolót, ha ott megy, tuti driver hiba van.
Nem tudnám elhinni, hogy egy driverfrissítés tönkrevágta volna az alaplapot... Persze minden lehetséges...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#73039) TromF válasza Tsebacsi (#73038) üzenetére


TromF
tag

Nem hiszem hogy kinyírta volna a lapot. Inkább valami szoftveresen letiltotta az alt módot és nem bírom megtalálni hogy mi az.

[ Szerkesztve ]

(#73040) totron


totron
addikt

Van olyan Dell modell ami megközelíti a ThinkPadek trackpointját, gombjait? Egyébiránt a Dellnél mostanság kiműveltebb műanyagok játszanak, de ez az irányíthatóság valahogy nekem nagyon elmarad a megszokottól.

(#73041) AstraCDX


AstraCDX
senior tag

Sziasztok !

Találtam egy elvileg DELL DW5818 mPCI-E 4G modemet .

Ami egy burkolt Sierra Wireless MC7455 .
Csak az AliExpressen látok ilyent, sehol máshol .
Viszont a DELL honlapon létezik ilyen típushoz driver ! :Y
Azért értetlenkedek, mert eddig még nem láttam a DELL által dedikált mPCI-E 4G modemet .
De az sem zárható ki, hogy én vagyok ennyire vaksi .
Tud valaki erről valamit, létezik ez egyáltalán, vagy ez valami hamisítvány ?

Üdv.

Astra

(#73042) Diák66 válasza AstraCDX (#73041) üzenetére


Diák66
őstag

Dell Edge Gateway, amiben volt a jelek szerint. [link]

(#73043) AstraCDX válasza Diák66 (#73042) üzenetére


AstraCDX
senior tag

Én Notebookos történelmem kezdete óta sziszifuszi küzdelmet folytatok a DELL Latitude E6540 gépemmel, és a 4G/LTE mPCIe kártyákkal .
Ez a kártya vajon jó lehet-e a gépembe ?
Most egy Sierra Wireless MC7455 kártya van a gépembe, de sajnos csak bosszantó anomáliákkal hajlandó működni, amikre régóta nem találtam megoldást .
Már beletörődtem, hogy tehetetlen vagyok, de azért ha tudnák, javítanák a helyzeten .

Üdv.

Astra

(#73044) #72755712 válasza AstraCDX (#73043) üzenetére


#72755712
törölt tag

Ez ugyanúgy MC7455, mint a DW5811e, ami 7000-ért van itt az aprón, de a tiédbe MC7355 való, DW5808. A nem az adott modellhez való WWAN kártyák nem nagyon szoktak működni, hiába látszik az eszközkezelőben és engedte feltelepíteni a drivereket. A belevaló eddig minden Latitude-ömben működött az elmúlt 10 évben.

(#73045) AstraCDX válasza #72755712 (#73044) üzenetére


AstraCDX
senior tag

"a tiédbe MC7355 való"
Ezt most nem igazán értem ! :W
Előfordulhat, hogy MC7355 való az én gépembe, de ez nem tudja az Európában használatos 4G/LTE frekvenciákat, a B3, B7, B20 sávokat .

Tehát használhatatlan, mikor már a 3G frekvenciákat is lekapcsolgatják .
Ezért kéne egy jól működő, vagy jól beállított Sierra Wireless MC7455 .
Most is egy MC7455 van a gépemben ami működik, de olyan mint egy makacs szamár .
Gyakran előfordul, hogy gépindítás után kb 5 percig ezt látni, nem látja a rendszer .

Aztán egyszer csak hip~hop megjelenik, és utána használható .
Mellesleg hamis IMEI van benne . :(
Van egy másik MC7455 modem is, amit ha beteszek a gépbe, az bolond módon,
duplikáltan jelenik meg az eszközkezelőben, de mindkettő használhatatlan .
Az én gyanúm ezzel kapcsolatban az, hogy ez a modem elvileg két SIM-et is tud kezelni,
és most épp abban a "két SIM-es üzemmódban" van .
Lehet, hogy át kéne kapcsolni/állítani egy SIM-es üzemmódra, de hogy ezt hogyan kéne megtenni azt nem tudom .
Szinte biztos vagyok abban, hogy a Sierra Wireless magyarországi forgalmazója tudna segíteni ebben a témában, de flegmán elutasít mindenféle segítségkérést !
Ezzel a magatartásával szégyent hoz a Sierra Wireless márkára, de ez senkit nem érdekel !

Üdv.

Astra

(#73046) #72755712 válasza AstraCDX (#73045) üzenetére


#72755712
törölt tag

És a Dell Sierra Wireless AirPrime 7W5P6 DW5570 4G LTE WWAN? E6540-et azzal is szerelték.

(#73047) AstraCDX válasza #72755712 (#73046) üzenetére


AstraCDX
senior tag

Aha . :(
Hát én már ezen is túl vagyok ! :(
Ez volt az első, és tökéletesen működő mPCIe modem a gépemben .
Ez valódi dedikált DELL DW5570, illetve Sierra Wireless MC8805 kártya volt .
Minden ment rajta, az SMS, a GPS, és az adatkapcsolat is kifogástalan volt .
Csak egyetlen hibája alakult, illetve ezt hozta/túlhaladta a kor, ami miatt végtelen sajnálatos módon, de selejtezni KELLETT .
Ugyanis ez a DELL DW5570/Sierra Wireless MC8805 NEM TUD 4G/LTE-t ! ! ! :W
Így ma ez már használhatatlan ! ! ! :W
Nagyon szerettem, béke poraira ! :(((

Üdv.

Astra

(#73048) #72755712 válasza AstraCDX (#73047) üzenetére


#72755712
törölt tag

Megtalálják azért a módját, hogy új laptopot vegyen az ember. :)

(#73049) AstraCDX válasza #72755712 (#73046) üzenetére


AstraCDX
senior tag

Aki azt hirdette, hogy a DELL DW5570/Sierra Wireless MC8805 tud 4G/LTE-t az megtévesztette a felhasználókat ! :Y
Aki ezt elhitte az sajnos jól át lett verve ! :W

Üdv.

Astra

(#73050) Diák66 válasza AstraCDX (#73049) üzenetére


Diák66
őstag

Ezek a kártyák nem túl népszerűek, nehéz találni megfelelőt. A hazai szolgáltatóknál 4g esetén a Band: 1,3,7,8,20,28 ami szükséges. Latitude 5590-ben (van benne előkészítés, ha jól rémlik a csatlakozó is jó) ki tudom neked próbálni Győrben, ha az segít. Bár ahogy nézem a távolság nem kevés.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.