Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Sosem volt megkülönböztetve a beépített akku a kivehetőtől. Ma is lehet extra akku garit venni, csak ki kell fizetni. Utólag persze nem lehet, mivel ezek az akkuk eleve más gyártmányok.
-
SzaboZE
addikt
válasz
jack982
üzenetére
A világ (és a külföldi gyártók) sajnos nem a magyar jogszabályok szerint működnek. Mellesleg környezetvédelmi szempontból is aggályos a jogszabály, mert egy refurb alaplap - ha rendesen javították - akkor ugyanazt tudja, mint az új. Sok esetben csak onnan tudni, hogy refurbished, hogy rá van rakva a jelzés (merthogy külföldön meg ez a kötelező).
-
SzaboZE
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
BIOSban van erre egy beállítás. A gyorsítás szerintem hoax.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szoki007
üzenetére
Ez integritási hibát jelez, nem feltétlen hw hiba. Futtasd le a dell diagnosztikát thorough opciót beikszelve (Induláskor F12 - Diagnostic). Ha nem jelez hibát, akkor lehet windows probléma. Ha windows, akkor megpróbálnám frissíteni/újratelepíteni az összes dell drivert.
AxBattler: igen, régen voltak már ilyen gépek, a nagytesóra asszociáltam, az E7450-ben volt opció discrete vga, de az se egy gamer gép

-
SzaboZE
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
Műanyag gép, mit várunk tőle?
-
SzaboZE
addikt
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Nem igazán tud túlmelegedéstől elromlani, van benne védelem, ami lekapcsolja a gépet, ezt meg is tapasztaltad, nem lett baja.
-
SzaboZE
addikt
válasz
somasz
üzenetére
HP Zbookkal jártunk ugyanígy. Cserélve lett az akku és az alaplap is, semmit nem segített. Reinstall lesz belőle. Szerintem a Windows nem áll le rendesen. Esetleg próbáld meg úgy leállítani estére, hogy kinyomod power gombbal hosszan. Egyébként a legújabb gépekből már a CR2032 is hiányzik, ha lemerül totál az akku, akkor meg a BIOS beállítások is elszállnak

-
SzaboZE
addikt
válasz
VÁMpír
üzenetére
Nem, nem érdemes az utángyártottat párezer ft spórolásért mmegvenni. Ha a gép vagy az akku látja kárát, akkor jóval nagyobb lesz a kár, mint a spórolás. Nem egyszer olvashattuk itt is, hogy nem ismeri fel a gép a töltőt (de már a gyárit se), mert utángyártottat használt az illető.
9krisz77: dehogynem kellene neki. A turbo frekvenciát csak időszakosan engedélyezi a proci, amíg nem túl meleg. Mennyire esik le?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
A hőelvezető cső hibája egyszerűen detektálható. Ha a gép elkezd fújni és nem meleget fúj, hanem hideget vagy épphogy langyosat, akkor az a hűtő kuka. El kell szállítania a hőt a ventilátoros részig, ez lenne a lényege. De ilyen esetben nem szokott 96 foknál megállni a melegedés. Egy mx akármi paszta max 2-3 fokot jelent, sokkal többet ér ha a hűtő ki van pucolva rendesen. Ezek a gépek szoktak forrófejűek lenni, max terheléshez még normális is lehet a 96 fok (102 körül van a termal shutdown emlékeim szerint).
Tobey: A 6440 integrált videókártyás vagy dedikált?
-
SzaboZE
addikt
válasz
salaipet
üzenetére
Amikor azt kérdezem, hogy eredeti táppal megy-e, akkor nem HP tápra gondoltam! Azzal nem fog tölteni rendesen! Dell táp és ahogy kértem, nézd meg, hogy a BIOS-ban a tápra mit ír. A teljesítményét kiírja vagy unknown? Ha unknown (HP táppal az lesz), akkor témánál vagyunk

-
SzaboZE
addikt
válasz
salaipet
üzenetére
Eredeti a töltő? Ha nem, akkor azzal nem is fog tölteni. Az utángyártott akku lehet rossz is, ehhez vizsgálat kellene. A villogás amúgy azt jelenti, hogy hibás az akku, nem azt, hogy nem érzékeli. Nem tud vele kommunikálni. A bios mit ír a tápra? Unkown vagy kiírja a teljesítményét?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
jack982
üzenetére
Erről eszembe jut egy jó régi poén, ami az első generációs Pentium processzorok hibáját figurázta ki

Egy 486-os és egy Pentium processzor beszélget.
- Te Penti, mennyi 4x4?
- 15!
- Ajaj, az nem annyi, hanem 16!
- Jó, jó, de rohadt gyors volt, nem?

Egyébként én inkább egy Linux Mintet javasolnék, az elég user barát.
-
SzaboZE
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
SMD-ből építeni helytakarékosabb
Én elhullott dell tápból szedtem ki az ellenállást, diódát és az ic-t és simán rászereltem a kábellel együtt egy autós DC-DC átalakítóra 19.5V kimenettel, így most 90W-nak látja az autós tápot, tölt, fütyül, muzsikál
Van egy másik ilyen trükkös kábelem itthonra is, bármilyen 19-21V tápra rá lehet tenni. a noti elvisel kicsit kisebb és nagyobb feszültséget is 14-15V körül már nyafog. Volt hogy áramszünet esetén direktben x20V parkside akkura kötöttem vele a gépet, 2x feltölti fullra egy 4Ah Parkside akku
Utazásra, kempingezésre ideális 
-
SzaboZE
addikt
válasz
abdulka1
üzenetére
Pont azért lassú, mert nem ismeri fel a töltőt. Ilyen esetben lekorlátozza a CPU teljesítményt. Töltő, töltő csatlakozó (notebookon vagy tápon) vagy alaplap hiba. Az első kettő viszonylag egyszerűen ellenőrizhető. Nézz bele a csatlakozóba, nincs-e kitörve a középső érintkező! Utángyártottal pont megnő az esélye az ilyen hibának, a gyárit javaslom.
-
SzaboZE
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
Lehet elvétve kapni, szerintem nem éri meg barkácsolni mást bele. Aliexpress
Dell GPU Fan Part #: 5PJ49
Dell CPU Fan Part #: 02HC9 -
SzaboZE
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
A Precision 7520-al és a Latitude 7520-al is keverhető a tipus, főleg ha nem jelenleg futó szériáról van szó. Én is simán benyalhattam a kérdést. Ha cserélhető is, akkor is figyelni kell arra, hogy a processzor TDP-je ne lépje túl a hűtő képességeit és hogy a BIOS támogassa a procit. Egy HDD vs SSD által okozott gyorsulás köztudottan ég és föld még egy 10-12 éves notiban is
A dupla mag és szál nem jelent automatikusan dupla teljesítményt, azért más is befolyásolja azt pl órajel, cache méret. Ezzel együtt viszont a TDP is jelentősen nőhet, amit a hűtő nem biztos, hogy le tud követni, erre figyelni kell. Ha én voltam a segítő, akkor elnézésedet kérem 
-
SzaboZE
addikt
Pár dolgot megjegyeznék:
"- a Pro support elvileg 24/7, de a gyakrolatban csak a normál munkaidőben van"
24/7 a TELEFONOS támogatás. Felhívod és beszélgethetsz a supporttal, de szervizelés nincs munkaidőn kívül. Ja és arra is lehet számítani, hogy munkaidőn kívül csak angol nyelvű support van. Ha a garancia részleteit megnézed ott ezt láthatod is.
"- az a rendszer, hogy szupporttal beszélget az ember, egy csomó mindent nekem kell megcsinálni diagnosztika, és aztán küld csak egy technikust, de a technikus semmit nem tud a dologról csak annyit csinál, hogy amit mondtak nekik azokat a cuccokat cseréli. aztán az ember megint beszélget a supporttal és ha úgy van megint egy technikus és így tovább."
Onnantól, hogy a technikus kiment, nem az ügyfél beszélget a supporttal, hanem ő. És ő is rendeli meg a következő alkatrészt. Ha nagyon tanácstalan, akkor a supportra bízza, hogy mit küldjenek.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Statikus
üzenetére
Nincs szolgáltatófüggő kártya a dell gépekben. Arról viszont hallottam már, hogy az újabb telekomos kártyák nem mennek jól egyes modem tipusokkal, pl Lenovo X270-nél is voltak ilyenek. Valamit változtatott a T és azóta se tudni, hogyan lehetne megoldani. Régi telekomos kártyával is mennek ezek a modemek.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Az 5520-ban a billentyűzet az alaplap alatt van, szóval én inkább nem bátorítanék laikusokat a gép szétszedésére. Sajna ezt újra be kell jelenteni és a szerviz majd megoldja. Elképzelhető, hogy az alaplapon valamelyik szigetelő lap elcsúszott vagy nem került vissza, extrém esetben az is lehet, hogy az új billentyűzet okoz zárlatot és azért kapcsol le a gép. Ezt meg kell vizsgálni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én azt tapasztaltam egy ügyfélnél, hogy a kábelek között is volt különbség, volt olyan kábel, amivel nem ment és volt olyan amivel ment. Annak ellenére, hogy másik géppel mindkét kábel jó volt. Lehet, hogy alacsonyabb a jelszint pár tized volttal és ez elég ahhoz, hogy a monitor ne érzékelje a jelet.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Szerencséd van, én úgy emlékszem, hogy az E6440-nél csak az FHD-s kivitel volt EDP portos alaplappal. Így valószínűleg korábban kicserélték a kijelzőt kisebb felbontásúra (lefele általában lehet menni, csak felfele lehet gond cserénél). Ha gyári lett volna a kisebb felbontású kijelző, akkor LVDS-es lett volna, más csatival.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak akkuról is?
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Olyan nincs, hogy nem tudja javítani

-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem nem fog a szerviz szarozni vele, ha nem ömlött bele folyadék, cserélik. Nem olyan nagy értékű alkatrész, hogy beleálljanak.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Valószínűleg billentyűzet gond. A cseréje macerás, mert még az alaplapot is ki kell szedni hozzá.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Benőke
üzenetére
Ahh, mindig felmerül, hogy az acerasus és társai... Amikor gond lesz vele, akkor látszik majd meg, hogy mi a különbség, egy kicsit más világ a szerviz.
Rugalmatlanság, garancia megvonás egy szimpla hdd csere miatt (1 csavar), hetekig várás, imádkozás azért, hogy ne ugyanolyan rosszan kapd vissza, van pár empirikus élmény a közelemben. -
SzaboZE
addikt
válasz
gergovass_
üzenetére
Szoftver is okozhatja. Ha van rá lehetőséged próbálj meg egy másik telepítést.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Ácsi, azt mondtad csak egyben lehet cserélni. Ezt cáfoltam. Az, hogy rendelhető-e külön, az megint más tészta. Garanciában egyben szokták cserélni, de volt eset ahol külön berendelték az egérgombot. És olyan is, hogy a szervizes szépen leszedte az újról és felszerelte a régire. Mert minek cserélné az egészet...
-
SzaboZE
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Nem a csuklópánt hiánya a nagy gáz, hanem hogy lapjával fogja az alkatrészeket. Az SSD-nek egy kis statikus kisülés bőven elég ahhoz, hogy egy olyan hiba keletkezzen, amitől többet nem fog elindulni. Alkatrészeket élüknél, sarkaiknál fogunk meg, ha már muszáj. A @ziskodásnak köszönhetően szoktak megmaradni az ügyfelek diplomamunkái egy-egy szervizelés során. Az ESD "balesetek" ráadásul nem feltétlen azonnal jelentkező hibát okoznak, lehet hogy két hét múlva adja be az unalmast egy memóriamodul, aminek sikerült a kisüléssel "kifárasztani" egy komponensét. Egyébként az akkut se csatlakoztatta le

-
SzaboZE
addikt
válasz
plömplöm
üzenetére
Huh, ő se sokat hallott ESD védelemről... Úgy lapogatja két ujjal az SSD-t, mintha nem lenne holnap

Adika4444: nem csak dellben puffadnak, pl. HP 830 és Lenovo notiknál is előfordul. A cella gyártója lehet a ludas. Ahogy írták, a gép garanciaidején belül cseréli a dell az elhízott akkukat.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Ablakos
üzenetére
Nem. Ha van USB3, akkor oda lehet USB-s gigabites kártyát tenni. De ennek csak akkor van értelme, ha tényleg ki is használnád a nagyobb sávszélességet.
Tothgera30: nagyjából hasonlóan néznek ki a billentyűzet mechanikák, de szokott szériákban eltérni picit a forma, a méret, ami miatt már pont nem csereszabatos. Világítós és nem világítós például totál különbözik. Szóval ki kell fogni, hogy pont ugyanolyan legyen.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
"Elfogyott, kérlek nézd meg a többi termékünket!"
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Még csak az sem mindegy hogy világítósból milyen verzió... Ugyanis két világítós billentyűzet is eltérő mechanikát használhat.
-
SzaboZE
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Ne az intel oldaláról szedd le, hanem a support.dell.com oldalról!
-
SzaboZE
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Lépj be BIOS-ba és próbáld úgy. Ha megy, akkor oprendszer / driver hiba.
-
SzaboZE
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
izopropil alkohol. Az az elektronikában sem tesz kárt.
-
SzaboZE
addikt
válasz
M@cika
üzenetére
Nem akarok vészmadár lenni, de már találkoztam olyannal, hogy egy Ubuntuval vásárolt gépben olyan kártya volt, ami csak linux alatt ment. Minek is menne mással, ha azzal vették? Mivel nem windows-zal vette a barátod a gépet, ezért garanciában nem tud emiatt reklamálni. Gyanítom, szívesen kicserélik a kártyát, de csak ugyanolyanra. Ilyen esetben módosított kártya firmware lehet megoldás, de az már mélyvíz.
-
SzaboZE
addikt
válasz
fehér_ember
üzenetére
Ez egy kb 11 éve kifutott tipus. Lehet nem erőltetném a 10-et... 7 megy rajta?
-
SzaboZE
addikt
válasz
magellan2600
üzenetére
Akkor első körben a modul cseréje, ha nem segít, akkor kábel. Nem akarlak elkeseríteni, de találkoztam olyan esettel is, ahol az alaplap hibája okozta. De reménykedjünk a legjobbakban.
-
SzaboZE
addikt
válasz
magellan2600
üzenetére
A kamera működik? Merthogy a kettő egy modulban van.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
1. Minek rakod oda a telefont? 2. A lehajtás érzékelő lép működésbe -> ne tedd oda a telefont és semmilyen más mágnest tartalmazó eszközt. A kedvenc hasonló eredményt hozó tárgy a mágneses karkötővel gépelő felhasználó, aki aztán bejelenti a gépet, hogy elmegy a kép időnként....
-
SzaboZE
addikt
válasz
FidelKasztró
üzenetére
A legkisebb veszteséged akkor lesz, ha egyből 19-20v-ot állítasz elő. Viszont a dell notik "kommunikálnak" a táppal, ezt is át kell verni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
traktorgumi
üzenetére
-
SzaboZE
addikt
válasz
TothFerenc12
üzenetére
Ez nem gépfüggő, ha nem megy el rendesen aludni, akkor az oprendszer a ludas.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hovirag13
üzenetére
Hát ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy a suzukim 7 litert fogyaszt, normális?
Milyen motor, milyen használat mellett, milyen benzinnel?
Ha kevesled, akkor első körben meg kéne nézni, hogy a procit nem eszi-e a háttérben valami. Meg aztán azt se ártana tudnunk, hogy hány cellás és milyen akkut tettek a gépedbe. Meg hogy milyen CPU/videokártya van, hdd vagy ssd stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Villanyszerelés
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Win7 starter vagy linux javasolt rá, más nem, a hdd-t érdemes ssd-re cserélni, ez a max tuning amit megtehetsz.