Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
joghurt
addikt
-
teptep
őstag
válasz
somasz
üzenetére
"Kikapcsoltam már neki az automatikus driver frissítést registryben, mégis lefrissül"
Egy adott eszköz driver frissítéseit a csoportházirendben szoktam letiltani.
Itt a feljegyzésem a beállításokról:
ESZKÖZKEZELŐ
Eszköz, dupla klikk, Részletek, Hardveraonosítók
A jellemző (rövidebb) értéket vágólapra másolni.
GPEDIT.MSC
Számítógép konfigurációja
Felügyeleti sablonok
Rendszer
Eszköztelepítés
Eszköztelepítési korlátozások
Eszköztelepítések korlátozása eszközazonosítók alapján
Dupla klikk, Engedélyezve, Megjelenítés
Hardverazonosítók megadása soronként
OK, OK -
7Heads Drago
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Ez egy sima mezei noti. Képet amúgy ad mindig.
Win telepítő rendesen el is indul. Felmásolja a fájlokat (100%-ig) és restart után kiírja hogy eszköz frissités és ott fagy le fekete képernyővel. A vinyó mutat a háttérben aktivitást 2-5 mp-enként és ennyi. Ha megint újraindul akkor meg kiírja hogy hiba van a telepítésben. -
somasz
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Igazából nem laptop, hanem Dell Precision 5820 workstation. Biost frissíthetett ügyfélnél, de beszart közben/utána. Most bios hibát villog. Asszem két fehér, két narancs. Nem indul
Eddig egyszer kellett csak ilyen pendriveos bios recoveryt csinálnom, de már nem emlékszem, hogy volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
somasz
üzenetére
Te is erről a modellről érdeklődtél?

Eszerint nincsen hozzá lokalizált klaviatúra, mint például az Alienware szériánál sincsen.
-
gaborbol
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Volt nalam par hetig egy G16. Nagyon masszivnak tunt, szerintem nagyon meg van csinalva, es baromi stabil volt a laptop semmifele hibat nem produkalt egy dolgot leszamitva. Egy alkalommal amikor egy 3dmark futott, windows nem tudott az integralt GPU-rol az Nvidia kartyara valltani automatikusan es errol feldobott egy kis ablakot. Napokig futattam rajra minden elkepzelheto tesztet, jatekot, tobbfele stressz tesztet es nagyon stabil volt a gep.
G15-rol lehet talani panaszt, hogy a zsaner elkoszont, talan a szervizesek meg tudjak mondani, hogy van-e gond vele. -
Maladar
tag
válasz
somasz
üzenetére
Nem a hangszóró recseg, hanem minden hang film zene.
hdmi n kivezetve monitor hangszórón is mint a bakelit lemez.
A hangerőszabályzót állítva is recseg a hang. Mindegy hogy a belső hangszóró, hdmi re kötött hangszóró vagy fülhallgató.minden driver a legújabb rajta. win11 és win 10 alatt is u ezt csinálja.
ezért kérdezném más latitude 5490 tulajtól, hogy friss driverekkel in11 alatt képes e drops audio nélkül, hibátlanul zenét filmet lejátszani,
gőzöm nincs ennek mi a baja a bios teszt mindent hibátlannak ír.
microsoft annyit ír, del driereit a legújabbakat.. de az van rajta. mind a delltől van letöltve. -
Maladar
tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszönöm, de nem az vele a baj, hanem a DPC latencies
Másnak nem ilyen a gépe vagy nem zavarja?
(egy 10 éves dellt cseréltem újra és csak most vettem észre hogy ezek a kiadáskori teszteken (2019, 2020 is mindig nagyon rossz értékeket produkáltak.Az enyém Latitude 5490
Latencymon nagyon rossz eredményt hoz, de engem az zavar, hogy zenék és videók alatt rendszeresen egy patanás hallható, mint ha bakelit lemez lennekb u ezt az eredményt kapom én is:
[link] -
Brandynew
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Most a Dell support oldalán csináltam egy hardverellenőrzést, és hibásnak jött ki a billentyűzet, meg tudtam rendelni egy újat, azt írja, hogy jönni fog valaki és kicserélni garanciálisan. De nem jött semmi visszajelzés azóta, ez mi, tényleg jönni fog egyszercsak valaki és kicseréli?

-
válasz
somasz
üzenetére
Egy USB-s adapterrel adnám rá a LAN-t, ha nagyon muszáj... ez nem szempont.
Az üzemidő inkább kérdés, illetve a minőségbeli
kurvuláshanyatlás.
A billentyűzet gombjai is dizájnosabbnak, egyben gagyibbnak tűnnek, valamint a touch padot sem dícsérték.
Emellett persze szebb, vékonyabb, könnyebb, stb.
(A picit hangosabb hűtőventit olvastam még negatívumnak, de ezt az órajelek/fogyasztás visszafogásával gondolom enyhíteni lehet.) -
SzaboZE
addikt
válasz
somasz
üzenetére
HP Zbookkal jártunk ugyanígy. Cserélve lett az akku és az alaplap is, semmit nem segített. Reinstall lesz belőle. Szerintem a Windows nem áll le rendesen. Esetleg próbáld meg úgy leállítani estére, hogy kinyomod power gombbal hosszan. Egyébként a legújabb gépekből már a CR2032 is hiányzik, ha lemerül totál az akku, akkor meg a BIOS beállítások is elszállnak

-
somasz
addikt
válasz
somasz
üzenetére
No, újratelepítettem, a Command Updat fut. Viszont merül a gép alvás közben, ezért is került hozzám vissza.
S0 modern standby a probléma, vszeg, de nem tudom kikapcsolni és áttérni S3-ra a notebook heckes reg hackkel. Az energiagazdálkodási opciók közt nincs feleannyi beállítási opcióm sem, mint amiket látok a neten a hasonló problémákra adott válaszokban. Gyakorlatilag ki kéne kapcsolnom az alvás közbeni net hozzáférést, de nem találok rá kapcsolót. 7 óra alatt 25+%-ot is merült. -
válasz
somasz
üzenetére
Ez anno nekem se ment a 7-8 éves Lenovoval, azóta nem próbáltam, így nálam is passz. Néha a telefonnal is problémás az ilyen, szóval...
De elsőre azt mondanám, hogy egyező hálózaton legyen a 2 készülék, legfrisebb videódriver a dell-en, tv felkészítve a fogadásra, és isten segedelmével vagy sikerül, vagy nem. Esetleg egy jutub tutorialvideo. -
hito
nagyúr
-
Statikus
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszi az ajánlatot, dw5811e is van (azzal sem működik a telekom, meg semmise, csak a yettel), szóval csere csak akkor érdekel, ha valaki életre kelti akármilyen wwan kártyával a telekom előfizumat a latitude 7390-ben... és persze legalább tudja az LTE-t a kártya.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy éveken át semmi gondom nem volt Telenorral, majd Yettellel, más eszközökben sem, majd váltottam telekomra és csak szopokszopokszopok ezzel a notival és a kártyákkal...
Ja és még annyi, hogy Dell közölte, hogy dugjam fel magamnak a modemjeimet, mert a készülékben nem volt gyárilag modem, így nem tudnak és nem is akarnak segíteni.
-
válasz
somasz
üzenetére
No, erről nem tudtam, ill. nem hittem, hogy ennyire rossz a tervezésük.
És az E5450?#72226 lypen99
Igen, komolyabb dolgokra ott az asztali, vagy dokkoló + monitor.
Túl nagy igénybevételnek nem lenne kitéve az Nvidia GPU, semmi Crysis, helyette pixelart, indie, platform címek, esetleg Diablo.
Sokkal inkább a driver miatt fontos a dGPU (shader model, stb.), mert az Intel IGP-hez amit kiadnak, az katasztrófa, ha egyáltalán.Persze úgy kezdeném az egészet, hogy újrapasztázás + hővezető gap pad-ezés.
-
lypen99
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Nem sok notim volt az igaz.
Alapveto dolgokra belepo dGPU-s gepet en se vennek mar.
Voltak, de az eroforrasigenyes jatekokhoz kevesek voltak.
Most van PC jatekra, laptop tanulasra es ez igy jobb.@AxBattler: en is gondolkodtam, hogy 5570 vagy 7480 legyen, de nem kell nagy ero igy maradt a mobilisabb konnyebb 7480 es van rajta port is boven. (Type-C, 3 USB3 stb..)
Neked kell eldonteni mi az elsodleges, na meg a penztarcadnak.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
milyen OS-t pakolsz fel? nekem a TPM egy fekete lyuk, vettem egy B450 lapot, amin Win11 volt fastboottal és egy sima Win10Pro telepítés után kilehelte nálam a lelkét - ez persze véletlen egybeesés is lehetett. olvasgattam a témában, de nem jutottam előrébb, az fTPM és a Win11 együttállása okozott másnál is furcsaságokat, ennyit szűrtem le.
-
luci@85
tag
válasz
somasz
üzenetére
Jól van csak egy elképzelés volt .
Akkor talán ha kibővitik az XPM listát a bioszba !
[link] Itt látható ,hogy egyértelműen támogatja a
Crucial Balistix ramokat is ! Elgondolkodtató miért
hazudnának...másrészről sok forumon írjak a felhasználok ,
hogy bizony nem megy a ram a laptopjukba sajnos
. -
féldekás
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Megpróbáltam, de így sem települt fel. BIOS flash update opció volt, sikerült a fájlt kiválasztani, és el is indította a folyamatot, de az újraindulást követően nem frissült, csak betöltött a rendszer.
Viszont utána csináltam egy BIOS factoryt(reset settings). És a windows nem tud bebootolni
INACCESIBLE_BOOT_DEVICE
(Windows StopCode).
Nem tudom miért gondoltam, hogy a gyári visszaállítása a biosnak megoldja ezt a problémát.
Ezen lehet valahogy segíteni? -
ROBOTER
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Szó nélkül visszaadták az árát, korrektek voltak.
Viszont: ez lenne a megfelelő?
A 6GTPY-ra keressek? -
-
Diák66
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Ahogy írtam korábban, arra figyelni kell, hogy mekkora teljesítményű. Első tippre 90W, ha ehy 65W töltőt dugsz bele, reklamálhat érte. Nekem az Inspiron N5110 hisztizik, ha 65W töltőt dugok bele és nem hajlandó tölteni bekapcsolt gép mellett. Az utángyártott adatai is jók lehetnek támpontnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(most nem kaptam elő a service manual, de a többségből kiindulva)

Ott a pont.