Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
allein
addikt
Sziasztok. USB-n csatlakoztatva külső HDD - 4 TB a laptophoz - Latitude E6430, W10, Sentinel alatt elkezdtem egy felület tesztet -> Lemez felületének újrainicializálása ami a lehető legalaposabban javítja a problémát, rákényszerítve a HDD-t a gyenge szektorok felülvizsgálatára, javítására (ill. ha gond adódna, a szektorok a további használatból kizárására), ezt maga Máthé János a fejlesztő ajánlotta. Reggel 10:00 körül elkezdődött a folyamat, aztán valamikor délután ránéztem (napközben is ránéztem több alkalommal) a % miatt. Nagyon lassú folyamat, újraindult a laptop. Nem tudom kék halál volt-e vagy nem, mert éppen nem voltam gép előtt amikor a gép kikapcsolt és újraindult. Szerintetek mitől lehet a reboot? NAS bad sectort jelzett, nincs PC-m ezért csak a laptop jöhet szóba. Az érdekelne, hogy szerintetek mitől rebootol?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #56340 üzenetére
Erre valaki valami ötlet?
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi gépről szeretném kikérni a véleményeteket (Latitude E5470): [link]
Amire használnám: AutoCad, Eplan, Office, kis programozás és általános felhasználás (film, netezés). Mennyire melegszik ezzel a CPU-val és kb. milyen akku időre lehet számítani?
Ezért az árér esetleg lenne jobb választás hasonló felszereltséggel? Kinek milyen tapasztalata van vele? (Mennyire ajánlott ez a bolt egyébként?)Köszi előre is!
-
ZP67
tag
válasz lufiember #56354 üzenetére
Szia,
nekem a bolt szimpatikus, vettem már tőlük gépet, monitort, minden flottul ment. A garanciát úgyse ők intézik...
Ami feltűnő, hogy legalább 2 nagyságrenddel több fajta Dell gépet árulnak, mint bárki más, szinte mindig a legjobb áron.
A Dell boltban annyit mondtak róluk, hogy ők "mindenhonnan" szedik össze a gépeket, bármit is jelentsen ez....Ami viszont negatív, hogy 30e-ért akarnak adni +4GB RAM-t, és álljtják, hogy csak szervíz nyúlhat a gépbe...
Üdv,
ZP -
teszt345
tag
Sziasztok!
Dell-hez (7599) létezik valami "Energy Manager", amiben megmondhatom, hogy ne töltögesse az akksit mondjuk 60% felett?
-
mrmedor
csendes tag
Segítséget kérnék. Dell 6430 normál optibay keretre hogyan lehet áttenni a gyári ejektort.
-
Dhampir
félisten
-
deadcode82
csendes tag
Helló!
Angliában vásárolt újracsomagolt laptopnál ez a garancia mire vonatkozik: Dell's 1 Year NBD with Premium Phone Support INTERNATIONAL Warranty?
-
Dhampir
félisten
válasz deadcode82 #56368 üzenetére
Honosíttatni kell, vedd fel a kapcsolatot a Dell Magyarországgal.
-
somasz
Topikgazda
A 20-as, 30-as szériához létezik optibaybe akku, nem tudtok róla esetleg, hogy létezik-e a 40-es szériához is ilyen akku?
Nem úgy tűnik, mint amiről le lehet kapni az előlapot.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell E5430-am i3 procival, HD kijelzővel és kissé sérült házzal.
Ha veszek egy másik E5430-at,i5 procival, HD+ kijelzővel tökéletes házzal, a kijelzőt (esetleg a burkolattal együtt) ki tudom cserélni a két gép között gond nélkül? Gondolok itt az esetleges kábel és az alaplap eltérésekre...Tehát a sérült ház, i3 és HD+ lenne az egyik gép, a tökéletes ház, i5 és HD lenne a másik...
Dell gari már egyikre sincs. -
Oceanus
tag
Kedves Forumtarsak!
Adott egy Lattitude D631, ami par honapig a szekrenyben pihent es most amikor bekapcsoltam, eszrevettem, hogy a tolto nem tolti az akksit. Elotte minden rendben volt emlekeim szerint, de most konkretan a gep se latja sehol az akksit.
Ez a kep fogad rogton a bios utan, pedig eredeti toltoje van es rendben mukodonek tunik. Esetleg van valakinek barmilyen otlete mi lehet a baj?
Elore is koszonom a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
Ember tervez, Isten perverz!
-
Úgy néz ki a D630 korlátaiba ütközem. Túlmelegszik (88°-ot elérve több lépcsőben 800MHz-ig veszi vissza a tempót, amíg visza nem hűl 68°-ra)
Ez normális, vagy a hűtéssel vannak gondja? Egy újrapasztázás mennyit segítene, és mennyibe kerül?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
teszt345
tag
válasz teszt345 #56357 üzenetére
Végül ez lett a megoldás, köszönöm a válaszokat: Dell Quickset Application
-
LendvaiFeri1
addikt
"Kicsit" poros lett a 7559 2 ventilátora. Hogy ajánlatos tisztítani?
hey, if you dont like it, i'll have it, and say I wrote it.
-
őstag
válasz LendvaiFeri1 #56378 üzenetére
Ajánlatos kikapcsolt állapotban sűrített levegővel kifújni (havonta, vagy kéthetente)
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Szerelős kérdés:
6420-as 1600x900 kijelzőpaneljét, bele lehet-e tenni egy 1366x768-as 6430S-be? A méret elvileg az ha jól tudom.
A kábel csatlakozása is egyforma? Vagy kábelt is kellene cserélni? -
anorche1
őstag
Melyik a legerősebb proci, amit E6440 -be bele tudok rakni? Nem mintha kevés lenne az i5-4200m, de hátha látok egyszer HA -n olcsón egy jobbat
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5220 laptopom van.
Ma délután kinyitva vittem és véletlen nekivertem a falnak, a kinyitható részét a felső részének az oldalát. Azután kb egyből ilyen piros szaggatott csíkok jelentek meg sok helyen, főleg a kereteknél, meg videóknál, összevissza. Megpróbáltam kikapcsolni bekapcsolni, az nem segített .
Szerintetek most valami nagy kárt csináltam ? Vagy ha szét kellene szedni valami kábelt megigazítani azt, hogy tudom megtenni? Hol kell nekiállni szétszedni. Vagy ha más megoldást tudtokm azt is szívesen venném. Köszönöm előre is.
Üdv.
-
XEON_QUADRO
tag
Sziasztok, az alany egy e6230. Nemrég vettem hozzá új akksit és dokkolót is 130W táppal. A gépet kb fél éve használom, "Express Charge"-ot elsők között kapcsoltam ki, én ráérek töltőn hagyni. A töltés is csak 50% alatt indul, ez működik is. Szóval az erős táppal vettem észre, hogy 35-38W-al tölti, míg a 65W-os tápjával 10W körül volt ez. Közben megnéztem, a 65W-os táppal is belenyom 30W fölött. A legnagyobb problémám, hogy ciklusonként 4%-ot romlik a vattaúj akksim állapota. Mivel pont a harmadik ciklusnál járok, ezért 12% már sajnos... az előző 66%-os elhasználódású, egy órát még bír. Kérdéseim:
- Van-e a töltés sebességét/erősségét szabályzó progi?
- Van-e a TP-okhoz hasonló akksi-információs progi, amivel kiolvasható a ciklus-szám? (A gyári az LG ez pedig csamcsung SDI, mindketten "cellák made in korea, assembled in kína")
- TP-nél le tudtam venni 20%-ra is, itt miért csak 50%-ra engedi?Mielőtt javasolnátok, felraktam az A16-os biost, úgy tudom ez a legújabb. bekapcsoltam az expresschargeot, akkor is erősen töltötte, aztán kikapcsoltam, nem változott. Hogy állítható meg a folyamat? 20-25 ciklus után vehetek megint majd új akksit?
-
somasz
Topikgazda
válasz XEON_QUADRO #56388 üzenetére
A17 a legfrissebb.
Bootnál az f12-t nyomogatva a diagnosztikába belépsz, a kijelzőteszt után esc-pel megszakítod és a (asszem) results fülön legörgetsz az akkuig, ott lessz a ciklusszám. Progiról nem tudok.
A többihez nem tudok szólni érdemben.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
válasz XEON_QUADRO #56388 üzenetére
Jelezd a bolt felé ahol vetted, akkumulátorokra fél év garancia van, így sanszos, hogy cserélni fogják.
Amúgy meg mi értelme babusgatni? Használni kell és kész. Miért akarsz a töltőelektronika tervezőinél is okosabb lenni, mindenféle vudu szertartással?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
313313
addikt
Két kérdésem lenne. Laptop vásárláson gondolkodok, 2 kiszemelt van, erről kérdeznék.
Dell 5558-at nézegettem régebben, ha veszek egy I3,4GB ram, 1TB hdd változatot, abban cserélem a hdd-t ssd-re, a dvd rom helyére rakok másik hdd-t, akkor gondolom gari megmarad, mivel ez a széria szerelhető. De mi van akkor, ha meghibásodik a gép, és garanciáztatni kellene, de a gyári 1TB-s hdd már nincs meg? Így még szóba állnak velem, vagy nem?
Másik kérdés, Dell 3568 I3, 4GB ram, 128GB ssd. Ha ebben otthon kiveszem a dvd romot és helyére rakok egy hdd-t, megmarad-e a garancia?HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Rákerestem, de igazából érdemi infót nem találtam róla. Adott lenne egy DELL Latitude E6420 gép, és az érdekelne, hogy a memóriakártyát mekkora méretig kezeli? Jelenleg SSD-vel szerelt, és szeretném a tárhelyet kicsit megtuningolni. -
Francia91
veterán
Mondjuk azért, mert ThinkPad-nál rohadt jól szabályozható %-osan az akkutöltés, és így rohadtul tudod óvni az akkut, töltőre dugva is...
Nekem egy ThinkPad T500-asom volt, 2009-es gyártású Panasonic cellás akkuval. Tavaly májusban adtam el, 9%-os akku elhasználódással... 7 éves akku 9%-os elhasználódással, és azért, mert beállítottam neki, hogy 85% fölé je töltse, valamint 20% alatt kezdjen tölteni (85%-ig). Havonta meg felnyomtam 100%-ra egyszer...
És mikor eladtam tavaly a T500-ast, 3 órát ment az akkuról, tehát tényleg 9%-os volt az elhasználódása[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
válasz Francia91 #56394 üzenetére
Vajon tényleg a dzsudzsu szertartások miatt, vagy normál használat mellett is ilyen alacsony maradt volna a "kopás".
Mondjuk 1-2 havonta tényleg ajánlatos teljesen lemeríteni (míg ki nem kapcsol, és utána teljesen feltölteni, hogy "átmozgassa" az akkumulátor kémiáját. Szerintem többre nincs szükség.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zooltan8
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Vostro 3568-as laptopom, és azt akarom kérdezni, hogy hogy tudom a legjobban kímélni az akksit (kivenni nem akarom mert úgy is kell néha használni de főleg hálózatról megy)? Néztem ezt a Dell Power Manager-t és ha ott beállítom hogy pl. 70-nél kezdjen el tölteni és 80-nál vegye el az jó ötlet? Vagy van más jobb megoldás? Aki okosabb ebben a kérdésben az segítsen már. Köszönöm szépen
Bocsi most látom hogy pont ezt a téma lett előttem beszélve, bocsi nem voltam figyelmes de azért még jöhetnek tapasztalatok, okosságok
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Nekem amugy a ceges Latitude-on nem csinal semmit a power manager.
Dokkolon van egesz nap, beallitottam, hogy 50-90% toltogesse, de egesz nap 100-on van.
Pedig kiirja, hogy tolto csatlakoztatva, es hogy nem tolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest