Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Dtomi válasza Gordiann (#1799) üzenetére


Dtomi
őstag

ilyen hogy színhű beállítás álltalánosan nincsen. Helyzetfüggő.

Gyertya kb. 1900K
Háztartási izzólámpa kb. 2800K (b. görbe)
Fotoizzó 3200K
Reggeli, délutáni alacsony napállás kb. 4800K
Átlagos napfény, vaku 5600K (a. görbe)
Napos idő, árnyékban kb. 6000K
Nappal, kissé felhős égbolt kb. 8000K
Borult, ködös idő kb. 10000K (c. görbe)

A napfény színhőmérséklete évszaktól, napszaktól függően folyamatosan változik. Derült időben, átlagos napsütés esetén ez kb. 5600K. Hajnalban vagy naplementekor a színhőmérséklet 2500K-re is csökkenhet, viszont borult, párás, ködös időben 6-10000K-re is növekedhet. Nyílt tengeren, ill. magas hegyekben a színhőmérséklet 10-20000K-t is elérheti.

A ma használatos vakuk fénye -a napfényhez hasonlóan- 5600K színhőmérsékletű, tehát fotográfiai szempontból napfénynek tekinthető

[link]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1802) Gordiann válasza And (#1800) üzenetére


Gordiann
őstag

Nagyon köszönöm. Érthetően leírtál mindent! :R
Ez a fehér fal/papíros megoldás nagyon jó, be is állítom.

(#1803) Gordiann válasza Dtomi (#1801) üzenetére


Gordiann
őstag

Köszi szépen

(#1804) raskolnikoff


raskolnikoff
őstag

Hali!
Még anno Japánban voltam és vásároltam egy Pentax Optio 33L digitális fényképezőgépet. Rá kellett hogy jöjjek hogy iszonyatosan jó minőségű a lencséje, és nagyon meg voltam elégedve vele. Később rájöttem hogy egy csomó funkció nagyon hiányzik (ahogy ismerkedtem a digifényképezéssel) pl az hogy nem tudok vele fókuszálni, nem tudok tökéletes makró képet készíteni, hogy a záridőt nem tudom állítani, stb. Mindezzel együtt a mostani problémámmal sem hagynám cserben szegény gépet, mert még mindig sokszor jól jönne. A problémám pedig az, hogy nem mostanában volt már használva és vmi történt a lencsével vagy az elektronikával. Tavaly nyáron vettem észre először hogy bekapcsolásnál amikor beadja a képet a LED, villogó csíkokkal indult a kép. Először ha pl fény felé tartottam, volt hogy észheztért és mutatta a képet. Aztán később már ez sem segített neki, többször kellett bekapcsoljam. Aztán utána megint sokáig csak állt a dobozában és most kb egy hete már csak a nagy feketeség néz rám a LEDről. Illetve nem totál fekete, mert ugye a menük azok látszanak rendesen, a totál fekete alatt pedig azt értem, hogy mintha le lenne takarva szinte az egész lencse, szóval egyik oldalt vmi kékes fény be-beszűrődik, de elég csekélyen (még a fényre se lesz világosabb kék), szal feketének mondható, de nem totálisan.

Igazából megfordult a fejemben hogy becserélem egy újra (még régebben) de ez azt hiszem keresztbe vágta ilyesmi terveimet. Lévén hogy az újabb gépeken (még a sima kompaktokon is) már sokkal nagyobb képeket is lehet csinálni, a video is sokkal jobb, egyszóval sokat kéne ráfizetnem. Így viszont mindjárt más a leányzó fekvése, mert nem működik a gép.:(

Ha valakinek lenne vmi ötlete hogy mivel próbálkozzak, akkor hálás lennék.
ThY

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#1805) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Sziasztok!
Van egy kb 2 éves Canon PowerShot A300 gépem.
A napokban bekapcsoltam, és ilyen képeket készít:
[link] EZ egy kis fa lenne amúgy :D
Nem csak a készített kép ilyen, hanem már készítés előtt az LCD-n is ez látszik.
Semmilyen beállítással nem volt változás. Valakinek van valami ötlete?


[Szerkesztve]

(#1806) Szten Márs válasza Chesterfield (#1805) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

CCD döglendett meg szvsz.

(#1807) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Nekem is lenne egy kérdésem.
Van egy kép, amit a tükörben fényképeztek, azaz minden fordítva látszik, ami bal az jobb, ami jobb az bal. Hogy lehetne megoldani, hogy visszaálljon a normális rend, azaz úgy megoldani, mintha nem tükörbe lenne fényképezve?

(#1808) germanh válasza Szten Márs (#1807) üzenetére


germanh
senior tag

hát remélem erre gondolsz:
photoshop-ban (angol verzió): Image -> Rotate canvas -> Flip canvas horizontal/vertical (azt te tudod melyik kell nekd)
magyarul nemtom pontosan, de vmi ilyesmi lehet: Kép -> Vászon forgatása -> vászon 'tükrözése*' vízszintesen/merőlegesen

Enjoy the pain!

(#1809) SLYM


SLYM
veterán

[link] ez micsoda? mit lehet ezzel kezdeni?

(#1810) SLYM válasza SLYM (#1809) üzenetére


SLYM
veterán

opp! most látom ez nem is az azonnali kérdések órája :D

(#1811) Szten Márs válasza germanh (#1808) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, ez az köszi! Nem gyengén láma vagyok, hogy nem találtam ki magamtól, de vmiért azt hittem, h ez nem fog megfelelő eredményt adni :B

(#1812) germanh válasza Szten Márs (#1811) üzenetére


germanh
senior tag

nincs mit, te is segítesz eleget :R

Enjoy the pain!

(#1813) raskolnikoff


raskolnikoff
őstag

#1804 UP :U

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#1814) Jeannie


Jeannie
aktív tag

Tudom hogy nem egészen ide, de ...Mondjatok kérlek, ha tudtok olyan helyeket, ahol lehetne pipacsokat fotózzak, sokat :DDD Van nálunk két-három szál, de megnézném hogy mutat egy piros mező :R

(#1815) Hydra SR válasza SLYM (#1809) üzenetére


Hydra SR
addikt

Bár off, de azért ennyit találtam róla:
[link]
Ha esetleg nem tudsz németül: hasonló hibaüzenetbe futott más is, bár a hibakód első fele nem egyezik de a fórumon ramtesztet/cserét javasoltak neki. Sajnos nem válaszolt arra a kérdésre, hogy megoldotta-e a problémát egy ramcsere.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1816) Szten Márs válasza raskolnikoff (#1813) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szerintem azért a nagy hallgatás, mert szervizen kívül nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni...

(#1817) pitman válasza Szten Márs (#1806) üzenetére


pitman
őstag

Javasolnám mindenkinek, akinek a gépe élőkép módban fekete vagy abnormális képet mutat, illetve ugyanez lesz a helyzet a mentett kép esetén is (bármilyen típusú, elsősorban kompakt gépe is legyen), hogy nézzen szét a gép gyártójának honlapjain (magyar illetve külföldi), különös tekintettel a hírek, figyelemfelhívások stb. részre. Sajnos nagyon sok gépbe szereltek hibás Sony érzékelőket, melyek sorozatban adják fel a küzdelmet. A legtöbb gyártó ingyenesen javítja a gépeket garanciaidőn túl is, amennyiben tényleg ez okozza a problémát.

Ugyanez vonatkozik sok videokamerára is.

(#1818) T-Nagyon


T-Nagyon
tag

Van egy Fuji FinePix A700 as gépem. Nagyon szeretem, szép képeket csinál, de az elemek nagyon-nagyon hamar kikészülnek benne... Ez a típus ilyen, vagy a gépem hibája?

Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely

(#1819) pitman válasza T-Nagyon (#1818) üzenetére


pitman
őstag

Amennyiben elemekkel használod, a jelenség normális lehet. Ha akkukkal, akkor azok állapota erősen befolyásolhatja a kapacitásukat. Ha garantáltan hibátlan, jól feltöltött akkuk esetén nem hozza a gyári specitikációkat, akkor érdemes lehet utánanézni az okának.

(#1820) Marci_


Marci_
tag

Udv mindenkinek!

Van egy FujiFilm FinePix 6900 Zoom fenykepezogepem de van vele egy kisebb problemam... :)

2evvel ezelott elloptak tolem, de kesobb megtalaltuk egy bokorban, ugy tunik nem kellett a tolvajnak mas, csak a penz es a gepet siman eldobta a taskaval egyutt. A gond az csak az volt, hogy aznap esett az eso es a gep optikajaban allt a viz. Gondoltam ez mar nem fog mukodni es beraktam a szekrenybe szaradni, esetleg majd jo lesz vizalatti kepek keszitesehez. :) Par napja elovettem es nagy meglepetesemre tokeletesen mukodott, azt leszamitva, hogy a fokuszallito alatt serceg a homok es vizkoves lett belulrol a lencse... :DDD
A lenyeg az, hogy mivel nincs penzem szervizre, szet fogom szedni es meg fogom tisztogatni, hatha meg fogok vele tudni kesziteni normalis fotokat, de ehhez szeretnek egy service manual-t hozza, mert nem tunik annyira egyszeruenk a feladat, de mivel rendelkezem szervizes multtal [nem fenyekepezogepekkel kapcsolatosan] gondoltam megcsinalom.

Talaltam egy oldalt, ahol le lehet tolteni 15$-ert ezt a leirast, de annyit nem szeretnek a dologra aldozni. [link]

Abban az esetben, ha valakinek van ilyen a birtokaban, vagy tudja honnan szerezhetnem meg, illetve tudna nekem segiteni ezzel kapcsolatban, akkor ne habozzon irni, mert nagy segitseg lenne.

Elore is koszonom!

Tisztelettel
Marci

(#1821) T-Nagyon válasza pitman (#1819) üzenetére


T-Nagyon
tag

Kössz a tippeket!
Még megnézem a dolgot másik aksikkal, és ha akkor is így viselkedik, akkor visszaviszem és az eladóknak is felteszem ez a kérdést....

Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely

(#1822) raskolnikoff válasza Szten Márs (#1816) üzenetére


raskolnikoff
őstag

ez is vmi, azér köszi :R

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#1823) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Egy új Samsung tükörreflexes gépről olvastam tesztet, majd megnéztem a tesztfotókat. Nézzetek rá, az én szememmel van baj, esetleg a monitorommal, vagy tényleg ilyen homályos képeket készít ez a majd negyedmilkós masina.... [link]

(#1824) Retro11 válasza Zoli bácsi (#1823) üzenetére


Retro11
senior tag

Nálad lehet a gond.Nincsenek a képek művészien megkomponálva de a kép minősége nem rossz,sőtt nagyon is jó!Szvsz...

(#1825) Szten Márs válasza Zoli bácsi (#1823) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Na azvan, hogy ez a gép gyak. ugyanaz mint a Pentax K10D. Nem tudom itt fennál-e az a baj, nem olvasok teszteket - és nem is szándékozok - olyan termékekről, amire Samsung van írva és nem monitor, de K10D-nél ugye ismert, hogy RAW-ban kell fotózni, mert a JPG képek élességével gond van, de raw-ban tökéletesen éles képeket lehet vele lőni. Valszeg itt is fennál ugyanez és jpg-ben fotóztak. Na meg ki tudja milyen feloldású az az obi...
(Mellesleg én sem látom, hogy rossz lenne igazából, bár nem néztem végig mindet, ha ki tudnál emelni egy-kettőt, amire gondolsz jobb lenne)

[Szerkesztve]

(#1826) Latency válasza Zoli bácsi (#1823) üzenetére


Latency
senior tag

Az hogy lágy a kép, még nem jelenti azt, hogy azért mert vacak a gép. Az én D50-em is alapból lágy képeket csinál (beállítás kérdése), de ha utómunkákat akarsz végezni a képen jobban jársz egy lágy képpel, amit majd végül te élesítesz olyanra amilyet akarsz.

(#1827) Zoli bácsi válasza Szten Márs (#1825) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Az épületes képeket néztem meg először, meg ahol a patakpartot fotózták, az épületek fotójánál az éleket elkenődöttnek látom.... de lehet, hogy az én szemem a hibás. :)

(#1828) Szten Márs válasza Zoli bácsi (#1827) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen látom mire gondolsz. Valószínűleg arról lehet szó, amit írtam. Bár a mai nap kicsit sokat néztem monitort és folyik kifele a szemem....

(#1829) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

4GB CompactFlash 120x A-Data valakinek van erről véleménye?

Ált. mikre kell odafigyelni a CF kártyáknál? Esetleg van valami hátrányuk?
Várom a válaszokat! :R :R

Lehet, hogy máshol kellett volna feltennem ezt a kérdést, de gondoltam itt kaphatok a leghamarabb választ. :U

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1830) Jinxx válasza D4rkm4n (#1829) üzenetére


Jinxx
senior tag

Ez egy k jó kártya. Odafigyelni? Vagy működik, vagy nem. Esetleg a sebesség, hogy neked mennyi kell. Hátránya az, hogy pénzbe kerül, és nagyobb mint egy gombostű feje.

Egyébként miben szeretnéd használni?

(#1831) D4rkm4n válasza Jinxx (#1830) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Canon EOS 350D. Úgy tudom ez a kártya kb. ugyanolyan sebességgel írható, mint amit a 350D is tud produkálni. Mert ugye minek vegyek sokkal gyorsabb kártyát, mint amit a fényképezőgép bír? :U

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1832) Jinxx válasza D4rkm4n (#1831) üzenetére


Jinxx
senior tag

Ha jó áron hozzájutsz, vegyed megfele. Nekem 50xes van benne, és csak annyiban korlátoz le, hogy rawban csak 3 képet tudok lőni sorozatban. De javarészt jpegbe fotózom, szóval nem zavar.
Kérdezted, hogy mi a hátránya... Nem mindegy, ha a géped csak CF-et támogat?
Odafigyelésről annyit, ha újonnan veszed minél több gar legyen rá, sok gyártó élettartamot vállal, ha meg használtan, akkor előtte érdemes úgy kipróbálni, hogy rámásolsz 4gb adatot, és ha felmegy rá, akkor nincs baja.

(#1833) D4rkm4n válasza Jinxx (#1832) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Hát, itt néztem ki a PH!-n BandiT bazárjában... :DDD Nála 8833Ft a 4GB-os.

Egyenlőre nincs meg a gép sem, csak csinálom az ''ördögi terveimet''. :)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1834) pacorro válasza Zoli bácsi (#1823) üzenetére


pacorro
aktív tag

Nézzetek rá, az én szememmel van baj, esetleg a monitorommal, vagy tényleg ilyen homályos képeket készít ez a majd negyedmilkós masina....

Még egy drágább masina is ilyen képeket készít, ha rossz objektívet tesznek rá.
Megnéztem a képeket, nincs velük különösebb probléma, illetve a gép felől nincs. Nyilván életlenebbek a képek jpg-ben, mint rawból konvertálva, de ez nem tűnik annyira vészesnek (nagyjából az én gépem is ekkora különbséget produkál).
A csatornás kép rosszul fókuszált, nem szabadott volna feltenni tesztképnek, a városi múzeumos képnél nagyon csúnyán lágyul a sarkoknál a fotó - úgy tűnik ennyit tud a 18-55.


[Szerkesztve]

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#1835) atosz


atosz
őstag

Sziasztok!

Tudnátok nekem mondani olyan helyet, ahol most akciós vagy csak szimplán nagyon olcsó a digit fotók előhívása? Persze azért minőségi is legyen, meg lehetőleg lehessen neten feltölteni is.

Köszönöm! :R

(#1836) cigam válasza atosz (#1835) üzenetére


cigam
félisten

Nekem csak PhotoHall tapasztalatom van. Jó, de drága.
Esetleg próbáld ki ezt:http://foto.prohardver.hu/

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1837) Zozzant válasza atosz (#1835) üzenetére


Zozzant
addikt

most a rossmann akcióz, májusban 19 FT

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1838) Hacker75


Hacker75
aktív tag

Photomatix Pro 2.4-hez keresek keygent. Tudna valaki segíteni? Vagy a freeware progit honnan tudnám letölteni?

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#1839) atosz


atosz
őstag

Köszi, de sajna mindkettőnél 10x13-ast látok csak. Én meg már elkezdtem 10x15-ös méretre a vagdosást. :)

(#1840) cigam válasza atosz (#1839) üzenetére


cigam
félisten

http://www.onlinefoto.hu/
Ez is jó, tud 10x15-ös méretet,és itt a képek hátulján rajta van a fájlnév is.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1841) adik válasza atosz (#1835) üzenetére


adik
őstag

www.foto.hu

Kettő, csipkebokor vessző!

(#1842) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a Sony H9 gépében található Nightshot felvételi móddal készült képek mind ilyen zöldes színűek mint az éjjellátó kameráké?Vagy rossz fényviszonyok között pl. egy sportcsarnokban azért életszerű színei lesznek a képnek?
Köszi!

(#1843) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

A Deja cég weblapjának tudja valaki a címét?

Egy fényképezőgéptáskára vagyok kiváncsi, de nem találtam róla semmit.

A táska neve: Déja Outdoor.

Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném! :R

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1844) csiga997 válasza D4rkm4n (#1843) üzenetére


csiga997
őstag

[link]

A google a barátod. (De tényleg!)

(#1845) D4rkm4n válasza csiga997 (#1844) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Na fennvan a kompakt gépekhez való tok, meg az XXL-es pakk.
A közepes méretű persze nem. :((( :( :O

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#1846) gaben


gaben
aktív tag

Sziasztok!
Van egy képem,kicsit javítani kellene az élességén/minőségén.Mivel lehet ezt megcsinálni? Sürgős lenne!Előre is köszi!

(#1847) Szten Márs válasza gaben (#1846) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A legegyszerűbb és ami a legtöbb usernek megvan: ACDSee-nek az Foto Canavas része, vagy magában a böngészőben is van edit és ott lehet turbózni sok mindent. Amúgy meg persze paintshop pro, photoshop, stb...

(#1848) Szten Márs válasza Szten Márs (#1847) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Már úgy értem az ACDSee böngészőben.

(#1849) ThufirHawat válasza gaben (#1846) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Van egy öreg Volvo-m.Kicsit javítani kellene a minőségén/állapotán.Mivel lehet ezt megcsinálni?Sürgős lenne!Előre is köszi!
:W
:DDD :DDD

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#1850) freund


freund
csendes tag

SOS!!
Sziasztok!

Tudnátok nekem küldeni aranymetszéspontú képeket?
Átlósat, statikus-dinamikusat, stabil-dinamikusat. Vagy linket ahol ilyenek találhatóak.

Főiskolai dolgozathoz kellene sürgősen.


Előre is köszönöm

A.

:(((

SOS!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.