Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) j.bravo válasza noszlig (#1547) üzenetére


j.bravo
addikt

Bár az árakkal nem vagyok tisztában, MekkMaster és biggame szavaiben van ráció.
Ha egy 20d 150k körül van, akkor egy 10d-t én ha nem is 90kra, de max. 100-120k-ra saccolnék. A kamerakáefté jó ötlet :)

Amúgy szerintem a 10d egy teljesen jó gép, ha tényleg hibátlan, és a zárban még van némi tartalék, akkor én nem biztos hogy jobbat akarnék nála. Vázat úgyis hamarabb cserélsz majd mind objektíveket (már ha tényleg belelendülsz, vagy már belelendültél), az EF bajonett meg EF bajonett :)

Whatever.

(#1552) noszlig


noszlig
csendes tag

Ez úgy indult, hogy nikon és canon között szeretnék dönteni. Első dslr lesz szal' nincs még hozzá semmilyen obi. Nikon d50-et nézegetem, mikor megláttam 1-2 ilyen árú 10d-t. Pár hete még 150e körül láttam (használt) 10d-t. Ezt nem értettem. Abban viszont teljesen igazatok van, hogy nem egy mai konstrukció... Félreértés ne essék eszem ágában sincs egy nikon vs canon csatát indítani, mindenki oda húz ahova akar. Viszont ha megéri az a 10d akkor marad ez, ha nem akkor d50, vagy később 20d. Mert ugye nem ártana objektívet is venni...

Thx a véleményeteket...

W-vel nem kezdődik operációs rendszer...

(#1553) j.bravo válasza noszlig (#1552) üzenetére


j.bravo
addikt

A márka/rendszer dologról annyit (nyilván ezeket már tudod, de nem lehet elégszer mondani), hogy vedd figyelembe:

- van-e rokon, haver stb, akinek már van egy szettje és lehetne objektíveket, vakukat egyéb kiegészítőket kölcsönözgetni egymásnak (nyilván ehhez azonos rendszer kell)
- nézegess velük készült képeket, de főleg vedd kézbe, nézz bele, tekergesd a tárcsákat-gyűrűket stb. Amelyikbe ''beleszeretsz'', azt kell megvenni. Ha örömmel veszed kézbe a gépet, jobbak lesznek a képeid is.

- ha esetleg valamely nagyon speciális területet már kiszemelted, mint jövőbeni fő fotótémát, akkor annak nézz utána, hogy ehhez az adott területhez melyik rendszernél jobb az eszközellátottság.

Whatever.

(#1554) noszlig válasza j.bravo (#1553) üzenetére


noszlig
csendes tag

Mindkét cuccos volt már a kezemben (illetve 350d és d50). Kialakult elképzelés persze van. Főleg portré, és tájkép ami érdekel. Egy 105mm körüli fix és egy nagylátó a tájhoz. Viszont a vakuit egyiknek sem ismerem. Közvetlen környezetemben inkább canon van, de az tuti h nem fogok kölcsönkéregetni semmit. Jó spanok, de akkor sem... Lehet h ez csak az én hülyeségem, de nem szeretek kölcsön cuccal játszani. Egyébként szerelem (jobban) a nikonnal volt, de én könnyen beleszeretek bármibe. Képminőségben sincs sztem (jelentős) különbség (ez persze függ az obitól is).

W-vel nem kezdődik operációs rendszer...

(#1555) Hydra SR válasza noszlig (#1554) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nem csak abból a szempontból van jelentősége, hogy használatra kérd kölcsön a cuccokat. Kipróbálás erejéig is lehet, és ott a helyszínen vissz is adod, otthon meg hasonlítgatod a képeket. Plusz a tulajt is kikérdezheted, hogy mi a véleménye arról amit használ, előny-hátrány, ár/érték arány stb.
Általában azt mondják, hogy természetfotózásban a Nikon jobb. Portréban meg a Canon. De egyikre sem lehet mondani, hogy ne lenne alkalmas mindkettőre.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1556) werttzui válasza Hydra SR (#1555) üzenetére


werttzui
őstag

''természetfotózásban a Nikon jobb. Portréban meg a Canon.''

Eztetettemegholhallottad??? :F

PENTAX

(#1557) Hydra SR válasza werttzui (#1556) üzenetére


Hydra SR
addikt

rossebtuggya, talán épp itt PH-n :) De lehet, hogy ez csak amolyan városi legenda :) Nikont a színei miatt dícsérték, Canont meg a bokeh miatt. Nyilván az első a természetfotózás egyik alapeleme, a második meg a portrézás fontos része.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1558) pacorro válasza noszlig (#1554) üzenetére


pacorro
aktív tag

Hallgass j.bravóra, tényleg az a lényeg, hogy melyik a szimpatikusabb, nagy minőségbeli különbség a képek között nem lesz. :)
Ha valami nagyon speciális munkára/hobbira kell, akkor érdemes körülnézni, hogy melyik rendszer szolgálja ki a legjobban.

Portréra és tájképre szerintem mindkettő jó.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#1559) pacorro válasza Hydra SR (#1557) üzenetére


pacorro
aktív tag

Azért ez így nagyon általános. :)

Egyrészt a jó színek és a szép bokeh szinte mindenhol fontosak (nem csak a természet- vagy portréfotózásban). Másrészt a bokeh objektívfüggő, és nem hinném, hogy általánosságban a Canon objektívek jobbak lennének ebben a Nikonoknál. A természetfotósok közül sok a Nikon (analóg) vázak miatt használ Nikont (de a Nikon telék sem rosszak), mert nagyon fontos, hogy strababíró legyen a felszerelés, és mondjuk egy F4-est szétverni sem nagyon lehet. :)



[Szerkesztve]

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#1560) Hydra SR válasza pacorro (#1559) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nagyjából én is így gondoltam, ezért is mondtam, hogy csak ezt hallottam. De azért nem hittem el fenntartások nélkül :) Max annyit, hogy valami van benne, de azért olyan oltári nagy különbség szerintem sem lehet úgy általánosságban a két márka között ilyesmiben.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1561) Hellas válasza biggamer (#1548) üzenetére


Hellas
senior tag

Hát újjak voltak végülis, de barátnőmtől kaptam, mert ők most vették, de nekik mégsem kell, mert amit vettek hozzá fényképezőt, abba nem ilyen kell. Azt hiszem egyszer feltöltötték, de azt sajnos nem tudom, hogy mennyi ideig :F

(#1562) quantal válasza Hellas (#1561) üzenetére


quantal
tag

Néhány hetes tárolás után a tökéletesen feltöltött akksinak is nagyon lecsökkenhet kapacitása...

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#1563) Hellas válasza quantal (#1562) üzenetére


Hellas
senior tag

És szted, használat során ez visszafordítható?

(#1564) Hydra SR válasza Hellas (#1563) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nem megy tönkre néhány hét alatt, csak lemerül mint ha elhasználtad volna a töltését. Én is lestem, mikor eltettem a kompaktomat csutkára töltött akksikkal, mert megvettem az új gépet aztán pár hét múlva be se kapcsolt. Feltöltöttem az akksikat és simán ment. Egyszerűen totál lemerültek kb. másfél hónap alatt teljes töltöttségről, de úgy, hogy meg se nyikkant velük a gép.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1565) Chili7


Chili7
őstag

Hello!
Gondolkodom hogy lecseréljem-e a fényképezőgépem, és érdekelne, hogy van-e ezeknek így használtan piaca?
Vesznek az emberek használtan gépet?
Nem tudom, hogy mennyiért hirdessem meg a Pana DMC-FX01 1éves gépemet. [link]Szerintetek? 40-50eFt? Köszi

(#1566) Hydra SR válasza Chili7 (#1565) üzenetére


Hydra SR
addikt

Árat nem tudok mondani de azt határozottan ki merem jelenteni, hogy van piaca a használt gépeknek.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1567) biggamer válasza Hellas (#1561) üzenetére


biggamer
veterán

Az első töltésnek legalább 10-12 órásnak kell lennie tudtommal.
Tehát hiába írja ki a töltő, hogy már feltöltötte 1.5 óra alatt, az elemeket még nem szabad levenni róla.

Azért nem, mert ilyenkor formázza meg a töltés az aksit.
Tehát ha csak 1 órát töltöd, akkor a kapacitásnak a negyedéig fogja tölteni legközelebb, mivel azt jegyezte meg végnek.
Viszont ha sokkal tovább töltöd, akkor arra a mennyiségre fog emlékezni, így nem fog olyan hamar lemerülni.
Én a telefon aksikkal meg az akkumulátoros elemlámpákkal is így járok el, és sohasem volt még velük problémám.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#1568) Jinxx válasza Chili7 (#1565) üzenetére


Jinxx
senior tag

Mindenképp eladható, csak kérdéses mennyi időd van megvárni a vevőt. Nem olyan régi gép, és nem is olyan rossz, csak kelljen valakinek pont ez. Az ára kb amit írtál. Szerintem 50 felett eladni pofátlanság, 40 alatt meg hülyeség. A reális a 2 közt van, de az már alku tárgya. Szerintem hirdesd 50ért, és ha lesz komoly érdeklődő, van miből alkudnia. Úgyis fog.

(#1569) j.bravo válasza Hydra SR (#1555) üzenetére


j.bravo
addikt

Én pont fordítva olvastam - mondván hogy a Canon alapértelmezésben kicsit erősebben szaturált színekkel operál, ami természetfotónál előnyös, portrénál viszont a semlegesség jobb -, de igazából ma digitális világban már szvsz semmi jelentősége.... :D

(Úgy játszol a PS-ben a színekkel, ahogy akarsz, ugye. Esetleg ha a természetes bőrszínt jól adja vissza valami, akkor még utómunkára is hangyányit (de tényleg hangyányit) alkalmasabb, mintha ''szépítene'' a színeken. De az emberi bőr tónusainak leképezésében az elterjedt vélekedés/urban legend szerint leginkább a Minolta vázak vannak ott nagyon...)

De ha megnézed, akkor a legtöbb riporter Canonnal nyomja, a nagymenőket (NatGeo stb) kivéve talán több természetfotóst is látok Canonnal, a divatfotók, egyéb üzleti célú portrék meg inkább Nikon. Bár még inkább középformátum.

De mindegy :)

Amíg nem ebből élünk (de egy szinten akár még akkor is), nekünk bármelyik rendszer alkalmas. Szerintem.

Whatever.

(#1570) Chili7 válasza Jinxx (#1568) üzenetére


Chili7
őstag

Köszi!
Az 1GB-s SD kártyát is el kell adnom? Került vagy 15be, kár lenne bagóért odaadni!
Kérdés, hogy ez csak panákkal használható?

(#1571) j.bravo válasza Chili7 (#1570) üzenetére


j.bravo
addikt

Egy SD kártya az egy SD kártya, miért lenne csak Panával használható?
Illetve, miért lenne egy gép csak adott márkájú SD kártyával használható?

(az Olympus mondjuk csinált olyan huncutságot hogy bizonyos gépeinek a beépített panoráma funkciója csak Olympus xD kártyával ment, de más ilyenről nem tudok. Az összes többi funkció - fotó, videó - pedig ment ott is mindenféle kompatibilis kártyával.)

Whatever.

(#1572) Hellas válasza biggamer (#1567) üzenetére


Hellas
senior tag

Akkor ezeket az akksikat már ****-hatom? :(

[Szerkesztve]

(#1573) Fryskitt


Fryskitt
addikt

Letöltöttem a Photomatrix Pro-t. 2 problémám is van: kézből bemozdítottam az expo sorozatot (ráadásul hogy lehet rávenni vajon az S3-ast, hogy ne három, hanem öt képet csináljon?). A nagyobbik baj az, hogy nem akartak olyan szép képek készülni, mint amiket itt láttam. Az a kis tutorial, ami a program oldalán van, nem ad választ erre. Ti még utána Photoshopban is dolgoztok rajta kicsit? :(

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#1574) biggamer válasza Hellas (#1572) üzenetére


biggamer
veterán

Nincs meg a számlája ?
És mikor vették ?
Hátha ki lehetne cseréltetni.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#1575) Jinxx válasza Chili7 (#1570) üzenetére


Jinxx
senior tag

A fényképezőgéped is került vagy 70be, azon is buksz valamennyit, de azt csak te tudod, hogy kell-e neked az az sd kártya. Ha új gépet veszel, lehetőleg ne az legyen az első szempont, hogy sd-s legyen. Ha meg már néztél ki újat, és nem azzal megy, nem tudod mire használni, akkor mindegy, ha odaadod a géppel, hamarabb elviszik.

(#1576) quantal válasza Hellas (#1563) üzenetére


quantal
tag

Ha nem volt tökéletesen feltöltve elsőre az akksi, akkor sem okoz túl nagy problémát, ahogy Biggamer is írta: töltsd 10-12 órán át. Annyival egészíteném ki, hogy ezután teljes lemerülésig használd (a fgép nem fogja engedni a kritikus szint alá csökkeni a töltöttséget), majd ismételd meg a teljes 10 órás töltési folyamatot. Ezt hívják az akku formázásának. Ezt a NiMH típusú akksiknál feltétlenül érdemes megtenni. Ezek az akkumulátorok amúgy nem nagyon szeretik a rátöltést, érdemes minél alaposabban lemeríteni őket. Nem kell állandóan ilyen hosszú ideig tölteni (ill. annyi ideig elég amennyi a töltőre van írva - a leggagyibbak amúgy is 10 órán át töltenek), de ha úgy érzed, hogy csökken az akksik kapacitása (kevesebb képet bír), akkor érdemes újaformázni - mondjuk félévente -, ez egy picit segíthet rajta.

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#1577) Hellas válasza biggamer (#1574) üzenetére


Hellas
senior tag

Sajnos nem tudom, de majd megkérdezem!

(#1578) Hellas válasza quantal (#1576) üzenetére


Hellas
senior tag

Rendben van, akkor állok is neki töltögetni őket! Köszi! :)

(#1579) Seldon[FUN]


Seldon[FUN]
csendes tag

Sziasztok. Hogy tudnék elforgatni egy mov kiterjesztésű videofilét, fényképezővel készítettem, próbáltam több videó vágó programot de egyikkel se tudtam megoldani ezt a látszólag egyszerű feladatot, ha valaki ismer olyan programot legyen szíves adja meg honnan tudnám letölteni, és milyen módon tudnám a programnak ezt a funkcióját használni hogy 90 fokban elforgatom az összes képkockát, és végre ne keljen elfordított fejjel végignéznem több hasonszörű videót. Válaszotokat előre is köszönöm.

Remélem nem teljesen offtopic, válaszotokat előre is köszönöm. Sziasztok

Seldon

(#1580) adik válasza Seldon[FUN] (#1579) üzenetére


adik
őstag

virtualdub-ot próbáltad? lehet, hogy előtte át kell konvertálnod valami emészhető formátumra persze...

Kettő, csipkebokor vessző!

(#1581) rauschie


rauschie
senior tag

FIGYELEM!


A segítségetekre lenne szükségem sürgősen, a helyzet a következő:

Holnap délutánra kellene nekem egy tekercs fekete-fehér film.
Hogyha valakinek lenne esetleg othon tertalékban egy tekercs Budapesten akkor holnap a délelőtt folyamán korrekt áron megvásárolnám tőle.
A fórumon nemtudom mennyit leszek, de az adataimnál megadott telefonszámon bárki elér egész este.
Ha valaki tudna segíteni kérem ne habozzon!

(#1582) mhif


mhif
senior tag

Halitok,

faternak van egy ilyen gépe [link] (Panasonic DMC-FZ5), abba vennék neki vmi memóriakártyát 1g-ásat monnyuk.

Újat szeretnék boltban, 1G-ásat vagy nagyobbat. Ha jól tudom most ezeket is x*ré-h*gyé szórják, mint a pendrive-okat...
Bp-en hol van olcsóé, meg mi az az ár amire azt lehet mondani hogy olcsó?
Meg most akkor pontosan milyet kell nekem kérnem?
Leírásban ez van: ''Memóriakártya: SD/MMC, 16 MB mellékelve''
Bocs, de ehhez láma vagyok...

köszi az infokat

(#1583) Hydra SR válasza mhif (#1582) üzenetére


Hydra SR
addikt

Az SD és az MMC kompatibilisek egymással, de leginkább SD kártyát fogsz kapni. Csak ne mini SD-t meg micro SD-t vegyél, hanem sima SD-t.
Áraknak utána tudsz nézni te is, adok pár linket:
[link]
[link]
[link]
[link]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1584) BEE válasza mhif (#1582) üzenetére


BEE
addikt

Számítógépes boltokban általában olcsóbb szokott lenni, mint fotósban.
Pl: [link]

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1585) Hydra SR válasza mhif (#1582) üzenetére


Hydra SR
addikt

Ja és használtan is vehetsz. Akár itt PH-n is. [link] Érdemes kipróbálni de általában azért nem szokott gond lenni a használtakkal sem.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1586) Fryskitt válasza Hydra SR (#1585) üzenetére


Fryskitt
addikt

Pl. PQI 150x 2 GB 6600 + ÁFA

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#1587) Fryskitt válasza Hydra SR (#1583) üzenetére


Fryskitt
addikt

Van rossz tapasztalatod a bővítőkártyába rakott mini Sd-vel a fényképezőkben? Ilyet még nem próbáltam...

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#1588) mhif


mhif
senior tag

Köszi az infokat mind2töknek!

Néztem a linkeket, valóban drágább fotós boltban mint sz.tech-ben. Menet közben én is úgy láttam, hogy Víz-éknél a legolcsóbb.
Akkor sima (standard) SD kell és nem mini, vagy miegymás... Oké. :)
Annyi kérdés még: van vmi jelentősége, hogy -adott gyártónál- adott méretben a hangzatos ElitPro, vagy épp Extreme jelölésűt veszem meg? Gondolom adatátvitelben van különbség a megnevezések között, de lényeges ez egy fényképezőgép esetében?

thx, mhif

(#1589) -NOKIA- válasza mhif (#1588) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

keress rá a mem. karikra az apróban! láttam valakinél nagyon olcsón... (1gb: 3500FT)
;)

(#1590) mhif válasza -NOKIA- (#1589) üzenetére


mhif
senior tag

Kiskerből szeretném a garipapír miatt. Az megéri nekem azt a +500Ft-ot...

Csak nem Te árulod? :D

(#1591) j.bravo válasza mhif (#1588) üzenetére


j.bravo
addikt

Igazából csak sorozatlövésnél lenne jelentősége, ott is gépfüggő. Az fz5-nél szerintem nem kritikus a dolog, kétlem hogy számottevő gyorsulás lenne érezhető egy gyorsabb kártyától. Ha általában egy-két kép között legalább veszel levegőt, akkor tudsz élni villámgyors kártya nélkül.

Ui.: Persze letöltésnél is gyorsabb - főleg ha kártyaolvasóval tolod - de olyankor már jellemzően nem siet az ember.

Whatever.

(#1592) mhif válasza j.bravo (#1591) üzenetére


mhif
senior tag

:R

(#1593) ISZOLE válasza mhif (#1590) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Ennél olcsóbbat szerintem nem nagyon találsz és gari is van rá [link].

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1594) Bass


Bass
addikt

Sziasztok
Történt egy kis hiba (egy net nélküli ismerősömmel)Egy Fuji 9600-as gépben lévő asszem sd kártya olvashatatlan lett(xd-t is olvas a gép).Történt ugyan is hogy véletlenül a teljes törlést választotta egy kép helyett de rögtön kikapta az elemeket (ami szerintem hiba volt) és azóta a gép nem ismeri fel a kártyát,kérdésem az lenne hogy miként lehetne életet lehelni bele és a fontos képeket visszanyerni valahogy?

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#1595) mhif válasza ISZOLE (#1593) üzenetére


mhif
senior tag

Találtam :) 2gb-os Kingston, Vízéknél 5,2k-ért...

(#1596) ThufirHawat


ThufirHawat
senior tag

Tudom hogy nem illik, az én elveimmel sem igen egyeztethető összes, de azért csak megkérdezem:
Nem tud valaki keygen-t a DXO Optics v4.2-höz?
:B :B

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#1597) Jinxx


Jinxx
senior tag

Valameik topikban már dobott valaki egy linket, de nem találom. Olcsón kellene nekem 1.8-2 colos lcd-re napellenző, vagy védő (nem fólia). Please help.

(#1598) sparx


sparx
tag

Hali !
Tudja valaki, hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy beengedjenek pl. focimeccseken a pálya mellé fotózni ? (a nagy, fehér obis gépen kívül:U )

(#1599) lesaux válasza sparx (#1598) üzenetére


lesaux
veterán

A Fradi-pályára konkrétan tudom. Egy kártya, amit ők adnak előzetes regisztráció után, minden újság kettőt kap belőle. Külön van őszi és tavaszi szezonra.

(#1600) j.bravo válasza mhif (#1595) üzenetére


j.bravo
addikt

A legutóbbi, gyors kártyás eszmefuttatatást kiegészítendő:
amit írtam, azt továbbra is úgy gondolom :)
Csak annyit hozzátennék, hogy ha találsz olyan helyet, ahol például a Sandisk UltraII csak minimálisan drágább, érdemes lehet azt venni, lévén 10 év garanciát ad rá a gyártó. Az elveszett képeket nyilván nem tudja pótolni, de a kártyát ki tudja cserélni, és úgy láttam, a gari neked fontos.

Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.