Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2101) ISZOLE válasza csibor (#2099) üzenetére


ISZOLE
senior tag

300 dot per inch vagyis 300 pont hüvelykenként (25,4mm/300=0.08466mm-enként van egy pont).

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#2102) maru


maru
aktív tag

Hali!

A Fuji S3000 gép fogad 1 gigás XD kártyát?

(#2103) csiga997 válasza maru (#2102) üzenetére


csiga997
őstag

Igen.
A fujifilm.com a barátod :) [link]

(#2104) Hacker75


Hacker75
aktív tag

Makrós kérdésem lenne: 75-300 + DCR-250, valaki makrózott már ilyen összeállításban??

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#2105) Mecy_Lacee


Mecy_Lacee
aktív tag

[link]
Ilyen képet hogy lehet csinálni?

[Szerkesztve]

Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....

(#2106) Jinxx válasza Mecy_Lacee (#2105) üzenetére


Jinxx
senior tag

A Suzuki előtt gondolom ment egy másik autó, ugyanakkora sebességgel. És valami nem túl gyors záridővel fotózta le, ezért az autó éles, a háttér is, csak az előtér mosódott. Szerintem. De lehet fotosopp. :)

(#2107) Stitch válasza Mecy_Lacee (#2105) üzenetére


Stitch
őstag

A lényeg, hogy a két autó közel egy sebességgel haladjon, illetve a záridőt annak megfelelően kell beállítani, hogy mennyire szeretnéd elmosódottnak látszatni a tájat. Valamilyen szinten a látószög is számít. Szerintem 70-80km/h-nál már az 1/50-ed is elég az ilyen mértékű ''elmosáshoz''.

szerk.: megelőztek..:)

[Szerkesztve]

(#2108) ISZOLE válasza Mecy_Lacee (#2105) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Amennyiben a PS megoldásra vagy kíváncsi akkor nézd meg a Fotósokvilágán [link] a ''Tanuljunk együtt'' rovatban az expozíció növelése című kis szösszenetet.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#2109) Mecy_Lacee


Mecy_Lacee
aktív tag

Köszönöm szépen a válaszokat! :R

Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....

(#2110) KakaosCsirke válasza Mecy_Lacee (#2105) üzenetére


KakaosCsirke
tag

Ez a kep meglehetosen alacsonyrol keszult. Talan valaki befekudt a masik kocsi csomagtartojaba es kilogatta fenykepzot a mozgo autobol? Ahogy irtak, a legegyszerubb egy masik autobol kesziteni, de nem ez az egyetlen modja.

Egy masik lehetoseg, hogy allo helyben egy mechanikus zoomgyurus obival koveted a feled kozeledo autot es a zoom csavarasa kozben fenykepezel sorozatkep modban egy viszonylag lassabb zaridovel pl 1/50-1/100. Ha gyorsan jon az auto, akkor gyorsabb zaridot is hasznalhatsz ami a kezremeges miatt franko, de igy neked is kevesebb idod van. Kepstabi szinte kotelezo, nem hinnem, hogy allvanyt hatekonyan lehet hasznalni.

Ezzel a modszerrel eles franko kepet kesziteni nem egyszeru, sokszor kell probalkozni. Gyors sorozat felvetel, gyors auto fokusz, koveto fokusz oriasi elony. Ha gyenge a fokusza az obinak akkor lehet kiserletezni elore beallitott manualis fokusszal es nagy melysegelesseggel hatha sikerul pont akkor kesziteni a kepet amikor az auto athalad a melysegelessegi zonan. De persze ez sem trivialis, miutan a folyamatos zoomolas miatt az elessegi zona is halad. Szerencsere pont jo iranyban halad (ha jol tevedek), ugyanis ahogy az auto kozeledik es egyre nagyobb latoszoget ersz el, a melysegelesseg is no.

Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.

(#2111) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Még sosem készítettem egy digitális fotóról sem papírképet, most úgy érzem itt az ideje. Fölvetettem az asszonynak, mi lenne, ha pár saját készítésű fotóval dobnám föl a lakást..... támogatta az ötletet. Arra gondoltam, hogy pár szép képet összeválogatok, és rendelek A4-es méretben papírképet, veszek keretet, és a falra kiteszem. Ma be is mentem a helyi (Kapuvár) Kodak boltba, megnéztem az árakat, 700Ft egy A4-es kép. Neten kevesebb mint feleennyiért láttam. Egyik ismerős azt mondja, azonkívül hogy drága, ritka sz*r képeket is készít a Kodak. Szóval, mivel még nem készítettem soha digitálisról papírképet, pár lúzer kérdést szeretnék feltenni.
- Rengeteg neten hirdető helyet találtam, ahonnét postán küldik a kinyomtatott képeket. Ha nem az ár, hanem a minőség a fontosabb, hol érdemes megrendelni szerintetek?

- Nikon D50-es, 6 mp.-es gépem van, állítólag elég A4-es nyomathoz. Sok képem régebben 3 Mp-es felbontásban készült. Ezekből mekkora papírkép rendelhető?

- Hamarosan indulunk pár napos kirándulásra, viszem a tükörreflexes filmes praktikámat is, meg a Nikont is (Na meg állvány, elbírom én ezt..? ;] ). Szeretnék pár szép képet készíteni, úgy tervezem, hogy a faliképnek szánt fotókat megörökíttem a digitális, és a filmes géppel is. És most motoszkál bennem a kérdés: Nem-e kapnék jobb minőséget, ha a filmes gép negatívjairól készítetnék nagyításokat?

Megköszönném ha segítenétek, főleg abban, hogy honnét érdemes rendelni.

(#2112) t-e-s-a


t-e-s-a
csendes tag

Sziasztok!

Egy cikkben [link] az alábbi információra lettem figyelmes:

''Szeretném felhívni a figyelmet, hogy egyes nevezetességek fotózását TILOS állvánnyal végezni, mivel egyes helyeken ez már profi fényképezésnek számít, és engedélyköteles. Sajnos az nem érdekli a helyi szerveket, hogy amatőr, utazási fotókat készítünk. Ha figyelmeztetnek minket, tegyük el az állványt és igyekezzünk megoldani a témát kézből.''

Erröl nem is tudtam. Ez igaz lehet? Pedig terveim között szerepel, hogy egy nyaralásra egy monopodot magammal vigyek. Honnan lehet erről informálódni. Vagy érdemes egyáltalán ezzel foglalkozni?

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#2113) csiga997 válasza t-e-s-a (#2112) üzenetére


csiga997
őstag

Párizsban pl. egészen biztosan így van. De ne aggódj, a párizsi rendőrök kedvesek, a francia börtönök pedig elsőrangúak! Némelyik a legtöbb helyi olcsó bérlakást is felülmúlja. :D

(#2114) Latissimus Dorsi válasza t-e-s-a (#2112) üzenetére


Latissimus Dorsi
senior tag

Nekem Brüsszelben sikerült egy kedves múzeumi teremőrbe belefutnom. Aki hangos NO STATIVE, NO STATIVE kiabálással rohant felém mikor felállítottam a tripodot :) .

MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?

(#2115) t-e-s-a


t-e-s-a
csendes tag

OK. Párizs, Brüsszel, külföld. Magyarországon van ilyesmi? Nem múzeumban, hanem szabad téren?

tesa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - auto emoción

(#2116) Jinxx válasza t-e-s-a (#2115) üzenetére


Jinxx
senior tag

Szerintem Magyarországon nagy ívben leérdekli a hatóság, hogy mit, hol fotózol. Szerintem. Csak akkor szólhatnak hozzád, ha nem közterületen, hanem valami magánterületen fotózol, mondjuk egy egyetem kerje, vagy egy lovarda, de ott sem szoktak. Múltkor voltunk a kincsem parkban fotózni, látta a biztonsági őr, hogy akkora telével fotózunk mint az alkarja, és odajött, hogy hivatásosak vagyunk-e, és hogy kinek csináljuk a fotókat. Mondtuk, hogy hobbifotósok vagyunk, és magunknak fotózunk. Elnézést kért, és visszament a helyére. Szóval én Magyarországon, közetrületen, bármit, bárhol, bármikor, akár állvánnynal is. Ha valakinek nem tetszik, úgyis szól.

(#2117) cigam válasza Jinxx (#2116) üzenetére


cigam
félisten

Igen. Aztán jönnek a rendőrök, egyszál fürdőnaciban megbilincselnek, elvisznek, mert a strandon egy újságnak készítettél fotókat.
1 éve történt: [link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2118) Jinxx válasza cigam (#2117) üzenetére


Jinxx
senior tag

Erre annyit tudok mondani, hogy balf@szok. A fotóriporter meg miért nem mondta egyből, hogy hivatásos, ilyenkor a jogszerű az, hogy először igazoltatnak, ebben az esetben te is elkérheted az adataikat, megmutathatod a fotós igazolványod, tisztázhatod magad a helyszínen. Szóval ez így nekem furcsa. Azt meg nem hiszem, hogy erőszakkal betoloncolták a rendőrségre, de ha igen én tuti feljelentettem volna az egész csürhét, de ezt ő nem tette meg.
Mindegy, szerintem ha valami templomot fotózok állványról, vagy makrózok egy virágot, vagy lepkét, csak nem üt le a rendőrség. Ez egy véletlen eset lehetett.

Anynival még kiegészíteném, hogy az újságnak is jól jött ez a kis sztori, másrészt, ha nem vagy hivatásos, és kisgyerekeket meg fürdőrucis lányokat fotózol hobbiból, nyugodtan vigyenek be. Nekem eszembe se jutna strandon elővenni a gépet, ha csak nem a saját családom tagjait fotózom.

[Szerkesztve]

(#2119) KakaosCsirke válasza Zoli bácsi (#2111) üzenetére


KakaosCsirke
tag


Kedves Zoli bacsi!

Nehany tapasztalat kepnagyitasrol:
- szerintem ne A4-est nagyits hanem nagyobbat. Az A4 franko nagynak latszik a kezedben de ha egy 3 meter magas 5 meter hosszu falon log inkabb aprocskanak tunik majd. Ha apro reszletek is vannak a foton (pl. varosi forgatag) akkor azokat nehez kivenni 2-3 meterrol. Tovabba ha jonak latod, tovabb ''nagyithatod'' a kepet egy nagy kerettel. De probald ki magad. Nyomtasd ki a kepet otthon egy tintasugarassal A4-ben, vagd le a feher nyomtatasi szegelyt es egy celluxszal ragaszd a falra. Nagyabol latni fogod, hogy eleg-e a meret.
- Ne aggodj a felbontas miatt. En 30cmx40cm -es kepeket hivattam elo 3MP-bol. Ha odahajolok 20 centivel a kep fole, akkor eszreveheto, hogy nem tokeletes, de szerintem normalis ember nem igy nez egy kepet a falon. Nyomtattam vaszonra is 60x90cm meretben 2000x3000px meretu file-t (ami ugye pont 6MPx), 8megasrol mereteztem + croppoltam le. Vaszonnak ugye megvan a maga feluleti erdessege ami miatt mar eleve nem lenyeges ennel magasabb felbontas, de meg igy is ha kiszamolod 3.3 pixel jut minden millimeterre, szamomra tobb mint elegseges.
Egy fotosversenyre az egyik kepemet 8MPx-bol 2-re croppolva adtam be. Nem eleg, hogy mindossze 2megas volt, az ingyenes zajszuro progim csak 90-es JPG-be volt hajlando elmenteni, ugyhogy a file mindossze 300KB-os volt es tele volt jpg tultomoritesi otvarsagokkal. A kepminoseg ocsmany volt, de temajaban szerintem az egyik legjobb kepem. (Csak azert, hogy ne dobjak vissza a selejtezesnel, felmereteztem 6megasra :D). A verseny utan megkaptam az A4 nyomtatast ajandekba, es megdobbenve tapasztaltam, hogy majd az osszes ocsmanysag amit a kepernyon lattam, kinyomtatva eltunt. Ha kozelrol kerestem a hibakat persze latszottak, de 70-80cm-rol mar nem. (Amugy megnyertem a fotos versenyt, igaz egy masik kepemmel)
- Amiben lehet, hogy csalodni fox: Ha nincs mind a monitorod, mind a repro ceg nyomtatoinak a szine kalibralva, akkor konnyen elofordulhat, hogy nem azokat a szineket kapod amit varsz.

Hamarosan indulunk pár napos kirándulásra, viszem a tükörreflexes filmes praktikámat is, meg a Nikont is (Na meg állvány, elbírom én ezt..? ). Szeretnék pár szép képet készíteni, úgy tervezem, hogy a faliképnek szánt fotókat megörökíttem a digitális, és a filmes géppel is. És most motoszkál bennem a kérdés: Nem-e kapnék jobb minőséget, ha a filmes gép negatívjairól készítetnék nagyításokat?

Talan. Ha jo a kep akkor a negativat be lehet scannelni 20-25MPx felbontasban, es ez rengeteg lehetoseget ad croppolasra. Ez szuper. De ha gyenge az optikad (nem tom milyened van) akkor semmire se mesz a nagy scannalesi felbontassal, ugyanannyi mintha egy mezei JPG-t felmereteznel. Ha csak nem akarsz talicskaval kirandulni, en tutter nem vinnek 2 szettet magammal. Tovabbi kenyelmetlenseg meg, (kulonosen ha allvanyt is hasznalsz) hogy amig te 5-10 percet pepecselsz a beallitasokkal, a csalad tobbi resze, kulonosen gyerekek, konnyen bemondja az unalmast. Ha ezt azzal tetezed, hogy meg ket gepet is hasznalsz...

Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.

(#2120) Hacker75


Hacker75
aktív tag

EOS 400D + kitobi + EF 75-300 1:4 - 5.6 III USM szetthez milyen kiegészítőt tudnátok ajánlani, amivel elfogadható makró képeket tudok csinálni?
Mondjuk pl. ilyeneket: [link]

BEE nagyszerű makróképe (utólagos engedelmével) :)

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#2121) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Igen érdekes képet csinál haver újonnan vett gépe ISO64-en...
Kodak EasyShare Z710
[link]

Ugye ennek nem így kéne kinéznie... bal alsó oldal a ház fala... ISO64-en :Y
Szerintetek is garis dolog, mert azért ez nem teljesen fain...
Bár ha garis dolog is... pixmaniaról vette a gyerek, szóval eléggé megszivatta magát :(

(#2122) pilsner


pilsner
aktív tag

nem tudjátok hol lehet venni zsinóros (bowdenes) távkioldót? ami fuji exponálógombjába belemegy. kerestem guglin, de nem találtam. boltok online választékába sem. a bemegyek-a-boltba-és megkérdezem-dolog sajnos most nem működik, mert vidéken vagyok,de ha tudnám ,hol lehet kapni, haverom megvenné - elhozná nekem. kösz!

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company

(#2123) Anikó322 válasza Dtomi (#2) üzenetére


Anikó322
csendes tag

Szia tudnál nekem segiteni??????

(#2124) lesaux válasza Zoli bácsi (#2111) üzenetére


lesaux
veterán

A fotomarket.hu-tól ([link]) rendeltem már több tíz alkalommal, több száz fotót, több tízezer forint értékben, és eddig csak egyszer volt gond, azt a képet viszont megcsinálták még egyszer, tisztességesen, ingyen.
290 forint egy A4-es, de itt egy ártáblázat: [link]

[Szerkesztve]

(#2125) adik válasza pilsner (#2122) üzenetére


adik
őstag

edigital.hu

Kettő, csipkebokor vessző!

(#2126) adik válasza Hacker75 (#2120) üzenetére


adik
őstag

közgyűrűsor a tele alá?
[link]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#2127) adik válasza t-e-s-a (#2112) üzenetére


adik
őstag

Pedig terveim között szerepel, hogy egy nyaralásra egy monopodot magammal vigyek

[link]
sztm vidd magaddal nyugodtan, vagy használhatod, vagy nem, egy monopod nem olyan húdenagy...

Kettő, csipkebokor vessző!

(#2128) pitman válasza Szten Márs (#2121) üzenetére


pitman
őstag

A jobb oldali fal esetén: mivel a ház fala eléggé alul van exponálva, szerintem nem meglepő a zajosodás, illetve annak eltűntetése. A bal oldalon inkább némi ca látszik, meg az objektív torzítása.
A fekete pötty sokkal érdekesebb, ami bal felső sarokban van.
Egyébként az egész kép olyan életlennek/túltömörítettnek néz ki.
Milyen beállításokkal készült, hova lett fókuszálva?

(#2129) hucsikoi


hucsikoi
aktív tag

Sziasztok.
Szükségem lenne Canon A460-as gép Magyar nyelvű használati utasítására.Sajnos nem kaptam hozzá.Nem találtam neten sem,ami nem jelenti azt,hogy nincs.Ha valakinek van nagyon megköszönöm,ha megosztaná velem.
Amennyiben nem ez a megfelelő hely elnézést kérek. :R
Üdv

(#2130) D4rkm4n válasza t-e-s-a (#2115) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Magyarországon általában max. az fordul elő hogy egyáltalán nem szabad fotózni. Ilyen a legtöbb múzeum. Egyik ismerősöm gépét le akarta nyúlni a biztonsági őr a Terror Házában!
Szélmalomharc volt kétségtelenül... :DDD

Amúgy itthon, közterületen bármit, bármikor, bármivel és bármiről le lehet fotózni.

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2131) Tüzi

Lehet, hogy nem pont ide illik a kérdés, de megkérdezem itt is.

Ha van egy ilyen képem: [link] amin látszik egy zöld pötty, (mostmár több is van) ami szerintem ccd hibára utal, erre vonatkozik a garancia? 2-3 pötty van, a gép egy 5600os fuji, és most akarom visszavinni gariba. Ráadásul be is lassult valamiért. Amúgy a nagy képen ez zöld, de már alul is kezd megjelenni egy szürke pötty, és szerintem a másik oldalon is kezdi :(

Szóval, ezzel mehetek gariztatni, vagy nem? :F

Ja, amúgy a bal felső részen kell keresni a pöttyöt.

[Szerkesztve]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#2132) Hacker75


Hacker75
aktív tag

Ide is felteszem, mert a táskás topicban még nem kaptam rá választ, hátha itt tud valaki segíteni:

EOS 400D + kitobi + EF 75-300 1:4 - 5.6 III USM szetthez milyen táskát tudnátok ajánlani, aránylag elfogadható áron? (Elsősorban válltáska érdekelne)

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#2133) hali01 válasza Hacker75 (#2132) üzenetére


hali01
őstag

Ennél kisebbet sztem nem érdemes: [link]

(#2134) Hacker75 válasza hali01 (#2133) üzenetére


Hacker75
aktív tag

Köszi, ezt néztem én is, meg még ezt is :[link], erről nincs valakinek tapasztalata?

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#2135) D4rkm4n


D4rkm4n
őstag

Hali!

Végre összegyűlt a pénz egy táskára és most időm is van végignézni a felhozatalt.

Először ez akadt a szemem elé: [link]. Vélemény esetleg? Elég lehet egy ilyen egy 350D-nek plussz egy zoomubinak? :F

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2136) D4rkm4n válasza D4rkm4n (#2135) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ja és még kinéztem egy ilyet is. Nem tudom hogy ez mennyire lehet kipárnázva. :F

[kép]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2137) Hacker75 válasza D4rkm4n (#2136) üzenetére


Hacker75
aktív tag

Ez milyen fajta? Hol találtad? Én is táskán gondolkodom...

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#2138) D4rkm4n válasza Hacker75 (#2137) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ez kérlek egy Crumpler Pretty Boy 4000 XL fekete/narancs [link].

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2139) macy


macy
addikt

Skacok: [link]
Mióta megvettem a markolatot én is táskán filózok. Kinőttem a régit.

(#2140) D4rkm4n válasza macy (#2139) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Azért itt dobtam fel a témát mert a táskás topik pang mint a fene. Nekem pedig fontos az ügy.

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2141) Hydra SR válasza D4rkm4n (#2135) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nem először tűnik fel de mintha nem jól tudnád, mit jelent a zoom obi (nem vagy vele egyedül szóval más kezdők is elolvashatják). Egy nemrégiben írt privát üzeneted is megerősített ebben a hitemben ezért elmondom:
A zoom azt jelenti, hogy változtatható a gyújtótávolsága, ezzel együtt a látószöge. Nem azt, hogy jó messziről is lehet vele fotózni és nagy. A teleobjektív lehet akár fix gyújtótávú is. Fő jellemzője, hogy kicsi a látószöge, ettől teleobi. A kitobi is zoom obi de a Pentacon 4/300 nem az pedig az már erősen teleobjektív. A zoom obiknál 2 érték van megadva gyújtótávra és nemegyszer fényerőre is, ha nem végig ugyanakkora. Pl. a Canon kitobi a 18-55 F/3.5-5.6 EF-S ami 18mm-es kezdő- és 55mm-es végállást, valamint 18mm-en F/3.5-ös, 55mm-en pedig F/5.6-os maximális fényerőt jelent. Telének én 3 számjegyű gyútáv alatt nem neveznék egy obit de lehet, hogy van erre hivatalos álláspont is. Ettől függetlenül a zoom obik ''alsó'' állását nagylátó állásnak, a végállását pedig tele állásnak szokták nevezni noha az 55mm-t kissé túlzás teleobjektívnek hívni de valahogy mégiscsak hivatkozni kell rá.

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2142) emre33


emre33
addikt

van egy fuji XH Htype kártyám, de egy olympus fényképezőgépem. És mivel fuji így nem megy pár funkció: Nem lehetne valahogy átállítani olympusra?

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#2143) Hydra SR válasza emre33 (#2142) üzenetére


Hydra SR
addikt

Átállítani, hogy milyen gyártmányú legyen? Ezt nem gondolod komolyan remélem :) Mit gondolsz, az Oly miért figyel rá, hogy milyen kártya van a gépben? Hogy vedd meg az ő kártyáját. Nem azért, hogy ''át kelljen állítani'' valamit :U

Bazz közben felolvastam a hsz-ed idebent és a kollégák számtalan jó ötlettel láttak el :D pl. címke átragasztás, késsel megfaragás, ''Átállítás Fujiról Olympusra''-gomb megkeresése és átkapcsolása, szuggerálás, ráolvasás stb. :)

bocs de ez tényleg elég gyagya kérdés volt és elpoénkodtunk rajta :)

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2144) emre33 válasza Hydra SR (#2143) üzenetére


emre33
addikt

igen, kártyán valahol rajta van, szerencsével egy spéci progi talán át tudja írni, de az is lehet hogy nem változtatható, gondotlam rákérdezek, hátha...

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#2145) Hydra SR válasza emre33 (#2144) üzenetére


Hydra SR
addikt

Még ha át is berhelhető valami EPROM égetővel vagy ilyesmivel, szerintem nincs ember aki ezzel foglalkozna, nincs akkora árkülönbség a Fuji és az Olympus XD között. De az mindenképp garanciavesztéssel járna.
Csak kíváncsiságból: milyen funkciók nem működnek? Csak hallomásból tudok valamit, hogy a panorámakép készítés az egyik amit letilt az Oly ha Fuji kártya van benne. Fujis topicban szokták kérdezni ezt a kompatibilitási probléma-dolgot de visszafelé nincs probléma csak ha Fuji kártyát teszel Olympusba.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2146) emre33 válasza Hydra SR (#2145) üzenetére


emre33
addikt

Hát 2 Gb H type Olypmus kártya sajnos még nincs, ezért kelett az Olympus gépbe Fuji kártyát raknom :(

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#2147) germanh válasza D4rkm4n (#2136) üzenetére


germanh
senior tag

nem pihe-puha...de véleményem szerint megfelelően véd

Enjoy the pain!

(#2148) germanh válasza Hacker75 (#2134) üzenetére


germanh
senior tag

nekem az ennél eggyel nagyobb méret van (4000 XL), és hát az alapfelszereléshez elég (Nikon D70s+Sigma 17-70mm macro+töltő+kábel+memókari tok), de mindenképp nagyobbra kell váltanom ha beszerzem a tervezett cuccokat még (vaku -sb600/800, 70-300 obi)...
egyébként szerintem jó tatyó :R

Enjoy the pain!

(#2149) D4rkm4n válasza Hydra SR (#2141) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ok. Ezt vágtam eddig is. Azért köszi. :R ;)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#2150) D4rkm4n válasza germanh (#2148) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Akkor szerinted a 4000 XL elég egy DSLR+ 2 objektívhez? (Csak mert az, hogy a leírásban ez szerepel még nem jelenti azt hogy így is van.)

Ezek szerint érdemesebb 2000Ft-tal többet költeni az L helyett az XL-re? :U

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.