Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz w.miki #30997 üzenetére
Kézikönyv, ha nincs hozzá biztos letölthető
Minőség képméret méret szempontjából lényeges a jobb nagyon fájlméret
Vagyis a finom meg a long nagyobb méret jobb minőség
Fókusz van fix van multi akkor a gép mutatja mi van fókuszban éppen követő akkor meg a fókuszban lévő dolgot követi
Képméret az L20 az azt jelenti hogy nagy 20 mpx
Kisebbre véve kevesebb helyet foglal rosszabb képminőséggel
Képarány a 3:2 a normál képarány ha papírkép készül az ilyen arányú
Digitális zoom ront a képminőségen kompromisszumos használni
Arcfelismerésnél ha talál arcot arra fókuszál ilyen telefonoknál is szokott lenni
Nagyjából ezek az alap dolgok de mégegyszer Kézikönyv!! elejétől végéig kezedben a gép és próbálod rögtön mi mit csinál
Az rx100 jó gép ha rárakod autómatára akkor tudsz fényképezni vele használható módon de akkor is kell valami alapismeret
De ha jobb képeket akarsz akkor sok olvasás gyakorlás mindenképp kell külömben rosszabb képek lesznek mint egy telefonnal mivel azokban sokkal több a mesterséges intelligencia ami megoldja a problémákat persze ahogy szerinte jó
Vagyis vagy tanulás vagy inkább mobilLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Jahno
veterán
Ez mondjuk így fotózás alapok, mellé a gépspecifikus megfejtés az legalább 3-4 órás hasba beszélés. Aztán mire megemészted az még egy kis idő. Olyan sincs, hogy automatikusan a legjobb képet kapd, mert a gép nem tudja kitalálni mit szeretnél, azt be kell rajt tekergetni, szóval ez hosszabb lesz.
-
Neck
veterán
iA --> Intelligent Auto
iA+ --> Superior Auto, ha jól értem, több képből csinál egyet. Lassabb, de elvileg jobb képminőség. Neked kell eldöntened, hogy "lesz-e ideje a gépnek" több képet csinálni és összegyúrni. Mozgó célpontokra (oszcilláló mozgást végző gyermekek) valószínű nem olyan jó.Minőség: Finom
Képméret: L
Fókusz módok: ITT találsz róluk egy kiváló oldalt. Nincs "egy egyetemesen legjobb" beállítás, különben azt az egyet tették volna a vázba. Neked kell beállítanod, hogy melyik tükrözi a leginkább a felhasználásodat.Arcfelismerés: Adott esetben segíthet arcra fókuszálni, én bekapcsolva hagynám, ha főleg a családot fotózod.
Sima bőr effektus: Én ezt inkább kikapcsolnám, ha a valóságot szeretnéd fotózniAF segédfény: BE, sötétebb környezetben segít fókuszt találni.
A Tiszta kép és Digit zoomot én inkább kikapcsolnám. Ha nagyon zoomolni akarsz, inkább sétálj közelebb. Ha nem megy, és mindenképp használnád, inkább a tiszta kép zoomot használd.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Lassú Víz
addikt
AF segédfény csak pár m-en belül hatásos, azon túl inkább zavaró. Pl. a Fővárosi Nagycirkuszban (ahol szabad fotózni vaku nélkül) is szólnak érte, mert csak arra elég, hogy megzavarja az artistákat vagy az állatokat.
Azt inkább kikapcsolva javaslom tartani, és csak végszükségben alkalomszerűen bekapcsolni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Neck
veterán
válasz Lassú Víz #31005 üzenetére
Teljesen igazad van. De ha szólnak érte, úgyis kikapcsolja. Vagy ha őt magát zavarja, Alapvetően hasznos, én inkább bekapcsolva tartanám, mint ki. De, mint a legtöbb beállításnak, ennek is van értelme bekapcsolva is, és kikapcsolva is.
Jahno: Az AF segédfény kontrasztot ad. Nem csak sötétségben hasznos, hanem akkor is, amikor nincs elég kontraszt.
De ha már kevés fény: AF-S-el ráfókuszálsz a segédfény segítségével, aztán hosszú záridővel meglőheted, simán van értelme világítás nélkül is.Egyébként, javaslom, ha van véleményetek a témáról, akkor közvetlenül a kérdezőnek segítsetek
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
Sziasztok!
Kicsit más kérdés lesz, mint amiről beszélgetni szoktatok szerintem Ilyesmi fotósarkot használt már valaki? Hogy működik? Arra gondolok, hogy a fényképre is ragad, vagy ahol a kép van, az csak egy kis zsebecske lesz? Mozijegyeket ragasztgatnék vele amúgy.
-
stefi81
tag
Szerintetek a váz lehet fókusz problémás? (pl. mint sok sigma és tamron obirval nincsennek megelégedve mert pontatlan a fókusz) Van egy srác aki d610-en használ egy tamron 70-200 g2 obit és az mondja azon nagyon pontos, de az én d750-el szerinte pontatlanabb. Ez a váz hibája? Van olyan váz ami jó fokuszál és van olyan ami nem?! Számomra ez fura, mert ez obiknál szokott előfurdulni főleg a nem a gyári obikkal. Esetleg a régebbi fw okozhat ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok,
Két kérdés, segítsetek pls:
1. Canon EOS 200D-t milyen kábellel tudok összekötni asztali PC-vel?
2. Canon EOS 200D-hez tudok Samyang 16mm f/2 ED AS UMC CS objektívet csatolni?
Előre is köszönöm. -
Jahno
veterán
válasz yrkalla1 #31016 üzenetére
1. Ne kábellel kösd össze, minek? Memkártya kivesz, felmásol, legjobb, kpész. Amúgy leírását nézted már?
Samyangot lehet más tudja fejből, hogy melyik betű mit jelent. Éppen erről írok doksit a kezdőnek, mert neten összevissza van és hiányosak, de Samyangig még nem jutottam el. Ha Canon bajonettes, akkor persze.
-
Jahno
veterán
válasz Speeedfire #31020 üzenetére
Nem ez a téma megy most Fujis csoportban? Nekem vagy 10 UV szűrőm van félrerakva ilyesmi projektekre. Szóval "majd"
-
Speeedfire
félisten
Nem tudom. Nem járok arra.
Én még a tavasszal akartam pro mist filtert venni. Majd Teasüti rám írt, hogy van diy megoldás is. Aztán most jutottam el idáig, hogy kipróbáljam.
Nyílván egy normális pro mist, meg rendes méretű fénnyel jobb eredmény lenne. De elsőre nem is rossz. Kövire lenyomom Polina Washingtont.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Jahno
veterán
válasz Speeedfire #31022 üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz Speeedfire #31022 üzenetére
Mindenki csak a hajlakkig jutott. Csak én vettem fekete festék spray-t?
Hajlakk nem bántja az élességet? Meg a fókuszálást? Hogy néz ki 1:1-ben? -
Teasüti
nagyúr
Ezzel nem értek egyet. Házilag is van olyan jó az effekt és lehet kísérletezni több intenzitással is. Azért nincs ott akkora hatalmas gyártás technológia, ők is ugyanazt csinálják, csak jobb eszközökkel és ellenőrzött körülmények között. Ha a gyáriból meg többet ki szeretnénk próbálni - mert ki tudja mire van szüksége nulla tapasztalattal - az úgy már lényegesen nagyobb befektetés. Azért egy bevonatos UV szűrő nem egy vmi hatalmas kiadás, Black Pro Mist többször annyinál kezdődik. Illetve a gyári előnye a konzisztencia és a szűrő réteg védelme.
Én most protektor helyett használok egy kb 1/4 erősségűt, fixen rajta az összes obin.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Tesó' hát itt beszéltünk róla a tavasszal.
Teasüti: Néztem videókat, de nem láttam nagy különséget a hajlakk és a fekete spray között.
De, voltak gondok. Volt amikor MF-t használtam. Ez pl 1:1 [link] [link]
Nyitott rekesz mellett fotóztam. Nekem ez az élesség, ezzel a témával jó.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Jahno
veterán
válasz Teasüti #31025 üzenetére
Annyi, hogy a gyárban kikísérletezték és egy konstans minőség van, mienk meg hasonló, vagy más lesz, de lehet azt sem mondhatni, hogy jobb vagy rosszabb. Most, ha már szóbakerült akkor lehet hétvégén alkotok egyet. Hajlakkal is csak így levegőből belelegyezve csináltátok, vagy közvetlenül fújtataok rá? Centrikus, excenteres? Ahogy sikeról alapon?
-
Jahno
veterán
válasz Speeedfire #31028 üzenetére
Akkor nézek róla 2 videót és vagy lesz valami vagy más
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Hétvégi fotós sulit keresek Veszprém vagy Székesfehérváron.
Nem teljesen 0-ról indulnék, tehát az sem baj ha elvár valamennyi alapismeretet, viszont azt nem szeretném, hogy csak a fényképező beállításokról meg fotós történelemről oktatnának az idő nagy részében.
Láttam, hogy a nextfoto indít tanfolyamot szeptembertől, de rajtuk kívül nem találtam nagyon mást eddig.
Ötletek? -
Jahno
veterán
válasz F4ther #31032 üzenetére
Hátőőőő, kérdés mi a cél? Ha ebben szeretnél dolgozni és olyan suli kell a papír miatt, akkor ott fotótöri van sok, és sulitől függ a többi, de sokak szerint tanulni nem a legjobb.
Nextfotósok jók szoktak lenni, világ pénzét el lehetne verni tematikus mindenfélére, sztríttől a kutyás fotózásig. Lehet ilyen 1-2 naposak kellenének, nem?
-
kacsento1
senior tag
válasz F4ther #31032 üzenetére
Én pár hónapja végeztem okj-n. A tapasztalatom az, hogy ha papírra van szükséged, akkor sajnos végig kell küzdeni magad a sulin, őszintén szólva nagyon sok felesleges dolgot meg kell tanulnod, az anyag irdatlanul sok, és mellette nem sok valóban hasznos dolgot fogsz megtanulni. És sajnos eléggé idejét múlt is az egész. Ettől függetlenül én szerettem bejárni.
Viszont ha "csak" a fotózást szeretnéd megtanulni, akkor többet érsz yt videókkal, esetleg valami átfogóbb workshoppal.
Az, hogy melyik iskola ajánlott, szerintem inkább az oktatóktól függ. A tananyag mindenhol ugyanaz, viszont, hogy ki mit emel ki, melyik részével milyen mélységekben foglalkozik, az már az oktatón múlik.[ Szerkesztve ]
-
F4ther
tag
Nem cél a papír, viszont amit hiányolok az egy jó gyakorlat. Hiába néztem sok yt videót, meg könyveket olvastam el, azért még sem olyan ha egy profi mutatja meg személyesen. Sajnos ismerősi körben nincs fotós.
Leginkább a fényekkel és a kompozícióval szoktam bajban lenni. - Pont a legfontossabb dolgok -
BoscoD55
tag
Esetleg nem tudtok valakit, aki Debrecenben (vagy a környéken) foglalkozik objektívek szervízével? Került 2-3 porszem egy Nikon 300-asba. Először nem volt annyira feltűnő, de mióta megláttam őket, azóta nem alszom rendesen
Vagy jobb ezt inkább márkaszervízre bízni?
-
Neck
veterán
válasz BoscoD55 #31037 üzenetére
Ez talán segít jobban aludni: Légy a teleobiban.
Ehhez képest a pár porszem az semmi.
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem használtan egy Canon EOS 200D-t 9800 expoval, kb. 150 kép ellövése után vettem észre, hogy pixelhiba van benne. Visszanéztem az első pár képet, amit vele készítettem, azokon nem volt, tehát pár napja jött elő, nem így adták el. A kérdés, hogy ezzel tudom valamit kezdeni? Gondolom az érzékelő lapján van. Vagy ez már így marad? Ha nem tudom az érzékelő lapkáról eltüntetni, a kész képekről el lehet valahogy, például valamilyen képszerkesztővel?
-
Jahno
veterán
válasz yrkalla1 #31040 üzenetére
Kész képről alapban eltűnik, ahogy betöltöd a RAW. Néha pont ezt nem értik fotós csoportokban, hogy egy pillanatra felvillan az előnézet, aztán jön egy valamennyire zajszűrt kép, alap beállításokkal és persze kevésbé zajmentesen, hotpixelek nélkül.
Pixelhibát nézd meg még kétszer, mert lehet már el is tűnt, csak ideiglenes melegedés volt, vagy keress a menüjében rá eltüntetős funkciót, mert nem mindegy, hogy hotpixel vagy halott pixel.
-
flash-
veterán
8-10 megapixeles fotókat hova érdemes feltenni? valami ingyenes tárhely ahonnan albumszerüen le lehet tölteni a kivánt képeket?
eddig a google ha jól emlékszem nem szedte le a méretet, most pedig feltöltés után letöltve nézem hogy a 6 megapixelest is 1349x899-re ez semmi -
csuzda
aktív tag
Sziasztok! Megkerestek, hogy egy Canon IXUS 285 HS kamerát szeretnének TV-re kötni. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne kezdeni. A kamerában van wifi, nem tudom, hogy ezt lehet-e megjelenítésre használni. Kértem egy képet, ami alapján azt látom, hogy miniUSB és microHDMI van rajta. Melyikkel jobb TV-re varázsolni a képeket? Elég egy miniUSB amivel a TV egy adattárolóként látja? Vagy kényelmesebb a microHDMI?
Illetve egy SanDisk Extreme SDXC 64 GB SDSDXV6-064G-GNCIN kártyát néztem ki, gondolom nem fogok vele mellé lőni, igaz? Válaszokat előre is köszönöm!
-
flash-
veterán
ksözi közben rájöttem hogy lehet a google fotókról teljes méretben letölteni a képeket.
nem a kép megnyitása után a képen kattintok jobb klikk - kép mentése más néven, hanem a jobb felső sarok további opciók(három egymás alatti pontocska)-kép letöltése akkor így már teljes méretben tölti le (vagy shift+D)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Melyik boltot erdemes valasztani, ha fotos cuccot rendelnek postan? Tripont, Bluechip, Digiexpert? Esetleg 220V?
Errol lene szo: [link]"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
-
Byk01
őstag
válasz tvamos #31049 üzenetére
"A 220V lenne a legolcsobb, az ingyen szallitas miatt"
Én azt látom, hogy a Bluechip és a Tripont annyival olcsóbb a 220voltnál (30991 vs 32900), amennyivel többe kerül a szállítás (1990 vs 0). A DE nyilván kilóg, ott viszont kérdés, milyen az esetleges gari intézés (nem arra gondolok, hogy van-e, hanem hogy esetleg bonyolultabb, hosszadalmasabb) a többiekhez képest.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest