Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2551) gabesz82 válasza ThufirHawat (#2550) üzenetére


gabesz82
senior tag

Így van, gépen, erre nem is gondoltam :B köszi

PSN: Morfologus82

(#2552) Gordiann


Gordiann
őstag

Üdv!

Van egy Pentax K10D gépem. Egy ismerősöm kölcsön tudna adni egy este erejéig egy olympus vakut. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire lehet baja a gépnek vagy a vakunak??

Az egy dolog, hogy nem működnek egyes funkciók (sok dolog ugye), de ha működik, akkor az károsíthatja vmelyik eszközt?

Köszi a mielőbbit előre is, mert ma este kell !! :)

Gordian

(#2553) Hydra SR válasza Gordiann (#2552) üzenetére


Hydra SR
addikt

Attól függ, milyen régi. A nagyon régieknek sokkal magasabb volt a talpfeszültsége, mint a mostaniaknak, és a vázakat is ehhez igazították. Típust tudsz mondani a vakuhoz?

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2554) Dtomi válasza Gordiann (#2552) üzenetére


Dtomi
őstag

Minden 6V alatti vakut minden gép el tud sütni mindenféle gond nélkül ahol van középpontos érintkezés a gépen is és a vakun is.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2555) BEE válasza Gordiann (#2552) üzenetére


BEE
addikt

Ha az a vaku egy rendszervaku az Oly gépekhez, akkor nincs gond a talpfesszel.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#2556) Gordiann


Gordiann
őstag

Köszönöm a válaszokat!
Végülis az, hogy nem régi a vaku megadta a választ, tehát nem volt vele gond.
Legalábbis működésileg.... használhatóságilag sajos nem nagyon jött be. Lehet én voltam béna, de nem nagyon sikerült megfelelő beállításokat találni, ezért inkább maradtam a beépitett vakunál. Mondjuk elég gyenge volt....lassan be kellene szereznem egy pentax-hoz való vakut, mert azért az sokat számít este....

(#2557) Hydra SR válasza Gordiann (#2556) üzenetére


Hydra SR
addikt

Természetesen az Oly rendszervaku a Pentax vázon nem rendszervaku csak buta villanó. Mint egy sima középérintkezős.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2558) szukjozsef1


szukjozsef1
csendes tag

Szevasztok.Szerintetek 10x15 kepeket szeretnek csinálni és muszáj a minőségért 6-7 megapixeles fotókat késziteni vagy elég neki a 4 megapixel.Mert a gépem fine-t csak 7 mpixelen tud és minőségi fotókat szeretnék előhivatni.A képeken fog látszani hogy nem fine-ben vannak hanem csak normálon? :F

(#2559) Dtomi válasza Hydra SR (#2557) üzenetére


Dtomi
őstag

Azért manuálisan mindent be lehet állítani majd rajta. Én használtam sony 828-on canon 420EX-et és ha jól emléxem 430EX-et is de lehet annak valamiféle elődjét. Az ETTL es HVL-f32X kalap szart nem ért.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2560) werttzui válasza szukjozsef1 (#2558) üzenetére


werttzui
őstag

4 Mpixel kb egy A4-es képhez bőven elég ;)

PENTAX

(#2561) Szten Márs válasza szukjozsef1 (#2558) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A jpg tömörítés roszabb minősége jobban meglátszik egy fotón, mintha "csak" 4 megapixeles (ami tényleg, baromi nagy nyomatokhoz is elég, ha tényleg van bene 4 megapixelnyi részlet).

(#2562) szukjozsef1


szukjozsef1
csendes tag

Koszi fiuk de akoor most hogyan egy kephez elég 4mp normálon vagy 7mp fine-ban?Tényleg annyira gáz egy foton ha csak normálon van tomoritve mondjuk 4mp-elen? :F

(#2563) werttzui válasza szukjozsef1 (#2562) üzenetére


werttzui
őstag

Nem az még jó de miért nem 4mp-en fine-ban csinálod? Vagy megcsinálod 7 mpixellel fine ban és aztán leméretezed 4 mp-re fine ban .

PENTAX

(#2564) Szten Márs válasza werttzui (#2563) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mert fine-t csak 7 megapixelen tud. Ha meg utólag méretezve is jó lenne, akkor be is adhatná 7-ben, gondolom memókártya takarékosságból 4 ;)

szukjozsef1: 10*15 centis méretben több, mint tökéletes lesz így is. De ha jól érzem valamilyen kompakt gépről beszélünk, ahol is a képek mérete 4:3 a 10*15 centis képnél meg ugye 3:2 szóval ezzel lesznek apróbb gondok.

(#2565) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Ömmm lenne egy kérésem, ugyanis egy lánynak eléggé szüksége lenne egy tanulmányra, amit lefényképezett, laponként de az egyik lap vészesen elmosódott, nem tudom lehetne-e valamit, bármit tenni vele:
[link]

Ha valakinek van valami ötlete, vagy valami metódus rá, hogy olvashatóvá tegye, akkor nagyon megköszönném. :R
(nem kicsinyítettem le, így kicsit több mint 3,6 mega)

(#2566) Hydra SR válasza Dtomi (#2559) üzenetére


Hydra SR
addikt

Igen igen, manuálisan persze lehet, csak magától nem fog úgy villanni ahogy kell. Kösz a kiegészítést.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2567) szukjozsef1


szukjozsef1
csendes tag

Koszi skacok a gepem kulomben egy Finepix 5700-as ami tud 3:2 arányt is.Akkor inkább használjan igy?Meghivtak egy eskuvore kattintgatni es ott nem akarok beégni ;) es 1 gigás kártya van benne ami fine-ban amit csak 7 mp-elen tud az kb 280 db kép é nem számoltuk a képeket amik nem sikerultek :B ezért érdekelne hogy alacsonyabb felbontáson készult képeknél ne érjen meglepetés az elöhivatásnál.Szerintetek 1 ilyen gép alkalmas eféle események fotozására feltéve ha az illetö tudja is a gépet használni?És ha nem 3:2-ben csinálom a képeket akkor az elöhivatásnál mi történik? :F

(#2568) Dtomi válasza szukjozsef1 (#2567) üzenetére


Dtomi
őstag

Lakodalmat tökéletese egy ilyen géppel végigtolni. De egy esküvőt csak akkor ha nincsenek nagy igények mert azért ott minimum egy külső vakut illik használni...

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#2569) Myers


Myers
senior tag

Sziasztok!

Itt a "Digitális fényképezés, imaging" gyűjtőtopikban nincs ilyen "nagy digit fényképező hiba vagy probléma" topik, mert sehol nem találtam. Csak azért kérdezem, mert majdnem minden gyűjtőtopikban van ilyen pirosal kiemelt probléma topik.

És nekem van egy egyre nagyobb problámám. Egy Canon PS A70-esem van, ami nekem tökéletesen megfelel az auto beállításokon. :) Le nem cserélném semmire, mert minek.
De mostanában elkezdett ???haldokolni??? Van olyan, hogy 5 percig jó, 5 percig nem, de mostanában egyre gyakrabban nem működik. Ugyanis néha
- működik,
- néha elsötétül a képernyő (ez a legújabb produkciója), de nem úgy mintha ki lenne kapcsolva, hanem valamennyi fény van neki ha pl villanykörte felé fordítom,
- néha pedig ilyen képeket csinál:

Így kezdődtek a bajok:
Kezd elromlani

Ez egy (viszonylag) jó és egy rossz kép ugyanarról a tájról:
Ez a jó
Ez a rossz

Ezek pedig full rossz képek:
Rossz1
Rossz2

Ez pedig egy átmeneti állapot: Itt
Itt éppen a jó állapotból megy át rosszba, vagy fordítva, már nem emlékszem. Érdekes, hogy a kép tetején még elég jó a szín, de alul már megint ez a lila. És a mindent jól ki lehet venni, csak minden lila.

Objektív rendesen kijön. Leejtve, hozzákoccintva valamihez nem volt.

Láttatok már ilyet? Mi baja lehet a gépnek? Miért van az hogy egyszer jó, egyszer meg nem.

[ Szerkesztve ]

http://www.muszaj.hu/

(#2570) orbano válasza Myers (#2569) üzenetére


orbano
félisten

gondolom halódik a szenzor, vagy valami ahhoz kapcsolódó apparátus. mint ha hallottamvolna már mástól is ilyet errefelé :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#2571) Hydra SR válasza Myers (#2569) üzenetére


Hydra SR
addikt

Én is láttam már ilyen képeket ide linkelve. Végül nem jelzett vissza a tulaj, hogy mi volt a baj vagy hogy elvitte-e egyáltalán szervizbe és kiderült-e de mi a szenzorra tippeltünk. Nem jó jel, amondó vagyok. Nem akarok nagyon előre károgni de ez szerintem kukázásra esélyes, javíttatni ezt a kategóriát nem érdemes, csak gariban.

A kérdésed simán elfér itt, emiatt ne aggódj :)

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2572) Myers válasza Hydra SR (#2571) üzenetére


Myers
senior tag

orbano: Hát ez nem jó hír.

Hydra SR: Na frankó, megkérdezni idejön, de valamit visszaböfögni már nem megy. Nem emlékszel véletlenül, hogy mikor volt ennek a valakinek hasonló problémája? Vagy hogy milyen géppel? Csak hogy rá tudjak keresni valamire.

De lehet - ahogy magamat ismerem - hogy átnyálazom a 2500 hsz-t. :)

Amúgy meg :(

Vagy szerintetek ha szereznék egy másik rosszat, mondjuk mechanikai problémásat, akkor a 2-ből összejöhetne egy?

http://www.muszaj.hu/

(#2573) orbano válasza Myers (#2572) üzenetére


orbano
félisten

nagyon sok mindent nem tudsz kezdeni: beviszed a gépet a képekkel együtt a szervíbe és megkérded mennyi az annyi. felteszem szenzorcsere lesz. lehet megúszod párezerből, de lehet hogy komoly pénzeket elkérnek érte, akkor meg mérlegelhetsz... :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#2574) #01758976


#01758976
törölt tag

Üdv.
Tanácsért jönnék,elsején szeretnék a temetőben fotózni.Ma kint voltam egy rövid szemlén,ami nem volt túl sikeres.Esett,ezért csak pár kockát lőttem,állványt a sárba nem vittem.Csak kézből próbáltam pár beállítást,de minden siralmas lett.Igaz alig pislákolt pár gyertya és mécses.Milyen úton induljak,hogy csütörtökön hangulatos szép képeket készíthessek?

(#2575) Hydra SR válasza #01758976 (#2574) üzenetére


Hydra SR
addikt

Csütörtökön vigyél állványt. A sártól nem lesz baja a műanyagnak és az aluminiumnak, el kell dönteni, hogy használatra vetted a felszerelést vagy a vitrinbe dísznek :U Éjjel (de már alkonyatkor se nagyon, szutyok-felhős időben) nem lehet kézből fotózni gyertyafénynél, még szuperjó felszereléssel és nagy fényerejű képstabilizátoros optikával sem. Csak vakuval de hát az...ehh, az nem olyan lesz.
Ha elmondod, mid van akkor talán némileg specifikusabb tanácsot is tudunk adni, konkrétabb értékekkel.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2576) Myers válasza Hydra SR (#2571) üzenetére


Myers
senior tag

Na megtaláltam! Még szerencse, hogy hátulról mentem előre, mert így hamarabb ráakadtam! :)

Chesterfield írja: link
Ott van a kép belinkelve, hasonló az enyémhez. Küldtem neki e-mailt. Kíváncsi vagyok mit fog írni.

http://www.muszaj.hu/

(#2577) Myers válasza orbano (#2573) üzenetére


Myers
senior tag

Azóta vannak új fejlemények.
#1608 Ramius Hasonló problémáról ír. Végül oda lyukad ki a beszélgetésük, hogy a Canonnak volt egy hibás CCD szériája, amit rengeteg gépbe beraktak (PowerShot A70, PowerShot A75, PowerShot A300). És pont ezekkel van a probléma.

#1642 pedig ad 2 linket. Itt van róla bővebb info:
Első
Második

És ez lehet a lényeg:
"Canon’s Response
Affected products that exhibit this phenomenon will be repaired free of charge, regardless of the warranty status, if disconnection of the internal wiring of the CCD is confirmed."

Úgyhogy van esély, hogy ingyen megcsinálják. Bár Magyarországon erről álmodni... :(

Írtam 2 embernek, kíváncsi vagyok mit válasszolnak.

http://www.muszaj.hu/

(#2578) orbano válasza Myers (#2577) üzenetére


orbano
félisten

"Írtam 2 embernek, kíváncsi vagyok mit válasszolnak"

Mármint a Canon szervíz két emberének? Emlékeim szerint az egyik srácnak meg is javították szervízben. Ráadásul kedves a canontól, hogy felajánlja az inygenes cserét gariidőn túl is... erre egyébként törvény kötelezi :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#2579) #01758976 válasza Hydra SR (#2575) üzenetére


#01758976
törölt tag

Tegnap nagyon esett itt.Inkább a vázat féltettem mint magát az állványt.DE rövidre mert indulnom kell lassan.Tehát állvány,D80 ,ötvenes fix/1.8/ és 70-300VR ezzel tudok kimenni.
Nagylátóm sajna még nics,és persze remot.Én F8 körül gondolkodtam,a hozzá illő záridővel ,iso 400 környékén.Persze simán lehet,h hibás az elképzelés.Minden ötletet és tanácsot szívesen látok.
A vakubn teljesen igazad van,azt én is szívesen kerülném.

(#2580) ThufirHawat válasza #01758976 (#2574) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Szerintem ha este akarsz menni, mindenképpen vigyél állványt. Én ezt tavaly csináltam: [kép] Mint látod, még ISO200-on is elég hosszú záridó jött ki, f/5.6-al.
Vázat ne féltsd az esőtől. Ez is egy olyan dolog, ami kivcsit túl van lihegve.

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#2581) Myers válasza orbano (#2578) üzenetére


Myers
senior tag

Mármint a Canon szervíz két emberének?
Nem. 2 olyan embernek, akinek hasonló problémája volt.

Egyébként kinek kéne majd írnom? A Canon Magyarországnak, vagy ennek a Camera Kft-nek. Mert ahogy itt olvastam a topikot, azt vettem ki, hogy a Camera Kft a hivatalos szervíz. (Amit jó okan szidnak :) )

Arra hogy ingyen kicserélik, nem innék előre mérget. :D

http://www.muszaj.hu/

(#2582) pitman válasza Myers (#2577) üzenetére


pitman
őstag

A Sonynak volt egy rakat hibás ccd-je, ezek vannak többek között Canon gépekben is.

(#2583) Myers válasza pitman (#2582) üzenetére


Myers
senior tag

Igen tudom. A te korábbi HSZ-ed alapján jutottam el arra a 2 címre. :)
Ezek szerint a Canon "arra szorulna", hogy a Sonytól vegye a CCD-t?

http://www.muszaj.hu/

(#2584) ThufirHawat válasza Myers (#2583) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

CCD-t igen. A Canon "csak" CMOS-t gyárt. Viszont ippeg most építik a saját CCD gyárukat.

Ezt hívják vertikális diverzifikációnak, és többnyire a problémás beszállítók esetén célszerű alaklmazni. Ahogyan az a korábbi hsz-ekből kiderül, itt is ilyesmi a helyzet..

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#2585) szukjozsef1


szukjozsef1
csendes tag

A fénykép elöhivatásakor mi a kulömbség a 3:2 és a 4:3 arányal készult fotoknál? :F

(#2586) ThufirHawat válasza szukjozsef1 (#2585) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Hát hogy mások az oldalarányok.
Az egyik az olyan mint egy olyan téglalap aminek 2 és 3cm-es oldalai vannak, a másik meg olyan, mint aminek 3 és 4cm-esek. Előbbi kicsit hosszúkásabb, utóbbi zömökebb. Előbbi a klasszikus 24x36-os negatív kocka arányát adja.

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#2587) orbano válasza Myers (#2581) üzenetére


orbano
félisten

Első körben kamera kft, aztán canon Mo., aztán Canon EU.

A vér nem válik VAZZE!™

(#2588) Szten Márs válasza orbano (#2587) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Aztán a sarki kuka :DDD

(#2589) Myers válasza orbano (#2587) üzenetére


Myers
senior tag

orbano: Kössz!

Szten Márs: Inkább megtartom dísznek.:)

http://www.muszaj.hu/

(#2590) adik válasza szukjozsef1 (#2585) üzenetére


adik
őstag

Szerintem te inkább nyomtatásra gondolsz, mert az előhívás az az, amikor a negatív, vagy pozitív filmen lévő látens képből valódi negatív, vagy diakép lesz. Szóval nyomtatáskor 2:3 képeket fogsz kapni, kb úgy, hogy a 3:4 képek alja és teteje meg lesz egy kicsit stuccolva.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#2591) #01758976 válasza ThufirHawat (#2580) üzenetére


#01758976
törölt tag

Köszi a képet,jártam az oladaladon.Igazán jó oldal ,hasznos írásokkal és remek képekkel.Grat :C :C Minőségi munka.
És mindenkinek köszi aki tanácsokkal segít.

Tegnap este már kezdett a dolog alakulni.Persze megint csak pár kocka sikerült. Állvány + raw.Már csak egy két kisebb gondom akadt,jellemzően a fénymérés. Ha nem totalt lőttem,a gyertyák hajlamossak kiégni.Matrixban. Ti milyen módót ajaánlanátok?
Nem tudom, számít az valamit,h minden nap 8 körül érek ki,tehát tök sötétéségben.Próbáljak korábbi időpontot?

(#2592) ThufirHawat válasza #01758976 (#2591) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Tök sötét nem jó. Az a legszebb, amikor még van némi fény. Kb. 30 perccel naplemente után a legszebb.

Ilyen szituban fényt mérni (pontosan) képtelenség. Én manuálban készítem ilyenkor a képeket, aztán ha kell, hisztogram alapján korrigálok.

Gyertyák beégése ellen is jobb a korábbi időpont, mivel ilyenkor kevésbé kontrasztos még a téma. Tehát lőhetsz kék eget színes mécsesekkel, és miden helyesen lesz exponálva.

Kicsi beégés nem gond az ilyen képeknél...

Köszönöm! :B

[ Szerkesztve ]

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#2593) tbs válasza #01758976 (#2591) üzenetére


tbs
addikt

Manuál, hisztogram harang, kicsi túllövés mehet. Thufir, jól írja. Töksötétben csak "fényhangulat", vagy gyertyaportré.

(#2594) ócskás


ócskás
aktív tag

Hi all!

Fuji S2pro-ból mi módon lehetne kiolvasni az eddigi exposzámot?

Kiváncsi volnék,hogy amióta megvan,mennyit használtam.40-50 ezer biztos,hogy van benne...

Köszönettel :R

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#2595) #01758976 válasza ócskás (#2594) üzenetére


#01758976
törölt tag

Opanda Exif progija vagy ha IrfanViewt használsz akkor exif plugin hozzá és kész.MIndketőnek valahol az alján van egy total pictures.

(#2596) #01758976 válasza #01758976 (#2595) üzenetére


#01758976
törölt tag

[Ez]
lemaradt.

(#2597) #01758976 válasza tbs (#2593) üzenetére


#01758976
törölt tag

küldtem privit

(#2598) ócskás válasza #01758976 (#2595) üzenetére


ócskás
aktív tag

THX a választ!

Használom az Opanda 2.26-ot ill.a Photostudio-t, mindkettő részletes EXIF info-t ad,de a kivánt adatot nem szerepelteti, nincs total pictures :(
Lehetséges, hogy az S2pro nem szerepelteti az Exif-ben?

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#2599) #01758976 válasza ócskás (#2598) üzenetére


#01758976
törölt tag

Ezt nemtudom,de nem nagyon hiszem.Bár ha egy kifejezetten exif kezelő progi nem látja.
Ki tudja? Minden lehet:)Én a helyedben frissítenék mindent,és úgy próbálnám.Más ötletem nincs,de majd a többiek.

(#2600) csiga997 válasza ócskás (#2598) üzenetére


csiga997
őstag

Az S2 bár külsőleg valóban egy nikon kamerának néz ki, de a szoftver ettől még Fuji benne. A fuji makernote-ban nincs benne amit keresel. Egyébként, ez egy 2002-es kamera, akkoriban még a nikon gépekben se volt ilyen (pl. D100.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.