- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NVIDIA-é nem. Csak az AMD-nek vannak ilyen multiprecision ALU-i. Az világos, hogy a multiprecision ALU-nak sok előnye van, de a tervezőasztalon iszonyatos mértékű munkával jár. És itt ezt úgy kell érteni, hogy nem elég magát az ALU-t jól tervezni, hanem konkrétan nulláról kell felépíteni hozzá az architektúrát. Az AMD is csak azért csinálta meg, mert a GCN-t nulláról építették. A Pascal még mindig egy Fermi származék az alapjait tekintve. Az NV valószínűleg akkor csinálja meg, amikor ők is a nulláról kezdik elölről.
(#15592) gV: Tökmindegy a játék. Az a pletyi, hogy ebben a lapkában se ROP, se setup nincs.
-
válasz
Firestormhun #15582 üzenetére
Hmmm, speed demon megközelítés... Ha 1500MHz-en fog ketyegni a 600mm2-es GPU, akkor a kisebbek?
A többi spec nem mind annyira nem impresszív - az SM-eket átalakították ugyanarra a granularitásra, amit az AMD használ, és kicsit több lett a csuda core és a tex. A sávszélesség persze brutális lesz, meg a 8 kontrollerhez valószínűleg 128 ROP fog csatlakozni. Persze kérdés, hogy ugyanez a chip jön-e le desktopra, mert volt szó arról is, hogy kétfélét csinálnak. Abban is lenne logika - a szerverchiphez nem kell annyi ROP, a desktophoz meg nem kell annyi FP64-es core. Btw., az FP64-es core-ok nem foghatók be FP32 munkára?
-
gV
őstag
válasz
FollowTheORI #15589 üzenetére
az FP64-es magok száma 1792-re nőtt 96-ról. remélem igaz a pletykált GP102 amiben GM200-hoz hasonlóan nem nagyon lesz FP64, mert ez így játékokban alig lehet erősebb annál.
-
füles_
őstag
Hát nem ültem le ettől a konferenciától sem
-
válasz
Ahogy nézem itt magán a CUDA core-on belül lesz a nagy trükk... alig nőtt a számuk, mégis majd 2x annyi tranyóval...
GP100 achieves its colossal throughput by providing six GPCs, up to 60 SMs, and eight 512-bit memory controllers (4096 bits total). The Pascal architecture’s computational prowess is more than just brute force: it increases performance not only by adding more SMs than previous GPUs, but by making each SM more efficient. Each SM has 64 CUDA cores and four texture units, for a total of 3840 CUDA cores and 240 texture units.
Tehát akkor ez valami vágott cucc még... lehet sok a selejt.
(Vagy csak elírás.)
-
törölt tag
És benyomták alá a KR zenéjét
Jól felépített előadás volt végig, érdekes dolgokat mutattak, egy kis show is volt, de kár, hogy a desktop Pascalról nem esett szó
-
mlinus
őstag
-
válasz
Haha... kösz. Keynote közben nem kutakodtam.
Gyorsan átfutom, de majd utána csemegézek... nem rossz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
rambustibi #15581 üzenetére
Ugye a maxwellhez kepest, aminek az FP64 teljesitmenye szinte nulla volt
(#15582) Firestormhun
Jo cucc, vajon a desktop chipeken mennyit vagnak vissza? A 300W soknak tunik asztalira. -
Firestormhun
senior tag
válasz
FollowTheORI #15580 üzenetére
Nem kell szarakodni, itt van GP100 specifikációja:
[link] -
rambustibi
őstag
válasz
FollowTheORI #15578 üzenetére
Az 6X-os, mert 4db maxwel 25óra, 8db Pascal 2 óra, ettől függetlenül így is brutális
-
-
TTomax
félisten
válasz
FollowTheORI #15578 üzenetére
Meg kétszerannyi gpu
-
válasz
Malibutomi #15577 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #15575 üzenetére
Most elirtak a diat? Azon 150B transistor szerepel, de ugy ertettem 15-ot mondott az elobb. Meg 150 nem is ferne bele
Kivancsi leszek ra, csak 2 Tflops-al tobb az FP32 mint a Fury X (10.6 vs 8.6)
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #15575 üzenetére
Csak a háttérből hallgattam pont, de partnereknél TSMC-t mondott meg Samsungot HBM2 partnernek ?
-
600 mm^2 (jó nagy bakker
nem lesz olcsó...
)
+ preemption ezerrel....
Tömegtermelésben van ma... (de a chip vagy a kártya?
)
P100 servers coming in Q'17
Hű... először felhőbe jön... na akkor ebből nem lesz GTX idén...
(#15576) Szaby59
Nem rémlett hogy mondott volna memória partnert.
TSMC CoWoS® (Chip-On-Wafer-On-Substrate) services use Through Silicon Via (TSV) technology to integrate multiple chips into a single device. This architecture provides higher density interconnects, decreases global interconnect length, and lightens associated RC loading resulting in enhanced performance and reduced power consumption on a smaller form factor.
"Interposer"-re egy másik recept/megközelítés.
-
rambustibi
őstag
Tesla P100
Megjött a Pascal is -
törölt tag
Jol felepitett eloadas, kivancsi vagyok hova fog eljutni, nekem tetszik ahogy eloadja es az is amit mond, az elnevezeseken meg lehet majd valtoztatni kesobb ha szukseg lesz ra.
-
válasz
Malibutomi #15571 üzenetére
Deep Learning lesz a Skynet...
Remélem hamarosan beszélni fog a chipről is picit...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #15570 üzenetére
Ajajj "IRAY VR"...jo hogy nem iRay
-
válasz
Malibutomi #15568 üzenetére
Jah, minden évben vesz egy újat erre...
....
És Steve Wozniak elhányná magát a Marson VR-ben...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #15567 üzenetére
Hat ez is csak annyival izgalmasabb mint az AMD rendezvenyek hogy borkabat van rajta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyszerű a működés. A menüben kiválasztott felbontás négy darab korábbi kiszámolt képkockából születik meg. Ezeknek a felbontása a beállított kimeneti felbontás 67%-a. 1080p esetén például 4x720p, 1440p-vel 4x950p, 4K-val 4x1426p. Ilyen formában lesz leszűrve a textúraszűrés temporális zavara.
-
mlinus
őstag
kijött a quantum break. a bibi csupán annyi hogy 20000 huf.
külföldi screenshotok alapján egyébként valami nem kóser, 1440p-ben is úgy néz ki a játék mintha 900p-ről lenne felskálázva. -
Dyingsoul
veterán
válasz
kicsako #15550 üzenetére
Hogy neked még sosem volt NV kártyád azt elhiszem, de hogy utána sem olvasol a dolgoknak és úgy beszélsz butaságokat...
Nekem pont februárban volt 2 éves a VGA-m, még mindig jön minden frissítés amikor kijön valami nagy cím. Sőt, megkaptam a VR-re és a DX 11.2-t is a frissítést.
Megjegyzem előzőleg Ati 4890 2GB-m volt és pont, hogy a támogatás hiánya miatt tértem át NV-re ismét. Úgy csinálok mint ahogyan régen az Intel: Tick-Tock.
Kövi kártya AMD lesz ha lesz értelmes Polaris. Ha nem akkor NV marad, ilyen egyszerű csak le kell venni az összes szemüveget vásárlás előtt.
-
Shing
őstag
válasz
SpongyaBob #15552 üzenetére
Már van WDDM2.0 driver is, eközben az AMD megszüntette a 5000/6000 támogatását. Az előtti szériák egyáltalán nem kaptak rendes W10 drivert.
-
Egon
nagyúr
válasz
kicsako #15550 üzenetére
Arra senki sem gondol hogy azert van ennyi eladott nvidia mert 2eves kartyajuknak mar 0 tamogatasa van
Nem, ilyet nem gondol senki, mert nem igaz...
Még Fermire is jön ki új driver, ami már 5-6 éves.
amig piros oldalon sokkal idotallobbakat adnak ki?
Ha időtállóságon a többször is átnevezett kártyákat érted, akkor igen: igazad van...
-
kicsako
őstag
Arra senki sem gondol hogy azert van ennyi eladott nvidia mert 2eves kartyajuknak mar 0 tamogatasa van, amig piros oldalon sokkal idotallobbakat adnak ki?
-
válasz
Malibutomi #15547 üzenetére
A táblázat az eladást mutatja. Azt, hogy pontosan miből mennyi van kint usereknél, nem tudja senki, de ha a Steamet vesszük alapul, akkor 69-31. Ez a 69-31 romlik a 81-19-es eladás mellett is és a 79-21-es eladás mellett is, csak a második esetben lassabban.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Malibutomi #15547 üzenetére
"Az eladasra irta gbors hogy amiatt folyamatosan romlik a megoszlas, erre valaszoltam neki."
Azt, hogy nem romlik, pedig de, azt teszi?
szerk: nekem ebből ennyi elég.
(részemről törölhető is a szál, akár) -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #15542 üzenetére
Pár százalékkal,de még mindig magasabb az nv eladása,mint az aktuális dgpu piaci részesedése,tehát az arány romlik tovább csak kisebb ,mértékben.
(#15544) Malibutomi
Erre belinkeled ezt,hát igen ez pontosan azt támasztja alá hogy az amd folyamatosan veszít az aktuális dgpu részesedésből...hol kevesebbet,hol többet,amíg 30% alatti eladásokat hoz. -
Sir Ny
senior tag
válasz
Malibutomi #15544 üzenetére
Ők meg nem. Van ilyen
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Malibutomi #15542 üzenetére
A második derivált pozitív, az első negatív. Ilyenkor mi van?
(hint: az aktív, játékos gépek aránya csökken folyamatosan, lévén még mindig több, mint az éppen eladott gépek között az arány (az AMD aránya))
http://store.steampowered.com/hwsurvey
az első grafikon, zöld-piros -
törölt tag
A Steam-es adatbazisban olyan nagyon nem biznek, Intel IGP es Fury X-bol az Intel IGP-t tette bele a statisztikaba, Fury X-et meg nem szamolta. Tessek minden ilyet fenntartasokkal kezelni.
-
válasz
#85552128 #15537 üzenetére
Igen, ha Polaris nem javít érezhetően az arányon, akkor szerintem RIP.
(#15536) FLATRONW: 80% nem lehet a gépekben az arány, ha egyszer korábban kb harmad-kétharmad volt a megoszlás. A 80%-os eladási súly tolja tovább az arányt a zöldek oldalára, de el nem éri, ennyi idő alatt legalább is.
(#15539) fules: ebben bízok én is.
-
füles_
őstag
Steam Survey: NVIDIA GPU & Intel CPU Most Popular Among Steam Users
From the stats provided, it’s clear that NVIDIA is still dominant on the GPU market – 56.35% of the Steam users in the survey are using a GPU from NVDIA. 25.5% of those in the survey are using an AMD GPU, while 17.77% is using an Integrated GPU from Intel. Between November 2015 and March 2016, NVIDIA managed to increase its amount of users by roughly 0.35%, while AMD lost around 0.5%.
Az annyiszor emlegetett GPU piac 80 százaléka
Bocsi a WCCFTech miatt
-
-
cyberkind
félisten
válasz
Kolbi_30 #15527 üzenetére
Látod, le is írtad a lényeget, fognak, és most mire vannak írva, meg nagy részük mire jön, 11-re, innentől kezdve aztán megint csak mindegy hogy ismét mi lesz a jövőben, főleg akkor amikor kint lesz a Pascal ami 12-re lesz csinálva.
Én nem is játszanék DX12-es játékkal ha a M$ nem erőltetné a saját játékaiban. -
válasz
Kolbi_30 #15525 üzenetére
Igen, van ahol a 390 utoléri a 980-at, és van, ahol sokkal lassabb. Ebből következően amit leírtál, az nem tény (TÉNY), hanem hülyeség, ugyanis azt elmulasztottad beleírni, hogy a féltucat DX12-es játékról beszélsz, nem a sokszáz AAA játékról általában.
Szóval azzal nincs semmi gond, ha leírod, hogy DX12-re jobb vétel a 390. Csak akkor nem árt, ha beleírod, hogy DX12-re...(#15524) mcwolf79: ami itt felbukkan, azt jellemzően lelövöm. Ami máshol van, azzal nem tudok mit kezdeni.
-
Kolbi_30
őstag
Amit leírtam TÉNY nem fröcsögés..ulj vissza az iskolába vagy sétálj egyet, hátha segít.Ha valami nem egyezik a felfogásoddal/véleményeddel még nem értelmetlen hülyeség.. Mert tény hogy a 980 20-30 papírral drágább a 390nél és hozza a 390 azt amit a 980 DX12 alatt esetenként többet is..jah bocs ha valaki ezt le is irja..
-
daveoff
veterán
válasz
Petykemano #15516 üzenetére
Nem, ezeken a problémákon, amiket én írok, a Pascal se fog segít, szerintem.
-
Petykemano
veterán
válasz
daveoff #15513 üzenetére
(Elnézést a cinizmusért, nem személyeskedésként szánom)
Nem lehet egyszerű, amit most át kell élnie az nvidia tulajoknak. Driverhibák, lassulás, satöbbi...
Kész szerencse, hogy hónapokon belül megérkezik a Pascal, és minden maxwell tulajdonos eldobhatja öregecskedő kártyáját és elégedetten mosolyogva nyújthatja át bankkártyáját a kasszánál, hiszen nem csupán egy sokkal erősebb hardvert vásárol, hanem a megoldást a problémákra és a tökéletesség élményét.
Újra.Komolyra fordítva a szót. Nem lehet, hogy a most jelentkező problémák, lassulás, driveres töketlenkedés, AC support hiánya, stb ez mind arról szól, hogy az nvidia épp megágyaz a "vedd meg a következő generációs kártyát, mert az kell neked" marketing gépezetnek?
-
törölt tag
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15512 üzenetére
Majd ránézek én is, ha végre megoldják, hogy ne fagyjon. Pedig jött már patch is, meg driver is, de nem akarja az igazságot. Ideges is vagyok miatta, hogy ezért pénzt adtam...
Mindegy, engem egyelőre nem tud meggyőzni ez az egész, pont ugyanazt érzem, mint Mantle esetében....
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15510 üzenetére
Nem tudom, Hitman-el még nem tudtam játszani, mert mindig kifagy. De gondolom NV-vel ott sem gyorsul a DX12, hanem DX11-el gyorsabb, mint a konkurencia.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #15505 üzenetére
Nekem nem új a dolog, én ettől féltem, és kezd beigazolódni. A legszebb az egészben, hogy az erőviszonyok nem változtak, csak akinek van valami kaka AMD APU-ja, vagy valami gyengébb FX-e, az jól jár, kb ennyi az előnye. Közben jönnek a hulladék driverek, és játékok......kinek kellett ez....
-
FLATRONW
őstag
válasz
Laja333 #15505 üzenetére
Függetlenül ettől az teljesen elfogadhatatlan, hogy lassabb legyen rajtuk.
Akármilyen szinten is támogatja az NV a DX12-őt, az még mindig szabadabb kezet ad a fejlesztőknek, mint a DX11.
Ez a lassulás nem a kártya képességeinek köszönhető, ez teljesen a fejlesztők hibája.
Természetesen a rendszert tönkre tevő driver az NV sara. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15503 üzenetére
Persze, nem is azért mondtam. De NV-sek legalább ezt is köszönhetjük a DX12-nek, meg hogy lassulnak alatta a játékok, meg hogy olyan portok jönnek, mint a GoW. Szóval amit eddig láttunk a nagy változásból, az kicsit sem kecsegtető a jövőre nézve...
-
törölt tag
válasz
daveoff #15500 üzenetére
Rosszul fogalmaztal, nem a DX12/Vulcan miatt van gond, hanem ahogy a szoftver mernokok implementaltak a drivercsomagba a fejleszteseiket
Majd idovel ezt is megtanuljak rendesen elkesziteni. A lenyegen ettol meg nem valtoztat, egy hibas driver csomagot adott ki az NVidia, vagy olyan driver csomagott adott ki ami sok gepen hibat okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest