- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30899 üzenetére
Venni fogok egy 120mm-eset alulra, és az pont a VGA-ra fogja fújni a levegőt, ahogy mondod!
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30898 üzenetére
Az mATX házak kevésbé jól szellőzőek a kisebb méretükből kifolyólag, de ahogy látom a ház 2db elülső ventilátorral érkezik amíg hátul egy sincs. Én a helyedben a kettő közül az egyiket biztos hátra szerelném (természetesen úgy hogy kifelé fújjon) ha pedig már van hátsó ventid esetleg a régi házból akkor alulra betenném (befelé szívja a levegőt) mert az pont a VGA-ra fújja a levegőt és az jó néhány fokot jelenthet.
-
proci985
MODERÁTOR
alapvetően a bottleneck játék, sőt azon belül is szituációfüggő.
szóval mindenkinek magának kell megtalálnia a rendszerének és az igényeinek függvényében a beállításokat.
a "kihajtja-e" egyébként is nehezen értelmezhető, gyakorlatilag az egész úgy fogalmazható meg jobban, hogy mennyire a GPU a szűk keresztmetszet a rendszerben
(#30895) Algotis: ez a hsz így semmit nem mond.
milyen volt a régi ház, milyen az új? hangosabb is lett, vagy csak melegebb?
milyen körülmények között, idle, játék, furmark?
-
Algotis
addikt
Tetszik, hogy az új házban 5 fokkal melegebb a kártya
-
Zigi
senior tag
válasz
zserbox #30881 üzenetére
Én azt szeretném megtudni, hogy hány +fps-t profitál a kártya (7850 vagy 7870) a plusz procierőből.
Ha az alap órajel 3.4 és a húzott 4.x között semmi különbség nincs, akkor az egész kihatja lufi kidurranna, mivel az alapórajeles I5-ös teljesítményét azért el lehet érni más kategóriájú húzott procikkal is. -
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30889 üzenetére
Semmi vicc nem volt benne, egyszerűen csak rövidebb leírni GIGÁVAL, mint GIGABYTE-TAL. A másik dolog pedig, hogy én kedvelem is a gyártó termékeit, köszönhetően az ultra durable cuccoknak, egyedül a vga hűtéseik nem jönnek be.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #30882 üzenetére
"Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."
III.12.4.2 a szabály száma.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
BomiBoogie #30874 üzenetére
Ha ezt nekem céloztad, jelzem nem találtam az ÁSZF-ben olyan pontot ami arra kötelezne, hogy 5 percen belül szerkesszek.
-
ArtMooney
tag
válasz
Algotis #30799 üzenetére
Szia Algotis!
A Gigabyte HD785OC 2GB kártyámat ezzel a kísérőlevéllel küldtem vissza garanciáztatni:
"Konfiguráció
Alaplap: Gigabyte GA-P67A-D3-B3
Processzor: Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
HDD: WD 1TB
Memória: Kingmax 8GB DDR3 1600MHz
Táp: Kolink CHS-600 600W
Hangkártya: Sound Blaster X-Fi Gamer
Operációs rendszer: Win7 Ultimate 64 bitA probléma kizárólag játékok futtatása alatt jelentkezik, van, hogy másfél óra után, de van, hogy öt percet bír, és fekete képernyőt kapok, illetve sokszor mellé a hang is beakad. Ilyenkor a reset gomb sem segít, a ki/bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával lehet a gépet csak kikapcsolni. 12.8 – 13.4 minden driverrel tesztelve, sőt a gigabyte honlapján lévő driverrel is próbáltam, de nem hozott javulást. A rendszeren semmi nincs tuningolva, húzva, órajelet nem állítgattam. Sok hasonló problémával találkozni a fórumokon és kifejezetten a 7800-es szériát érinti. Kérném szépen a hiba mielőbbi orvoslását."
Ez volt majd egy hónapja, azzal kezdték, hogy egy hét után visszaküldték pestről, mert nem volt rajta a kártyán a gyári kódos kis matrica. Pedig a gyári dobozával együtt lett elküldve amin rajta van persze ez a kód, de mindegy. A gépház oldalában megtaláltam aztán, másnap ment is vissza a boltba, onnan fel pestre... két hete, azóta várom.
-
Zigi
senior tag
válasz
Steve198310 #30877 üzenetére
Akkor a felső 4.? Ghz. Az alsó meg 3.4?
A min fps nem emelkedett meg drasztikusan de a max komoly lett.Tényleg! Sas szemed van
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A csetelést kéretik befejezni és 5 percen belül szerkeszteni!
-
Zigi
senior tag
válasz
Steve198310 #30869 üzenetére
Nekem mind1 csak szeretném látni mennyit gyorsul a proci órajel emelkedésével a vga. Mondjuk metro LL az legalább már megjelent ellentétben a grid 2 vel
FHD full full
Ja és köszi szépen
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #30869 üzenetére
Az legalább megizzasztja a hardvert rendesen.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #30867 üzenetére
bf3 multi
-
dunc
nagyúr
VTX3D nem
ASUS,Shapphire only !!!! Van amúgy zsé csak nem költök többet mint muszáj!!!!
-
gyuszaa
őstag
Oda írtam ha szűk a keret, ezen eladók közül van olyan amelyiknél garanciapapírt is lehet kérni ami boltba szól. Vagy lehet adás vételit is íratni. Szerintem meg akiket felsoroltam nem éppen olyan sufni eladók akik eltűnnek egy két év után, évek óta jelen vannak számtalan üzletet lebonyolítva. Azért is írtam le inkább tőlük vegye mint itt más felbukkanó eladóktól.
-
dunc
nagyúr
7820 ből van 2 gb s verzió ! 57 K az elfogadhatónak tűnik !
-
-
-
HSM
félisten
Értem, hogy Abu85 mit írt, de 1GB-os 5850-ről váltottam 2GB-os 7870-re, és az 5850-en a legnagyobb bajom a kevéske memóriája volt. Persze, nem az FPS-ekben látszik, hanem a játék folyamatosságában, ha kezd szűkös lenni a VRAM, akkor meg-megakad a játék, de ez az FPS-ekben alig fog látszani. Pár évvel ezelőtt is remekül letesztelte a PH!, hogy egy 4850-re mennyire elég az 512MB ram, ehhez képest volt 512-esem meg 1GB-osom is, és egész más világ volt a kettő már a teszt idején is....
Egy dolog, hogy ki/mit tesztel, és milyen eredményt kap és más dolog, hogy működik ugyanaz a dolog a gyakorlatban. -
dunc
nagyúr
igazából GTX 660 at gusztálgatom
-
MZsoltee
veterán
-
dunc
nagyúr
Soha nem vettem használt terméket,nem ma fogok elkezdeni
kösz a tippet !!!!
-
dunc
nagyúr
Most az a helyzet,hogy 1gb oc 7850 50 K
5870 2 gb 66 K örülnék ha a 16K a zsebembe maradna -
HSM
félisten
Persze, a 64MB-os integrált VGA is meghajta az asztalt FullHD-ban, tehát mondhatjuk, hogy elég...
Én semmi pénzért nem vennék 7850 szintű VGA-t 1GB-osat.
Persze, nyilván eltérőek az igények is, lehet, valakinek megteszi, vagy nem játszik olyan játékkal, aminek kéne még VRAM. -
Zigi
senior tag
válasz
BomiBoogie #30842 üzenetére
Ezt én is így tapasztalom. Nekem 1 Gigás van és FHD-ben még kitart
Jut eszembe I5, valaki tudna csinálni 7850-el vagy akár alapórajeles 7870-el proci tesztet 3.5 Ghz-n 4-en és 4.5-ön kiváncsi volnék mennyit gyorsul a vga. Köszi.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok érdemes full HD használatnál a 2 gb verzió ?
50-70 megéri a 9K felárat ?
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #30831 üzenetére
Ha szemetel, akkor jó az 1300 is, de ha bírja az 1350-et, akkor miért ne? 1350-ig még hoz értékelhető gyorsulást a memóriahúzás 7850-nél.
-
zserbox
őstag
válasz
tarBubbles #30830 üzenetére
7.5 hete azaz majdnem 2 hónapja?!
én már rájuk borítottam volna az asztalt...(#30833) asdxv
az 1400 meg 1500 meg szebb is mert kerek -
tarBubbles
tag
Ne tudjátok meg milyen rossz nap mint nap úgy olvasni a topicot, hogy 2 nap használat után már 7.5 hete nem láttam a 7870-em. Gariztatás...
-
Kb. mennyit kell rántani a 7850-en, hogy elérje a 7870-et?
mobal,
-
DEV_NULL
őstag
válasz
BomiBoogie #30821 üzenetére
Nekem elég. Bár ha lesz ismét időm tesztelni, megnézem mit szól 1100-1150-hez. Inkább az alapfeszes tuning híve vagyok, főleg vganál...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
vekk200 #30813 üzenetére
Én csak 1050-ig. Azt a kijelentésem mások tesztjeire alapozom...
Egyébként nem nagyon tudomány. AB-ben maxra húztam a gpu clock csúszkát és a vram csúszkán húztam egy kicsit, hogy 1200 helyett 1300 legyen. A gyári 900MHz gpu helyett most 1050MHz-en megy, mindneféle +fesz, tweak, mod, bármi nélkül. Nekem elég.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem az enyém, hanem a PC Partneré a mérés, de pont egyeznek a beállítások. Maxon a 7870 alapon 58 fps-re képes. A GI-t és az AL-t kikapcsolva 65-re.
Van százalékos levezetés is, hogy az architektúráknak mekkora mínusz a GI és az AL:
GCN - 10-12%
GK110 (Titan) - 18%
Kepler többi - 32-45%
Fermi - 18-20%
TeraScale 2 - 17-22%
Gen7 (HD Graphics 4000) - 17% -
vekk200
tag
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #30807 üzenetére
Gratula...
-
- = Zk = -
félisten
sok volt a szilvapálesz, nah... csitt URak!
-
Algotis
addikt
válasz
- = Zk = - #30804 üzenetére
bétra?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
- = Zk = - #30804 üzenetére
Na ezt mégegyszer próbáld meg
-
- = Zk = -
félisten
válasz
PandaMonium #30803 üzenetére
bétráról bétára?.. ez olyan "orgin béta" feelinget idéz nálam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest