Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az amd catalyst uninstall utility szigorúan csak a win 7-el kompatibilis, nekem még nem volt gondom vele.
Win8 míg ilyen és hasonló anomáliákat csinál biztos nem fogom használni, ott a stabil 7. BF4-nek mindjárt itt úgy is a mantle, szóval lényegtelen lesz. -
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az igen, pedig az átlag ennél is alacsonyabb az újabb revíziók óta.
Belenyúltál.
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Azért a nyák össze lett zsúfolva, de korrekt.
Nálam is a másik olcsósitiott 7950-es dual-x is rendben van ennek ellenére, azért a burkolat nagyon gagyi a vaporhoz képest (tekercsek(valszeg mosfet) is az olcsóbb fajtából),hűtés hatékonysága is rosszabb. De normális értékek között kordában tartja ennek ellenére is, és halk ugyanúgy tuningnál is, de jobban droppol. -
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Kíváncsi leszek, ez az olcsósított dual-x? Ezen is ncp4206 szabályzó van gondolom.
-
gyuszaa
őstag
válasz
soultrapp
üzenetére
Egy mpl businiess pakk, aka vaterfutár meg már kijön a kártya dobozának méretével, és súlyával számolva 950ft-ból, utánvétellel 1250ft, ez a díj tartalmazza 50 ezer forintig az értékbiztosítást, és másnapra megjön. Ez még mindig fele annak amit írtál.
50 ezer körül egy vadi új 270X jó ajánlat, ez a te döntésed, hogy milyen szempontokat veszel figyelembe vásárlásnál és szükséges e a valamivel nagyobb teljesítmény.

Ár/érték arányt nézve a 7970Ghz körüli teljesítmény sem rossz.
De ennek megcélzása esélyesebb egy jobb hűtéssel, hogy 24/7 érték lehessen belőle, ami megint drágább kártyát eredményez. -
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Azt nem írtam ez egy óra folyamatos terhelés alatt volt (kimaxolt bf4).
Az igaz, hogy fontos a ház szellőzése ezeknél a kártyáknál, na ezt nyugodtan beleszámolva is helytáll, tehát még ha nem is olyan jó a szellőzése, még nagyobb hátrányból indul a "kitűzött" célhoz.
(#38790) soultrapp
Ha megnézed milyen 7950-ek vannak jegelve (és a feladások idejét összehasonlítod), simán életképes az a 60 ezres árkitűzés mostanában, csak várnod kell picit. Pár hónapos kártyákról van szó (1-4) akár bolti garanciával.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Igen, de minden hatással van egymásra. Kolléga a 270X közöt hezitál ugye, számít neki a teljesítmény különbség ergo, teszem azt ha 7970 Ghz teljesítmény akar, akkor arra az órajelre kb. +100 Mhz-et kapásból rászámolhat. Fontos, hogy milyen hatékonyan képes lehűteni, azaz a körítés, nem csak, hogy milyen jól sikerült egy gpu az adott ostyán belül, mert hamarabb lesz ez a hűtés szűk keresztmetszet az is biztos.
Én egy 7870-re nem tenném, nem hogy egy 7950-re, képzelem milyen hajszárító effektus lehet már ennél, akár alapon is húzósabb helyzetben (cserébe meleg így is), ezzel minimum alulfeszeléssel kéne kezdeni, ha életképes körülményeket akarunk, megint csak ott vagyunk ezzel ahonnan kiindultunk. Lásd a butított tahiti chipes cuccokat, vtx black - powercolor myst. Volt Sapphire 7870XT-m is, ami messze a legjobb konstrukció a előbbi le verzióknál, de az sem volt leányálom, tahitibe kicsit több tranzisztort kell etetni.
Én amondó vagyok ez a lehető legrosszabb választás 7950-re az olcsóbbított példányokat is beleértve, ráadásul garancia is mindjárt lejár, nehezebb eladni (nem véletlenül kapkodják el a kártyákat pár nap alatt ha megnézed, és ez már jó ideje itt van olcsóbban).
Itt egy eredményem 1200-on a vapor-x-el :

Ventilátor se teker.Megnéznem ezt a felállást azzal a hűtővel és ugyanezzel a gpu-val.
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller
üzenetére
Nem akartam eddig hozzászólni, de azt is nézd, hogy az a 7950 milyen a maga területén.
Amit kinéztél.. hát nem túl biztató, egy alulfeszelést biztos meghálálna hosszútávon is.Pár hónap múlva nem lehet tudni, hogy fognak alakulni a dolgok, csak spekulálni.
Lehet csak pár raktáron maradt, aranyáron lévő példány akad majd, és a 270X lesz túlnyomó többségben.
Így az 50k-s 70-ek már nem lesznek, és még lehet kihasználják a vásárlási lázt az ünnepkor, így nem hiszem a mostani árak alá mennének.Aprón is vannak (és lesznek is) jó ajánlatok, garanciával együtt.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller
üzenetére
Mantle api-t minden gcn alapú kártya támogatja.
7850 - 7870
R9 270 - R9 270x7950 - 7970
R9 280 - R9 280XÍgy alakul, pontosabban 78××/R9 27 felső közép kategóriát képviseli, míg az 79××,R9 28 már a felső kategóriát.

Pitcairn - TahitiLáthatod a különbséget és az órajelet, de kiguglizhatsz 2 gpu-z képet is.
Itt a tesztekben már a megemelt órajeles (gpu/vram) gyártói példányok állnak szemben a tesztben a köztudottan alacsony ref. órajelű 7950-el szemben, ami körülbelül olyan eset így mint a downclokolt 7850.
Így jóval több tartalékbeli különbség van a két kártya között, és elhúzna ha C2C nézzük őket, vagy inkább egy 7870 ref. órajelet hasonlítanánk egy 7950 ref. órajelhez.
Finomhangolni ezeket a kártyákat igen érdemes ebből kifolyólag.
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller
üzenetére
Valamennyit biztos lehet, a linkelt tesztben kitértek erre is ezzel a példánnyal. De itt a gyári tuning is elég magas, végét járja már a chip.
-
gyuszaa
őstag
válasz
marci.weller
üzenetére
Olyan nagy választási lehetőség nincsen, jó az top verzió amit Sonja linkelt 60-ért.
Itt egy szép hosszú teszt róla.

Asus-ra nem volt panasz, és ez volt az ajánlott itt mindig is 70-nél.
R9 270X egy az egyben megörökölte a hatékony 7870 DC2 V2 hűtését, csak a műanyag burkolat változott.
Igaz vrm hűtőborda külön nincsen, de még így is jobban mennek az új jövevények tuningban (több teszt alapján is), mint a mostani 70-es verziók, memóriában is.Top verzió alapból igen magas órajelen van (1120Mhz), pont amilyet akarsz.

-
gyuszaa
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mikor lett vásárolva pontosan? Ha mostanában, vagy pár hónapja nem hiszem gond lenne vele.
A kritikus időintervallumokat leírtam. -
gyuszaa
őstag
válasz
pcguru23
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy tavaly novemberben kezdődött el rohamosan körülbelül, és március óta nem nagyon hallani hibás termékek beszámolójáról, pedig biztos vettek párat azóta.
Hivatalosan 70-nél lett elismerve csak, ezek a zöld (világoskék) csíkos kártyák már újabb revíziók, a 11199-19-20G és 11199-16-20G közül is, de az SKU számuk nem változott.Ez a régebbi.
-
gyuszaa
őstag
válasz
LamaCube
üzenetére
"Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver." via
-
gyuszaa
őstag
Teszteket olvasva még jól megy nekik a tuning gpu-vram terén is, mint régen a 7870-nél.
-
gyuszaa
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Újat biztos nem kapsz, hónapok óta nem lehet kapni tahitis sapphire-t.
Ez szívás ilyenkor, lehet felajánlanak egy R9 270X-et. -
gyuszaa
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Az lehet tényleg, hogy pont a határ közeli értéken van.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Így van, és ezért nem mutatkozik kép hiba ettől, ha nem stabil már egy adott órajelen, lassulásban mutatkozik meg.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Ott van a képen, de ezt nem kell moddolnod.

-
gyuszaa
őstag
Amit linkeltél hibát az csak erre a játékra vonatkozik, tedd fel a legfrisebb patcet és próbáld meg ezt a megoldást.
Más szoftvernél gondolom nem jelentkezik.(#35476) Elixión
Energiagazdálkodási mód miatt írtam.
Ha például CF-ben használnád akkor a két kártya miatt x8-ban menne felül is csak, de mivel ivy processzoral 3.0-ás PCIe ezért teljesítménybeli különbség nem mutatkozna egy 3.0-ás x8-al 2.0-al szemben a 2.0 x16-al a magasabb sávszélesség miatt. -
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Sokan próbáltak mókolni vele, de nem vezetett eredményre. Msi is próbált kiadni egy módosított bios-t ami szintén nem jelentett megoldást. Én is amondó vagyok ez hardveres hiba, mint ahogy a BS.
-
gyuszaa
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Megint belenyúltál a szintetikus tesztek után, az idióta játék ilyen valóban.

(#35453) Xirtam
Ilyen nincs, képzelem milyen szakképzett farokvakaró szervizesek vannak ott. Írjanak szépen akkor az MSI-nek, hogy mit nyilatkoznak erről. Nyilván normális az a ventiprofil ami csak a 100%-ot ismeri, használja akkor ő.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Már mondtuk pár hónapja.

Amúgy még sem adtad el a konfigod?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyuszaa
őstag
Nagyjából igen 1100-1150 között, de lehet shader igényesebb játék, ahol nem csak az órajel számít.
És tényleg több potenciál van bennük (ha százalékban nézzük) a nagy testvérhez képest, az alacsony ref. órajel miatt.Mostani kártyák nagyon rosszul mennek, régebben az első szériánál 7850-nél 1200-1240, volt itt olyan tulajdonos akinek 1300-at ment a 7870-e is, na ez az ami esélytelen.
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Nézőpont kérdése, te más oldalról közelíted meg.
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Szintetikus tesztek alatt, aha. Elvonatkoztatva haly jelenlegi problémájától, van olyan aki kifejezetten profitál belőle munkában is, ha nem alapon használunk egy 8350-et ilyen esetben egy 3770k ( ahogy őt sem) nem éppen nyerő ár/érték arányban.
De ez nem ide való egy videokártyás topicba.(#35067) dethroner
Hynx memóriával ellátott kártyák számára van azt írja, van olyan régebbi asus 7870 top verziós bios is, amivel kitolható 1,3-ig a feszültség, de az is csak hynx memóriás példánnyal működik.
-
gyuszaa
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Nincs összefüggésben a memória és gpu feszültsége, de külön külön kell kitapasztalni, hogy mennyit tudnak értelemszerűen, hogy tudd hol a hiba forrása esetlegesen. Ezek az elpida memóriák átlagban 1300-1350-et mennek biztosan (és érdembeli különbség nincs is nagyon efelett, gpu-ra kell koncentrálni), régi első szériás hynx-ek mentek ennyit, ezért elég valószínűtlen az 1450. Mostani gpu eredmények is nagyon ramatyok ezeknél a kártyáknál.
(#35060) haly
Frostbite 2,3, CryEngine 3 mint látható még is profitál belőle. Mindenki előrébb lenne ha kezdenének kihalni az ilyen 1-3 szálon dolgozó szoftverek, intel se lenne annyira a nyeregben.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Raidon
üzenetére
Ezzel : AMD Catalyst Un-install Utility mindent letakarít az biztos.
Win7-el kompatibilis.
-
gyuszaa
őstag
Arányosan

Plusz 10-15 fokot rá lehet számolni a gpu hőmérséklethez képest, de ahány gyártó, annyi különböző bordával (esetleg nélküle) van ellátva. Meg kell nézni egy lézeres infra hőmérővel, ha biztosra akarunk menni ezt nem tagadom, sok befolyásoló tényező van.
7850 esetén még szoftveresen sem lehet mérni, de szélsőséges eseteknél hamarabb közbeszólna a védelem (120 fokig vannak hitelesítve úgy tudom).
Én sem ajánlanám tartósan a 90 fok körül lévő üzemelést ettől függetlenül.1.21v-on biztos nem lesz ebből probléma ebben az esetben.
(#34864) Turbolada II
Akkor nem csodálom, hány fokos terhelés alatt?
-
gyuszaa
őstag
Igazad van, a korábban kitárgyalt szivárgás mértéke szerint.
7850 esetén annyira nem drasztikusan növekszik, mint egy több tranzisztoros tahitis esetében.
Sapphire 7850-nél 1.138v alap és 1.210v között 6 fok különbség volt (50-től számítva) nálam, emelt órajellel.
1.225-ra nem emlékszem, bőven megfelelő keretek között volt még. -
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az a baj mivel egy gigás verzió, és boltban is 1-2-3 ezres különbséggel már 2 gigás verziót lehet venni manapság, igaz nem ilyen asus-t, de ez sem egy dc2 v2-es. Emiatt nem tudom mennyire piacképes, gyártását is leállították az 1 gigás 7790 miatt, ami a 7770 és a 2gb-os 7850 közötti űrt kitölteni hivatott, és beállt 34 ezer körüli árral.
Aprón is kialakult egy átlag (újonnani) ár, néhány kereskedő által, de nyilván szélesebb réteget célzol meg rendes papíros garanciával, ami mondhatni ténylegesen vadi új. És valljuk be nem utolsó szempont az ilyen.
Ilyen tényezőket figyelembe véve, 37-40 között szerintem.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
1,21 - 1,225 v között :
+-1150 Mhz
Memória : 1300-1350 Mhz -
gyuszaa
őstag
válasz
Charli Firpo
üzenetére
Ha ebből a szemszögből közelítjük meg akkor nem lehet hátrány kihagyni egy 3rd party tuningprogramot, és hivatalosan is.
Korlátozott órajelig lehet emelni vele az a probléma, s valószínűleg többet bírna azon a feszültségen.
Nyugodtan lehet használni naprakész megbízható programokat, sokan használják az msi ab-t, trixx, tweak-et, 7870 esetén inkább a legelsőt. Persze ha össze vissza állítgatunk, nem céltudatosan akkor az nem a szoftver hibája. Lépésről, lépésre haladjunk. Aztán ha van egy stabil, kitesztelt órajeled és neked úgy kényelmes bios-t is gyárthatsz pár itteni tag jóvoltából, és el lehet hagyni a tuningprogramokat. -
gyuszaa
őstag
Ezt már én is akartam javasolni, ha ilyen kétes a tuningprogram és az órajel helyzete.

Másik konfigurációban meg lehet "hitelesíteni", és megemlíteni a szervizeseknek ( az eddigi többi felsorolt kizáró tényezővel együtt), mert hetekig fognak rajta ülni, feleslegesen meg nem küldi el egyből az ember.
-
gyuszaa
őstag
válasz
HUNgaroczel
üzenetére
Attól függ mekkora az alapfeszültség, vagy honnan kezded. Mekkora órajelet próbáltál a ref. helyett?
Memóriához nem nyúltál? Mert az okozhatna ehhez hasonló problémát túlhúzásnál.1100-1200 Mhz között ( Utóbbi mostani kártyáknál eléggé esélytelen. )
Nem ilyen hibát kéne produkálnia túlhúzás esetén, alapon teszteld, és ha jelentkezik a probléma próbáld ki másik gépben, ismerősnél vagy akárhol.
-
gyuszaa
őstag
válasz
HUNgaroczel
üzenetére
Ha tuning programot visszaraktad default-ra akkor ki lehet zárni ezt is, próbáld ki másik gépben.
Sajnos több mint valószínű pórul jártál. -
gyuszaa
őstag
válasz
HUNgaroczel
üzenetére
Úgy néz ki kifogtál egy blackscreen-es kártyát.
Hang beragadás elég árulkodó jel. Csak újraindítással lehet visszahozni?
Ram/Cpu/Vga -t alapon használod gondolom, ha nem akkor bios reset.Itt egy videó a jelenségről.
Hol vásároltad és mikor? Készleten maradhatott valahol, na de asus-nál?

Valószínűleg garanciáztatnod kell, ha ez a hiba áll fent akkor hibás kerámia kondik okozzák a problémát.Milyen gyakran fordul elő, több játéknál is tapasztaltad?
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Viszlát, hiányzik már a gigabyte?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is most egy ss ps3-at nyúzok, last of us-t ajánlom.
És már csak 28 nap a gta5-ig.
Inkább jövőre veszek ps4-et, nem ugrok rá az első szériára.. -
gyuszaa
őstag
válasz
Milgram1
üzenetére
Ha nem állítasz feszültséget mindegy, hogy hol húzgálod a csúszkát. Azért javasoltak tuningprogramot, mert általában +-1.138v körül van, és ez lehet az ok az alacsonyabb órajel eléréséhez.
1.21 meg a referencia feszültség, és neked ennyin is üzemel. 1.225 a maximum adható feszültség, de azt mutatja a tapasztalat, hogy ezen a feszültségen nem fog már csoda történni.Mint írtad CCC-ben is hibázott 1050-en, érdekes. Felesleges ennyi programot leszedni (ne fussanak egy időben), ha meg nincs feszültségállítási lehetőség a beállításokban kell szétnézni. (ab, tweak, trixx)
Először a gpu-hoz nyúlj, a memória ráér (1300-1350 felett felesleges próbálkozni).(#34563) BiG G3ry
Ugyan ezt tudom elmondani neked is, msi ab általában a 7870-nek fekszik ilyen téren.
Trixx vagy tweak engedi biztosan.Tweak esetén :
asus tweak - ötszög jel bal alsó sarokba ( advanced mode ) settings, majd tuning fül - tune settings és pipa a range enhancement, apply.
msi ab - settings - unlock voltage control és monitoring-ra pipa.
-
gyuszaa
őstag
válasz
üzenetére
Hol beszélünk itt hibátlan működésről tuning esetén? Több feszültség kellet egy hangyafasznyival az adott órajelhez. ( Még mindig nem derült ki, hogy csak egy szoftverben)
Ennyi erővel csapkodhatnám az asztalt, hogy nem megy 1250-et a vga, mer' hibás.
Nem alap órajelen használta, kevered a szezont a fazonnal. -
gyuszaa
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Én úgy tudom minél magasabb hőmérsékleten dolgoznak a vrm-ek annál rosszabb a hatásfokuk, így érthető a nagyobb feszültség, bár azt nem tudom milyen hőmérséklet különbségnél érzékelhető ez ilyen környezetben.
Az, hogy valamelyik játék többet kérhet sokszor volt már téma itt.
Ha különböző tápegységet, alaplapot, drivert használ az ember azok is befolyásoló tényezők (meg természetesen az üzemi hőmérséklet), jelen esetben emiki6-nál valószínűleg ugyan abba a konfigban van, csak mellékesként írtam. Nem osztott meg semmi konkrét információt a jelenségről.
-
gyuszaa
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Az asrock-ot nem sorolnám abba a kategóriába ha tuning is lenne, sokan panaszkodnak throttlingolnak a nagyobb FX-ek benne, gyenge vrm hűtés, 4+1 fázisos tápellátás.
Olyan kicsi az árkülönbség nem érdemes spórolni ezen, Asus M5A97 evo r2.0 ajánlott ilyen téren minimum.
6+2 fázis, normális vrm és északi híd hűtés, mellette szól a digi+ vrm, amivel komolyabban lehet finomhangolni uefi-ben. -
gyuszaa
őstag
válasz
juve600
üzenetére
Arctic cooling mx4 tökéletes választás, tisztítsd meg izopropil alkohollal az érintkező felületeket, majd tegyél egy kis lencsényi mennyiséget a gpu közepére. Arra figyelj, hogy egyenletesen és átlósan húzd meg a csavarokat mindig ( nem szabad tökig húzni, csak finoman) ne sarkazd le.

-
gyuszaa
őstag
válasz
belinho
üzenetére
Felesleges hajtogatni a beállításokat, mert már több oldal óta csak erről van szó, mi sem ma kezdtük.

8320 4,4 Ghz-en 1920×1200-ba az én esetembe, mikor nálam volt a kártya nem hiszem limitáló tényező lett volna bf3-ban /64fős metro/ (ultra, 4× msaa) , több programmal megnéztem.. nem ment 925 alá.
-
gyuszaa
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Visszatérve nálam sem ment le 925 alá, ha 0%-on volt a powertune csuszka.
Szintetikus teszt alatt, se bf3 alatt. És ugyanúgy azt tapasztaltam +10%-nál már fixen tartotta.
És eddig szóban lévő programokkal néztem, ugyan olyan beállításokkal mint bárki más a fórumon.Sőt, amit kitapasztaltál feszültségeket, én is egy az egyben ezekre az értékekre jutottam.

De ezt más is láthatja ha visszaolvas mikor megvettem ezt a kártyát.Nem hiszem user error lenne, nálam is ez jött le ésszerű keretek között nem tudtam volna 1100 fölé menni állandóan, se feszültség, se hőmérséklet/zaj terén.
1100/1700 tökéletes ahogy van, és már bőven alap 7950 teljesítmény van (sőt).
-
gyuszaa
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nálam ugyan abban a gépben, ugyan az a beállításnál, 1920×1200-nál így alakult :
Sniper Bench :
(U)7850 stock(/U)
50fok, fan speed 32%, 1820 rpm
860/1200 mhz stock
1.138vAverage FPS: 24.7
Minimum FPS: 11.2
Maximum FPS: 294.4(U)7870 XT stock(/U)
GPU 66 fok, VRM 62 fok
Fan speed 43% - 1700 rpm
975/1500 MhzAverage FPS: 35.3
Minimum FPS: 16.2
Maximum FPS: 301.97850 tuning :
55 fok, fan speed 41%, 2350 rpm
1150/1300 Mhz
1.21vAverage FPS: 30.3
Minimum FPS: 13.6
Maximum FPS: 306.77870 XT tuning :
GPU 74 fok, VRM 85 fok
Fan speed 59% - 2350 rpm
1200/1700 Mhz
1,230 v - Terhelés alatt : 1,143vAverage FPS: 41.5
Minimum FPS: 20.9
Maximum FPS: 323.2Tápegységes témádra visszatérve, nem mindegy, hogy egy ágas-e, nálam alulfeszelt fx8320 és 7870 xt kombináció kapcsolt le egy fsp hexa-val, itt van részletesen leírva.
Érdekes egy ágas seasonic belsős táppal meg teszt erejéig látható mennyin üzemelt, közel kétszer annyit fogyasztott mint az előző körülménynél. -
gyuszaa
őstag
válasz
ghostmat
üzenetére
Mások az igények, megnézném mindenhol azt a 99%-ot, főleg multiban.
Számomra 3,8 Ghz-en nem felelt meg egy x6 1055t egy 7850-hez, így nem is tuningoltam egy ideig.
Na meg az illető nem full hd-ban használná, még rosszabb a helyzet. Ha van rá lehetőség nem lenne értelmetlen lecserélni később.Most adtak el az aprón 45-ért fél éves 7870-et, jó árak vannak mostanában.
-
gyuszaa
őstag
Digitális jel esetén közel sem annyira érzékeny az interferenciás zavarokra az analóggal ellentétben, jelveszteség esetén akkora mértékű torzulás nem fordul elő a lehetséges várt értékek miatt.
Ezért nem kell állítgatni a monitort utólag, bár már találkoztam gagyi hdmi kábellel ami szellemképes volt.Az lehet még egy megoldás aktív átalakítót veszel több ezerért, de ez lehet nem éri meg ha egy használt monitor árát nézzük amin már van dvi/hdmi/dp.
(#33678) megint én
7 ezres szériánál ez a helyzet.
-
gyuszaa
őstag
Én már itt is leírtam miért válok meg tőle (kihasználatlanság miatt), jóval kisebb teljesítményű kártyát veszek általános felhasználásra, megmaradt különbözetből meg egy konzolt egyenlőre egy bizonyos játék miatt, aztán ha megjelenik több platformra eladom mindkettőt.
Azért a sapphire nem annyira sűrűn van itt aprón (se boltban), főleg vtx/powercolor-t árulnak.
Hidd el annyi a különbség, hogy tahitis és gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Arc Raiders
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Filmvilág
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- RTX 3070 Founders Edition
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ennek megcélzása esélyesebb egy jobb hűtéssel, hogy 24/7 érték lehessen belőle, ami megint drágább kártyát eredményez.
kicsit koros már, flex nem rossz vétel ha még van rajta legalább egy év bolti garancia.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)