- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Algotis #28371 üzenetére
aha - magamat csak nem fogom lehülyézni
csak hogy láss egy alternatív álláspontot is - a legtöbb VGA-ban 15-20%-nál több potenciál nincs (teljesítményről beszélek, nem a core domain ész nélküli tekeréséről), az meg nekem nem éri meg a tuninggal való szarakodást. nem beszélve az extra zajról.
-
zserbox
őstag
ha minden tuningot vissza veszel (proci,RAM,vga) akkor is előjön?
csak ebben a játékban? -
teksztil
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, a válsazt
az ASUS számomra szimpibb... -
HSM
félisten
válasz
Algotis #28371 üzenetére
Abszolút az, csak nem szokványos fórumos körökben...
Ugyanakkor (#28387) aleister véleményét is osztom, érdemes megtalálni az optimális működést.
Nekem 3570K-m van, Z77 lapban, mégsem húzom, mert nincs rá szükség. De ha lenne, tudnék számolni a lehetőséggel, és ez nekem megnyugtató.
A 7950-em is alapon megy, alulfeszelve, de ott figyel a húzott/alulfeszelt profil, ha szükség lenne rá. -
zserbox
őstag
válasz
Motaba78 #28392 üzenetére
nekem meg 30 centis a f*rkam
hagyjuk már
mind2 kártya jó, egyikkel se fog mellé, vegye azt amelyik jobban tetszik és csöui: mivel zár be 60°-os szöget?
nekem 90°-ban áll az alaplappal akkor az sok?
nem inkább 60°C ?nekem az MSI-n meg el se indul a venti és minusz 10 fokos ha télen kiteszem az ablakba a kártyát
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #28389 üzenetére
Az Asus-nak meg még 55%-os ventinél is alig van hangja
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #28385 üzenetére
A kártya hangja attól is függ erősen milyen gépházban van nyitott oldallappal stb. Számomra nem zavaró egyáltalán a hang alulfeszes illetve 35%-os afterburner profillal gyakorlatilag hangtalanná válik de úgy is mindegy mert én fülessel játszom. Szóval minden defaulton van hagyva.
-
-
aleister
veterán
válasz
Algotis #28371 üzenetére
Szerinted az normális, ha valaki városban 2-esben megy, mert ott harap legjobban az autó? Segítek. Nem.
Az ésszerűen gondolkozó emberek többsége az optimális felhasználást tartja szem előtt. Lehetőleg a teljesítmény olyan összhangban legyen a fogyasztással, ami a legjobb kihasználást teszi lehetővé.
Pl a Tahiti LE hiába bírná az 1200 MHz-t, de ezen az órajelen állati sokat fogyaszt, és melegszik mint egy kazán. Ellenben alig gyorsabb, mint 1100 MHz-n, ahol viszont 1.08v-on alul van feszelve, és épp hogy meleg.Na akkor a fenti fényében, szerinted normális, aki szénné tuningol?
-
kovsol
titán
válasz
teksztil #28376 üzenetére
Később az asus -t könnyebb lesz használtan eladni.
Anyagminőségben a giga ventije és tetején a műanyag nem nagy szám.
OC szintre fel tudod húzni az asust is.
Asus nyákja fekete
Giga idle is 40% ventit kap így hangos szerintem és érdemes hozzá csinálni másik venti profilt, vagy fixálni kisebb fordulatra a ventiket. Ezen kívül viszont elég jó a hűtés hatásfoka még leszabályozva is.Ha egy árban lenne és választhatnék én Asust venném személy szerint.
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #28377 üzenetére
Az a 3000 helyett 3400, bclk növeléssel 3500 amit ki tudtál volna hozni belőle még nem igényel semmi extra hűtést, cserébe lett volna +15% töblet cpu erőd. Mondjuk én vrm hűtés mentes 15e Ft os alaplapot hanyagoltam volna mindenképp, akkor már meghagytam volna a H61 -t ami előtte volt és sprólok egy normális lapra esetleg.
De ez itt off topic, szóval fölös folytatni. -
Steve198310
őstag
válasz
lukaszokni #28369 üzenetére
ezek a kártyák kazánok voltak. Tette a dolgát a borda.
-
teksztil
csendes tag
Sziasztok,
Gépvásárlás előtt állok és az alábbi két vga között vacilálok.
Szerintetek melyik lenne jobb választás?
ASUS Radeon HD7870-DC2-2GD5-V2
vagy
Gigabyte GV-R787OC-2GD 2GB GDDR5
Árban 500 Ft a különbség, tehát az nem tétel.
Köszi
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Szerintem ennek az egésznek max úgy lenne értelme ha tudnál valami hővezető lapot tenni a kártya és a fémlap közé, olyasmit mint amit a referencia hűtéseknél szoktak használni a vrm és a memóriákhoz.
De nagyon sok kellene hozzá és nem is egyenletes a kártya felülete szóval.. -
Algotis
addikt
Csak egy kérdés, ne ijedjetek meg.:
Az az ember normális, aki vesz egy erős VGA-t 60ezerért és nem tuningolja ki a sz@rt is belőle, hanem csak normálisan használja?
-
kovsol
titán
válasz
Miközben megy valami teszt, mondjuk heaven fogd meg a vga hátsó felét és meglátod tűz forró ott is ugyan úgy mint maga a gpu és a vrm a túlsó felén. Szóval nem tanácsos megrekeszteni a meleget ott.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Steve198310 #28368 üzenetére
Na jól van, meggyőztetek. Az lesz a legtisztább, h ha megcsinálom alumíniumból is, és le fogom tesztelni mindkettővel.
Véleményem szerint, ha szétjuggatom mindkettőt ugyan olyan mértékben, akkor pár fokos különbséget fogok mérni. Értem, h a fém jobban leadja a hőt, de valahol az is lezárja a tetejét, az is bent rekeszt. A levegő-fém hőátadás így álló helyzetben nem hiszem olyan gyors lenne, mint egy cpu hűtőnél, ahol x számú lamella kapja a szelet folyamatosan. Szal ha jobb, akkor max. 10 fokkal, szerintem. Nem beszélve arról, ha a bordázott fémnek akkor lenne igazán értelme, ha a felületről közvetlenül hozhatná el a hőt, nem pedig nyák-levegő-fém átadással. -
Steve198310
őstag
válasz
lukaszokni #28365 üzenetére
A helyzet az hogy az FÉM és az leadja a hőt a műanyag az szigetel.
Nem ugyan az. Te főzöd ezzel Ők hűtik. Itt funkciója van. A Tiéddel ellentétben.
Kicsit gondold végig ezt a dolgot -
Anaren91
senior tag
válasz
lukaszokni #28362 üzenetére
Egyáltalán nem melegszik jobban mint más 7870 ese. Legtöbb játéknál 60-max 65 fokig megy fel. Crysis már izzasztja kicsit de ott is max 70. De szerintem másnak is felmegy Crysis alatt 70 ig.
Ha meg megcsinálom a házat is ,hogy normális szellőzése legyen szerintem még ennyi se lesz a hőfok.
-
zserbox
őstag
válasz
lukaszokni #28365 üzenetére
akkor egyszerűen nem csinálsz, szarból nem lehet várat építeni.
ez ilyen félmunkának tűnik, jó az ötlet de szar a kivitelezés, anyagválasztás szerintem -
lukaszokni
aktív tag
válasz
zserbox #28364 üzenetére
Olvass, azt írtam, amihez hozzá jutottam volna fémlaphoz, az olyan nehéz.
Nyilván egy vékonyabb alu lemez könnyebb lenne, de azt nem tudok jelen pillanatban szerezni, sem eloxálni.(#28363) Steve198310: a gyáriakkal is lezárják, csak vannak rajta lukak. De van olyan is, amin nincs.
-
zserbox
őstag
válasz
lukaszokni #28362 üzenetére
az a baj hogy csak a dizájnra mész de funkció nuku sőt még rontod is vele... az száz hogy nem ragasztanám, de te tudod
alkuminium lemez mondjuk 1,5-2mm hol 450g?
nem acél lemez kell ide ember
szerinted amik gyárilag backplatesek azok a referenciához képest 2x olyan nehezek? -
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #28360 üzenetére
Én sem úgy értem
De ez hasztalan ráadásul jobban melegszik.A kérdező vegyen egy 5 ös alu lapot és abból készítse el. Marasson bele bordát vagy fog egy sarokcsiszolót és húz bele. Igy a felülete is nöl
azért van szabadon mert hőt termelnek ha bezárod mi fog történni
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Steve198310 #28355 üzenetére
Egyrészt gondolom jóval drágább lett volna, ez megvolt 67k-ból (top-v2).
Másrészt igen, jobban néz ki, letisztultabban, mint a nagy szabad nyákfelület, amin csillognak a kis fémrészek.
Rákeresni nem akartam, h ehhez adnak-e gyárit, mert nem akartam volna plusz pénzeket kiadni rá. Plexi volt a melóban, matrica meg megvolt 160 forintból. Igen, tudom, h a hő hatására felhólyagosodhat, arra jön majd a B terv.(#28348) Anaren91: na, tudtam, h van teli is. És elvileg a tied egy picivel jobban is melegszik.
(#28350) Repsol600: egyre jobban hajlok felé.
(#28352) zserbox: mi a baj a ragasztással? Nem akarom a kártyát meghekkelni a garancia miatt, így fogtam 4 apró szivacsos kétoldalú ragasztót, azokat tettem a hűtést tartó csavarok fejére és gyönyörűen rajtamarad. Nem fogja működés közben olyan mechanikai hatás érni, ami miatt tartanom kéne ettől, úgy gondolom.Fémre meg gondoltam én is, viszont amihez hozzájuthattam volna, az cirka 450g-mal megdobta volna az amúgy sem csekély súlyú kártyát. Azt meg nem akartam, mert már pár mm-t így is belóg. Itt-ott kikötni, meg alátámasztani nem akarom, mert dizájnra építem a gépet, nem csak funkcióra.
szerk.:
(#28361) zserbox: ha van már negatív tapasztalatod - vagy ismersz olyat, akinek van - a plexis és ragasztott megoldással, oszd meg velem. -
Steve198310
őstag
válasz
lukaszokni #28346 üzenetére
Hát akkor kérdem ez most minek?
A HD6870 DC hátulján volt de hűtésre szolgált alu borda
Ez meg egy darab dezájnosság de még arra sem jó mert mi szükség van rá? De tényleg?
Csak jobban melegszik a kártya.
Akkor vettél volna Dragont annak van egy lemez a hátulján
[link] -
lowzor
veterán
válasz
Fémből kell csinálni. A memóriák és a GPU felett kivágni sem árt.
-
Repsol600
addikt
válasz
Nekem jobban tetszene kifurkálva.
-
zserbox
őstag
válasz
hát plexiből én nem csináltam volna...elég szar a hővezetési tényezője szal inkább valami fémből csinálnék ha csinálnék és akkor nem csak szép lenne de praktikus is.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Szerintem maradhat így. Nekem a gyári backplate sincs kifurkálva, igaz nekem fémből van rajta.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Nekem személy szerint tetszik
NemtudomTeszt erejéig?..úgyanilyen karim van...ha nem produkál meglepően magas értéket sztem maradhat..bár lehet h megreked a meleg levegő...
-
lukaszokni
aktív tag
Servustok!
Készítettem egy ilyet az Asus hátuljára:
Mit gondoltok, hagyhatom így telibe, vagy fúrkáljam szanaszét a mag fölött, h távozhasson könnyebben a meleg levegő?
Így egységesebben nézne ki, szívem szerint így hagynám, viszont azt sem akarom, h megfőljön szegény kártya. Akinek van, az tudja, h kb. milyen hőfokokat produkál játék közben. Plexiből van, a nyák és közötte van ~3mm légrés, szal minimálisan tud mozogni a levegő.Vélemény?
-
emiki6
veterán
Megoldható AMD kártyával a stereoscopic 3D pl bf-ben?
-
aleister
veterán
válasz
daveoff #28337 üzenetére
Jah, ha be volt kapcsolva a vsync az természetesen mindenre magyarázat. Az más kérdés, hogy így tesztelni kicsit olyan ...khm...izé...
De hát mindenki lehet figyelmetlen néha.
Természetesen egy másodpercig sem gondoltam/gondolom, hogy jobb lenne egy 7870 T.LE, mint egy 7970, csak épp a linkelt eredmények kapcsán tűnt mókásnak a dolog.
-
Motaba78
addikt
annyira belemerültetek ebbe pitcairn vs. tahiti eszmecserébe, hogy csak na...
a kártyák fogyasztása relatív, kb annyi értelme van, mint az i5 vs. fx fogyasztás különbségének.
ilyen magasságokban kb. tökmindegy
-
Sondi1986
addikt
1320/1710Mhz itt a vége, e fölött már szemcsésedik.
-
aleister
veterán
válasz
daveoff #28256 üzenetére
Nem akarok genyázni, de ez kicsit öngól, hisz párral feljebb ott van egy Tahiti LE-s JOBB eredmény. Ráadásul ez majdnem feleannyiba kerül, mint az alja 7970.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #28328 üzenetére
Nem lesz benne vga. Ez egy 2005 ös kis irodai gép volt. Haver csak netezésre /zenehallgatásra használja a koli szobában lévő kis barkácsműhelyében
Sok sok pálinka kellett hozzá
Egy jól sikerült születésnap ünneplése közben kezdtünk el ötletelni, hogy mit is kéne csinálni ebből a sok pizzás dobozból. Csináltunk videót is majd fellövöm youtube ra aztán belinkelem azt is.
-
Killer01
őstag
Eh, ez lassan durvább mint az Intel vs Amd vagy Ati vs Nvidia topik
-
Hawk esetében nem bios probléma a helikopter effekt, én próbáltam már egyformán sz@r.... Szerintem az enyém gyárilag hibás ,rövidesen megy gariba, ott kiderül....
2 hete rágom magam rajta,idegtépő a "medicopter"-t hallgatniA pizza pc tuti jó
,kérdés: mennyi pálinka kellett hozzá??
-
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #28323 üzenetére
Teljesen
Ma fejeztük be, működik rendesen és még a hűtése is jobb így a gépnek mint a régi kis kuckójában
Sok sok pálinka hozta az ötletetNa meg, hogy unatkozó kollégisták vagyunk akik nem tudnak mit kezdeni az üres pizzásdobozokkal
De itt a megoldás
Ha tudunk szerezni olcsón lcd monitort megy bele az is
(#28325) kovsol Az úgy nem poén
-
HSM
félisten
Igen, BIOS gubancnak tűnt nekem is... Csak az én karim nem működött a régebbi, jó bevált BIOS-al, és akkor még nem volt újabb, ami megoldotta volna. Azóta lehet van. De igazából nekem jól alakul így utólag a csere, de akkor nagyon mérges voltam, 2 napom ment el tesztelésre, mitől helikopterezik a nyomorult.
(#28316) Foxmulder89: Ez a tuningpotenciál visszafele elsütése az eddigi legjobb megfogalmazás erre a dologra, amit láttam. Nagyon tetszik, ahogy megfogalmaztad.
-
Anaren91
senior tag
Látom igen csak megindult a 7870 vs 7870 XT (LE) vita
Majd holnap tolok én is egy tesztet TR be megnézem az én kártyám mit dob
-
Foxmulder89
senior tag
A 7870XT és a 79xx kártyák ugyan papíron ugyanannyi tranyóból épülnek fel de azért azt ne felejtsük el hogy ebből a 4,3 milliárdból elég sok le van tiltva (lézerrel elvágva, ha jól tudom) az XT-n, azok pedig nem kérnek és nem is kapnak kakaót.
"Az alulfeszelés garantált" - az alulfeszelés a tuningpotenciál elsütése az "ellenkező irányba"
Addig csökkentjük az alapfeszt amíg nem marad tuningpotenciál a kariban, hogy csökkentsük a fogyasztást, ne fűtsön feleslegesen.
Szerintem pofás kis kártya ez a Tahiti LE, amíg 10% körül van a felára a sima 70-hez képest. -
HSM
félisten
Őszintén? Kb. 5 ezressel került többe, mint az XT. És még így is gondolkodtam, melyiket tartsam meg...
Jó dolog a 7950, több benne a tartalék, valamikor még a +1GB ram is jól jöhet, de ahogy írtam is, sokkal meggyőzőbb volt nekem érzésre a 7870 XT előnye a 7870-hez képest, mint amennyit hozott a 7950 a 7870 XT-n.
Nekem maga a Tahiti csip tetszett meg nagyon, a pitcairn nem nyűgözött le.Talán annyiból jobb még a 7950, hogy ha nem számít a fogyasztás, azt tovább fel lehet húzni kis szerencsével. Az sokkal meggyőzőbben bírja az ilyen 1150-1200Mhz 1,2V körüli mókákat, ahol jól lelépi az 7870XT-t, de ott már a fogyasztása is elég meredek...
Szerk. Anand elég megbízható, Tech nagyon változó, Tom elmegy.
De ahogy felettem is írják, a fő baj az, hogy az AMD gyárilag marha sok fesszel adta ki valamiért ezeket, és marhára nem kell nekik annyi...
-
Zso2
őstag
Azért neked is jobban tetszik a 7950,nem?
Na jó már sz@rrá offoljuk a topikot..
Nem szoktam jóskapista teszteket nézni az ANAnd,a techpowerup, tom's elég elfogadottak nem?
Lehet kicserélem majd egy Jokercard-ra, de ha nem jön be felszólítalak egy cserére a 7950-re, mert úgyis felér velekomolyan ér valamit játék közben az a kis plusz?
-
Valóban nem ér fel vele ,ezt tükrözi a 20.000 Ft árkülönbség is....
-
HSM
félisten
Könyörgöm, olvasd már el a Logout tesztemet!
[link]
Ott le van írva, hogyan teszteltem és milyen eredménnyel... Szerintem elég világosan látszik, hogy bőven tudja hozni a sima 7870 energiahatékonyságát... Ami nem túl meglepő két azonos gyártástechnológiájú és architektúrájú csip esetén...
Nem fogsz tudni netes mindenféle tesztekkel meggyőzni olyan dolgokról, amit a saját szememmel láttam, illetve mértem ki, hogy nem úgy van.Sok játékban nagyon kevés a Tahiti-LE és egy 7950 között a difi azonos órajelen. [link]
Más játékokban, ahol szűkösebb a 256bites ram, ott jobban elhúz a 7950. Illetve a 7950 sokszor jobban bírja a tuningot. De ennyi. Ezért drágább.De úgyis majd találsz neten valami jóskapista tesztet, akik jól megmutatják, hogy nem így van...
-
Zso2
őstag
részemről ennyi, nem lehet meggyőzni ,szerintem az a plusz transistor nem fog akkor sem eltűnni és a memsávszél miatt nem lesz lehetősége annyi teljesítményt kinyomni magából amennyit ennyi w-on kellene adnia.Nehogy már elhigyjük,hogy felér egy 7950-nel, azért az durva jóindulat.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #28290 üzenetére
Na ja, már vagy bő 2 hónapja a 7950 ketyeg a masinában.
Bár volt dilemma, ezt tartsam meg, vagy az XT-t...
Igazából csak az zavar, hogy kb. egy hétre való szabadidőm öltem bele a logout tesztembe, hogy bemutassam a hozzám hasonló cipőben járóknak a Tahiti-LE-t, miután megtapasztaltam, mennyire nem olyan, mint amilyennek pl. a linkelt tesztek is mutatták, hanem hogy igenis jó fogyasztást tud produkálni kis finomhangolás után.
Nekem aztán semmi érdekem nem fűződik az LE-hez, már réges rég nem olyanom van...
(#28292) asdxv: De mindig elfelejted az 1500-as ramokat... Illetve shader-intenzív (limitált) játékokban a 20% többlet szépen meg tudja dobni, és egyre inkább erre tartanak a játékok...
(#28293) kovsol: A 99% túlzás. De leírtam már többször, hogy annak éri meg ez a kari, akinek nem gond kicsit "törődni" vele..
De meghálálja. Amúgy nem is nagy dolog, én anno belőttem pár óra alatt a 7950-em, még kis finomhangolás kellett az első héten, és két hónapja hibátlanul megy az a két profil, amit csináltam neki.
(#28294) Zso2: A sima 7870-et AZONOS SEBESSÉG MELLETT (az egyszerűség kedvéért legyen FPS) nem tudod alulfeszelni, mert nincs meg benne a tartalék. A csipek azonos architektúrák, azonos gyártástechnológiával, hasonló fesz kell nekik azonos órajelhez.
De mivel a működéshez szükséges feszültség elég meredeken nő 1Ghz felett és sajnos négyzetesen emeli a fogyasztást, így bőségesen ellensúlyozni lehet a Tahiti több tranzisztorának fogyasztását.
De tényleg jobb lenne, ha nem erőltetnéd ezt a Tahiti-LE ellenes kampányt, mert csak magadat járatod le, illetve vezetsz néhány kevésbé hozzáértőt félre.(#28296) Zso2: A lényeget leírtam pár sorral feljebb...
A 7970-ek nem fognak lázadni, mert azokat is lehet húzni pofátlanul... -
Hát én nem vágom ezt annyira,de a meglátásom az ,hogy a 7870 az 7870 , mindegy hogy xt.myst ,black ,hawk,vagy sima.... megvannak a maga korlátai...
Tény ,hogy egy asus7870 annyiba kerül ,mint egy xt ,és én nem vacillálnék ,hogy mit vegyek...de mindenki maga dönti el, pusztán arra próbáltam célozni, hogy b@sztatjátok egymást fölöslegesen ,ahelyett ,hogy élveznétek egymás társaságát... Mondom ezt úgy ,hogy ebben a topickban kb . ez az 5. h.sz-om ,de minden nap folyamatosan olvasom... na meg 2 l.bor van a fejemben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest