- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
proci985 #30492 üzenetére
A régi Q9550-em 3,8Ghz-en semmivel sem volt lassabb fullHD, "mindent maxra" szellemben, mint a jelenlegi 2500K 4Gigaherc +Tahiti LE kombó.
A probléma a multi, CF/SLI illetve fullHD feletti felbontásokon jöhet elő szerintem (ide pedig olyan kártyák is kellenek, amelyeknél már nyilván kevés lesz az öreg csip. De egy db 7850-et el kell húznia, a fenti kritériumokkal...)(#30496) Steve198310@ persze, hogy nem a két maggal...
-
lowzor
veterán
Ezek járnak a 7870 XT-hez: Far Cry 3: Blood Dragon, Bioshock Infinite, Tomb Raider
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11 #30441 üzenetére
Az off arra vonatkozott, hogy egy fórumtárs avatarját vesézték ki sok-sok hszen keresztül. A CPUval kapcsolatos hozzászólások közül pedig a flame és személyeskedés gyanúsak lettek kigyomlálva.
quad téma: anno a 6950 2GBmet használtam egy 9x333on járatott q6600al, az teljesítményben kb az alapórajeles erősebb yorkfieldek környékén mozog. 3840x1024ben még mindig volt olyan játék, ahol elég erős CPUlimitem volt vele (ld logout). 7850 ahhoz képest picit erősebb megoldás. húzott yorkok kb az alapórajeles elsőgenerációs i5ök körül lehetnek, a jelenlegi i5-760 pedig szintén nem mindenre elég. egy kártyával sem, kettővel meg 5760x1080 dx11ben se mindig a GPU alrészleg volt a szűk.
ami inkább a probléma a core2es quadokkal, hogy a memvezérlő még nincs a prociba integrálva, emiatt nekem az FSB tűnt szűknek pár esetben, bár bizonyítani nem tudtam.
igazából el lehet lenni egy core2es quaddal is hd78x0 mellett, főleg eléggé meghúzva, de pár esetben sajnos a cpu lehet bottleneck. fő kérdés leginkább, hogy mivel játszik az ember milyen felbontásban és mi az elvárt fps.
-
N_A_S
veterán
-
Erről a Powercolorról mit tudni? Fesz lockos? Hűtése rendben van?
-
Steve198310
őstag
válasz
->Raizen<- #30484 üzenetére
Erre én is kíváncsi volnék mit tud a jó öreg C2Q. Mit kezd egy HD 7850 EL
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Motaba78 #30481 üzenetére
Be kell zárnod a weboldalakat és max olyan programok fussanak a háttérben amik nem keltik fel alvásból a vga-t. Működnie kell!
(#30482) Zigi Oké akkor lássuk az eredményeidet és kiderül mennyire vagy cpu limitben.
"Beépített bencsekel tudok szolgálni pl.: metro LL, sniper elitev2, tombrider, sleeping dogs. de azért idő milliomos nem vagyok." -
Motaba78
addikt
sziasztok
Megoldást nem találtam ezért kérdezek,
van egy gigabyte hd7870 OC 2GB karim, amin ha jól látom nem megy a zero core funkció, monitor lekapcsol, de a fogyimérőn nincs változás.
Mit birizgáljak, hogy esetlegesen működjön vagy gigán ez a ficsőr nem működik ?
előre is köszönöm.
-
Mennyit bírnak a 7850-ek fesz emelés nélkül?
mobal,
-
DEV_NULL
őstag
válasz
->Raizen<- #30455 üzenetére
A hardverrel nincs gondom, csak a szoftverrel.
-
DEV_NULL
őstag
A furcsa elég enyhe kifejezés rá szerintem.
-
Repsol600
addikt
válasz
BomiBoogie #30449 üzenetére
Azért furcsa, hogy a saját progija nem állítja....
DEV_NULL
Ezekel is kipróbálhatod: Asus gpu tweak, Sapphire Trixx, Gigabyte oc guru II.
Ezek közül csak bejön valamelyik. -
-
DEV_NULL
őstag
Az király! Twin Frozr kártya és Afterburnerrel nem lehet állítani a feszt... Most lett a kedvenc gyártóm az MSI!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30383 üzenetére
Na ja... 2.2.5 Beta 1-em volt eddig, abban nincs ilyen opció. Most települ a 2.3.1
-
proci985
MODERÁTOR
CPU bottleneck témához kérem senki ne szóljon hozzá indulatból.
Másképp: Vagy kultúráltan lesz kitárgyalva a téma a továbbiakban, vagy sehogy. Következőre pedig lehet, hogy nem csak törölni fogok.
Kieg: Off is kerülendő.
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #30423 üzenetére
várható volt hogy magadra veszed...
a BF3 kihasznál több magot, ott el vannak az FX-ek, de 1-2 szálon gyengébbek és F1 az pont ilyen játék...
nem tudom mit kell sértődgetni senki nem mondta hogy szar a procid, azt írtam hogy a játék motorja elavult és nem kezel több magot ami nem fekszik az FX-nek ennyi nem több(#30424) scampolo84
ezt írtam: a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak szavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet
-
Repsol600
addikt
válasz
scampolo84 #30419 üzenetére
Valószínű Elpida ramos a kártyád. Azért nem megy. GPU sokkal többet számít.
-
Algotis
addikt
válasz
scampolo84 #30424 üzenetére
GPU Tweakkal lehet 1050 fölé is húzni, csak be kell pipálnod valamit.
Ha odáig eljutsz leírom, hogy mit -
kovsol
titán
válasz
scampolo84 #30421 üzenetére
Miért ne érne még 1050 -en járatni ? Csak előnyei vannak. ccc ben odébb tolsz egy csuszkát és nyersz 10-15% -t az nem jó? Ettől még nem fog jobban melegedni szinte semmivel, mert feszültséget nem emeltél. Tönkre se fog tőle menni.
(#30423) PandaMonium FX6100@4000 nálam volt olyan játék ahol egy hd6850-t nem hajtott ki maxon... gondolok itt azokra a játékokra ami 1-2 magot használnak csak. BF3 tipikusan az a game ahol az FX nagyon jól teljesít, mert kihasználja a sok magot is és már eleve arra volt optimalizálva a motorja. Ha azt hiszed, hogy az fx6100 bárhol kihajtja a kártyádat, akkor egy álomországban élsz.
-
zserbox
őstag
válasz
scampolo84 #30421 üzenetére
ezt neked kell eldönteni hogy megéri-e ha szerencsés vagy akkor akár 1200-at is megy a gpu ami azért elég emberes tuning és akár úgy is hagyhatod 24/7-be ha jók a hőfokok nem lesz baja.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
zserbox #30420 üzenetére
Köszi. Eddig csak Catalystban állítgattam, meg MSI afterburnert használok.
Amúgy ennyi plusz teljesítményért nem nagyon éri meg 24/7 1050-en menetni a GPU-t?! Jól látom?
FHD-ban játszom mindent, és ahogy észrevettem ha itt ott lecsavarok egy kis élsimítást, vagy szimplán ultra helyett highon játszok, szinte mindenhol hozom a sima 60fps-t, kivéve persze egy két (FC3, MLL) kivételtől.
-
zserbox
őstag
válasz
scampolo84 #30419 üzenetére
igen normális, elég változó hogy melyik mennyit bír, amúgy nem sokat vesztesz vele.
a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak stavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet -
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok mindennemű tuningban, csak szórakoztam egy kicsit a kártyámmal ami egy Sapphire HD 7850 1GB GDDR5 alapból 860mhz GPU és 1200Mhz memória órajelekkel. Nos a helyzet az, hogy a GPU egészen 1050Mhz-ig húzható gond nélkül, ez a max, így METRO LL bencsel kb 5-6 fps pluszt (+10%) nyerek. Azonban a memória 1200-ről max 1280Mhz-ig húzható, különben instant kékhalál. Így van kb 15% tuningpotenciál a kariban.
Normális az, hogy még 10% memória tuning sem fér bele, ellenben a GPU-t meghúzhatom több mint 20%-al minden gond nélkül?
Előre is köszi egy hozzáértő kedves válaszát
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #30413 üzenetére
nagyon rossz a játék motorja és nagyon kell neki az erős proci főleg 1-2 szálon amibe az fx gyenge, ennyi a megoldás
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #30415 üzenetére
na kattanjunk le az avatarokról
(tudom én indítottam, de nem akartam lavinát(#30411) darky@
nem úgy volt hogy semmibe veszel és még nem is célozgatsz rám?
nem megy a troll-mód kikapcsolás mi? -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #30411 üzenetére
dehogynem. a gép érted van, nem te érte
akit meg nem lájkolok, kerülöm. ennyi -
PandaMonium
őstag
válasz
ALONSO11 #30412 üzenetére
Szia.
A vertikális szinkronizációnak nincs köze ahhoz ha 60fps alá ugrik az fps-ed, mindössze azért felelős, hogy a monitorod frekvenciájánál több fps-t ne termeljen a géped, ezzel fölöslegesen hőt és magasabb villanyszámlát okozva.A mikroakadás a több GPUs konfigoknál jellemző, fps-hez szintén nincs köze amennyire tudom. 40fps-nél még bőven "összefolyónak" kellene lennie a játékmenetnek, egészen 25fps-ig folyamatosnak tűnik a kép (persze azért látható a pl. 30 és 60fps közötti különbség). Procinak elégnek kell lennie, nekem ugyan ilyenem van pontosan 4GHz-en mint nálad és egy Sapphire HD7870XT-t kihajt. Amit én javasolnék az az, hogy nézd meg, hogy a legújabb driver van-e fönt (13.4 WHQL -t tudom javasolni), a játékhoz telepítve vannak a patchek (ha léteznek hozzá) és, hogy ha virágbolti verzió akkor nem-e azzal van a gond.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #30410 üzenetére
Én is ÚTÁLTAM! Na de nem szerethetek mindenkit és mindent! Főleg nem őt!
-
Johni5
őstag
Szokásomhoz híven kifogtam egy Mem antituning darabot.GPU 1235 +35 csúszkával 1225V-on.Memória 1335-nél megáll!
-
Atla
senior tag
Mikorra várható a 13.5 whql? Nem havonta szoktak kiadni uj drivert?
-
zserbox
őstag
válasz
Algotis #30400 üzenetére
na mostmár biztosan rudjuk hogy nagyon fiatal vagy
kis olvasni való
(régi office-ban volt ilyen kis segítő)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Metal topik
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Star Wars rajongók
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- antivirus szoftverek, licencek, Legion Pro 7 RTX GAMING laptopok, Dokkolók
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest