- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha crossfire-ba pakolok két 1G 7850 kártyát, összességében 2G VRAMom lesz elérhető?
-
HSM
félisten
Érdekes, azóta se láttam egyetlen játékot se hasonlóan nagyméretű, interaktív várossal, se konzolportban, se másban.
Márpedig ha senkinek se sikerült eddig jobbat alkotni, akkor miért mondjuk rá, hogy szar? Szerintem arról van itt egyedül szó, hogy a PC-re kiadták úgy, hogy fel tudtad tekerni sokkal-sokkal magasabbra, mint amit a PC-d bírt. Én inkább játszottam vele anno medium grafikán, mint a korabeli játékokkal maxon.Még tán szebb is volt több kortársánál... Arról se a játék tehet, hogy 5 ével a megjelenése után sincsenek 3 magon sokkal erősebb processzorok, mint a megjelenésekor, tehát még a mai átlag PC-n is atom CPU-limit van, ha ész nélkül csak felhúzod maxra a grafikát...
OFF vége.(#29297) gyuribácsi88: Ha neked egyszerűbb a gépet kidobni, mint megpeccselni a játékot, akkor lehet jobban jársz a kukával...
-
-
HSM
félisten
válasz
SVLaller #29250 üzenetére
Köszi!
Érdemes szerintem kipróbálni, nekem sokat hozott a konyhára.
(#29251) Atla: Ahogy alattad is írták, mész le, amíg hibák nem jelennek meg, aztán elkezded használni, ha esetleg hibák jelentkeznek, adsz még neki kis feszt, és így pár nap használat és finomítás után kialakul, mennyi kell a karidhoz. Esetleg más játékokhoz kellhet kicsivel több, vagy kevesebb, szóval ha új játéknál esetleg picit több kell neki, nem szabad megijedni.
Nekem annyi volt, ahogy a cikkben is írtam, 0,925V-on már nem működött jól az UVD-s videógyorsítás, csak 0,95V fölött...Bár asszem gyári órjaellel ez a veszély nem fenyeget.
(#29266) gyuribácsi88: De, van rá optimalizáló. Úgy hívják, patch.
Nálam a legfrissebb a tuningolatlan 3570K-val és 7950-el se megy 70% alá a GPU kihasználtság soha. De inkább 80-95% a gyakori.
Ha a 7870-ed 50%-on molyol, ott már nagy baj van... Az FPS meg 45-70 környéke nálam, de ugye CPU-limittel.. Csutka maxon minden, persze, fullHD....(#29273) zserbox: Teljesen jó a motorja. Csak ha több FPS kell, akkor lejjebb kell venni a látótávot, ilyen egyszerű.
Amikor kiadták, még igen korrekt optimalizálásnak számított 3 CPU mag korrekt megdolgoztatása.
Ja, igen, és meg kell patch-elni. Nyilván, a virágbolti verziót használók itt el is véreztek, de ezért nem a játék a szar...(#29288) zack: Én is az XT-t ajánlom.
Ugyan nem egy tuning-kártya, mint a 7950-ek, előbb ér véget a VRM tudománya, mint a GPU-é, de közepes tuninggal (mondjuk 1,1Ghz környéke) szuperül elszaladgál hűvösen, halkan, gyorsabban, mint egy átlag 7870 OC. Nekem nagyon szimpi volt a kari, gondolkoztam is anno, azt tartsam-e meg vagy a 7950-et.
Ajánlom még ezt a hsz-t: [link] meg ezt: [link] -
zack
nagyúr
válasz
MZsoltee #29289 üzenetére
Jól hangzik.
Akkor szerintem ez lesz.
152k-ért ment el a 2db 7950, ami 122k-ban volt nekem. Jelenleg a 3770K beépített HD4000 használom, de mit mondjak. Kaki.Játékon kívül jó mindenre, de azért ne árt egy olyan VGA amivel tudok játszani.
Ezt is nettó áron venném, szóval rosszul nem járnék vele 51k-ért. -
zserbox
őstag
én is a HSM-es cikket ajánlom! itt is van
ha kell a plusz teljesítmény akkor tényleg az lesz a legjobb kártya neked.amúgy a fő különbségek:
7870tahiti vs 7950
256 vs 384bit memória sávszél
2Gb vs 3Gb memória
1536 vs 1792 számoló egység -
-
*Tata*
senior tag
Ez is ígéretes:Tahiti 7870 XT
-
zserbox
őstag
a sapphire-ból a zöld csíkosat vegyél ha veszel mert volt egy előbbi széria ami BS hibás volt.
amúgy tuning szempontjából minden kártya lutri szal nem mondható el egyik gyártóéról se hogy tuningosabb.
az asus minőségibb anyagokkal operál de a sapphire hűtése is csöndes és hatékony. -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Sikeresen eladtam a 7950 CF-et, és 7870-et tervezek venni helyettük. Tuningos, jó minőségű cucc kellene, ami ott van a 7950 alap teljesítményénél. Sapphire Ghz Edition vagy az Asus DC2 TG megy jobban? Ghz Edition jóval olcsóbb lenne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #29266 üzenetére
ahogy tudom a látótávolság lehúzása elég sokat javít a sebességén, szóval én azzal próbálkoznék (minél tovább látni dolgokat, annál többet számol, emiatt a CPUt terheli jobban).
ez ilyen, GTA4nél általában a proci a szűk keresztmetszet. ritka, de 1080pben is megesik, hogy a CPU a szűk. multimonitorral ez már korántsem ilyen egyértelmű
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #29272 üzenetére
az a baj hogy a gta-t semmilyen cpu-val nem lehet maxon pörgetni,mert régi,
szara motorja szal ittakary-val egyet kell értsek -
-
válasz
gyuribácsi88 #29266 üzenetére
CPU limitre gyanakodnék
Amúgy FPS hogy áll, mennyi körül van 50% kihasználtsággal?
-
Sondi1986
addikt
válasz
PandaMonium #29267 üzenetére
Az oldalon elírják az megértem de a garancia papíron! [link]
-
GTA 4 alá sincs semmilyen javító (optimalizáló) cuccos? Ez is kemény 50%-ban használja ki a vga-t
-
zserbox
őstag
válasz
emiki6 #29262 üzenetére
nézz át a proci húzos topikba vagy hétfőn írj egy prvitátot és segítek.
az AC3-al az a baj hogy 1-2 magot használ, de ha az magasabb órajelen megy akkor javul a teljesítmény.szerk:
ő a moderátor kevered őket, Bomiboggie mindig is szerkesztő volt.tévedtem, akkor gratula -
emiki6
veterán
SVLaller: Szvsz lehet hogy benchben ugyan az a combi score, de játékban nem lenne. Minden játék más más hardverekből használ többet és lehet a bench is így van a comb score ral. Lehet ha betennél egy sima 7870-et akkor is ugyanazt a pontot kapnád, de ha egy jobb procit, akkor már többet. Lehet ez a bench a combinedet nem a tényleges vga teljesítmány alapján számolja, hanem hogy a proci ott mennyit használ belőle.
Lehet a benchhez nem kell jobb kártya, de a játékokhoz már igen.
Más: Az AC3 optimalizáltsága egy sz@r -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
BomiBoogie #29258 üzenetére
Vagy legalább OFF-ba tennék....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Most már lassan befejezhetnétek.
-
zserbox
őstag
válasz
SVLaller #29256 üzenetére
de ez nem érdekesség hanem a program velejárója ez simán véletlen is lehet, ilyen nesze semmi fogd meg jól.
1. 2013-at írunk mondjuk az újjal kéne tesztelni nem az 11-el
2. a vga pontszámára ott a graphics score amin szépen látszik a két kártya közötti különbség.
keresed a kákán is a csomót effektusrészemről is befejezve
-
SVLaller
senior tag
válasz
zserbox #29255 üzenetére
utoljára és ezzel részemről le van zárva:
megvettem ezt a kártyát futtattam rajta 1 3dmark11-et. összehasonlításként megnéztem amit előtte a régi kártyámmal csináltam és meglepődtem hogy ez a bizonyos adat ugyanaz. beírtam ide érdekességként. továbbá van egy véleményem ezzel kapcsolatban. aha, "a vga elenyésző %-át adja" egy mindenki által elfogadott VGA tesztprogramban -
zserbox
őstag
válasz
SVLaller #29254 üzenetére
honnan tudod hogy a combinated milyen adatok alapján jön ki?
lehet hogy a vga elenyésző %-át adja.
így segítsen valakinek az ember
nem is értem milyen válaszra vársza játékok alatti teljesítményt meg a maga a játékbeli futás jellemzi nem egy k*rva benchmark, édes isetenem
-
SVLaller
senior tag
válasz
zserbox #29253 üzenetére
ki kötekszik, há te
nem ad pontosan ugyanannyi pontot sosem, de minimális az eltérés. de úgy látom ami számomra a lényeg az téged egyáltalán nem zavar, hogy a majdnem 3000 pontos graphiocs score különbség ellenére az combined score hibahatáron belül ugyanaz de inkább jobb. és ismét csak szerintem a combined score jobban jellemzi a gép össz teljesítményét játékok alatt mint a külön graphics külön physics score. -
Atla
senior tag
Pont most próbálkozom az alulfeszelessel kellene egy kis segítség.Msi AB-ben 1118v-ot ir.Most szépen viszem lejjebb a feszt, és közben futtatom a Heavent ablakban.Mar 1000v-nal járok de még mindig fut a heaven, , és már nyertem 13C-fokot.Sose feszeltem alul semmit szóval nem tudom mikor kellene meg állni.vagy mit kellene látni hogy hibazik.
-
SVLaller
senior tag
Köszi megnéztem, ki fogom próbálni. Jó kis cikk, grat hozzá.
(#29249) zserbox na akkor még1x. ugyanarról a gépről van szó, ugyanazok az órajelek stb. kivettem a 7970-et, betettem a 7870-et. szóval amit írtál, hogy biztos ennyi meg annyi CPU RAM órajel meg más alaplap nem állja meg a helyét.
-
zserbox
őstag
válasz
SVLaller #29247 üzenetére
most ebben mi a kötekedés?
leírtam a lehetséges okait a "hibának", ha azt írnád hogy a xy játékban ugyan annyi fps-ed van akkor megérteném a dolgot, de egy ilyen benchmarkban ahol a graphics socre teljesen jól mutatja a különbséget de a fenntebb leírt dolgok miatt a combinated nem és ezen pattogni hát
amúgy egy mérés nem mérés+
amit az első hozzászolásomban írtam hogy mi köze a témához az meg az én hibám volt azért is szerkesztettem(azt hittem még asdxv gtx660 vs HD7850 topikjában vagyok) -
zserbox
őstag
válasz
SVLaller #29245 üzenetére
szerintem meg inkább játszál vele és ott meglátod majd hogy mennyivel több fps-ed van.
ne benchmarkolgass hanem élvezd a kártyát és használd amire vetted.
ha meg ennyire nem nyugszik a szíved akkor futtasd le még egyszer a tesztet.
és meglátod hogy ez nem ilyen egzakt és tök ugyanolyan konfiggal nem fog ugyan annyi pontot adni megint.
lehet hogy a régi kártya melett 1133 volt a RAM vagy kevesebb volt a proci fesz, vagy más alaplap vagy egyszer SSD-ről mnet másszor HDD-ről.lehet hogy akkor a virusírtó pont frissített stb.ui:
ha ebben a konfigban nincs érezhető különbség a 2 kártya között akkor semmiben. játékok alatt tuti van.
(mondjuk proci nem tudom meg van-e rántva a multikhoz) -
SVLaller
senior tag
válasz
zserbox #29244 üzenetére
pont erről van szó, hogy szerintem a Combined Score mutatja az egész gép játék alatt nyújtott teljesítményét mivel egyszerre terheli a CPU-t és a VGA-t, pont mint a játékok. Ezért érdekes, hogy egy feleannyiba kerülő kártya hozza ugyanazt a pontszámot ugyanabban a rendszerben. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez a kártya jobb, mert természetesen nem. Csak hogy ebbe a konfigba ez is elegendő, egy erősebb kártyával sem tud igazán többet, úgy néz ki.
-
nandi17
tag
az OpenGL Version Support 4.2 és a 4.1 mi a különbség ? ( vagy nem olyan fontos )
-
Atla
senior tag
válasz
gyuszaa #29235 üzenetére
A garancia papir alján az apróbetüs résznél írják hogy 12 hónapos jótállást vállalnak minden
1000Ft feletti termékre.Gondolom a gyártói garancia a 0 hónap.Mindegy azért felhivom őket hogy mivan.Tőlem is egy kis Heaven 4.0 teszt.
Tehát Sapphire HD7870 XT minden beállítás gyári a kártyán,13.4-es driver,processzor 4.3Ghz.
[link] -
gyuszaa
őstag
válasz
Casoli #29234 üzenetére
Efféle szintetikus tesztek alatt nem mutatkozik meg a processzorok közti különbség, gyakorlatban már annál inkább. Jó eredmények.
(#29232) Atla
Nem ez az első eset ezzel a "0 hónapos garanciával" jelezd feléjük a hibát, azt hiszem pont itt is volt egy ilyen eset ebben a topicban, garancia ugyanúgy érvényes erre a kártyára is ettől függetlenül.
-
Csináltam is egy gyors Heaven mérést. Igaz, nekem csak egy 4 magos Phenom procim van 4GHz-en. Az Asus HD7850 1G kártyám 1200/6000MHz-en futott.
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
25.1
Score:
632
Min FPS:
12.7
Max FPS:
53.7
SystemPlatform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor (4000MHz) x4
GPU model:
AMD Radeon HD 7800 Series 12.104.0.0 (1024MB) x1
SettingsRender:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Tessellation:
Extreme -
válasz
gyuszaa #29231 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nem a legújabbat szedtem le. Megkerestem az ASUS kártyám, (7850 1G), és a segédprogramokból kerestem ki a tweaket. Ez meg jóval régebbi volt mint az éppen aktuális. Így a legújabbat felrakva az opció is végre megjelent. 1300/6000MHz-n teszteltem pár percig Furmarkkal, egyenlőre jó. Hőfok se nagyon ment 72fok fölé.
-
Atla
senior tag
Megérkezett az Iponból a Sapphire 7870 XT-kártyám!
Eddigi tapasztalatok,aránylag halk a kártya,de azért a Gigabyte GTX 460OC-nél picivel hangosabb.
Még nem feszeltem alul,minden alapon van 13.4-es whql driver van fennt,majd csinálok teszteket ha lesz rá időm.Battlefield 3-at /single/ próbáltam eddig Ultra beállitással 1920x1080 4xmsa 65-89Fps.
Egyetlen egy bajom van csak,mégpedig az hogy az Iponos papíron a garanciához 0 az az nulla hónap van írva!!!!????Létezhet hogy nincs rá garancia?
-
-
Keksz03
senior tag
Látott már valaki valahol új MSI 7870 PE 2GD5/OC-t?
Újabb Asus DCII hűtésű vga-t sikerült kifogni amin zörög az egyik ventillátor, nem az első eset, már a 3. Asus kártyám ilyen hibával, ezek a Power Edition kártyák viszont baromi csendesek és még jobban is hűtenek! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
bodo753 #29219 üzenetére
Nem fogyaszt sokkal többet, csak nem kell sajnálni a fáradságot és piszkálni (alulfesz).
Épelméjű tuning ha minden jól megy kb 1100 a GPU. RAM-ot értelmesebb békén hagyni ezerötön; úgyis húzva van és attól aztán tényleg melegszik.
Nálam 1100/1500-on elfut kb 1,137V-on és ha pörög a propeller 1700 körül, akkor nem is melegszik 80-85 fok fölé a vrm.
edit.: persze nekem nem ilyen van
Ezzel a venti kiképzéssel lehet, hogy hangos lesz. Nem olvastam utána...
-
bodo753
tag
Üdv Urak!
Tervben van egy PowerColor Radeon HD7870 PCS+ Myst,és az lenne a kérdésem hogy mivel sokkal többet fogyaszt mint a HD 7870,de hasonló NYÁK-ra épül,ezért a vrm része mennyire melegedik tuning folyamán?
Kiindulási alapom a HD 5850-em,amin nem volt ritka a 95°C,vagy a süvítő hang.
Akinek van tapasztalata ezzel a kártyával kérem az válaszoljon. -
emiki6
veterán
Help!
Nem indul a gép, ezért mobilról írok: bekapcsolom, betölt a bios, elindul a win8 boot majd lassan elkez villogni a kép fekete háttérrel minha ki ve kapcsolgatna a monitor.
Előzmények:
Ki akartam próbálni valamit egy nvidiás kártyával, ezért kikapcsoltam a catalyst indulását, betettem az nvidia karit, átdugtam a tápot és a monitort. Bekapcsoltam a gépet, feltettem a drivert, kipróbáltam, lekapcs kari kiszed. Bekapcs, nvidia driver leszed, catalyst engedélyez, újraindít és a fent leírt probléma.
Megoldás mi lehet, illetve mit rontottam el? -
gyuszaa
őstag
válasz
rayoliviero #29211 üzenetére
Jár hozzá.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #29211 üzenetére
Oké!
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #29209 üzenetére
Ha kellene, nekem 2 db (hosszabbító) is van feleslegbe,szépen beharisnyázva,úgy ahogy illik,mindkét végén 6 pines csatival szerelve!
-
rayoliviero
veterán
Asus 7850 2 GB v2-hoz jar 6 pines tap kabel? Mert nem talalom a dobozaban, de lehet nem is adtak hozza.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Apollo_21 #29200 üzenetére
Hat mostanaban eleg faradt voltam munka utan, h ertelmesen fogalmazzak - mondjuk pihenten sem megy sokkal jobban
- de lassan osszeall a gep, es megirom, meg mérek.
Vegulis talaltam hoallo ketoldalu ragasztot, kenytelen vok azzal feltenni, mert csavarluk csak egy van sajnos a nyakon, ami ures. Bontani meg nem bontom. -
lowzor
veterán
Megjelent a GTX 660 vs. HD 7850 cikkem: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest