- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
Pár mostani játék benchmarkot lefuttatok ( hitman ab, tomb raider, bioshock, elmaradhatatlan sniper elite stb.. ) Meg egy-két pályát ingame xy játéknál, várok még tanácsokat. + Mellé a szokásos szintetikus teszteket is azért.
Először alapon 860, aztán 1150 Mhz-en, hőmérsékletet is dokumentálva. Majd ugyan ebben a környezetbe hasonlóan az xt-nél is.
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30194 üzenetére
Abszolút
Ezt sem fogom kihasználni attól tartok, de ki kell próbálnom, el lehet bütykölni vele.
(#30195) zserbox
Én is megtaláltam guglin pár hete véletlen mikor alpenföhn hűtőket néztem, egy ideig ez volt élesben (talán egy napig sem..) aztán ment a lázadás, jó ahogy van most.
-
zserbox
őstag
elégé OFF de szenzáció!!!!!
új hardverapró véletlenül találtam rá -
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30192 üzenetére
Nem bírok tovább ellenállni neki
, de még mindig az a véleményem ár/teljesítmény arányban kis oc-val 7850 viszi a prímát átlag felhasználásra. ( Főleg 40-45 ezer körül, nem a majd 7870 árán lévő asus ) XT-vel viszont jó finomhangolni, és picivel időtállóbb talán, de addigra úgy se lesz meg már.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30189 üzenetére
Nem úgy értem, hanem ha bedugom a VGA-t a 6 pinesbe a helyére, és még a molexba is dugok molex-sata átalakítóval winyót, akkor az nem "veszi" el a VGA elől az áramot, azaz nem kap kevesebbet?
Mellesleg nézd meg a képet amit a PÜ-ben küldtem!
-
gyuszaa
őstag
Holnap megyek az iponba az xt-ért erre most nézem a Debreceni boltban[link] is van, 64 ezerért. Fene gondolta volna, kíváncsiságból ránéztem.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30187 üzenetére
Hogy érted, hogy visszafogni?
Összesen 400W -ot tud leadni 80%-os hatásfokkal, ha ennyi nem lesz elég a rendszerednek nem lesz nehéz észrevenni, egyszerűen lefagy/kikapcsol a gép.
Az eredeti kérdést ("Később használnám a molexot, de akkor nem tudom a vga-t rádugni?") megválaszolva: Nem sajnos, abba a molex csatlakozóba amibe már be van dugva valami nem megy bele még egy VGA 6pin átalakító is... -
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30186 üzenetére
Hát van rajta, mert azzal használom...
De ha a molexot használom, azzal nem fogja vissza a vga 6 pines csatiját, ugye?
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30184 üzenetére
Ennyiért a helyedben inkább a Hexa-t vettem volna, de az FSP sosem rossz választás.
A komment alapján (nem tudom igaz-e) egyáltalán nincs rajta 6 pin csatlakozó, azaz kénytelen vagy a VGA-t molex-6pin átalakítóval használni (általában minden VGA-hoz gyári tartozék).
Egyébként az ilyesmi nagyon nem ide való, de ez már részletkérdés. -
Algotis
addikt
válasz
Sondi1986 #30183 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy ilyen tápot, és egyelőre jó
Az a kérdésem, hogy itt az iPon hozzászólások között, miért írja azt a toci87 nevű felhasználó, a legfelső, hogy: Egy kicsit gyenge ez a kiosztás, a vga 6 pin csatlakozó hiánya is nehezen pótolható ha már foglalt az egyik molex csatlakozó.
Később használnám a molexot, de akkor nem tudom a vga-t rádugni? Nem vágom most
Eléggé off, de bocsi -
Atla
senior tag
Ezt a power limitet valaki elmagyarazhatna mi a szerepe valójában. Én jelenleg 10%-on használom, de 20ra rakva nem vettem észre semmi különbséget.de látok itt olyat aki 50% on használja.
-
FaTHI
őstag
Jelenleg itt tartok, a Gpu-t és a memóriát még nem teszteltem,mennyit bir max.-ra illetve még fogalmam sincs hol a vége, csak beállitottam és zu neki:
-
FaTHI
őstag
válasz
zserbox #30168 üzenetére
Remélem hogy végre egy jó kis tuningos karit fogtam ki, majd kiderül, ha tesztelgetem..Amúgy mintha szebb lenne a képminőség mint Gtx660-on, másnak is feltünt, vagy csak bemagyarázom magamnak?
Mondom. Én nagyon Geforce-s vagyok, de még igy is feltüntmintha élesebb,élénkebb, szinesebb, lenne a kép BF3-alatt, mint geforce-on.
-
FaTHI
őstag
Srácok, én mint Nvidia párti ember mondom nem is olyan rossz ez a 7850-es kari most szereztem egyett, és azt kell mondjam kis tuningal nagyon jó kis kártyák ezek. Amúgy Sapphir 7850OC 2Gb-a kártya. A tuning-al kapcsolatban lenne némi kérdésem. Próbálgattam a kártyát húzni, de nem igazán tudom mi az amit ezek elbirnak +fesz ügyileg. Eddig 1150Mhz mem:1500-ig jutottam 1.150mV- ot adtam neki, itt stabilnak is tűnik, mindezt 62fok max. on produkálja BF3-alatt. Nem akarnám szétfeszelni a kártyát, ezért kérdem mi a max. fesz amit adhatok neki? Illetve mit lehet ezekből nagy átlagba kihozni tuning ügyileg?
-
tasakos
tag
válasz
rayoliviero #30164 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a tippeket mindenkinek!
Most mérgemben, ráeresztettem egy Heaven-t kicsi tunningal direkt és kb 50 percet biztos ment, erre semmi baja... Fene érti ezt... De ha elkezdek pl Metrozni, ezalatt az 50 perc alatt kidob, és behal....
Ha a hiba továbbra is fennáll akkor leteszteltetem, és bevizsgáltatom, ahogy írtad. Ennyit megér.
Steve198310: igen, lesz egy win újrarakás aztán, hátha...
-
rayoliviero
veterán
válasz
tasakos #30160 üzenetére
Vagy szervizben teszteltesd le, hogy ott is csinálja-e. Én is úgy derítettem ki a múltkor, hogy melyik alkatrészem hibás. Egy alkatrészt itt 1200-ért teszteltek. Te esetedben csak a vga-t kell letesztelni. Ott sem hiszem, hogy drágább lehet.
Nekem régen volt egy olyan problámám egy alaplappal, hogy néha nem indult és a PCX-hez volt garis. Elküldtem nekik, ők pedig visszaküldték, hogy a lap náluk hibátlan. Aztán nálam is működött egy kis ideig. Utána megint előjött a hiba. Így kénytelen voltam megint visszaküldeni. Akkor már belátták, hogy tényleg hibás. Erre ráment nem kevés futárköltség és telefonálás (akkor még nem volt garifutárjuk). Ők ott nem hiszem, hogy agyontesztelik a cuccot. Bár ez már jó régen volt, azóta már lehet változtak a dolgok.
Ezzel azt akarom mondani, ha elküldöd nekik, akkor fennáll a veszélye, hogy visszaküldik, hogy náluk jól működik. -
Steve198310
őstag
válasz
tasakos #30160 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ
Igen próbáld meg újra húzni
Nem feltétlen hardveres a hiba.
Mostanában nekem is elkezdett ökörködni a gép de nálam pl ALT+TAB nem reagál, hangerőt nem tudok szabályozni blillentyűről, illetve a kontrol panelben sem enged belépni dolgokba.
Igaz nekem nincs játék alatti kidobállás. Csak néha bohóckodik b@szik mindenre azt újraindítom -
tasakos
tag
válasz
Steve198310 #30157 üzenetére
Tehat: win7 sp1el. kb egy eves. vidkari csere volt csak alatta. 7870rol masik 7870re. most 13.5 beta 2 van rajta. elotte 12.11 beta 11 volt, azzal is csinalta foleg Arma2 alatt. procinak plusz feszt is adtam . Semmi valtozas. gep tiszta, rendszersen takaritva. tapegyseget is csereltem kb fel eve.
a gep:
Amd ph2. 3,7en.
8gb ddr3 tuning nuku
600w sharkoon - vadi uj fel eves kb
2 vinyo
1 oddA homersekletek monitorozva, cpu max 56 fok, vga gpu max 66 fok.
-
Steve198310
őstag
válasz
tasakos #30155 üzenetére
Le írnád bővebben, hogy miért régi a Wined? Volt egy gyengébb konfigod és nem telepítetted újra a cuccot csak frissítetted vagy mi?
SP1 már rá rajta e van a winen?
Ati driver melyik van fent ?
Kicsit bővebben.
Itt nagyon sok hiba lehet.
1 a win
2 frissítések
3 dríverek
hardverek
STB..... -
Algotis
addikt
Az miért lehet, hogy 13.1 driver installnál hiba: Nincs INF driver, de az összes többi felmegy szépen.
-
PandaMonium
őstag
válasz
ALONSO11 #30135 üzenetére
Ez csak egy csúnya nagy elmélet, kíváncsi leszek, hogy fog kinézni a játék valóban mikor megjelenik, mert voltak itt már ígérgetések a múltban, hogy mi majd így-meg úgy, meg új mérföldkő a grafika terén.
Érdekes módon ezzel szemben amit láttunk a PS4-en eddig is az az új Unreal Engine bemutató butítva(!) real-time renderelve. Nem kell mondanom, hogy a kicsit is komolyabb gépeken ugyan ez a bemutató maxon megy, persze lehet nem fix 60fps -el, de azért ez is elárul már valamit. Meg hogy külön lesz számolva az izom mozgása meg mittudoménmi? Hány izomcsoportja is van egy embernek? Csak mert kétlem, hogy több mint hajszála, márpedig a TressFX valós időben számolja ki a hajszálak mozgását (még akkor is ha természetesen nem annyi hajszálat renderel mint amennyivel a valóságban egy átlag ember rendelkezik) ennek ellenére a Tomb Raider TressFX-el elég lazán futott a HD7870 -eken. Szintén csak kis elmélkedés: Amennyire én tudom az AMD gyártja az APU-kat a PS4-be, már pedig ha egy olyan konzol ami 140.000Ft körül jelenik majd meg ilyen számításokra képes azt nekem senki ne mondja, hogy ez nem ér el a PC iparba is. Egy szó mint száz, óriási hülyeség szerintem ennyire előre gondolkodni, majd meglátjuk valóban mit tudnak ezek a vasak mikor megjelennek, de van egy olyan sejtésem, hogy fele annyit sem mint amennyire megy a hype róla. -
HSM
félisten
válasz
tasakos #30145 üzenetére
Nálam pont így széthullik a kép a 7950-en, ha nagyon alulfeszelem a kártyát terhelés alatt... Szvsz hibás a kártya.
Persze, érdemes friss win, friss driverrel próbálkozni a gari előtt. Illetve rossz tápegység is okozhat a kártyán feszültség-gondokat.
Szerk.: Még esetleg a VGA túlmelegedése lehet, amit érdemes lehet megnézni. Metrot indítsd ablakban, és lesd GPU-Z-vel, mennyire melegszik fel az a bizonyos 30 perc alatt a GPU/VRM.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Pár napja egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, ha játszok teljesen véletlenszerű időközönként megállnak a játékok, pl most a Metroll.exe hibát észlel és leállt hibaüzenet kapom kb 20-30 percenként. Kiváncsiságból futtattam egy heavent és fura képhibákat tapasztaltam. A képen mint látható a gpu tweak fura színben ugrál, nos ugyanezt csinálja a heaven is, csak azt pont nem tudtam időben elkapni. Egy Asus 7870 V2-ről beszélek. Tuning nélkül. Ami még nagyon fontos, ha újraindítom a gépet, minden visszaáll normálisan, nem hibázik semmi, de ez csak addig tart még nem Metrozok kb 30 percet, utána megint kezdi..
Valaki tud segíteni mi lehet ez? (a gép, am atomstabil, táp 600W-os, max féléves, ezekkel tuti nincs gond. Mondjuk a win7 elég régi...)
-
daveoff
veterán
A lényeg, hogy a BF4-el el leszünk még egy darabig PC-n.......
-
Dealer95
őstag
Szerintem sem kell temetni a PC-t.
Pl.: az új Unreal Engine jó lesz a mostani gépeken is -
HSM
félisten
válasz
ALONSO11 #30135 üzenetére
Azért azt se felejtsük el, hogy ez egyetlen játék... Biztos lesznek idővel még, de mire elterjednek, már bőven lesz Kaveri Apu, meg még kutyafüle tudja mi... Annyiszor hallottam már, hogy a PC-gaming halott, úgyis meg fogják oldani, hogy aki akar, játszhasson PC-n...
Érdemes azt is megnézni, hány mostanában kiadott minőségi játék használ 1-2-3 éves játékmotorokat...Szerintem bőven lesz még jóideig mivel játszanak azok is, akiknek nem lesz konzoljuk, kaveri-jük.
-
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #30136 üzenetére
Kár belemenni egy "szerintem meg NEM. de mer szerintem IGEN" vitába
De pl jó példa arra h ha esetleg ez pofon volna valóban..akkor ugye a Kaveris dolog..a lapra forrasztott Gddr5...
máris megoldva sztem. Sose voltam konzolos..de mindíg az a jobb amit használsz/amid neked van
Ez az emberek 80%-ra igaz h azt hajtogatják -
válasz
- = Zk = - #30131 üzenetére
Ez a BS mennyire gyakori. Gondolok itt a Zafír közölte, hogy január óta minden oké a 7870-nel.
-
gyuszaa
őstag
válasz
DEV_NULL #30128 üzenetére
Na igen, ez még ront sajnos a helyzeten.
(#30129) mobal
Utóbbi hónapokban eléggé elcsendesedett ez a bs téma, de csak lehet azért mert nem ezt veszik az új jövevények. Én felhívnám a boltot helyedben, és rákérdeznék mit mondanak az esettel kapcsolatban, vagy mik a tapasztalatok. Egyébként a sapphire csak a 7870-nél ismerte el hivatalosan a problémát, itt is erre volt inkább jellemző.
-
Hogy gondoljátok, meg "merjem" venni a 7850 Dual-X -et?
mobal,
-
gyuszaa
őstag
válasz
DEV_NULL #30126 üzenetére
Single-ben nagy részt megfelel, multiplayer esetén hagy benne kakaót biztos.
3,8 Ghz környékén jobb lenne a helyzet valamivel.
De ha már meg van, akkor magad is megtekintheted monitorozással.
Milyen felbontáson játszol? -
DEV_NULL
őstag
Üdv!
R7850 Twin Frozr 2GD5/OC vgam kihajta a Q9505öm 400x8,5en? Köszi!
-
V.Dave
senior tag
válasz
gabo9201 #30102 üzenetére
na úgy működik a Zero Core, ha nincs terhelés a vga-n, és a monitor elmegy pihenni (készenlétbe teszi magát) akkor ún. Ultra Low Profile-ba teszi magát a Radeon, leállnak a ventilátorok és így megspórolsz kb 20wattot.
Papíron így működik de a valóságban nem mindig ilyen egyszerű, sok minden felébresztheti olyankor a monitor pihen tovább, a vga-nak meg elindul a ventillátora.
-
HSM
félisten
válasz
Blaise #30115 üzenetére
Ott is szvsz más baj volt... 350W a 12V ága annak a tápnak, annak egy 7870-hez untig elégnek kell lennie, de egy 6870-hez is.
Nekem a komplett gép alulfeszelt, de +20% poweres 7950-el fogyaszt max 300-350W-ot a konnektor felől mérve játékok alatt, a táp 84% körüli hatásfokkal, szval max 300W, amit a tápnak le kell adnia....Egy sima 7870-nek vagy 6870-nek még ennyi se kell.... Nyilván, tuningra nem marad sok lehetőség.... -
Erdei88
veterán
válasz
- = Zk = - #30112 üzenetére
Esetleg megprobalhatna, hogy mindket 6pinest bedugja.
Nekem nincs ilyen problemam, igaz joval erosebb tap van alatta. -
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #30112 üzenetére
Egy Giga SuperB460-nak röhögve el kéne vigye azt a karit, hacsak nem a végét járja, vagy nincs valami áramtemető procig rogyásig húzva... A 6-pin is elég, ha nem húzod. De nyilván nem tuningra lett kitalála ez így....
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Erdei88 #30111 üzenetére
" Hali,
hallod ez a VTX3D is szar. Megáll az eszem. Most egy Gigabyte SuperB 460 nem elég neki. Szerintem nagyon elkúrták ezt a dolgot a VTX-nél. 1*6pin qvára nem elég ennek a kártyának terhelés mellett. Nos ez alapból egy fura koncepció. rövid nyák, 1 ventis hűtés és szépen meg van rángatva a GPU és mind ehhez elég 1db 6pin táp pluszban? Ezek vagy zsenik vagy őrültek a VTX-nél." stb stb... innentől intim rész, töröltem
-
Erdei88
veterán
válasz
- = Zk = - #30109 üzenetére
Mi a problemaja?
Tesomnak van, de nekem kulonosebb problemam nincs vele -
-
gabo9201
senior tag
válasz
RetepNyaraB #30100 üzenetére
Meg nem tudom, hogy egy kártyás rendszernél ez életbe lép-e egyáltalán? Gondolom nem
Mod.: A VTX3D-kkel voltak-e gondok?
Csak olvastam róla, hogy a nem aktív GPU-t lekapcsolja. De egy kártya esetén akkor mi maradna?
Mod2.:
Most nézem, hogy egy kártyás rendszernél is lekapcsolja a GPU-t ha nincs rajta megjelenítő? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #30100 üzenetére
Szerintem is, a ZeroCore inkább driverrel kapcsolatos.
(#30102) gabo9201
Miért ne lenne egy kártyánál is ZeroCore? Tudod, mi az, vagy csak olvastál róla?
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Automata kávégépek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robogó, kismotor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged