- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
dragonborn #30385 üzenetére
Ha világos lesz a kép és csíkozódik akkor az utalhat egyéb hibára is nem csak a black screen-re. Mindenképpen vidd be a boltba és gariztasd le nem tudsz mit tenni.
-
HSM
félisten
Teljesen gyári beállításokon is megnézted? Tuning, alulfeszelés, de akár driver probléma is tud ilyet okozni.
(Persze, a nyilvánvaló hardverhibán kívül.)
Én még azt próbálnám meg, bár ez lehet butaság, hogy egy konnektorról meghajtani az összes összekötött kütyüt. Ha nem tökéletes a földelés, tud mókás dolgokat csinálni, ha nem így van megoldva, bár azt nem tudom, pont ilyen hibát tud-e okozni. -
noby
aktív tag
az msi after programban hol lehet bekapcsolni ,hogy játék közben kiírja az adatokat hőfok stb.
-
zserbox
őstag
válasz
dragonborn #30391 üzenetére
Black Screen azaz fekete képernyő
ezt garanciálisan cserélni fogják a sapphire is elismerte, hogy szar lett "pár" kártya -
zserbox
őstag
válasz
dragonborn #30387 üzenetére
ha terhelés alatt random elsötétedik a gép és csak a gép újraindításával lehet orvosolni és sapphire 7870-ed van ami kb fél éves akkor 99% hogy BS-es
-
zserbox
őstag
válasz
dragonborn #30385 üzenetére
valszeg BS hibás, mehet szépen gariba
-
dragonborn
tag
hi.mivel nem értek hozzá,gondoltam valaki biztos tudja a válasz.van egy sapphire 7870 kártyám,és nagyon gyakran lefagy.nálam azt jelenti,hogy vagy besötátül vagy világos lesz a káp csikokkal,és csak ugy tudom használni a gépet ha ujrainditom.nem tudom mit kezdjek vele,honnét tudom azt megállapitani,hogy nem jo esetleg vmi?
-
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL #30372 üzenetére
Afterburner-ben is van rá lehetőség, hogy kitold az OC limitet.
Settingsben bepipálod az "Extend official overclocking limits" -et és meg van oldva.
Nem bántás, de kéne ide ilyen 0. post amiben ilyen dolgok el vannak magyarázva mert szó szerint ugyan azok a kérdések vannak megválaszolva nap mint nap. -
FaTHI
őstag
Az egyik egy Sapphir7850 OC 2gb, Gpu920-on, a másik egy giga7850 Oc 2gb Gpu 975-ön megy.Ilyenkor melyik órajeleket használja a gép? vagy hogy történik ez CF-dolog?Jah és tud valaki egy jó tesztet erről a 7850Cf ről? gyorsabb lehet mint egy 7970-es kari?
A két kártya kerülne 74-be. igy jó üzlet szerintetek? -
FaTHI
őstag
Srácok Crossfire-be lehet kötni két külön gyártó 7850 Oc 2Gb-os kariját?
-
Atla
senior tag
Valaki használja a 7870XT-n a DVI és a HDMI csatlakozót egyszerre?
Arra jöttem rá ha be van dugva mindkét csatlakozo akkor játékok és filmek alatt is van egy csik a képerrnyőn,de csak akkor ha mozgás van.Olyan mint amikor egy játékban nincs bekapcsolva a Vsync,de ez egy helyen van a képernyő aljától felfele kb 10cm-re.
Bárhogy állítom a megjelenitési módot kiterjesztett,vagy képernyő másolata akkor is fennt áll a hiba.
Kezd idegesíteni. -
lowzor
veterán
válasz
gyuszaa #30368 üzenetére
Azzal nagyon jól jársz. Nekem is Seasonic beles van, csak Corsair. Én bevettem a 750W-osat. Valószínű, hogy az életben nem lesz kihasználva, de kitudja mire adom a fejem a jövőben...Meg ugye tápot nem csak pár évre vesz az ember.
Az 500-as csifi nálam is beadta a kulcsot 7950-nél, azért cseréltem erre.
-
zserbox
őstag
válasz
DEV_NULL #30373 üzenetére
a magasabb gpu-ból a RAM 1350 felett nem sokat számít.
töltsd le az asus gpu tweak-et és a settinsben ott ki lehet tolni a tuning határt és akkor már afterburner is engedi a csillagos égig.
az hogy melyik kártya mennyit bír tök változó, de az elmondható hogy az elpida ramosok kevesebbet bírnak mint a hynix-esek -
DEV_NULL
őstag
1050/1300-on stressz tesztelt (stabil) 7850 twin frozr kártyánál érdemes piszkálnom a tdp csúszkát afterburnerben?
-
gyuszaa
őstag
1.380-on lévő 8320 és 1.119-en az xt feladta a szolgálatot 500-as hexának, lekapcsolt, kevésnek bizonyult ezek szerint.
Hozzáteszem lefutott 6-7 menet heaven 1.1 volton, de 3dmark egyből bedöglött, na 1.13 beáll a kép, 1.19-nél meg a légvégénél majdnem mikor vége lett. 1100/1600-on volt egyébként a kártya. gpu-z rögzítette, 13.9A VDDC - 11.75V
Alulfeszelve 0.980 stabilnak tűnik 975 Mhz-en, egyébként ha túlkevés a fesz magától belövi vissza boost feszültségre, párszor előfordult.
Most vehetek új tápot, az az 1 ágas, seasonic belsős XFX 550 amit kovsol ajánlott nemrég eléggé tetszetős, pont valami ilyet szeretnék, aztán még kicsivel jobb eredmény is kicsikarható lesz.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #30365 üzenetére
Szerintem arra felesleges... Állati jó az a Dual-X hűtő, halkan meghűti húzva is. Mondom, konkrétan erősebb volt, mint amit a VTX a 7970-ekre rak, vagy ami a Powercolor 7950-emen van...
Amúgy ha nagyon rá akarod rakni, szerintem a VRM lehet csak útban, mert ugye ezen a kártya elején van, közel a GPU-hoz, ugyanaz a NYÁK amúgy, mint a Powercolor vagy VTX Tahiti-LE-n, csak nem spórolták le a második BIOS-t meg a kapcsolóját és a DVI árnyékolást.... -
N_A_S
veterán
válasz
PandaMonium #30362 üzenetére
Igazából cserélni szeretnék, van egy elég tuningos 7970 dual-x em, ami 1200/7000-et megy 24/7-be gyári hűtővel.
-
SVLaller
senior tag
válasz
->Raizen<- #30358 üzenetére
Igen, Vtx3d 7870 Black 1150MHz-en.Nem vettem vissza a feszültségből, mert akkor nem veszi vissza 2D-ben sem 0,85V-ra. A másik, hogy a szobában is 26 fok felett van picivel. Az a vicc amúgy, hogy a proci melegebb szokott lenni, kb.63-64 fok, mégis annak a radiátorából sokkal hidegebb levegő jön, a VGA radiátora rendesen nyomja a meleget.
-
N_A_S
veterán
Üdv
Van itt valakinek Sapphire 7870XT-je? Esetleg akad olyan aki 7970-re váltana...
-
SVLaller
senior tag
válasz
csucsbicep #30352 üzenetére
ja értem a hátsó rendszerventiről van szó. azt pont most tettem át alulra próbaképpen, így 2db 12cm-es venti tolja be a friss levegőt alulról és elölről és a 2 radiátoron lévő szívja ki felül a radiátorokon keresztül. Így összesen 4db 12cm-es venti dolgozik mindegyik 1000RPM-en. Így remélem jó lesz a ház szellőzése, főleg, hogy a 2 legnagyobb hőforrás egyből a házon kívül adja le a hőt a radiátorokon keresztül.
-
SVLaller
senior tag
válasz
->Raizen<- #30342 üzenetére
(#30339) csucsbicep
Úgy néz ki nem, van rajta egy 60-60mm-es borda + megtámasztva egy kis 60-as ventivel, egyelőre úgy néz ki jó lesz. 1 óra BF után 57 / 68 fokos a kártya
-
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #30348 üzenetére
Nem tudom, 13.4 WHQL van fent.
-
Algotis
addikt
Az mi, hogy játszok a Prototype 2-vel, és egy negyed óra után eszeveszettül elkezd akadni a játék, 6-8 FPS között kezd el mozogni az érték.
Nyomok egy ALT+TAB-ot, visszalépek és megint jó egy negyed órára.
Másnál nem csinálja ezt, csak ennél vettem észre először, 48 foknál nem megy feljebb a kártya hőmérséklete, GPU kihasználtság is max 70%, de átlagba 45-50%
Metro LL, BF3 megy órákig, azoknál semmi.
WTF? -
tibee77
őstag
Köszi a segítséget, remélem nem lesz BS mert az plusz cécó. :/
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Az utóbbi két catalyst drivert próbáltam most ki de egy pár játknál (fifa 13,Far Cry 3) laggolást okoz ez a két driver.
Másnak volt ilyen gondja ? -
lowzor
veterán
ajánlom a cikkem, van benne Crysis 3 eredmény 7850-el: [link]
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30338 üzenetére
Nem tapasztaltam még semmi ilyet, csak az előbbit amit leírtam. Sajnos most ültem neki, de ez a hétvége el van havazva, de kedden már ráérek.. nagyon kíváncsi vagyok.
Tuningolt 7850-hez képest (55fok, szintén heaven mert csak ez a viszonyítási alapom van még), az említett boost feszültségen van 10-13 fok különbség kapásból.
-
vekk200
tag
Ti mien játékokkal teszteltétek a 7850 est kivi vagyok aki full HD ban tesztelte esetleg a Crysis 3 at az irja már le mien eredmények lettek átlagban FPS be...köszi előre is nem tudom kinek mien van nekem egy Saphire HD 7850 1GB Oc ezt tesztelgetem
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #30296 üzenetére
Imádom, hogy ennyi mindent ki lehet olvasni a sensor fül alatt, hiányzott.
Boost feszülség 1.14 v ami terhelés alatt 1.092 - 1.084 között alakul, heaven-ben. +10% TDP limittel, itt már nem ugrál az órajel a boost miatt, olyan 5-7 fokkal tér el a vrm hőfoka a gpu-tól beállt hőmérsékletnél.
Sajnálom, hogy így fixálva van a feszültség 2d-re, de 1 volton is lefutott egy kör, majd ha lesz időm kitapasztalom, én is 1100 körüli órajelet akarok lehető legkevesebb feszültséggel megcélozni, kedvezően.
Most a 7850 tuning nélküli teszteredményéhez ( 860/1200, 0% power limit ) képest azon filózom ha 1.14-en tesztelem 975 Mhz-en 10% TDP limittel, az reális lesz viszonyításként mind a hőmérséklet különbségre , és teljesítményhez egyaránt.
Az már más kérdés én, hogy használnám 24/7 de az majd kiderül a tuningolt vs tuningolt eredményeknél, előbbinél azt akarom szemléltetni mi van ha pistike ezt vagy azt választja, mert arra kíváncsi a többség. -
SVLaller
senior tag
válasz
->Raizen<- #30335 üzenetére
Nem, viszont jól működik és gyakorlatilag ingyen volt, csak dolgozni kellett vele picit.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #30332 üzenetére
igen. sőt, lehet az enyém nem is volt az... na mindegy... tanulópénz
...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #30330 üzenetére
Oké majd meglássuk jön e panasz a márkára. Mondjuk volt idejük bőven bevonni a hibás kártyákat. Rengeteg volt.
-
Steve198310
őstag
válasz
tibee77 #30322 üzenetére
Teljesen jó választás. A BS már régen elmúlt. És ha BS-es akkor mi van. Gyártó hiba és cseréli. De már nincs. Nagyon is megbízható cucc. Vedd a Sapphire HD 7850 OC dual-x és nem csalódsz. Én is attól féltem de túl tettem magam rajta. Így utólag hogy nem asus vettem nem bántam meg én is azt akartam venni. Egy HD7850V2 lett volna az áldozat de feladta a küzdelmet. Azok között is van hibás kártya. Mint ahogy a többi között is.
Bátran vehetsz sapphire karit -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #30327 üzenetére
cserélt vga esetén már nincs gond. főleg ha boltból veszed akkor gondolom ők már rég lecserélték a BS-eseket.
PH-ról is vennék, de perpill pénz gebasz van. pedig nagyon elkélne már ide a másik mellé -
zserbox
őstag
válasz
lowzor #30326 üzenetére
erre rá nem jöttem volna
én azt hittem a fast and furious-ból a csávó
paul walker(#30320) darky@
a fenéket nőttél te ki abból amikor 9gag-es marhaságokat linkelgetsz(#30321) - = Zk = -
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tibee77 #30322 üzenetére
Sapphire betegség Black screen.
A tuning lutri minden kártyánál más. Az új driverek miatt jóval kevesebb órajelekre képesek a kártyák zöme. Tisztelet a kivételeknek.
-
tibee77
őstag
Srácok ő róla mit gondoltok? [link]
Tök átlagos, nem húzott cucc.Tuningolása milyen?Betegségei?
Köszi előre is. -
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #30313 üzenetére
én legalább OFF-ba tettem, hidd el a te hülye és nagy képeid se érdekelnek senkit.
csak nem irigység hogy a viselkedésed miatt neked nem lehet? -
marcusa
addikt
válasz
->Raizen<- #30313 üzenetére
Csak irigykedsz
-
V.Dave
senior tag
hol kell megnézni ezt az Asic qualityt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 8GB 256GB 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest