- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #29097 üzenetére
na na na el ne kezdjük megint
(#29100) darky@ mibe lettél erősebb?
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #29095 üzenetére
Szabad a véleménynyilvánítás, nem? Most kezdjek el én is trollkodni, mert szidod a Sapphire-t? Amúgy ezt régebben sem hitte el neked senki, hogy Full load 50 fokos, ha csak nem 1 hűtőkamrában használod...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #29092 üzenetére
Úgy gondolom megérdemelted azt a kis hsz-t.
A lényeg a lényeg a zafírnál jobb a giga és vállalhatóbb márka ajánlható a többi nem lényeges.
De semmiképpen nem gagyi és nem visít 40%-on.
És egy asushoz képest nem ilyen 3 fokkal hűvösebb hanem jóval többel. Full load 50 fok.
-
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29089 üzenetére
1-2 napja még te írogattál, hogy hogy lehetne msi ab nélkül 40% alá vinni a hűtést, mert hogy ez így kényelmetlen neked...Akkor még bajod volt vele, most meg már félvállról veszed?
Ez van akkor, ha valaki nem bírja elviselni, hogy más nem azon a véleményen van 1 kártyáról, mint ő maga. Nekem most pl Sapphire kártya van a gépemben és bevallom, hogy gagyi rajta a műanyag burkolat. Ha valaki más mondja, akkor sem leszek lelki beteg...Főleg nem úgy reagálok, mint Darky.
(#29091) PandaMonium:
Az Asus is hűvös, meg a legtöbb 7850 is korrekt hűtővel van ellátva. tök mindegy, hogy 65, vagy 70 fokon megy, a hangja az, ami nem mindegy.
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29088 üzenetére
Bármelyik tesztben nézem mindenhol nagyon hűvösnek és halknak írják le a kártyát, és mindenhol ez jön ki győztesként, legalább is hőmérséklet szempontjából, hang terén 40dB-en operál a kártya load alatt, ami még halknak mondható. A műanyag borítás rajta ugyan az ahogy néztem mint a WF2 -n, csak természetesen hosszabb a 3 venti miatt. A ventillátor % pedig ahogy már HSM kollega írta egyáltalán nem mérvadó, az előző kártyám (EVGA GTX660SC) 40% -ig pörgött fel max, a fölé csak kézi beállítások mellett ment de akkor már visított. A Sapphire-omon 50% fölött van még jóval és halk, a légszállítás mégis sokkal nagyobb (2 venti vs. ref hűtő). Pöröghet valami 2000rpm -en és nevezhetjük 50%-nak, de erre a fordulatszámra lett tervezve, ez ugyan így igaz lehet valamire ami 1200rpm-en pörög és 80%-nak van írva. Jó az a borítás, nem egy TF3 minőség (mármint külsőleg) de ha azt tekinted nem is fizetsz felárat a márkáért, és ennyi pénzért ezek azért elég minőségi kártyák.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29088 üzenetére
Kérlek, így: "Amúgy az fasza, hogy van légszállítás, de ha már
45%-on ittvisít nekem, azt nem tudom tolerálni."A baj a visítás. Tök mindegy, ez 1200rpm vagy 1900, de ha szar a venti, 1200-on is lehet hangosabb, mint egy másmilyen 1900-on. Ezért mondtam, tök felesleges ezt hasonlítgatni különböző hűtéseknél. Az számít, tud-e halkan, stabilan, elfogadható hőfokokkal működni, avagy sem a komplett kártya+hűtő+venti. Ugyanis ez a három dolog mind összefügg.
-
Algotis
addikt
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29083 üzenetére
Nem a % számít, hanem hogy mennyi a légszállítás azon a fordulaton, és mennyire hűt a hűtő, és ehhez milyen hang társul.
Nekem a TF3 is itt vérzett el, hogy ha levegőt is mozgatott a ventilátor, akkor állati zavaró visító hangja lett egyből. És ez tök mindegy, 10%-nak nevezed, vagy 70%-nak. Ezzel szemben a Sapphire 7870 XT alig hallható semleges szélzajt kezd először produkálni, ami csak lassan erősödött fel.
A TF3-at nem lehetett igazán halkan használni ha hűtés/stabilitás is kellett, míg a Sapphire-t igen.
Úgyhogy a puccos fémborítás még nem minden.... -
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #29080 üzenetére
"WF3 -al nincs tapasztalatom" ez itt a kulcs. A Sapphire-on is gagyi, nem azt mondtam, hogy csak a gigán. De amikor 1x kezembe maradt egy giga 6870 ventijének egyik lapátja, amikor megakartam forgatni, az elárult mindent a minőségéről.
Amúgy amíg a wf3 45-50%-os fordulaton már visít, addig egy Dual X-nek, vagy DC2-nek még 60%-on sem nagyon zavaró a hangja. -
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #29080 üzenetére
Ennyi!
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29063 üzenetére
Ahogy írtam korábban tegnap szereltem be öcsémnek egy Giga WF2-es HD7850-et (WF3 -al nincs tapasztalatom, bár az szerintem csak jobb lehet) és egyáltalán nem találtam "gagyinak" a műanyag burkolatot rajta, a Sapphire-okon is kb. ilyen a burkolat csak matt festéssel. Venti profilt állítani tényleg pár perc, a hűtés pedig nem igazán 3°C -al hűvösebb hanem legyen mondjuk 8 (ami azért már elég nagy különbség, főleg mikor a többi kártya már 70°C -nál jár). Persze kinek a pap, kinek a paplan de én személy szerint tudom javasolni a Gigát, főleg ha a többi márkát drágának találod.
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #29075 üzenetére
Igen, van most olyan akinek ezt kívánnám
-
daveoff
veterán
válasz
hát ezen besírtam.....
-
Killer01
őstag
válasz
Ez aztán a konfliktus kezelő képesség
-
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29070 üzenetére
Hát, ez van. Relatív, kinek mi a "gagyi", bár az tényleg elég érdekes, miért kell mindenképpen legalább 40%-on tekerni.
A refi 5850-em pl. jóval halkabban és melegebben tekert, mint ahogy nekem tetszett volna, míg a Powercolor 7950 nekem túl hűvös/hangos gyárilag. Ettől függetlenül egyik sem gagyi, csak máshogy voltak belőve. Mondjuk a Sapphire 7870 XT gyári BIOS-a majdnem megfelelt, de azért annak is csináltam saját ventiprofilt AB-ben, biztos, ami biztos. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #29063 üzenetére
"Engem személy szerint zavarna az a 40%-os alapfordulat, mert annál lustább vagyok, minthogy az Afterburnerrel szórakozzak a ventiszabályzással."
Ezt úgy írod, mintha akkora nagy meló lenne beállítani. Ja, legalább 10 percet elvesz az életedből a kiteszteléssel együtt...
Utána meg már megy magától...
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #29066 üzenetére
A ventivel speciel utálok szarakodni.
Amúgyis mi értelme van 2d-ben 40%-on járnia? Erre van ésszerű magyarázat?Nem kell szapulni?
Hasonlítsd össze egy TF3, vagy DC2 minőségével.
-
Apollo_21
addikt
válasz
->Raizen<- #29066 üzenetére
Mindenki váltja a konfigot vagymivan?
-
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29061 üzenetére
A 7870 az Pitcairn XT.
Engem személy szerint zavarna az a 40%-os alapfordulat, mert annál lustább vagyok, minthogy az Afterburnerrel szórakozzak a ventiszabályzással. Aztán a búcsúba illő minőségű műanyag burkolat sem vonzana nagyon felé. Kb az egész kártyáról cseng számomra a költséghatékonyság. A WF3 is hangos szerintem pl a Dual-X-hez, DC2-höz képest. -
Algotis
addikt
Hát ha nem vagy tuningos fajta akkor a pictairn pro-s 7870 giga a legjobb, magas OC-je van, (nekem a kis tesó 7850 van) valóban lehet hallani a ventiket, mert alapon mindig 40%-ot mennek, de létrehoztam egy ventiprofilt, és így 40 fok felett áll be 40%-ra, mert akkor már ha felmegy 40 fokra akkor játék közbe vagyok.
-
válasz
Algotis #29059 üzenetére
Köszi
Akkor sanszos, hogy a Giga felé fogok hajlani, hacsak valaki el nem tántorít.Meg itt vannak ezek a Tahitik is. Ha nem nagyon vagyok az a feszültségállítgatós fajta, akkor azok nem valók nekem, ugye?
Ha jól olvastam, nem igazán a legjobb beállításokkal kerülnek ki a gyárból. -
Sziasztok!
7870 vásárlása előtt állok, de nem tudom, hogy melyiket vegyem, mert mindegyiknél van valami negatív tapasztalat:
Sapphire: esetleges BS hiba, csak két év garancia
MSI: helikopter effektus hűtésnél
Gigabyte: alapjáraton magas fordulatszámon járó ventik.Az ASUS, azért nem írtam, mert az már drága nekem, az XFX az 1 év garanciájával meg szóba sem jöhet.
Gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy mennyire sűrűk ezek a problémák. Illetve melyik 7870-est ajánlanátok nyugodt szívvel. A hatékony és csendes hűtést preferálom (tudom, rakjak rá vizesblokkot
nem, nem a fürdőszobára gondoltam
)
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #29052 üzenetére
Hmm amikor én is rákötöm otthon dvi átalakítóval a második monitort a gépre akkor én is észre vettem, hogy homályos a monitor. Már régóta tekeri az agyam h mi lehet a gond
De akkor ez nem csak nekem van.
-
zserbox
őstag
válasz
csucsbicep #29053 üzenetére
ennek szerény véleményem szerint semmi értelme csak érdekesség képen linkeltem
-
PandaMonium
őstag
Öcsémnek tegnap szereltük be a Gigabyte HD7850 -ét, és DVI-DSUB átalakítóval homályosítja és csíkozza a képernyőt, (persze csak nagyon minimálisan, akkor látszik ha direkt arra figyel az ember) szóval ez nem egyedi eset, nekem is régebben volt ilyesmi tapasztalatom az átalakítókkal. Egyébként ha valakinek van a monitorját egyéb port (gondolok itt HDMI vagy DVI-re) csak kábel nincs otthon, manapság már elég minimális összeg egy HDMI-DVI vagy csak simán DVI/HDMI kábel.
-
zserbox
őstag
na gyerekek itt a passzív 7850 1Gb
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BomiBoogie #29048 üzenetére
Terhelés alatt nem zajos?
-
Looserke
őstag
válasz
->Raizen<- #29030 üzenetére
kezdjük ott hogy leszedte a hűtést és ha a csavarokon ez meglátszik akkor ugrott a gari...
-
k0pasz
csendes tag
Sziasztok!
MSI HD 7850 vásárlás előtt állok, átfutottam a fórumot és valaki írta, hogy DVI-DSUB átalakítóval csíkoz a kép.
Ez mennyire észrevehető, illetve minden márkánál fennáll?
Jelenleg egy HD 4850-et használok szintén átalakítóval és nincs semmi probléma.Üdv
-
Gabás
addikt
válasz
->Raizen<- #29030 üzenetére
miféle külsérelmi nyom?
-
kovsol
titán
válasz
ittakary #29028 üzenetére
Pontosan, megy vissza szépen garanciába. Majd ott javítják vagy cserélik a kártyát.
(#29030) darky@ jah aztán gondolják majd én öngyújtóval gyújtottam fel azt az ellenállást ?
Alaplapodon is kimegy egy kondi akkor is látszik, mégse gondolják, hogy te lyukasztottad ki.
-
PandaMonium
őstag
Nos mivel a Photoshop hardveres gyorsítást használ itt próbálom először feltenni a kérdést:
Találkozott valaki olyasmivel az új 13.4 -es driverben (elsősorban az XT-sektől kérdezem), hogy a Photoshop ecset használatakor belassulna?
Ezt úgy értem, hogy húzom az ecsetet, de a programban a csík még jóval le van maradva a kurzortól.
Corel Painter tudja tartani a lépést, ott viszont beszaggat egy program egy tizedmásodpercre mikor lenyomom az ecsetet. Ezek a dolgok csak azért irritálóak ennyire mert digitális festésre használnám a tabletemet, de így egyszerűen nem tudom.
Photoshop-ot többször is próbáltam újratelepíteni, régebbi verziót is próbáltam nem oldódott meg a gond.
GIMP-ben minden tökéletesen működik, pedig az is hardveres gyorsítást alkalmaz.
Már ott tartok, hogy drivert fogok cserélni ha senkinek nincs ötlete, mert ez így használhatatlan. -
kovsol
titán
leszedtem róla a hűtést és megnéztem van-e valami elváltozás
[link] pirossal bekeretezett kis akármi kipukkant és a hővezető padot átégette. Az a cucc a vrm része ránézésre. Lehet a tegnapi bolygatás megadta neki a végső lökést a halálba.
-
PandaMonium
őstag
válasz
->Raizen<- #29014 üzenetére
Nem értem, ha leföldeli magát miért ne "tapizhatná" a kártyát. Vagy ez csak ilyen extra elővigyázatosság?
-
lowzor
veterán
Na beadtam késznek a "cikkemet" remélem elfogadják
Na valami nagy cikk, sőt...de meló az volt vele bőven ennek ellenére. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #29010 üzenetére
Hát azért ez szvsz több, mind véletlen egybeesés...
Nemcsak ESD lehet, szerelés közben elég egy rossz mozdulat, és már meg is van a baj. A NYÁK-on is lehet icipici, alig észrevehető sérülést okozni, a felületszerelt alkatrészeket is könnyű "nyom nélkül" letörni...
Persze, lehet, gyárilag volt valami kaki a kártyán, aminek az utolsó lökést adta a szerelés miatti piszkálás... -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #29010 üzenetére
ESD. Csak a nyák keretét/széleit/ szabad tapizni/megfogni.Még ha leföldelted magad akkor is. A mikro elektronikának árt ha elektrosztatikusan feltöltődve érsz hozzá egy ilyen érzékeny alkatrészhez mikroszkóp alatt láttam én már rengeteg ilyen roncsolódott alkatrészt. Sok cucc halt már meg mert tapizták mindenhol.... Nekem sose múlt még ki egy cuccom sem.
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #29007 üzenetére
Szereltem a gépet és miután újra összeraktam már nem volt hajlandó elindulni. Megvizsgáltam a kártyát semmi nyoma sérülésnek. GPU -t is letisztítottam alkhollal és semmi sérülés nincs. Szépen megtisztogattam és beraktam a két pci-e slotba amiben a vga-k voltak és egyikben se megy.
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = - #29005 üzenetére
1100 as órajelen volt használva már egy ideje együtt a giga OC kártyával, ez meg se kottyanhatott neki alapfeszen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önerő nélkül is. Részletfizetés . Bontatlan 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest