- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
Itt meg egy pöpp tuninggal, 1100/1300.
-
Algotis
addikt
válasz
BomiBoogie #29687 üzenetére
Akkor már csak kérlek azt mondd már meg nekem, hogy mitől mászkál szabadon a venti?
50%-on lenyitott lappal már tök hangos, és elég feltűnő volt mikor bekapcsoltam a gépet.
Aztán benyomtam GPU Tweaket és látom, hogy 50%... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kovsol #29686 üzenetére
Inkább mondd, hogy "jó", kevesebbet kell koptatni a billentyűket.
(#29685) Algotis
40 és 50% miatt sem kell aggódnod, a 60 fok miatt meg pláne nem. Az én kártyám is hasonlóan megy, elvileg 1150-en is. Azért elvileg, mert gyakorlatilag is stabil, de még nem tudtam eleget tesztelni. -
Algotis
addikt
1100/1300-on, 1225mV-tal, 40% ventivel jó a maximum 60 fok, igaz?
Mellesleg nekem megőrült a kártyám...
40%-ra be van lőve a venti, erre 1%-okat kúszik felfele.. még jó, hogy monitorozom.
most meg 50%-on ment a venti mikor bekapcsoltam a gépet. WTF? -
HSM
félisten
válasz
V.Dave #29681 üzenetére
Igen, jó táp sokat számít tuningnál, nyilván a kártyának se mindegy, mennyire stabil tápfeszültségből variálja meg a GPU-feszét. Én nem panaszkodom, elég jól teljesít a 625-ös Enermax Modu82+-om, pedig már jópár éves...
Korrekt eredmények amúgy.Gondolom, alulfeszelve úgy 10 fokkal hűvösebb, hogy közben sokkal kevésbé teker a hűtőn a venti...
-
smisa
őstag
Valaki használ Sapphire 7850nél víz hűtést? melyik megy rá? menniyre hatásos?
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #29672 üzenetére
Hmm... Érdekes. Csak azért csodálkoztam, mert külön van a VRM hűtése. Persze, ha húzod a ramot, az növeli a NYÁK hőfokát, szval simán lehet, amit írsz, csak meglepett. Nekem sajnos az 1600-at se tudta a 7870 XT-m, úgyhogy a ramját nem is nagyon tuningoltam. Na, nem mintha ez olyan nagy gond lett volna, de a GPU-ja nagyon szépen ment.
HWiNFO-ban neked nem ehhez hasonlóan néz ki a kártya? [link]
Amit pirossal bejelöltem, az a valós fesz, amit kap. Elvileg hasonlóan kéne kinézzen, mert kb. ugyanezeket az adatokat méri, mivel ugyanez a VRM szabályzó csip van rajta, csak a 4 vagy 5 fázisos verzió. -
GeneraL_XTX
veterán
Az igen, az új Metro update igencsak jót tett a 7870-emnek, ahol eddig volt 26fps-em,most van 60
-
RetepNyaraB
veterán
Az 1,118V
alapfeszben biztos vagy? Nem 1,184 véletlenül? Csak mert ez az általános, amely boost alatt felugrik a pofátlan 1,26V körüli szintre (fejből nem emlékszem pontosan).
(#29653) HSM@ Én nekem lövésem sincs a techikai részről, ezt bevállalom
De 1,137V-on megy a cucc 1100/1600-at és ekkor a vrm lazán 90 fok körül van (megint csak gpu-z). 1500-on ugyanilyen beállítás mellett pedig 80 fok körül.A HW info nekem kizárólag a gyári max feszt írja ki, egyáltalában nem jelzi a változást. Nem tudom miért van ez így, az előző 775-ös lapomban és a mostaniban is ezt csinálja. Tehát a kártya lehet a ludas benne, gondolom.
-
Algotis
addikt
válasz
- = Zk = - #29669 üzenetére
Nekem is javított kib@szott sokat, de külön is teszteltem, és amikor csak a masodik volt fent, egy picivel jobb lett az eredmény, de csak 2 fps-sel... viszont ha kiszedem az 1-et akkor bugzik a single...
-
Algotis
addikt
Full 99%-os terhelés sok időn keresztül alap ventifordulattal, max 60 fok, az korrekt, nem?
Ja, 1100/1300-on 1225mV-talZk külön tesztelted a patcheket vagy együtt mind a 2-t?
-
- = Zk = -
félisten
nálam mindkét "pecs" javított... nem keveset
..
-
Algotis
addikt
Ezaz, patch 1-gyel kevesebb az AVG fps, mint amikor csak az 1 volt fent.
Patch 1 gyors uninstall -
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #29664 üzenetére
Titan TRI-SLI sem lenne elég
-
->Raizen<-
veterán
válasz
athomi #29662 üzenetére
Update 2 óta jobb de lehet azért mert jóval sötétebb lett a játék? Vagy csak egy olyan szakaszába érkeztem?
(#29663) Algotis: Super sample anti aliashing. [link] Szuper mintavételezéses élsimítás. Ez a technika minden egyes pixelt többször számol ki, de az eredeti pixelpozícióhoz képest mindig egy kicsit eltolva, majd összemossa a képet. Ez a legjobb minőségű élsimítás. Cserébe titan sli kell neki mindent koppon legalábbis a metróba.
-
Algotis
addikt
Valaki megmondaná, hogy az SSAA mit tud?
Bekapcsolom, és ugyanazt látom 40 fps-sel kevesebbel -
athomi
veterán
válasz
->Raizen<- #29655 üzenetére
és a driver hozzá még csak ezután érkezik
-
Algotis
addikt
Metro LL-ben az updtate 2 tartalmazza az update 1-et?
-
Sondi1986
addikt
Az új javítással már szebben fut a játék:
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #29655 üzenetére
Hát igen, most máshol lettek árnyék hibák
Marad a DX9 -
->Raizen<-
veterán
Jelentem a teljesítményt növeli jócskán az új metro ll update. Ahol eddig szemetelt a kép hibázott az árnyék most nem nagyon. Helyette máshol élvezhetetlen a játék máshol ugrál az árnyék!
-
Algotis
addikt
Az elég vérszegény, ha 1225mV-vel megy 1100/1300-at a 7850-em, ugye?
Ez már nagyjából alap 7870 szint? -
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #29643 üzenetére
És ha nem GPU-Z-vel nézed, hanem HWiNFO-val? GPU-Z csinál furcsa dolgokat....
Nálam anno a béta AB tudott feszt állítani fixed voltage-el...
(#29643) RetepNyaraB: A ram a VRM-et?
-
PandaMonium
őstag
Kitapasztalod. Általában ha Heaven lefut az már elég stabil, de az még nem zárja ki, hogy máshol esetleg kevés legyen a fesz.
Ha lement a Heaven de a játékok alatt néha lefagy akkor rakj rá még pici feszt, nincs értelme különösen sokáig teszt programokkal szöszölni.
Ezt 1-2x eljátszod, aztán megtalálod azt az értéket ami a te kártyádnak kell az adott órajelekhez és utána már jó lesz mindenhol. -
válasz
->Raizen<- #29650 üzenetére
Köszi
-
válasz
PandaMonium #29640 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást
Többieknek is köszönöm az infókat.
Holnap megyek a kártyáért, remélem még este sikerül beraknom, alulfeszelnem.Tesztelni, mivel, hogyan érdemes?
-
Atla
senior tag
válasz
RetepNyaraB #29643 üzenetére
Még ez sincs kitesztelve, csak a heaven lefutott így. A memoria nallam is menne 1600at de nem láttam értelmét legalabbis szamokban.
Kártya alapfesz nálam 1.118v -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Az AB spec nem tud feszt állítani nálam (csak úgy néz ki, mintha, de Gpu-Z szerint tolja neki a gyári feszt folyamatosan. És igen, minden szar ki van pipálva és be van ikszelve
)
Mindenkinek végig kell próbálnia az összes vacak tuningprogramocskát, melyikkel hajalndó a kártyája együtt élni...
(#29642) Atla@ az igen, nekem hosszú távra 1,137V kell ehhez
Lehet még egyszer kéne tesztelnem, mert korábban a ram is 1600-on ment, de nem láttam értelmét és mocskosul fűtötte a vrm-et...
-
Atla
senior tag
válasz
+1.De azert próbálja lejjebb is,mert nálam 1100/1500 1.075v al megy.
-
PandaMonium
őstag
Ugyan ilyen kártyám van, jó választás, hidd el.
Az árat pedig jól kifogtad, általában 67k körül szokták árulni.
Egyébként a Trixx szép meg jó, de még mindig vannak vele néha bajok, én személy szerint inkább az MSI AfterBurner -t legújabb béta verzióját tudom javasolni. Azzal lehet feszt állítani, monitorozni, meg egy csomó más dolgot is amit a Trixx -el nem is még stabilabb is.
Itt egy egyszerű leírás hozzá:
1. Elindítod az AfterBurnert, jobb alsó sarokban Settings gomb. Itt a "Start with Windows", "Start Minimized", "Unlock Voltage Control", "Unlock Voltage Monitoring", "Force Constant Voltage" -ot bepipálod ha még nincsenek és OK.
2. A PowerLimit -et húzd fel teljesen (+20%).
3. Core Voltage -nál először bepróbálkoznék kb. 1130mV -al, Core Clock mehet föl 1100MHz -re (ne sajnáld).
4. Jobb alsó sarokban Apply gomb, bal alsó sarokban pedig nyomj rá az "Apply overclocking on system startup" -ra, hogy világítson zölden.Kész is vagy, van egy király kártyád szuper áron.
Ha így stabil akkor te döntsd el, hogy megpróbálod még csökkenteni a feszt vagy a memória órajelet emelni (ennek nincs akkora hatása FPS-ben mint a core clock-nak).
Profilokat lent tudsz menteni a save gombbal és utána rákattintasz egy számra (amelyikre menteni akarod), innentől kezdve ha elállítgatod az órajeleket valamiért vagy véletlenül reseteled őket akkord csak rányomsz a számra, apply gomb és már is vissza vannak állítva a megszokott órajelek.
Lehet kicsit bonyolultnak tűnik elsőre de ha azt mondom, hogy 5 perc akkor túlzok és csak 1x kell megcsinálni (amíg újra nem rakod a rendszert vagy el nem babrálsz valamit, de ez nem jellemző).
Ha segítség kell írj nyugodtan, segítünk ha tudunk.(#29639) djculture: Nem, a post és a kommentek alapján valóban kijött egy patch a játékhoz, a configgal kapcsolatban csak annyit említenek, hogy az új patchel már lehet benne állítani a FOV -ot kedvére az embernek.
-
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #29635 üzenetére
javult is egy kicsit.
csak tudnám hogy hol kell leszedni a javítást.
Mert itt megtaláltam: [link] -
->Raizen<-
veterán
A metró LL kapott javítást! Dx9-ben sem csúnya meg kell mondanom.
A new update has been released on Steam, which improves AMD performance and offers FOV customization. Patch notes:
1. Optimized performance for AMD hardware.
2. Fixed shadow visual corruption bug on AMD 7xxx cards.
3. Fixed issue with game starting only in 3:1 resolution on some TV’s.
4. Added attribute "r_base_fov" in the user.cfg file, which will allow you to change FOV. The attribute will appear in the user.cfg configuration file, located in "%LOCALAPPDATA%\4A Games\Metro LL" after starting up the game. -
Semmi. Kifagy a jatek. Ilyenkor picit emelsz rajta. Ha megint kifagy megint emelsz picit. Es egyszer csak meg fogod talalni a full stabil alulfeszelt erteket
Ebbol karosodas nem lehet. Semmilyen teren ne aggodj
Nem kell futnia folyamatosan, de ugye erdemes automatikus inditasra berakni h ne kelljen pocsolni vele kezzel minden inditas utan.
Ja es ha mar le lesz toltve a TRIXX egy kis oc is mehet. 1000 - 1100 korul atom siman tudja alapfeszultseg alatt! Ilyenkor mar majdnem 7950 korul jarsz teljesitmenyben
-
válasz
ittakary #29626 üzenetére
Köszönöm
Ez nem tűnik bonyolultnak. És a Trixxnek mindig futnia kell, vagy ez a VGA Biosában módosít? Azért kérdezem, mert ha mondjuk újrahúzom a rendszert és a TRixxnek futnia kell, akkor a beállításokat is fel kell jegyeznem.
Mi van akkor, ha túlságosan alulfeszelem? -
zserbox
őstag
-
Keksz03
senior tag
válasz
->Raizen<- #29598 üzenetére
Update : Small tip from our forum user S.t.a.l.k.e.r : It should be noted that there is currently a bug (Either in the game or in the software) that can cut your FPS by more than 50% and GPU usage by the same if you are running Logitech Gaming Software (For Keyboards like the G19, G15 and other Logitech devices). Disable the LCore.exe process before running the game.
Azt köszi...
Nem elég h a GTX660 Ti-t HD7870-re cseréltem úgyh kicsit szívás van de most még a Logitech billentyűzetem szoftvere miatt is feleződik az FPS...marhára érdekelne a miértje...
-
válasz
fenergie84 #29606 üzenetére
Akkor ez most Best Buy
A két év gari csorbítja a fényét kicsit a dolognak, de talán kibíromKöszönöm Mindenkinek a választ
-
válasz
fenergie84 #29603 üzenetére
Pont ezen agyalok én is, mert amit megvennék 7870-et az a Gigabyte lenne, vagy ASUS. Az egyik alapon hangos, a másikat meg drágállom. A Tahitisekből meg valóban nem találtam normális hűtőst, meg talán csak egy év garancia van rájuk (XFX-re biztosan).
Szerintetek ennyiért jó vétel?Kovsol: már egy ideje tipródok a márkák és típusok között és ez most valahogy kiemelkedik a tömegből...
-
válasz
fenergie84 #29601 üzenetére
És jól értem, hogy ez alapon erősebb, mint egy normál 7870?
A hozzászólások alapján ez a kártya nem melegszik vészesen, mint a Tahitikről általában mondanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nyaralás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest