Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
Hmm, az miért van, hogy amit beállítok GPU tweakben az fut, MSi AB-ben megy ugyanazt rányomom a kártyára és kék halál? Sztem nem jó a fesz szabályozó az MSi AB-ben...
-
-
-
Algotis
addikt
Egy winyó adhat ki enyhén rezgő hangot?
Ugyanis nem a vga csinálja, hanem valami más, és csak egyszer előjön, kb. 5 percig, majd megint elmúlik a hang.
-
Sziasztok!
Erről a Sapphire 7850 1 Gb Dual-X kivitelről mi az általános vélemény? Első sorban a hangja érdekel. Hoz egy Vapor-x vagy Asus DC szintet?
mobal,
-
törölt tag
Xigmatek Asgard Pro és Bitnefix Merc Alpha is jó választás lehet hűtés szempontjából,és árkategóriában is kedvező mindkettő,a Merc Alpha kicsit olcsóbb talán. Viszont jóval "gyengébb" anyagminősége van (vékonyabb lemezből készül, és ezért kicsit instabilabb mint a Xigma,és jóval kisebb benne a kábel menedzsment).
Én korábban a Xigmatek Asgard-ot akartam megvenni, de hál istennek előtte megakadt a szemem a Tempest-en

-
Apollo_21
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Bármiféle anomália ati kártyán? értem ez alatt az ápdétek feltételét? márha ati-d van

-
->Raizen<-
veterán
A metro last light eddig az év fps-e számomra. Hangulat sztori grafika hangok változatosság játékidő tekintetében. Ranger módban is kiviszem ezúttal jó fiúként a jobb befejezésre kíváncsi vagyok.
-
HSM
félisten
Van benne szó bőven erről a limitről, szerintem képben leszel az elolvasás után. A jó házhűtés meg nagyon sokat számít, nekem mikor lecseréltem a régi kuckót, ugyanazon játék, ugyanazon beállításán nyertem 5 fokot a gpu-hőfokon, miközben a venti csak 2300-on ment 2600 helyett. A VRM 6 fokot javult. Azért az elég komoly. Hasonlóan 150W GPU-s beállítás volt. Igaz, jobban meg volt húzva, mert nem Kombustor, hanem Tomb Raider alatt mértem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FaTHI
őstag
Srácok Erről a 7850 -es kariról valami vélemény? Ezeknél van valami tipus hiba ? Blackscreen, vagy hasonló?
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Ja, valami nagyokos jól megtervezte a GUI-t, elrejtett csúszka, és véletlen se lehetett volna egy sorral több, hogy kiférjen a limit a csúszka nélkül.

(#29771) Jim74:Olyat keress, ahol tudsz légcserét kialakítani a VGA körül is. Az én házam olyan, de az nagy és drága. Itt talán találsz megfelelő segítséget: [link]
A +20% pedig igen, megdobja a terhelését, fogyasztását a karinak. De ha nem adod rá, akkor kisebb órajelen megy nagyobb terhelésen, mint amit beállítottál. Ezt viszont csak az Afterburner tudja mérni, ha bekapcsolod a low level hardware acces-t, GPU-Z nem látja. A Logout tesztemben kép is van mindenről, nem keresem ki neked megint a linket.
Esetleg még ilyen 10-15% power limittel lehet próbálkozni.
-
Ha +20%-kot rárakom, akkor nagyon elkezd melegedni a VRM....
Még 1V-on is....Milyen házat kellene vennem, ami nem sokkal nagyobb a jelenleginél de jobb a légmozgás benne? (Meg nincs agyonlyuggatva....)
Egyébként +20% nélkül és 1 V-tal így fest a helyzet 10 perc Kombustor után:

-
HSM
félisten
Ahogy nézem, a fő baj a házaddal, hogyha megnézed, a légáramlás az eleje és a hátulja között van, amiből eléggé kiesik a VGA. Ezen egy oldalsó venti se nagyon segítene, mert ahogy látom, a VGA fölé fújná a levegőt nálad.

Marad az alulfeszelés. Szerintem játékban 1V körül, gyári órajelen, +20% poweren jó lesz így is nyáron is, és bőven van benne lendület úgy is.
-
válasz
gyuszaa
üzenetére
Megtaláltam közben.
Első venti: Swif2 1200
Hátsó venti: Swif2 920
Nem PWM-esek azt hiszem, mert az alacsony zajszintre mentünk...
(#29762) asdxv: megpróbálom, hátha.... Trixx-en mit pipáljak még be, hogy mindig a beállított értékeken menjen a VGA?
-
gyuszaa
őstag
Valami monitorozó programmal kilesheted a fordulatszámot, helyedben ha pwm-es akkor állítanék rajta, hogy jobban tekerjen, fontos dolgot végez, hogy meglegyen a kürtőhatás, és ne a meleg levegő keveregjen bent. Fele olyan hatékony is lehet 12 centiméteres társától egy átlagos kategóriájú ventilátornál, maximum fordulatszámhoz mérten.
Ha ilyen esetleg a mostanid, akkor ez igen jó.
Akkor jól tippeltem.

Ebben az esetben pont pwm-es 4tűs. ( fordulatszám-szabályzásra hivatott, sima verzióhoz képest ami csak állandó maximum fordulatszámon teker, mert állandó feszültséget kap.) -
gyuszaa
őstag
Mekkora átmérőjű ventilátorok vannak benne, milyen márkájú, és mekkora fordulatszámon üzemel jelenleg?
Tudni kéne milyen hatékony és mennyi levegőt szállít, lehet ez is probléma. -
gyuszaa
őstag
Nagyon húz a szívem ezután az XT után a kezdetektől fogva
, lehet eladom a 7850-et.
Teljes mértékben meg vagyok egyébként elégedve vele, és még mindig azt mondom 7850-es 50 ezer alatt kis tuningal ( a már kitárgyalt downclock miatt ) pont még az az árkategória ami felett előjön az ismert elgörbült teljesítmény/ár mutató felső-közép kategóriánál/tol. Átlag felhasználásra, 1080p-ben is. (a mostani kritériumokhoz illően, de még a közeljövőre is gondolva.) -
Egy ilyen házam van:
Ettől nem nagyon szerettem volna nagyobbat venni. Lehet, hogy kellene oldalra is egy 90 mm-es venti?
Alulfeszelés segíthet esetleg? Vagy ezen a kártyán már nincs mit alulfeszelni?
Az OC-t azt hiszem elfelejthetem
Szerk.: közben látom írtál még infót, úgyhogy fenti kérdések lehet, hogy tárgytalanok

-
HSM
félisten
Rosszul szellőzik a házad... Felgyülemlik a meleg a VGA körül, és nem tud távozni. Ebben a tesztben a GPU-Z-n láthatod, csak a GPU 150W-ot melegít... (12,4A*11,84V=147W) Az egész kártya ilyenkor olyan 180W kb. Hatékony házhűtés rendes légszállítással szükséges, ha ezt a hőt el akarod onnan távolítani.
Nekem anno éppenhogy elég volt olyan 150W-ig, mikor oldalról ráfújt egy 14cm-es, elölről egy 12-es és hátul kifújt egy 12-es a Coolermaster 590-es házikómban, mind leszabályozva, hogy azért cseréljék a levegőt de ne túl hangosan.Amúgy gyári órajelen szvsz fogsz még tudni lejjebb menni a fesszel és akkor hűvösebb lesz... Nekem 1,031V volt beállítva, és így teszt közben 0,967V-ot mutatott a GPU-Z, és beton stabil volt.
Persze, a sajátodhoz neked kell kitapasztalni, mennyi kell, lehet több, de lehet, kevesebb. -
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Persze, sok is. De ez szélsőséges körülmény.
Tuningnál kell erre figyelni és ennyi. Kicsit túl lett tervezve a GPU-hűtő, nagyon komoly darab, ez persze nem baj, mivel nagyon könnyű így némaüzemben használni. 
A VRM-nek annyi a lényeg, hogy azért ne 0RPM-en menjen a GPU hűtő hogy kis szelet kapjon, és ne ilyen 1200Mhz 1,2V+-okat kelljen meghajtania kombustorban....
Ahogy írtam, 200W környékén még remekül elvan, amiből játékok alatt +20% poweren kb. 1100Mhz megfelelően belőtt fesszel simán, biztonságosan kihozható.(#29744) Jim74: Az AB okosabb progi, de még csak a béták kezelik a kis 7870 XT-t, én azt használom. Alternatíva a Sapphire TriXX, az kevesebbet tud, de stabilabb sokkal. Utóbbiról leírás van a logout cikkem fórumában.
Monitorozni pedig GPU-Z vagy HWiNFO. 
A +20%-ot AB-ben vagy TriXX-ben is rá tudod adni.
-
Mondjuk a ház oldala még nincs fent, de szerintem sokat nem fog változni az eredmény.
Itt egy Heaven teszt is:

Akkor azt javasoljátok, hogy MSI AB-vel csináljak mindent és GPU-Z-vel csak VRM hőfokot monitorozzak?
+20% power nincs még rajta, mert azt sem tudom, hogy azt mivel kell
(vagy olvastam kellően figyelmesen
) -
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Nincs baj a hűtésével. Csak nem egy túl erős VRM, csak 4 fázis. Főleg ezen spóroltak ezeken a kártyákon a 7950-ekhez képest. Ellenben jóminőségű cucc nagyon, csak nem arra való, hogy az egekbe húzd a kártyát.

Nézd meg ezt pl, "takarékos" ventiprofillal, +20% power, Kombustor burn is: [link]
Ebben a tesztben a 7950-em alulfeszelve is 80 fokra melegszik VRM téren 2800rpm-es ventivel 2200-al szemben.
Játékokban pedig soha nem melegszik fel közelsem ennyire, ez pl. Crysis közben ugyanez a beállítás a 7870XT-n: [link] -
PandaMonium
őstag
Azért nincs (bár értem, hogy viccből kérdezted), mert minden kártyának más a tuning potenciálja, mindenkinek magának kell kitapasztalnia a kártyáját, de nem olyan nagy dolog ám mint amekkora ügyet csinálnak belőle itt néhányan a topikban.

GPU-Zt én max VRM hőfokok kiolvasására használnék, másra ott az MSI AB.
Egyébként ahogy az előző kommentemben írtam mikor az AB-t tárgyaltuk:
Beállításokban "Unlock voltage monitoring", "Unlock voltage control", "Force constant voltage", stb.-t bepipálni, utána core clock csúszka 1100MHz-re, power limit +20%, feszültség mehet le olyan 1130 környékére.
Az enyém speciel nem egy tuning őrült darab, ennek 1145mV kell az 1100/6000 -hez ahhoz, hogy mindenhol stabil legyen, de lehet neked ugyan ilyen órajelekhez elég akár 1090mV. Szerencsétől függ, hogy milyet fogsz ki.
-
-
Amit még nem értek, hogy GPU-Z első fülön 975 MHz-et ír GPU clock-nak, de a sensors fülön terhelés alatt csak 925 MHz.

-
válasz
PandaMonium
üzenetére
Köszönöm

Akkor kezdeném is. Milyen software-ket szerezzek be?
Tweak & monitoring:
- GPU-Z?
- MSI AB beta?Tesztelés:
- Heaven
- 3dmark legújabb?A hűtés félelmetes ezen a Sapphire 7870 Xt kártyán... Alapon gyakorlatilag nincs hangja. Nyomatom kb. 10 perce a furmark burnin tesztet és 70 fokos a GPU. A ventik 52-54%-on mennek, így azért már hallhatók, de egyáltalán nem vészes szerintem.
-
Algotis
addikt
!SPOILER!
Tök jó, hogy abban a résznél vagyok, hogy azzal a kocsival kell a metró vonalon közlekedni, de nincs elég filterem és mire odaérek, megfulladok

MARCO, HSM:

-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium
üzenetére
Már megmutatta nekem TCK_MARCO, hogy hogyan engedélyezzem a fesz állítást, így a gpu tweak ment a kukába, és nagyon örülök, hogy az MSi AB-vel is meg tudom ezt oldani

Ezúttal is köszönöm neki!

-
PandaMonium
őstag
Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult.
Ha mondod mit nem értesz segítek/segítünk szívesen.
(#29719) Algotis: Ha óvatosan csinálod (gondolok itt arra, hogy nem nyomod meg izomból a ventit, stb.) akkor semmi baja nem lesz. Egyébként ha jól értem és azért nem használsz MSI AB-t mert van benne OSD azt nem muszáj ám használni...

-
KYZRR
őstag
válasz
Algotis
üzenetére
MSI Afterburnerrel is lehet feszultseget allitani, csak van egy kis csavar a dologban, mert ha engedelyezed az unofficial overclock modot, akkor hiaba allitod a feszultseget, visszaugrik az eredeti feszultsegre.
Nekem sem engedte a feszultseg allitast.Nos, a beallitasoknak, ahol beallitoddtad az unoffOC-t(NEM .CFG FALJ MODOSITASSAL!), ott van felette, hogy extend official overclock limits. Azt bepipalod, reseteled a gepet, es voila, lehet allitani a feszultseget.

(MSI Afterburner verziom: 3.0.0 Beta 9)

-
Algotis
addikt
Ááá nekem nem tetszik az a szép muzsika szó amit a gpu csinál tuningnál, szval inkább -5fps de ne járassam szarrá

-
Algotis
addikt
-
Algotis
addikt
Tudnátok olyan VGA monitorozó progit mondani, ami nem zavar be a GPU Tweaknek?

-
kovsol
titán
válasz
ittakary
üzenetére
Én pedig az új kártyán mindig szoktam tolni egy heaven tesztet, hogy meglássam nem-e gyári hibás, utálom amikor a játék közben fagy ki a gép
Meg összehasonlítva a másik hasonló kártya eredményével látom, hogy nem csaptak be és nem kaptam mást, mert ugyan annyit kapok én is 
-
-
HSM
félisten
válasz
Algotis
üzenetére
Csak engem zavar, hogy egyikőtök se írja le, milyen tesszelációval futott a játék? Mert brutál különbség sebességben, és akárhogy állítod, a bench eredményére kihat, de a fejlécben csak az lesz, not supported...
Ja, meg procit se írtok mellé.
Így elég esetleges az összehasonlítás.... -
Algotis
addikt
-
Most hoztam haza a Sapphire 7870 XT-t, de csak este tudom kipróbálni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud...
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB
- ASUS RTX 3080 TUF Gaming , dobozával
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ELADÓ: Sapphire PULSE Radeon RX 7800XT Gaming 16G - Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Még 1V-on is....

, lehet eladom a 7850-et.