- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Kicsit gáznak látom ezt a GPU Z-vel való fogyasztás mérést
Amúgy ez a Tahiti LE nagyon bejött neked úgy látom, ha már a 7870-nél jóval gyorsabbnak írod le mindig, de alig lassabbnak, mint a 7950
Közben én úgy vettem észre, hogy a 7950 jobban elhúz a Tahiti LE-től, mint a Tahiti LE a 7870-től.
A 7950 jóval kevesebb feszt kér azonos teljesítményhez... -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28697 üzenetére
Na-na... Te azonos sebességről beszélsz. Én meg sebesség/fogyasztás arányról, amiről eredetileg írtál.
Nézd meg itt pl, azonos órajelen: [link]
Egy kicsit sokkal jobb volt az LE, nagyjából azonos sebesség, jóval kisebb fogyival...
Ahol a 7950 magasabb ram-sávszélessége nagyobb előny, ott meg kicsit az van előnyben.Ez az 1300-on hozza az 1050-es 7950-et meg marhaság, abszolút játék/szituáció függő, mennyivel gyorsabb, van ahol semennyivel, van ahol meg a ram miatt azért jelentősen, de ennyivel szinte sehol, amit írsz...
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28693 üzenetére
70 körül én biztos 7950-et vennék használtan. Annyiért ár-teljesítmény arányban tuti nincs jobb a piacon ebben a kategóriában. Az XT-nél sokkal jobb a fogyasztás/ teljesítmény mutatója. Meg ugye 3GB+384bit.
CF-et nem vennék, de ez csak az én véleményem. Lehet, hogy neked bejönne. -
válasz
lowzor #28691 üzenetére
A fogyasztás pont nem érdekel, ha érdekelne laptopom lenne
Minden gép annyit eszik, amennyire ütve van...
elkanyarodtunk az eredeti témától, szóval véleményed szerint egy 7950 az ideális megoldás???
És esetleg egy 7870xt újonnan ,pusztán anyagi okok, és a vadi új garancia miatt???? -
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28688 üzenetére
Nekem volt 7850 CF, de nagyon nem jött be. Sok helyen rosszul skálázódott, meg számomra túl sok nyűg volt vele. De van, ki arra esküszik. Én inkább azt mondom, hogy 1 erősebb kártya, ha a mostani teljesítménye nem elég. A 670-et meg nem azért árulják ennyiért, mert néhányan el vannak ájulva tőle. A 660Ti-t is 85k-ér árulják, aztán 1 62k-s Tahiti LE hozza a teljesítményét...
-
válasz
lowzor #28687 üzenetére
7970 nem járt még nálam,sajna nincs össze hasonlítási alapom....
a 3570k-t se hasonlítsuk össze az fx 6100-al
De....
Azért én is jelentős különbséget éreztem a 7950,és a 7870 között, főleg minimum fps-ekben,kevésbé lassultak be a játékok....
GTX670-től mindenki el van ájulva (ehhez mérten árulják) , de közben ,mint mondtam a 7850cf is meggyőző dolgokat produkál....
Véleményem szerint a 7950 két év múlva a mostani 6950 lesz,ami öregecske,de mindent szépen visz... -
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28686 üzenetére
alapórajelen lehet, hogy annyival, de tuninggal otthagyja, mint macskát sz@rni. Egy 1100-on lévő 7950 már 1 7970 ghz edition szintje felett van.
1200-on nálam így hasított: http://www.3dmark.com/3dm11/6113046 (Physics score azért kevés, mert alapórajelen volt a 3570K, meg gagyi a ramom).
Egy 670 még tuningolva is ennél 20-30%-al rosszabbat produkál.
-
válasz
lowzor #28683 üzenetére
Igen, a 7950 csak volt,most egy 7870 hawk van,de szívás....
Tapasztalatom szerint a 7950 kb.15%-al jobb ,mint a 7870, gondoltam esetleg a 670 ráver erre...Csakhogy ott meg a 80-90ezer ft-os ár ,ami riasztó....
Közben olvasgatom visszafelé a fórumot,és a 7850cf-eket mindenki dícséri,ebből indultam ki....
Persze az is eszembe jutott ,hogy télen generáció váltás lesz,úgyhogy kissé tanácstalan vagyok -
Zjunior
veterán
válasz
- = Zk = - #28682 üzenetére
Remélem fogja bírni a tuningot a His és a procit ki fogja hajtani 6300?
-
válasz
lowzor #28679 üzenetére
Platform váltás szóba sem jöhet
, az a helyzet ,hogy türelmesen(türelmetlenül) várom, hogy végre kapható legyen az fx8300 - mégiscsak el van 90 wattból....
Még asapphire 7870xt is pálya lenne,bár az új árából majdnem lehet 7950-et venni 1.5-2 év garival...
Úgyhogy fx6100 marad amíg 8300 nem lesz....
Ehhez kell alkalmazkodni.. -
Zjunior
veterán
His 7870 az ajánlott vétel?
-
Sziasztok!
Gyorsban 2 kérdés:
GTX670 vagy 7850CF?? Teszteket én is láttam, valódi tapasztalatok érdekelnének...
AZ msi 7870 megy garanciába(helikopteres) ,és most van egy kis pénzem ,érdekelne a véleményetek...
- Zalman zm600Hp moduláris táp elbírna-e a a cf-el?
Köszi -
Algotis
addikt
Ez nagyon durva!
Videorögzítéssel együtt majdnem 1,5x több FPS-em van, mint a régi konfiggal.
Rögzítés nélkül pedig majdnem 2,5x
Ez nagyon tetszik, remélem elég lesz egy ideig, ugyanis nem lesz új gépem vagy 3 évig, az fix -
Johni5
őstag
Egy dxwebsetup.exe -t érdemes letölteni.Friss dx fájlokkal sokat javítható a grafikai teljesítmény.Na meg a win full uptade.
-
athomi
veterán
válasz
athomi #28653 üzenetére
Most nézem a tied OC-s eredmény... nálam minden alapon
-
mcmike
őstag
válasz
->Raizen<- #28654 üzenetére
Nagyon fontos megjegyezni, hogy a default Intel INF telepítő nem rak föl mindent (alapból), csak azokat a komponenseket amikre éppen nincs driver. Ez azért baj, mert sok driver megmarad eredeti Microsoft-os, ami régi. Nálam nagyon sokat javított a performancián és az egész Windows élményen, hogy az alább leírt módon felerőltettem mindent belőle:
If you’ve downloaded the zip version, extract it and you’ll get the file name infinst_autol.exe. Instead of just running the setup file that you’ve just downloaded, you’ll need to run it with an extra command line -OVERALL switch. For example:
infinst_autol.exe -OVERALL
You will notice that the Intel Chipset software installs more INFs compared to just running the setup alone without the -OVERALL switch.
Ne ijedjen meg senki ha egy időre megszűnik az egér meg video jel, egyebek, tessék türelmesen kivárni!
Utána minden sokkal jobb lesz. Trust me...
-
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #28654 üzenetére
Na, mindent feltettem, csak azt nem!
Köszi! -
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #28648 üzenetére
És ezen nekem melyik a chipset driver?
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #28648 üzenetére
B+ most tettem újra, egyből mikor megkaptam, és ez szűz windowson készült, csak driverek vannak fent
Amúgy számít ez most valamit?
Mert ha ettől nagyobb az e-pénisz akkor nekem nem igazán
Darky: Chipset drivert nem tettem fel, nem is tudom, hogy micsoda
Tudnál nekem linkelni egyet? Pontosan B75M-DGS a lap
köszi. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Algotis #28645 üzenetére
Tedd újra a windows-t.Chipset driver stb minden fent van a legfrissebb?
Én a 13.4 whql-t használom és jó mindenhez a betákat hanyagolom ezentúl.Én már nem foglalkozom benchmark programokkal jobban szeretek játékok alatt méricskélni már.
Rámész valamelyik op rendszerre és kilistázza az összes drivert a lapodhoz.
-
Algotis
addikt
Itt az eredmény új konfiggal.
13.5 beta 2 van fent, miért írja hogy graphics driver not approved? -
akadt egy érdekes problémám
a konfigom (adataimnál) idle módban, w8 asztalon 88 wattot eszik a konnektorból, viszont amikor az energiagazdálkodás kikapcsolja a monitort 20 perc után a fogyasztás felugrik 115 wattra
találkozott már valaki hasonlóval? olyan mint ha a videókártya átkapcsolna uvd órajelekre
a zero core-nak természetesen nyoma sincs, néztem több driverrel is az utóbbi időkből, de semmi változás -
xardas
tag
válasz
aleister #28636 üzenetére
akadoznak a játékok, tehát nem. és ez a jelenség most lépett fel, eddig ilyen probléma még nem volt. (játékok maradtak ugyanazok. )
Játékok alatt az alábiakat értem: WoT, NFS: MW(az új), Fifa13, BF3 (bár ez most nincs felrakva mert az origin jópár órát el szokott tökölni vele, mire leszedi az összes kieggel...) -
Van olyan VTX3D Black (Tahiti) tulaj itt, levizezte a VGA-t?
-
nubreed
veterán
Tuningolás szempontjából ki mit tapasztalt a 13.4 driverrel? Az általános catalyst topicban írtak olyanokat, hogy nem lehet olyan jól tuningolni ezzel a driverrel.
-
Algotis
addikt
Esetleg valakinek van otlete erre a problemre?
Van az 500 gigas winyom, minden ok, de ha bekotok egy masodik winyot akkor nem bootol a gep, hanem a windows logonal fagy. De ha leszedem akkor megint minden ok... -
xardas
tag
válasz
BomiBoogie #28619 üzenetére
feltetem én is a mostani bétát nem segített
PandaMonium : Win7 használata jelenleg nem opció, (mellesleg azon furcsák közé tartozom aki amúgy szereti...
RetepNyaraB : Hát sok elcseszni való talán nincs win8 telepítés alatt ^^. AHCI drivert nem telepítettem, "mondván" hogy a win ugyis felrakja. lehet majd megnézem erről holnap beszámolók.
=HG= : A rendszer garantáltan használja rendesen a magokat.
Egyébb érdekesség: GPU Caps Viewer szőrös kockája pl. rendesen felviszi a GPU Loadot 97-98%-ra, illetve feltettem egy 3Dmarkot is ott is felmegy rendesen. (első 2teszt után kiléptem nem ment végig). arról nem tudni hogy melyik tesztek használnak DX-t? (szőrös kocka ugyebár opengl... lehet ott van vmi "szar" verzió....) csak mert nekem most sok ötletem nem maradt már...
-
emiki6
veterán
válasz
PandaMonium #28620 üzenetére
Mivel a win8 is egy béta
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nekem csak a 3trémarkok szarakodtak mé ne lenne stabil?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Nekem Win8 alatt futt a legújabb Beta és semmi gond vele. Meg egyáltalán, miért ne lenne stabil a Win8 mindennapi használatra?
-
PandaMonium
őstag
válasz
xardas #28618 üzenetére
Olyan, hogy legjobb driver nincs.
Mindenkinek személyes véleménye van arról, hogy ő milyen driverre bízza magát (avagy WHQL vagy beta), a kettő közt néha csak pár fps különbség van, viszont attól több hiba lehet. Teszem azt nálam voltak gondok 13.5 beta 2-vel, más meg semmi problémát nem talált, úgyhogy valószínűleg úgy jársz a legjobban ha magadnak tapasztalod ki a dolgokat.
A GPU használatot ha egy driver telepítés nem oldja meg akkor őszintén szólva legjobb megoldásnak azt tudom javasolni, hogy rakd vissza a Win7-et. Viccen kívül, sokan próbálkoztak már Win8 -al a topikban (köztük én is) és közel sem elég stabil mindennapi használatra. -
xardas
tag
Sziasztok!
Egy ASUS HD7850-DC2-2GD5 tulaja vagyok már hónapok óta. a procim nem túl bika hozzá, de azért elég jól elvoltam vele mostanáig ( AthlonII x3 450@ 3440). Idáig Win7-et használtam, a gyárilag hozzáadott driverrel, többé kevésbé jól is ment, gyorsulást is éreztem az előzőhöz( GTX460) képest. A probléma egy hete lépett fel, amikor is egy SSD vásárlást kővetően úgy döntöttem hogy Win8-at teszek fel. azóta bármilyen játékkal játszok, a GPU Load nem megy 30-40% fölé, közben meg akadoznak mint az állat, pedig ugyanezekkel a játékokkal korábban semmi gondom nem volt. Jelenleg a 13.4-es driver van fent. próbáltam egy 12.x-est is (nem emlékszem pontosan melyik volt), illetve a gyárit is feltettem (habár a zasus telepítője sokat hadakozott elenne úgyhogy csak úgy cd-ről tettem fel...) de azzal se javult. Szóval a kérdés: tapasztaltatok/halottatok hasonlót? Esetleg valamilyen megoldással is rendelkeztek?
Bonus kérdés: Melyik drivert tartjátok a "legjobbnak" ehhez a kártyához?Előre is köszi.
-
HSM
félisten
Én azért láttam teszteket, ahol még a duplacsatornás 1333 és 1600 között is itt-ott volt mérhető difi... 2013-ban nem üzemeltetnék gépet 1 csatornás rammal.
Fontos a méret is, de sebesség is kell.
(#28612) joysefke: Ez az eggyel kevesebb hibaforrás duma...
Az Intel se hülye, nem véletlen drágítja a komplett platformját dupla DDR3 támogatással.
Ennyi erővel használhatnál IGP-t is, eggyel kevesebb hibaforrás.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
joysefke #28612 üzenetére
Szvsz kicsit túlzásba viszed az aggódást
Nem azt mondom, hogy szükség van 8gb ramra, ha csak játszol, de a 4 sokszor határeset és ha a single channelről dualra váltás nem is hozna sokat átlagban, van ami arra is érzékeny.
Az egész rendszered is gördülékenyebb, gyorsabb lenne még egy 4 gigás ram behajítása után és biztosan nem fogsz kifogyni semmilyen játék alatt memóriából még egy jó ideig.
Az, hogy 1333mhz vagy gyorsabb az már mindegy. Nem is lenne egy nagy beruházás, de ahogy jónak látod. -
Algotis
addikt
válasz
BomiBoogie #28613 üzenetére
Ha már ramoknál vagyunk.
Megjött az új gépem, már csak másfél óra van hátra a BF3 letöltésig.
Számít valamit hogy most nem 2x4 hanem 1x8 GB 1600mhz-s ram van most benne?
Ez a single channel megérződik játékokban?
Én úgy tudom, hogy csak tömörítésnél van némi jelentősége. -
joysefke
veterán
általában preferálom a single channel megoldást, eggyel kevesebb alkatrész aminek baja lehet, eggyel kevesebb hibaforrás stb...
Az 1600Mhz DC vs 1333Mhz SC sem fog érzékelhető változást hozni?
Darky, Oddrog, köszi
J.
OFF!
-
odorgg
addikt
válasz
joysefke #28606 üzenetére
Akkor tedd off -ba
Játék szempontjából, szinte semmit nem számít az 1333Mhz feletti DDR3 (max 1-2 fps). A mennyiség is csak akkor lényeg, ha az adott gamenek van rá igénye, pl BF3 a min 6 Gigát jobb szereti a 4 nél, de ez sem az fps-re van hatással, hanem a játék gördülékenységére (gyorsabb betöltés, kilépés, ilyesmik).
-
joysefke
veterán
Eléggé off topik, de gondoltam jobb, ha itt kérdezem meg, mert ebben a topikban van a legtöbb tunning huszár
Nos egy i5-3550-et játékban (gtx660) mennyir fog vissza, ha 1x4GB DDR-1333 van mellette (single channel)
mekkora javulásra számíthatnák, ha ezt lecserélném:
(A) 1x8GB DDR3-1600 (single channel)
(B) 2x4GB DDR3-1600 (dual channel)
ra?Az egész egy Asrock H61-ben fog futni, ez IVB-vel támogatja az 1600 MHz -t
Tudom, hogy sebesség szempontjából a B variáns az optimális, de szeretném felmérni, hogy mekkora lenne a javulás?
Előre is köszi a válaszokat
üdv
J. -
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #28599 üzenetére
Ez már szinte semmit nem jelent, hogy AMD orientált, lásd Bioshock Infinite, Farcry 3, Crysis 3!
A Grid2 az a Dirt Showdown-hoz hasonló lesz, viszont az új Metro az nem nagyon fog ízleni az AMD-nek, mert teljesen Keplerre lesz optimalizálva, csupán egy GTX Titan 3way sli-vel volt demózva! -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #28602 üzenetére
grid 2 a dirt showdown motorját viszi tovább, és gondolom raktak bele még pár effektet ami nem fekszik az GF nek.
EGO v3.0 nem tudom pontosan milyen újításokat tartalmaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch 2
- Eredeti játékok OFF topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest