- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- DraXoN: Utolsó 2011-3 rendszerem
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310 #29398 üzenetére
Dual bios nélkül is visszalehet hozni az életbe a videokártyákat (amennyiben le van mentve a gyári), de hanyagoljuk a témát.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
k0pasz #29396 üzenetére
TDP limitet ( power target ) -et húzd csutkára ( +20%).
Memória mehet 5200-ig, annyit elbír.Majd nézd meg alapfeszültségen mi a vége, kisebb léptekben növeld az órajelet és teszteljed heaven benchmark-al, vagy/meg 3dmark 2013-al, utána meg stabilnak tűnő órajelet gyakorlatban is. Ha csak 1000 Mhz a cél akkor kezd egyből azzal. ( Pl.: Crysis 3, hitman ab, bf3 multi)
-
k0pasz
csendes tag
-
gyuszaa
őstag
Látatlanba flashelni különböző elektronikai eszközöket nem ajánlott, mert könnyen csinálhatsz papírnehezéket belőle. (Jelen esetedben nem lett volna probléma, se változás). Amit linkeltem bios meg csak hynx ramos példánnyal megy, ha valaki kedvet kapna.
-
V.Dave
senior tag
Az lehetséges, hogy lecseréltem a tápomat 600w, 80+ ------->400w, 80+platinum
és úgy látszik tuningban jobban szerepel a kártya (gpu +20mhz)
és úgy vettem észre mintha jobban alulfeszelhető lenne, eddig 1,050mV kellett az 1GHZ-hez, az előbb a world of tanks lefutott egy meccs 1,000mV-en is -
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310 #29390 üzenetére
Trixx által kimentheted a jelenleg fent lévő bios-t, úgy mint a gpu-z-vel.
"Na akkor egy ide illő kérdés vagyis hirtelen 3
1,Hogy tudom a BIOS-t cserélni ?
2,A Trixx által mentett BIOS az most mi?
3,Azt fel lehet rakni rá?"Mivel első pontban azzal kezdted a kérdést, hogy lehet biost cserélni ezért azt mertem feltételezni, hogy másik kártya bios-át szemelted ki magadnak magasabb feszültség elérése miatt, s azon már túljutottál, hogy tulajdonképpen tudod mit csinálsz.
Az, hogy miért ajánlottam másik programot már leírtam.
-
Steve198310
őstag
válasz
gyuszaa #29389 üzenetére
Kedves gyussza
Én nem tértem el a kérdéstől Ön írta a Tweakot meg a többit.( Ismerem azokat is. De ha nekem teljesen jól működik a Trixx minek cseréljem le?)
Ha újra elolvasná milyen kérdést tettem fel akkor nem kérdezné meg, hogy mit akarok és mivel helyettesíteném.
A linket köszönöm [link] -
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310 #29388 üzenetére
Nem értem mit akarsz, mert a kérdésedből nem derül ki.
Megkérdezted, hogy mivel lehet bios-t cserélni, még mindig nem válaszoltál, hogy milyen célból akarod és milyen bios-al helyettesíteni.Itt van a metódusa leírva egyébként.
Utána jöttél a feszültség emeléssel, ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal akkor mit akarsz ?
-
gyuszaa
őstag
válasz
Steve198310 #29386 üzenetére
Akkor kattints a linkre és máris eléd tárul a csoda, és húzhatod 1050 felé. Van olyan asus tulajdonos akinek meg csak az msi ab működik, ez nem releváns. Trixx nem kedvelt mert a 3d-s feszültséget állandóra teszi.
asus tweak - rombusz jel bal alsó sarokba ( advanced mode ) settings, majd tuning fül - tune settings és pipa a range enhancement, apply.
msi ab ( ami nekem nem működik zafírral pl.) - settings - unlock voltage control és monitoring-ra pipa.
-
Steve198310
őstag
válasz
gyuszaa #29384 üzenetére
A GPU-Tweak-el nem igazán lehet feszt emelni vagy 1050mhz fölé húzni.( Nekem nem ment, ja megelözöm a fölös irogatást tweak ra. volt asus karim HD6870 avval már kitapasztaltam)
Nem hiába írnak saját tuning progikat a kártyákhoz. Nem egyformák
A Sapphire dual BIOS-os. De mentettem már BIOSt róla
De kösz a tippet -
Algotis
addikt
kovsol zafír karijáról valami hír?
-
gyuszaa
őstag
válasz
Pityesz666 #29381 üzenetére
Akkor el is felejtheted, mert azóta jócskán csiszoltak a driveren.
techpowerup performance analysis-t lapozd át, pont ezeket a régi eredményeket hasonlítják össze az oldalon.
Performance Highlights of AMD Catalyst 13.1 (vs. AMD Catalyst 12.10)
Legújabb whql :
Feature Highlights of AMD Catalyst™ 13.4
(#29383) Steve198310
Trixx helyett használj inkább msi ab-t vagy asus gpu tweak-et. ( utóbbit használom zafírral )
Gpu-z -vel előtte mentsd le a gyári biost, mielőtt cserélgetni akarnál.
És miért akarsz biost cserélni? -
Steve198310
őstag
Sziasztok.
Sapphire HD7850 oc dual-x
Na akkor egy ide illő kérdés vagyis hirtelen 3
1,Hogy tudom a BIOS-t cserélni ?
2,A Trixx által mentett BIOS az most mi?
3,Azt fel lehet rakni rá?Köszönöm
-
zserbox
őstag
válasz
Pityesz666 #29381 üzenetére
de azóta jött ki ezer meg 1 driver ami sokat változtatott
-
zserbox
őstag
válasz
Pityesz666 #29379 üzenetére
több mint egy éves hsz-re válaszoltál
, ez már "kicsit" régi teszt
-
válasz
MZsoltee #29349 üzenetére
Utolsó hsz a BTC témában, mert tényleg nem idevaló:
Nálam a 7870 XT kártyák ezt tudják:
510 MHash @ 1150MHz @ 1,181V (-> x2 ugye = 1020Mhash)
(de hozzáteszem ez a beállítás a grafikai benhmarkokban (Valley, Heaven, Vantage) kifagy mint a szemét, viszont mining-ra atomstabil... 1-2 napokat simán elmegy 0-24
netes táblázat szerint a 7950:
550-600 körül megy az említett 1GHz-es órajelen. Feljebb 1100-1200 órajelen már 600-650 között.
Na de nézzünk csak rá gyorsan az árakra:
7950: 80ezer forint körül vannak Aprón
7870XT: 58ezer Aprón+38%-kal többe kerül 10-15%-kal több teljesítmény (ha megtépjük a 7950et is akkor mondjuk +25% teljesítmény). A-a én ilyet nem kérek
De még ha játékra kéne, akkor sem vennék 7950-et, hanem 7870 Tahiti LE.... Egyszerűen brutális ennek a kártyának az ár/érték aránya
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #29355 üzenetére
1db 7870-el nem is éri meg. 2db 7950-el 1V-on, 1000-1050mhz-en járatva már megéri, mert viszonylag gyorsan termel és keveset fogyaszt.
-
->Raizen<-
veterán
Valaki tudja hol tárolja a progi a blokkokat amit első telepítés indítás után próbál beolvasni? Elfogyott az ssd-n az összes szabad hely és program törlés után se szabadult fel! Lemondok erről a bányászásról enyhén szólva nem térülne meg nekem még a villanyszámla sem.
-
lowzor
veterán
2db 7950 szerintem okosabb választás bányászáshoz 1V-on és 1GHZ-en járatva mondjuk fogyasztás és hatékonyság szempontjából.
-
MZsoltee
veterán
válasz
PandaMonium #29348 üzenetére
750-800-as lehet.
-
válasz
->Raizen<- #29344 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
mcmike #28663 üzenetére
Ezt eddig nem is tudtam, de jó, hogy elkaptam a hsz-ed.
Ha most letöltöm az alaplapomhoz tartozó legfrissebb intel chipset drivert és elindítoma telepítést a leírt módon, simán megtehetem és felülírja az előző drivereket vagy előtte távolítsam el a régi drivereket? Magyarul mi a helyes útja az Intel driverek telepítésének? -
-
Algotis
addikt
válasz
Foxmulder89 #29338 üzenetére
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Algotis #29337 üzenetére
Hang és hálókártya, esetleg egér/bill ha olyanod van amihez kell/van. inf, azaz chipset driver csak akkor tesz fel mindent ha csinálsz neki egy parancsikont és -overall paranccsal indítod!
Hibajavításokon kívül nem hiszem hogy tartalmaz mást az első kettő, de érdemes feltenni a saját oldalukról azért a legfrissebbet, nem az alaplapod oldaláról ha esetleg onnan tetted.dxwebsetupot is tölthetsz, hogy leszedjen a DirectX-hez frissitéseket, illetve .Net keretrendszer is kellhet, esetleg PhysX, akkor is ha atid van.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Új Win7 install után, kéne egy kis check, hogy minden driver fent van-e.
Mi kell még?
Eddig ezeket tettem fel:-Catalyst 13.5 beta 2
-INF driver(#29338) Foxmulder89 Bocsi, kifelejtettem azokat leírni, azok is fent vannak (hűló és hang). különben nem tudnék írni
-
Foxmulder89
senior tag
Többet lehet vele nyerni, de azért nem mindegy meddig butítod le. Van aki alapból lowra tesz mindent csak ezért, miközben tök jó gépe van, szerintem az pocsékolás. Nem igazán játszom már fps-eket, de mindig azért játszottam őket, hogy első legyek, vagy hogy haver seggét kilyuggassam
Jobb játszani egy játékot aminek jó a grafikája, meg ha már annyira első akar valaki lenni akkor az is számít többek közt, hogy messzire milyen élesen lát. Anti aliasing meg magas felbontású textúrák pl sokat tudnak segíteni. -
HSM
félisten
válasz
Foxmulder89 #29333 üzenetére
"Ha viszont nem érdekel hányadik vagy, akkor az az fps sem annyira fontos és vele együtt a +tuning sem.
"
Ha annyira elöl akar lenni az ember, akkor alap a butított grafika.
Nagyságrendekkel többet lehet nyerni vele, mint tuninggal.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
RetepNyaraB #29330 üzenetére
de a Tiéd egy XT
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
RetepNyaraB #29327 üzenetére
Szerintem a TressFX ritkaszar és fps zabáló csilivili effekt. Tomb Raider még elmegyeget 30fps-el, de ha multis játékot, pl Battlefieldet kéne játszanom annyival, a hajamat tépném
CoD nagyon érzékeny valamiért az fps-re, nem játszom vele egy jó ideje, de ott 125-ig simán észrevettem a különbséget és nem csak én. Nem is annyira látni, inkább érezni, 125 fixxel volt abszolút ugyanolyan sima és pontos mindig az egér mozgása, ha első akarsz lenni, akkor ez fontos. BF3 más tészta, oda (és általában mindenhova) elég 60fps, hogy mindig ugyanolyan sebességgel/precizitással reagáljon az egér. Ha viszont nem érdekel hányadik vagy, akkor az az fps sem annyira fontos és vele együtt a +tuning sem. -
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #29331 üzenetére
Najó, de neked XT van, az más állatfajta.
Azon finomhangolással minden szempontból többet lehet nyerni.
Azt én is 1050/1500-on járattam, +20% power és alulfeszelve, azt ő is szerette, meg én is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
- = Zk = - #29328 üzenetére
naja. Az én kártyám 210 euró, egy jobb 7950 meg 300. Pár kattintást nekem megér 90 euró árkülönbség...
-
HSM
félisten
válasz
Ezt hogy számoltad ki? 1000 helyett 1100-as GPU az +10%, ettől a 20FPS maximum 22 lesz, nem 25 meg 30...
1200-ra húzva (és arányosan húzva a memóriát is) is csak 24FPS-lesz, pedig az már 20% OC....
Bocs, de hibás a bizonyításod.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ettől különbözünk mi emberek
én pár FPS miatt nem tuningolok. ink egy erősebb kártya, vagy CF...
DE ez is ki lett már tárgyalva, biztosan...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
- = Zk = - #29326 üzenetére
Ezt pedig feltehetőleg számtalanszor kitárgyaltuk itt és világszerte.
Ha nekem minden csutkán +2XSSA a Tomb Raider, akkor gpu alapon biza lazán beeshet 20 Fps alá is, közeli TressFX esetén; ha meg 1100 a Gpu akkor ez az érték inkább 25 körül van és átlagban meg 30. Ez pont a játszható-nem játszható különbsége. Bizonyítottnak veszem. -
- = Zk = -
félisten
válasz
RetepNyaraB #29325 üzenetére
...mert nem érzem az előrelépést, 1000/1100-ra.... most 1050-en megy a kártya, de.. .semmi extrát nem látok (még) Bf3 alatt... szal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
- = Zk = - #29320 üzenetére
nálam a teljesítmáény a lényeg
Akkor miért is nem tuningolsz
-
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #29320 üzenetére
engem mostanság már a hang se zavar a g35-el
barátnőm hazaért, beszélt hozzám én meg meg se hallottam annyira zaj szigetel a fejhallgató(#29322) - = Zk = -
ez mekkora ötlet -
Apollo_21
addikt
válasz
- = Zk = - #29317 üzenetére
Én a 2D-s órajeleken használom
Inkább mariózok csak
-
emiki6
veterán
válasz
- = Zk = - #29317 üzenetére
Nem szeretem, ha sok hőt termel (60°C fölé megy) és sokat fogyaszt, rossz érzéssel tölt el + befűti a szobát.
(hogy lehűljön rendesen be kell kapcsoljam a front ventit, ami arról ismert, hogy hangos) -
emiki6
veterán
válasz
- = Zk = - #29315 üzenetére
Én még vissza is fogom
-
- = Zk = -
félisten
csak én nem tunngolom a kártyáimat?!....
-
Apollo_21
addikt
ÜDv!
A VRM hőfoka milyen értékeknél nevezhető egészségesnek?
Maga a kártya most 63fokos a VRM az OSD-s kiírás szerint 76 és 99%os a kihasználtság. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #29308 üzenetére
terhelve hangos CFben és még nem volt időm kikísérletezni, hogy mit lehetne vele csinálni. üresben is picit hangosabb mint egy kártyával. nem sokkal, de alapvetően herótom van a zajtól. 75 foknál feljebb se akarom nagyon engedni, a bővítőkártyáknál meg sajnos kicsi a rakás a jelenlegi helyzet. szóval ameddig nem kell, addig kikaptam a PowerColort.
memóriával egyébként óvatosan, 7850ek jórészén nincs memhűtés ahogy láttam. 1170 az szép, mennyi fesz kell neki?
-
zserbox
őstag
válasz
memória ha nem megy akkor nem megy valszeg elpida ramos.(nézz rá hogy mi van ráírva a memória chippekre, nekem hynix és bírja is az 1500-at)
annak nem tudsz több feszt adni. -
KYZRR
őstag
válasz
Nekem most 1.085v-on 1125Mhz/1375Mhz.
Sajnos a memoria 1400 felett nem birja a strapat, csikoz.
Hiaba, a RAM csak 1250Mhz-re van hitelesitve.Szerk.: Az alapfesz 1.075v
Szerk2.: Memoria feszultseget max voltmoddal tudod, ez egyelore az elit VGA-k featureje.. egyelore.
Szerk3.:
#29310: En sem tudom allitani, lehet, hogy eleve nagyobb feszultseget kapnak az en memoria chipjeim. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #29307 üzenetére
Akusztikára? Miért, a házat használod mélyládának?
Főleg, hogy felfedeztem, a Sapphire Trixx enged az én kártyámnak is feszállítást, úgyhogy így 1170-es órajelen elmegy. Sajnos a memória csak 1320-ig megy, mert annak a feszét semmivel nem tudtam állítani.
Ötlet esetleg?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #29306 üzenetére
hm, pont ilyen kiosztású nekem is a lapom, viszon nálam a hangkari PCIs. az viszont tény, hogy meleg van, most meg diplomamunkaírás idejére ki is kaptam a második karit a gépből, használni úgyse használom, viszont a szellőzésre/akusztikára rossz hatással van.
neked max annyi előnye lehetne, hogy mehetne be a legfelső slotba, már ha nem esik útba valaminek. CF + hangkártya azért necces dolog.
ja, ez meg így van. azért a 7850 egyedül se gyenge, sőt. nekem is az eyefinity miatt kellett a második leginkább, na meg mert így lehúzhattam az eyefinityt a bakancslistámról
.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #29305 üzenetére
Szerencsére nem, mert ott van a hangkártya.
Amúgy gondolkodtam egy 7950-en, de annyit nem hozna és nem is használnám ki, úgyhogy következő széria lesz, mondjuk jövő tavasszal.
Persze, ki tudja, hol leszek akkor, sok minden bizonytalan, úgyhogy annyira most nem érdemes terveznem és költenem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #29303 üzenetére
csak nem agyalsz, hogy kéne még egy?
-
válasz
RetepNyaraB #29301 üzenetére
Hát ez sajnálatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés