- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
válasz
Foxmulder89 #28998 üzenetére
Na most azt nem tudom megnézni, ugyanis nem írja ki a GPU-Z a Giga 7850 VRM hőfokát meg stb.
-
Algotis
addikt
Ha benyomom 1,225V-ra a feszt, és benyomom 1125/1400-ra a VGA-t, akkor ezt lehetne tartósan így nyomatni? Már próbáltam többször és viszi, többet már nem
Értem én ez alatt, hogy éjjel-nappal így menne -
V.Dave
senior tag
válasz
PandaMonium #28991 üzenetére
Hol hallottad és mit értesz az alatt hogy rossz?
-
V.Dave
senior tag
Én most iponbol tuti XFX HD7870 BLACK et vennék, nemtudom az az érzésem hogy azok tuti mennek 1300MHZ et és nagyon kulturáltan is néz ki
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Foxmulder89 #28974 üzenetére
Pontosan azokra gondoltam, amiket említettél. Az én laposom nem hajlandó a megfelelő új AMD drivert telepíteni, csak a Lenovo saját két éves fosát. De ha Neked megy, akkor hurrá
-
N.Ferry
senior tag
Igen az tuti az XT,nekem is azért lenne sietős a döntés
De nagyon úgy néz ki,hogy hétvégéig várok,és akkor kiderül,hogy Xt vagy 7950 (abból a vapor-x jó választás lenne?)
-
Atla
senior tag
válasz
->Raizen<- #28980 üzenetére
Ennyi! Remélem tényleg XT-t kapok.
(#28983) Apollo_21 Bizok benne,de a hozzászólásoknál azt írják az.
11199-20-20G meg erre azt dobja a google is. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #28980 üzenetére
61 és Powercolor, ha jól látom.
-
Atla
senior tag
Iponba ujra lehet kapni a 7870 XT-t,rendeltem is egyet gyorsan.Remélem igy marad az ára,mert különben visszamondom.
-
gyuszaa
őstag
+2/4 giga ram se ártana, néhol 4 az már határeset alap alkalmazásokkal ( böngésző, tűzfal/ vírusirtó, steam etc.. ) + játék.
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #28973 üzenetére
Hát pedig mindkettővel kicsit vissza kell venni itt-ott, főleg élsimítással. PL. Crysis3 4X-es SMAA-t nem bírja, TR 4X-es SSAA-t nem bírja...
Persze, 2X-esen már jó mindkét játék, mindkét VGA-val.
Én azt mondom, jó a +1GB ram és a nagyobb sávszél, illetve jobb OC potenciál a 7950-en, de ezt neked kell tudni belőni, mennyit ér meg. Sebességben én 5-10% előnyt tapasztaltam a 7950-el azonos órajelen, max 20%-ot, játékfüggően. Mondom, szarul egyikkel sem jársz.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
RetepNyaraB #28970 üzenetére
Nem értem pontosan mire gondolsz, kijelzőn, optikai meghajtón esetleg alaplapon kívül más dolog nem igazán lesz egyedi a laptopoknál. Nem gyártanak ramot, procit, alaplapi chipsetet, háló/hang és videokártyát vagy vincsit, csak belepakolják és ráírják a nevüket. Ha megvan a pontos típusa az alkatrésznek amit frissíteni szeretnél és nem ezer éves akkor kell lennie a hivatalos oldalán működő friss drivernek.
pl.: anyum laptopja sem akart jelet küldeni hdmi-n keresztül a tévére, ott is videokártya driver volt a gond, az msi oldalán nem éppen mai volt(van) fent. Feltettem a legfrissebbet az nvidia oldaláról és meg is oldódott. -
N.Ferry
senior tag
Igaz,túl széles a minden maxon skála...
De ha már veszek egy aránylag drága vga-t,örülnék neki ha nem azzal kellene kezdeni,hogy visszaveszem a beállításokat...Igazából az érdekelne hogy ha maradok a 7870xt mellett,akkor legalább 1 évig elégedett leszek,vagy 3 hónap múlva szívom a fogam hogy kevés és inkább 7950 kellett volna
Nem tudok dönteni
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Egy Sapphire Hd 7870 XT elég lenne egy 1 monitoros rendszerhez, FHD-ban minden maxon,egy ideig vagy inkább várjak még kicsit és vegyek egy 7950-et inkább?
Megér annyit az ár különbség? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Foxmulder89 #28968 üzenetére
De mivel a laptop gyártók gyakran pancsolnak bele hardveroldalon is a termékekbe, könnyen előfordul, hogy a hivatalos driverek, szoft csomagok stb nem működnek (nem is települnek, hibaüzenet fogad már az elején
), csak a gyártó oldalán lévő elavult szarok. Ez van sajna.
-
AFterR
csendes tag
válasz
Foxmulder89 #28968 üzenetére
Köszi szépen neked is a hozzászólást !
Felraktam most tesztfázisban van a projektírok majd az eredményekről !
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
AFterR #28966 üzenetére
AMD WHQL Driver V9.00, 2012/10/17 Frissítés..elég gáz de sose szokták frissíteni az ilyen oldalakon található drivereket, felejtősek.
Sajnos általában igaz a laptopokra is, összegyűjtik a hozzá való drivereket amikor hivatalosan megjelenik aztán kész.
Mindig az alkatrészek gyártójának a honlapjáról töltsd őket, ott frissek! -
AFterR
csendes tag
válasz
->Raizen<- #28965 üzenetére
Köszi a gyors választ elfelejtettem leírni hogy asus oldalrol a legfrissebb szoftvert használom. Név szerint : AMD9_00_Vista_Win7_WHQL
esetleg nincs más megoldás ?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
AFterR #28964 üzenetére
Talán black screen hiba? Ez a legrosszabb eshetőség. Drivert frissíts legújabb whql-es a jó!
Azt is tudom javasolni hogy az órajelekből vegyél visszáb afterburnerrel. (gpu/vram) Vagy adj több feszültséget a gpu-nak.
Ezt próbáld: [link](#28967) Sondi1986 Az én linkem is teljesen jó.
-
AFterR
csendes tag
Sziasztok ! Lehet hogy volt már róla szó de nem tudtam átolvasni az egész topicot !
Szóval kérném hogy segítsetek !
Van egy Asus HD 7850 2gb - os kártyám. Alapbeállítások mellett üzemeltetve ha egy full hd + ultra beállításokkal rendelkező játékot játszom semmi baja... (pl BF3)
Viszont , ha böngészőbe matatok egyszer csak elmegy a kép, vagyis beáll..lefagy.. és csak rezet segít (más esetben nem tapasztaltam ! )
Van valami ötletetek ezzel kapcsolatosan, nagyon megköszönném !?ÜDv.
ui: apropó elfelejtettem írni hogy a képen amikor befagy hasonló csíkok jelennek meg mint amikor legutoljára láttam ! (vagy nem csíkok hanem színek/ szín)
-
popeye01
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #28960 üzenetére
Melyik az az eset?
-
Sondi1986
addikt
Találtam egy jó kis 650ti boost 2GB VS HD7850 1GB csatát: [link]
-
tthomasso
tag
válasz
popeye01 #28952 üzenetére
Tavaly volt nálam egy hibás I7-3770 proci, egy hetembe telt, mire rájöttem, hogy a proci a rossz. Na, az csinált ilyen problémákat. Ráeresztettem a LinX-et, nem bírta 20 másodpercig sem. Javaslom, szedd le az ATI drivert, azután Memtest, LinX teszt. Ha így OK, driver vissza, és további teszt. Legegyszerűbb a videókártya kipróbálása lenne egy másik gépben.
-
popeye01
csendes tag
válasz
V.Dave #28953 üzenetére
Szerintem ezekkel nincs gond, de ha hazaérek megnézem még egyszer.
Külföldi fórumokon olvastam, hogy az XFX-nél van valami nagyon hasonló probléma a 64 bittes Ati driverekkel, de ott csak ezt a márkát említették. De igazán megoldás ott se volt.
32bit-en állítólag semmi gond, de ezt még nem próbáltam. -
aleister
veterán
Srácok nem volt szó valamiféle gtx 660 vs hd 7850 tesztről? Ki tudja, hogy áll a dolog?
-
popeye01
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy PCS+ hd 7870 Myst kártyát és a gondom az hogy véletlenszerűen kék halál van Windows 7 X64 és 8 alatt is. Van hogy már a telepítés közben elszáll vagy üresjáratban vagy játék közben. Kiszámíthatatlan.
Asrock P67 Pro 3 legújabb biossal (bár az is már elég régi)
I2500K
4*2gb Ram
Bequiet Straight power 450W (Elégnek kell lennie, vagy ha nem akkor terhelés alatt lenne csak gond-szerintem)Legújabb béta catalyst driver van fent.
100%-os terhelés melett 70 C körül van a GPU, szóval ez se lehet gond.
Memtestet csináltam ott nem volt hiba. A régi 5770-el eddig minden gond nélkül ment.Van valami ötletetek mi lehet a gond?
Köszi,
Popeye -
jejike
tag
válasz
BomiBoogie #28934 üzenetére
OK. Köszönöm a segítséget.
-
válasz
#77081088 #28930 üzenetére
Csak a hűtést cseréltem le,és a gyári hűtés helyéra (4pin) csatlakoztattam be,és mégis megjavult a hűtés,és a hőfok is...Ezek szerint csak a gyári hűtés volt bibis,nem a vezérlése.....
Elküldhetném gariba,aztán rátennének egy ugyanolyan tf4-et ,csak utángyártottat,és akkor megint semmi nem változna,csak 1 hónapig nem lenne itthon a kártya...
Tudom,hogy ez nem értéknövelő tényező,de megoldja a problémátLehet ,hogy jó az a gyári hűtés,de én ezek után biztos nem veszek tf4-es hűtővel msi kártyát...
-
jejike
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy egy GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 2GB GDDR5 karit ki tud e szolgálni egy Intel i5 3350p 3.1GHz proci? Jó páros lenne e? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Video konvertálásnál az adott programot (speciel: Tipard Total Video Converter Platinum), hogy lehet rávenni, hogy használja ki a GPU-t és ne a kis i3-asomat nyúzza?
A programban engedélyeztem a GPU Accelerationt. Nem rég megtudtam, hogy ehhez kell az ATI Media Codec Pack-ja, leszedtem hozzá azt is. Semmi változás, csak a procit nyúzza. Majd fórumban olvastam, hogy a CCC-ben a Video alatt engedélyezni kell, de nincs ilyen checkbox. Valaki hasonló cipőben volt már és megoldotta?Köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #28924 üzenetére
végig tudnád nézni azokat a játékokat amik megvannak neked is és néztem őket?
kíváncsi lennék az eredményeidre a 7870ekkel is.
-
törölt tag
válasz
PandaMonium #28929 üzenetére
Igen, csak az a baj hogy az a hűtő elvileg nem piskóta, nagyon jó hűtő teljesítménye van,és ezzel is éppen azt a hőfokokat produkálja a kártyája mint nekem gyári hűtővel.
Nem hiszem hogy fizikai baklövés lenne a heli szindróma. pl 55C°-ig normálisan működik, 56C°-nál meg felmegy 100%-ra a venti... Ez inkább vezérlés bibi. De ugye én nem értek hozzá...ui: saját szemszögemből írtam véleményt a hűtő cseréről,mármint nekem egyáltalán nem érné meg váltani.
-
PandaMonium
őstag
válasz
#77081088 #28927 üzenetére
A helikopter effektet még senkinek se sikerült a fórumról gyógyítani bios váltással tudomásom szerint. Őszintén szólva szerintem a bios-nak semmi köze hozzá, elvégre ha belegondolsz csak új hűtést dugott rá, semmit nem változtatott és mind a hőfokok mind a zaj megjavult. A fizikai hűtés legyártásánál van valami bibi az MSI-nél szerintem mert nagyon sok helis 7870-ről olvastam az utóbbi időben.
(#28924) kovsol: Ha meglesz a full cover block majd szeretném ha írnál a fórumba hőfokokat, kíváncsi vagyok hogy hűtenek ezek a cuccok mert én is terveztem vízhűtést összerakni (amíg meg nem tudtam, hogy az XT-hez nem gyártanak full cover blockot
).
-
kovsol
titán
Kis változás lesz a gépemben.
Giga kártyától megválok és marad a sapphire. Ez a CF nekem egyszerűen túl sok erő már.
A sapphire kártyám hűtését meg ha minden jól megy holnaptól egy ilyen full cover vizes blokk fogja betölteni. A gép meg marad ez amíg szét nem rohad, több pénzt nem ölök bele. Majd egy PS4 -t veszek, RTS és MMO ra meg évekig elég lesz a mostani masina is. (más nem majd ha már kevés lesz bedobok még1 -t CF be akkor újra)Ha esetleg valaki szeretne még valami CF -es tesztet, hogy nézzek meg az írja le és megpróbálom lefuttatni.
-
Killer01
őstag
Powerlimitet alapvetően ki kell tolni tuningkor, vagy lehet próbálkozni anélkül is? Vagy nem érdemes?
-
proci985
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy maradjon a topik témájánál.
CPU bottleneck hd78x0 típusú kártyákkal ON, viszont ez itt nem egy játék találgatós topikja és hűtés is a kártyák szempontjából érdekes.
-
Algotis
addikt
Aztat hogyan tudnám megoldani, hogy egy adott ventiprofil legyen alapértelmezett, és ne az állandó 40%?
MSi Afterburnerben szépen be tudom lőni, csak ahhoz állandóan kell, hogy fusson.
Valami más ötlet? BIOS?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Filmvilág
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest