- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #30690 üzenetére
Te nem 1100-as gpu val mértél amúgy? Azt azért nehezen hozza be a 7850.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #30696 üzenetére
Meg van az okuk rá.
Más: Milyen drivert használtok? Nekem még 13.2b7 van fenn, az újabbak hoztak vmi gyorsulást? Mert ezeket mostanában nem nagyon követtem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #30695 üzenetére
Ezek a dolgok szerintem egyre jobban el fognak szaporodni majd a nextgen játékoknál le kell mondanunk jó pár plusz effektusról élethűbb fizikáról. Ezzel is rá akarják venni a népet hogy konzolt vegyen.
-
->Raizen<-
veterán
Fail hogy két effekt nem megy majd csak intel IGP-vel a grid2 alatt. [link]
"Ez abból a szempontból kellemetlen, hogy az asztali piacon például nem is lesz olyan LGA1150-es tokozású processzor, melynek IGP-je megfelel a fenti elvárásnak. "
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #30676 üzenetére
Gyakorlatilag igen, spekuláció. Amúgy ez a szám a szivárgás mértékét mutatják, amelyik magasabb, az nagyobb szivárgású csip. A nálam járt 3db Tahiti kártya és a fórumos beszámolók alapján ezt tapasztaltam, hogy kb. ez az a szint, ami még nem melegszik túlzottan, de nem is kér még sok feszt a működéshez. Ilyenekkel érték el a legjobb tuningeredményeket is nagyrészt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
PandaMonium #30691 üzenetére
Sima gtx 660 ezt tudja grid2 alatt! Nem túl sok de azon is teljesen játszható a játék. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #30666 üzenetére
-
mrhitoshi
veterán
Azt tudja valaki, hogy a Sleeping Dogs vajon miért fagyhat ki állandóan, ha be van kapcsolva a HiRes textúra pack ?
Kevés lenne a rendszermemória ?
Ha ki van kapcsolva, akkor semmi baja a játéknak, de ha bekapcsolom, akkor kb 10s után kidob asztalra, és semmi.
Amúgy sokat vesztek, ha nem kapcsolom be ? -
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30677 üzenetére
Jó az arány tényleg.
Itt egy kis részlet :
57 fok, fan speed 42%, 2450 rpm – 1150/1300 mhz
Tomb Raider – Ultra quality ( ami tesszelációval, minden maxon, kivéve : normal shadow és no tressfx )Min : 39,6 fps Max : 56,4 Fps Avg : 48,5
4× SSAA
Min : 20.7 fps Max : 30,2 Fps Avg : 25,2
50 fok, fan speed 32%, 1825 rpm – 860/1200 mhz
Tomb Raider – Ultra qualityMin : 32 fps Max : 46,6 Fps Avg : 39,7
4× SSAA
Min : 16.5 fps Max : 24,5 Fps Avg : 20,8
63 fok, fan speed 40%, 1580 rpm – 975/1600 mhz 1v
Tomb Raider – Ultra qualityMin : 46,0 fps Max : 64,2 Fps Avg : 55,6
4× SSAA
Min : 23,8 fps Max : 34 Fps Avg : 29,2
-
kovsol
titán
válasz
Foxmulder89 #30678 üzenetére
Szerintem majd ha jönnek tesztek a játékról ami bővebben foglalkozik esetleg a CPU igényével akkor lesz erre vonatkozó mérés is. Mondjuk szerintem nálam a 3570k így is úgy is jól teljesítene egy 7870 mellett, de itt a kolléga aki fx6100 -t használ, neki lenne majd érdemes ezt letesztelnie, az avx mennyit gyorsít nála.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
kovsol #30673 üzenetére
Igen, két exe van a mappájában. A Bloomfieldem még nem tudja az AVX-et és ugyan jól fut, de érdekelne kb mennyivel lenne gyorsabb. Platformot nem váltanék emiatt, a 6 magos 1366 xeon viszont avx-es, ha 10% vagy nagyobb a különbség, akkor lehet, hogy beszerzek egyet majd
-
gyuszaa
őstag
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #30674 üzenetére
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30668 üzenetére
Nem igaz, ez sajnos csak egy elég elterjedt tévhit. Ahogy dark@ mondta most a nyerő páros mindenképp az Intel CPU és az AMD VGA, az ár-érték arány már más kérdés, bár ha nem kéne platformot váltanom a 3570k-hoz tuti inkább azt választanám mint az FX8350-et, de 40.000Ft -ot (kb. ennyit kéne ráköltenem ha a mostani lap+proci kombót eladnám és vennék egy olcsó lapot meg bele egy i5-3570K -t) nekem nem ér a váltás, úgyhogy marad az AMD, ez is egész jól teljesít.
-
kovsol
titán
válasz
Foxmulder89 #30671 üzenetére
miért gridből van avx és nem avx verzió ?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Foxmulder89 #30671 üzenetére
Azzal történt a mérés.
-
Foxmulder89
senior tag
Kíváncsi lennék mennyivel gyorsabb az AVX-es verzió, ha valaki letudná mérni megköszönném.
darky@ Akkor fordítva, mennyivel lassabb a nem avx-es -
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #30669 üzenetére
Akkor az tök jó, pont az van nekem
-
Algotis
addikt
Az igaz, hogy az AMD proci az AMD vga-kkal megy jobban, az Intel meg a nVidiákkal?
-
belinho
senior tag
Grid2 friss teszt!
-
Faxxx
csendes tag
【X-Edition】VTX3D HD7850 1GB GDDR5
ilyen videokártyám van.Szoftveresen állítható rajta a fesz?Ha igen mivel?msi ab nem engedi ,trixx sem -
kovsol
titán
válasz
Erdei88 #30659 üzenetére
[link]
A végén a gpu-z hozzáadás arra van, csak, hogyha elindítod a gpu-z-t akkor a 3d profilba vált. Ha kikapcsolod vissza. Az elején amit a driverrel mókol azt se kell figyelembe venni, csak a AB képeket.Amúgy arra kell figyelni, hogy 0,95V alá rakod a 2D profilt akkor filmnézéskor bebugol. HSM mérése alapján elhanyagolható csak az eltérés 0,95V és 0,8V között idle.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #30656 üzenetére
[link] toltam egy furmárkot. Látszik, hogy itt már beállt a hőmérséklet. 70-72fokra megy fel itt is csak a vrm. És a gpu se melegszik túl, és 45% ra beáll a ventilátor. Teszt elején a vrm volt még a hűvösebb és ahogy beállt a gpu fölé csúszott.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #30652 üzenetére
Na ja, de bő 50%-al gyorsabb, kb. ennyivel is kerül többe, de szvsz sokkal jobb, hogy egyetlen GPU, nincsenek a CF nyűgjei és +1GB ram, ami eyefinityhez már jól jöhet.
Szerintem ez szem kérdése, nekem 23"-on van 1920*1080-as felbontás, és még a vacak minőségű AA-től is menekülök, mint pl. az FXAA, nemhogy kikapcsolva...
-
kovsol
titán
Sapphire 7870XT 1100/1600Mhz@1,125V droppolva 1,08V vrm 57-58fokra ment fel heaven alatt, gpu 64fok volt 40% venti fordulattal, ami még halknak mondható. Teljesen vállalható.
Csináltam 2D -re és 3D re külön profilt AB ban ami magától váltogat így 2D ben alacsonyabb feszültségű profil van betöltve így nem parás a fix feszültség, mert így is visszaveszi.
1200/1700@1,2V még okés volt neki, de 1250 -re már többet kér, mert kezdenek pixel hibák előjönni.
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #30646 üzenetére
A 7950 igen csúnyán elveri a 7850-et igen sok játékban....
Még a sima 7870-et is. Persze, ha szénné húzod az 50-est, tudom-tudom. De a 7950-et is széné lehet húzni....
Persze, ha valaki alacsonyabb grafikai igényű játékkal játszik, bőven elég a 7850 is, ez tény.
Az élsimítás pedig igen fájdalmas tud lenni kikapcsolva. Legalábbis én pl inkább 30FPS-es átlaggal játszottam Tomb Raidert 2X-es SSAA-val, mint FXAA-val 50-el, annyival szebb volt úgy. Egy 7850-el esélyed se lenne SSAA-ra maxon Full-HD-ben.
Élsimítás nélkül pedig, hát, tiszta középkori látvány.Már anno a 9700-as Radeonom is ment mindig az élsimítás és az nem ma volt....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #30614 üzenetére
jaja, 7950 annyival még mindig nem erősebb, a 70es meg ár/értékben már kevésbé jó.
hm, én toltam unreal tournament gotyt CFfel. egyéb kérdés?
-
->Raizen<-
veterán
Jövök délután egy kis teszttel szerintem érdekes lesz.
-
Zigi
senior tag
válasz
DEV_NULL #30638 üzenetére
Vedd meg és megtudod
Ha annyira azzal akarsz játszani.
zserbox
Nézd én nem játszom BF3 multit...a többi tesztben pedig nincs különbség lehet lovagolni a BF3-mon csak nincs értelme. Arra gondoltam, hogy ahol az i5 60fps-t pumpál ott nekem lenne 55 na bumm.
Az összes ph-s tesztben az a zárszó, hogy erős videokártya kell a játékokhoz FHD-ben nem pedig csúcs proci. Ez most számomra bebizonyosodott. Az I5 4.5 Ghz-n ugyan azt hozta , mint a quad 4 Ghz-n. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a quad erősebb csak elég a 7850-hez. -
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #30631 üzenetére
Az teljesen jó.
Nálam is 0%-on ez a kevés visszavétel volt.
Érdekes, a BIOS-unk verziója ugyanaz, de a zárójeles rész (elvileg a hardver azonosító) más, nekem még 113-c4740107-S03 volt.
Az ASIC miatt se aggódj, szvsz ez a 60-70% környéke a legjobb, az enyém 68%-os volt, és röhögve ment 1200-at, és szuperül lehetett alulfeszelni is.
A 80%-os 7950-em sokkal morcosabban reagál a plusszfeszre, jobban örültem volna ott is ilyen szűk 70% körülinek.Bár nem panaszkodom, azért az is megy szépen.
Én amúgy alulfeszelve is +20%-on használtam, gyorsabb és kevesebbet is fogyasztott így, ahogy a Logout tesztemben is írtam. -
Zigi
senior tag
válasz
DEV_NULL #30629 üzenetére
Nincs kérdés ezzel kapcsolatban. Mivel az újabb procik erősebbek és a BF3 multi játék eszi a procit mindenképpen hátrányba kerülne a 775. De nem hiszem hogy 5-10 fps-nél többet veszítene.Nem az volt a kérdés hogy jobb-e a sandy-ivy az egyértelmű, csak azért érzek némi túlzó istenítés feelinget e körül....
Ezek után megkérdőjelezhető az FX procik fikázása is...asdxv
A C3 volt fent nem feküdt meg. -
kovsol
titán
Sniper elite teszt alatt a logot visszanézve kétszer levette az órajelet 925-re, ezt leszámítva 975 volt.
Biost verzio: 015 030 000 002 000000 (113-c4740108-s04)
Pff most nézem ASIC Quality 58,8%.Mondjuk én most feltoltam +20% ra a power limitet, hogy kizárjam teljesen az órajel ugrálást.
Boostolva gpu-z szerint 1,201-1,203V -t kap a kártya.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #30623 üzenetére
Igen, érdemes megsasolni, dolgozik-e a powertune a háttérben játékok alatt, volt akinek az új BIOS-al a fesz is kisebb lett, de a gyári power limit is.
A régi 7870 XT-m első BIOS-ában viszont kellemesen magas volt a TDP limit, kb. mint a 7950-emen.
+20%-on csak a power vírusok alatt vett picit vissza a védelem.
Ugye ezt csak az afterburner tudja, low level hardware access opcióval. -
Zigi
senior tag
BF3 operation snowbreaker pálya frapsal mérve:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
76690, 1534535, 24, 90, 49.976A single játékokat 7850-el az én mérésem szerint a 775-ös Quad @3.8-4.0 Ghz-n FHD-ben kihajtja semmivel nem kapok kevesebbet mint egy 4.5 Ghz-s sandy-ivy erröl ennyit. Arról nem is beszélve hogy az én 7850-em 1 gigás...részemről teszt vége.
darky
lehet hogy a phyx score magasabb de a gpu pont ugyan annyi.... -
kovsol
titán
válasz
DEV_NULL #30620 üzenetére
Valószínüleg hibás volt az már a tuning előtt is, csak a tuning adta meg azt a lökést ami kihozta véglegesen. Előbb vagy utóbb kijött volna a hiba.
más:
Előbb raktam be a sapphire 7870xt -t a gépbe. 1,188V az alap feszültsége. Sniper elite tesztet toltam egyet, hogy megbizonyosodjak róla driver rendben van-e. 53fokre ment fel a teszt alatt, bár ez nem valami hosszú terhelés. -
69er
csendes tag
válasz
lowzor #30596 üzenetére
reseteltem a kártyát, drivert ujraraktam, asus tweak helyett msi afterburnert raktam, maradt minden gyári órajelen. Újabb jelenség: tomb raider grafikai beállításoknál fagyott meg az egész, asszem marad a garanciás intézés. Ugye nem fogják visszaküldeni, hogy semmi baja, én vagyok a hülye?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
lowzor #30613 üzenetére
Ebben nagy igazság van. Én gondolkodtam 7850-ről legalább 7950-re váltáson, de ahol a 7850 nem elég "mindenfullmaxra", ott a 7950/70 sem, ahogy mondod, plusz élsimítást meg nem néz az ember, nem éri meg annyit kiadni rá.
Főleg, hogy most a Beneath the Steel Sky a kedvenc.
-
zserbox
őstag
válasz
lowzor #30599 üzenetére
de mennyin volt a proci?
na nesze itt egy msi7850CF 1050/1400 + 4.GHz 2500k az egésznak csak annyi a szépséghibája hogy x4-be volt már megint a 2. kártya és gpu-z szerint fel se váltott a 2.kártya a 3D-s órajelre(szerintem felváltott mert azért a graphics scoreon látszik de laggolt mint a picsa.
de az xfx pro 550 simán bírta a strapát
és a kép:ja és a sluszpoén a physics score majdnem fele mint 1 kártyával
még se bírja a táp vagy mi?
(#30603)d@rky
nem is lesz hosszú életű
amúgy az x4 miatt laggol ennyire(lehet amúgy is laggolna de dúrva amikor az fps számláló 50 és 20 között ugrál másodpercenként 10x -
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #30600 üzenetére
11-nél meg a ram nyomja nagyon fel
1333-ról 1600-ra állítottam a ramot és 800-al megnőt a Physics score...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest