Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én most tettem fel, very high fut fullHD, 50FPS-el.
De eddig buggal nem találkoztam.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
érdekes, nekem semmit nem humbukol...
dx-eket feltettem , meg ami kellhetett és ennyi... villódzás sincs...játékmenet, na az van. húú, de még milyen jó

-
Algotis
addikt
Nekem a 13.5 beta 2 pöppet rosszabb eredményt hoz, mint a 13.3 beta 3.
Ti nem tapasztaltátok?
-
->Raizen<-
veterán
Akinek szemetel a metro last light megoldás:
Force alternate renderer
Navigate to %LOCALAPPDATA%\4A Games\Metro LL\ and open user.cfg with text editor.
Locate line r_api X and change X to coresponding API value: 0 for DX9, 1 for DX10 and 2 for DX11
Change user.cfg to read-only to prevent the game overwriting changes.C:\Users\neved\AppData\Local\4A Games\Metro LL\1100001005bfb04 mappában van nekem.
0-ra állítottam és így dx9-ben fut a program bug nélkül és magas fps értékekkel very high-on. -
Sőt ha jól tippelem, akkor a 7870XT és a
gagyi
sima 7870 sem megy együtt. -
zolisx4
őstag
Valaki próbált már CrossFire-be 6850-7850 párost? van értelme ?
kovsol
Hát ezt nem tudtam ,én teljesen abban voltam hogy ez működik,ez egyszerű volt akkor
-
->Raizen<-
veterán
Okosságok a metro last light játékról! [link]
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
akkor én se vagyok messze. 16.ker.. Cinkota egy köppentés

-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
nofene... Amerikában élsz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Steve198310
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Talán vannak kivételek

Én játékra vettem. És tesztet csak 2 esetben futtattam. Megtudjam ,hogy mi a vége![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És hogy mennyi hőt termel
-
Leárt az msi afterburner, írta hogy frissítsem (mert ugye els em indul ilyenkor már) mondom ok, frissítettem erre az új verzióval nem tudok monitorozni semmilyen értéket sem, hiába állítom be nem ír ki semmit.
Valaki járt így?
-
FaTHI
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Azért azzal vitatkoznék hogy "egy hulladek a jatek" Mert az egy dolog hogy nagyon jól néz ki,de szinte alig lehet lerakni a gamet, nagyon magával ragadó a story ,és változatosak a helyszinek.Sokkal jobb mint az első rész volt. Nem sokat vártam tőle, de kellemes csalódás.
Amúgy nálam Gtx660-on 1920x1080-ban csak az ssaa-t kell levenni, és úgy 30-60Fps-el szalad. -
Sondi1986
addikt
válasz
PandaMonium
üzenetére
Akik játékra veszik a kártyájukat nem itt cseszik el az idejüket játék helyett.

belinho Hát kíváncsi leszek hogy fog menni olyan driveren amin nincs optimalizálva a játékra.
De remélem megjelenés napjára csak kiadják.
Az is lehet hogy most az AMD töri a fejét hogy az nv miért jobb ebben. -
törölt tag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Mert ez nem game topik
Korábban már engem is felvilágosítottak hogy itt "csak" és kizárólag 7850-70-es eredmények jöhetnek szóba!

-
->Raizen<-
veterán
válasz
PandaMonium
üzenetére
Mert nem non szoktak méricskélni az egyszeri userek mapponként átlag fps-eket.

-
-
belinho
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Már jelezték az AMD-nek, dolgoznak rajta, ha kijön az új driver javítva lesz, csak kérdés mikor jön ki?
-
->Raizen<-
veterán
Olyan bugos az árnyék metro last light-ban hogy így nem lehet játszani se vele.

-
Algotis
addikt
Az a baj, hogy a GTX 660-hoz nem tudom viszonyítani a tuningolt 7850-t, mert a Heaven és a Valley a zöldeknek fekszik jobban, mi vörösingesek meg a 3Dmarkban jeleskedünk

-
belinho
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Azért ne várd már el, hogy egy 7850-en full hd ultra max beállítások mellett 60fps-el menjen a játék!
Visszább kell venni a beállításokon, és akkor nagyon szépen megy, ennyi az egész!
Nem lehet megoldani mindent az optimalizációval, ha kevés a kártya, akkor kevés!
Ezért van ott a sok beállítási lehetőség, elég jól skálázható a játék, ha már nem támogatod a fejlesztőket azzal, hogy megveszed a játékot, akkor legalább ne szidd őket. -
PandaMonium
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Szoftvermérnöknek tanulok (mellesleg a hobbim is a programozás) és szabadidőmben grafikus motort fejlesztek OpenGL-ben, szóval tudom miről beszélek: Egy grafikus motort nehezebb és hosszabb írni mint egy komplett játékot (ez persze függ a játéktól is, de általánosságban ez igaz a játékok 90%-ára), ezért a játékfejlesztő stúdióknak nem érné meg minden egyes új release-hez új motort fejleszteni vagy a régin túl sok időt pepecselni, felkészíteni az új architektúrákra, stb. Néhány kis csinosítás, pofozás történik de ettől több nem, így is elég pénzt költenek maga a játék fejlesztésére és a hozzá tartozó assetekre (trailerek, videók, modellek, spriteok, textúrák, dialógusok és hangeffektek). Ettől függetlenül maga a motor készítésekor hónapok mennek az optimalizációra (ez nem egy összefüggő munkamenet, hanem természetesen már az írás pillanatában is próbálják minél effektívebbre írni a motort, de ehhez tartozik utómunka is) szóval a játékfejlesztők egyáltalán nem próbálják direkt rontani a motorjuk teljesítményét, sőt. Ha belegondolsz ez egyértelműen negatív marketing volna számukra, kisebb játékos kört tudnának lefedni (mert ugye az "kazsual júzernek" még ma is kis lepkefing 2 magos gépe van). Egyébként ilyenekre vannak a kész motorok amiket third party cégek fejlesztenek (Unity, Unreal Engine, stb.), ezért is favorizálják őket ennyire a játékfejlesztők, mert ott tényleg csak a játék írására kell fókuszálni. Persze ott viszont csengetni kell a dollár ezreket a licenszekért, de valamit valamiért.

Ugyanakkor a konzolra váltás nem megoldás, maximum 1 évig, utána pedig szívhatja az ember a fogát, hogy megint PC uralom van. Nem véletlenül fut ma már minden játék közepes/alacsony beállításokon 720p-ben (1080p -k 90% -a csak upscale-elt, semmi vizuális javulást nem eredményez), ha belegondolsz ekkora teljesítményre a konzol árával megegyező (ha nem olcsóbb) PC is képes, ráadásul az mégis csak egy PC. Pont ezért adtam el a PS-em mert 1080p ultra után pixelháborúnak tűnt minden konzolos játék.
A baj szerintem inkább ott van, hogy akinek kicsit is komolyabb gépe van az már csak addig ismeri az Options menüt amíg belép is mindent felvesz maxra, utána pedig inkább szitkozódik és játszik 20fps -el a legújabb játékokkal, mint, hogy lejjebb vegye a beállításokat és legyen fix 50-60fps -e kicsit alacsonyabb beállítások mellett, vagy kivárja az új drivereket.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Biztos lesz vmi driver, mint anno a Crysis3-hoz.
-
kungzi
veterán
7850-el
majdnem medium-high közötti beállítással 45-60fps között ugrál full hd-n
de még így is brutál jó a kinézete

nem tudom miért nem tudják jobban optimalizálni

-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
csak nem lesz ennyire siralmas a helyzet hogy a 46gtx jobb lesz mint a 7850
vagy akkor ez kimarad vagy retro mozivetítés lesz 10FPS-el
-
->Raizen<-
veterán
A kommentek alapján hulladék lesz a metro last light 7870-el.
"Nagyon könnyen dobálózik az FPS és sokszor vibrál az árnyék, szóval nálam elég bajos. 30FPS-ről lazán leugrik 15-16FPS-re ablakoknál."
-
Zjunior
veterán
Úgy néz ki csatlakozok a társasághoz a héten!

Egy 7870•LE (XT)-vel.
Olvasom itt a kommenteket, jobban jártam volna egy 660ti-vel, mert ennyire Nvidia pártiak a játékok?
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Örülj, ha a GTX 260-at megelőzi

-
zack
nagyúr
Várok vele még egy kicsit, mert elkezdett esni az ára...Most csökkent megint 2k-val. Kicsit kivárok...Szerintem érdemes és még egy 5k benne van. Azt nettósítva már nem bukhatok a dolgon.
Így is 50k lenne jelenleg, ami már most ragyogó ár.Jááj...Nem erre akartam válaszolni, de most már mindegy.

-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
Miért szólnám el magam?
Már akkor mondtam, hogy ez lesz, mikor te azt írtad, hogy szerinted jobban fog futni AMD-n!
A physx-et nyilván az NV pénzelte, mint a TR-ben a TFX-et az AMD, elég sok physx effekt van benne, és látványosabb is, mint Lara hajmozgása, de valamivel szemléltetni is kell, ha már NV kártyák mellé adják a játékot.
Valamennyit gyorsulni fog nyílván, de arra ne számíts, hogy felhozzák NV szintre. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
belinho
üzenetére
ezzel csak az a probléma, hogy most szépen belőtték a Titant 60 minfpsre, aztán pár év és némi architektúrális változás miatt adott esetben lehet fejet vakarni, hogy hát nem skálázódik.
Crysis volt ilyen, 5760x1080ban a 7850 1000/1200 CF betérdelt vele az első teszteken, nem skálázódik szépen, pedig úgy számoltam, hogy bírnia kéne végre eyefinity/ultrán is (AA nélkül). Metro2033 detto, bár az DoF nélkül már 35ös átlag fpst tudott ultrán (sőt, 1080pben doffal együtt is szépen ment).
rendberakja az amd a drivert. (vagy részemről az lesz, mint anno az elsővel, amivel játszottam vagy 6 órát, aztán ráuntam, pedig a stalkereket imádtam).
-
do3om
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Vannak AMD játékok is csak az NV valahogy mégsem marad el. (ne hozzátok a tréefix példát mert ha jól tudom már ott is elég jól mennek)
Kicsit keményebbnek kéne lenni az AMD-nek a játékok optimalizálása terén ha már támogatnak valamit. Hiába a szuper fejlett GCN technika úgy néz ki nem sok haszna lesz.
És ez most nem csak ez az egy játék miatt ott saját támogatott játékaik ahol előnynek kéne lenni de semmi. 
-
Algotis
addikt
Hopp-hopp

1050/1250-en tobb pontot kapok 3dmark 13-ban, mint az 1200/1500-as gtx 660

De heavenben mégis kéne még pár fps, hogy utolérjem... -
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Sok minden kikerült az új Metro-ból, és van pár új dolog, ami bekerült, ezért nem fekszik az AMD-nek!
Vissza kell butítani, és akkor jó lesz, physx-ssaa-tessalation felejtős egyből, aztán jön a részletesség!
Képeket és gameplay videókat nézve nagyon szép és hangulatos játék lesz még így is. -
emiki6
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
És mit tud?
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Anno Fermi-vel jobban ment mint Radeon-on, de a Kepler már nem erős compute terén, ezért megy most jobban GCN-el, mert az erős számítások terén!
Viszont az új Metro tesz a compute shaderre, szóval nagy javulás nem lesz AMD-n!
Ezt el kell fogadni, olyan ez mint az NV-nek a Dirt showdown, csak hát ez egy olyan játék, amivel szinte mindenki játszik majd, nem úgy mint a Showdownal! -
daveoff
veterán
Metro Last Light im Benchmark-Test
A 78xx elég siralmasan teljesít, illetve eleve az AMD, de reméljük jön új driver hozzá.....

-
Algotis
addikt
Azt hogyan tudom beállítani az ASUS GPU Tweakben, hogy egy adott profillal induljon el, és ne kelljen állítgatni mindig?
Ha elindul, alapból a defaultra rakja
-
gyuszaa
őstag
-
gyuszaa
őstag
válasz
Pityesz666
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezen hozzászólásom első linkjét.
Utána válaszoltam neked egyből.Alul tudsz lapozni, ugyanúgy mint a ph-s cikkeknél, írtam ott össze van hasonlítva ugyan azzal a régi eredménnyel amit néztél, ez a 13.1-es whql drivernak felel meg, mert akkor még beta volt. Majd utána nézd meg mi változott a 13.1 és 13.4 logja között, amit szintén belinkeltem.
Vagy csak write only üzemmód?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Path of Exile (ARPG)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce GT 710 2GD3H 2GB GDDR3 64bit
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Új asus rx 9070xt 16gb oc 3 ventis!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

sima 7870 sem megy együtt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Korábban már engem is felvilágosítottak hogy itt "csak" és kizárólag 7850-70-es eredmények jöhetnek szóba!