Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
Egy friss GPU-z-vel nézzted már?
-
Zigi
senior tag
Üdv a clubban
Semmi hátrányát nem látom én sem az 1 G-nek. A szemednek higgy a többi csak marketing duma, a metro LL sem eszik többet 1G ramnál és én még nem láttam sem micro lagot sem késöbb kirajzolódó textúrákat sem. A 13.4-es driver teljesen jó, én tesztelés során feltettem a 13.5 beta-t és az is jól működik.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok a "SAPPHIRE RADEON HD7850 1GB DDR5 PCIE OC EDITION" verzió mellet döntöttem ,végigpróbáltam a 2013 az ütős címeket ,és eddig nem látom a 1GB vram hátrányát ,melyik drivert használjátok ?
-
HSM
félisten
"Sajnos rendkívül pocsékló és szar optimalizációk vannak már évek óta."
Nekem anno a 4850-emen is 1GB volt lassan 5 éve, és a 4890-emen is 4 éve.
Azért 4-5 év alatt fejlődött annyit a játékok megjelenése, hogy maxon ne férjenek be 1GB-ba. Mert azért már "kicsit" gyorsabbak a GPU-k, mint a 4890-es volt. A szar optimalizálásról pedig annyit, régen is voltak szarul illetve jól megírt, optimalizált progik is, ma is vannak, és mindig lesznek is mindkét típusból.
Azt vettem amúgy még észre, hogy 2GB viszont kényelmesen elég fullhd-ra, még a 7950-emen se nagyon használ többet, pedig azon ott csücsül 3GB. Szóval a progik, amiket próbáltam elég jól voltak optimalizálva, de 2GB ramra, ami szvsz érthető 2013 közepén. -
FaTHI
őstag
Nálam volt 560Ti ,gtx660 és 7850-es kari is. Hasonló beállitásokon monitorozva a ramhasználatot, 660on és 7850-en is 1300-1400 körül evett Vram-ot. De érdekes módon ugyanazon beállitásokon az 560-as ugyan megette az 1gb-ot, de nálam nem szaggataott lassult a BF3.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #31066 üzenetére
MSI AB?
Ha külön rakod a monitorozó ablakot, és mondjuk 2-3 secre a mérési intervallumot, akkor bő egy óra kifér egy fullhd monitorra.
(#31068) mcmike: Gondolom, a tesztek szerint legalább másfélszer gyorsabb 7850-en magasabb grafikai beállításokon játszol, mint a GTX560ti-n anno. Márpedig a magasabb grafikához általában több VRAM is kell. Ezért nincs értelme mondjuk egy 7770-re 2GB-ot tenni, mert úgyse tudsz olyan grafikát berakni, amihez szükséges lenne.
Azt esetleg megpróbálhatod, hogy ugyanazokkal a játékokkal teszel egy próbát, ugyanazokkal a beállításokkal, mint a GTX-en, akkor mi a pálya. -
mcmike
őstag
Nálam is pontosan ugyan ez a helyzet, nagyon sokáig találgattam hogy mi lehet a baj, de jó eséllyel ez a mikrolaggok oka.
A furcsa csupán csak az, hogy előtte a GTX 560Ti-m volt szintén 1GB-al, és semmilyen mikrolaggot nem tapasztaltam egyik játéknál sem. Sőt. Ezek szerint AMD esetén sokkal rosszabbul kezelik ezt a problémát... -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31056 üzenetére
Nem gondolod hogy elég volt már az offból?
Van ennek megfelelő topikja, ha rákeresel google-el akkor is 10 perc találni róla leírást mert baromi egyszerű, 3 tüske = nem PWM (külön szabályzó kell hozzá, vagy néhány alaplap tud nem PWM-es ventit is bizonyos fordulatszámon járatni), 4 tüske = PWM. Webshopokban általában külön is vannak osztva.
Téma vége.Más: Ahogy kovsol kollega babrált itt régebben az MSI AB-val, hogy automatikusan váltson profilt 2D-nél és 3D-nél azt most én is megcsináltam. Olyan kérdésem volna, hogy van valami program amivel esetleg tudom figyelni, hogy épp melyik profil aktív? Esetleg GPU-Z alkalmas ilyesmire?
-
agentJ
tag
Üdv!
Lehet volt már a kérdés,de én egy picit bizonytalan vagyok abban,hogy a HD7870 Tahiti LE GPU-s változata akkor végülis milyen kártyával köthető Crossfire-be?
Hallottam már olyat,hogy csak másik Tahiti LE-vel,meg olyat is,hogy Pitcairn GPU-s verzióval is lehet.
Igaz hogy HD79xx-el is működik a CF?Most fogok venni egy Sapphire 7870 Boost-t,és elgondolkodtam rajta,hogy ha úgy állok majd,akkor beszereznék mellé még egyet,csak jó lenne ha most már végre tisztázódna bennem ez a CF kérdés.
-
válasz
Steve198310 #31052 üzenetére
Köszi
Na ez a veszély nem fenyeget, hogy BIOS-t flashelgetnék rajta(#31055) N_A_S: Köszönöm a választ Neked is
. Ez elég okos találmány
-
Erdei88
veterán
Én nem vettem észre hogy butított lenne.
Minőséggel nincs problémám, 1100/1500@1100mV max 63-65 fokos egy Antec P183-ban ami nem éppen a szellőzés bajnak. Boostot is ki lehet küszöbölni. Hűtése nem egy DCII vagy WF3, de jóval halkabb mint a ref karik, picit süvítős hangja van -
N_A_S
veterán
A VTX Black mennyire butított (a hűtést leszámítva) egy Saphhire XT-hez képest? Milyen aftermarket hűtőt érdemes ezekre venni? Peter rámegy?
-
V.Dave
senior tag
miért van az, hogy mostanában ha készenlétbe megy a monitor felakarom ébreszteni, de csak fekete képernyő fogad. Abból meg úgy tudok csa kilépni ha ctrl alt del-t nyomok
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31033 üzenetére
Igen, szerintem is az döntsön már a húzásról, akié a kártya.
-
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox #31032 üzenetére
A Gigák általában a legolcsóbb modellek (bár HD7850-ből a Sapphire-ok a legolcsóbbak de még mindig nem merném javasolni őket), relatíve jó órajellel jönnek ki a gyárból és a hűtésük is elég jó, úgyhogy ha nem kívánja piszkálni a gyári értékeket megtudja úszni olcsón is, nem kell egyből egy 60.000Ft -os ASUS HD7850 TOP-ot venni.
A gyártói OC egyébként ugyan úgy túlhúzás mint amit te csinálsz szoftveresen. Ajánlott ezekbe az értékekbe belenyúlni mert feszültség emelés nélkül jóval magasabb teljesítményt lehet elérni minden különösebb hozzáértés nélkül, vagy ha neked elég a gyári teljesítmény akkor tudsz alacsonyabb feszültséget adni alá és úgy hűvösebb, halkabb és energia takarékosabb a kártyád, de persze mindenkinek a saját dolga, hogy mit szeretne illetve mit nem szeretne csinálni a kártyájával. -
gyuszaa
őstag
válasz
zserbox #31029 üzenetére
Elfutottam felette, köszi.
Gyári tuningra hajtani baromság és többlet költséget fizetni érte még inkább, gyári ccc-ben egy csuszkát kell arrébb húzni, még nem is kell különböző misztikus programokkal babrálni. Ettől még nem válogatott egyik oc-s kártya sem, így marketing fogás marad az egész.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #31024 üzenetére
Nem lehet megállapítani melyik márkának a legtuningosabb a kártyája, mert nem gyártótól függ hanem a gpu-tól, ami nem válogatott. Elég hűvös az asus, gigabyte, és a sapphire megoldása is.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszi a választ.
Én nem szeretném piszkálgatni a gyári értékeket.
-
zserbox
őstag
válasz
ez a melyik a legjobban gyárituningos ott veszti értelmét hogy 2 kattintással bármelyik megy 1000Mhz-en
-
Algotis
addikt
válasz
Gigabyte.
A HIS mondjuk 25mhz-vel több alapon, de a hűtése annyira nem jó, mint a wf2. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Még azt szeretném kérdezni, hogy melyik a gyárilag legtuningosabb és leghűvösebb 7850? (Akár külön-külön is, ha meg egyben van a két dolog az lenne a legjobb.)
-
Algotis
addikt
Kéne 1 kis segítség.
Lehet vennék egy ilyen ventit, és ez hőérzékelő szenzoros.
Azt írja egy kommentelő, hogy a vga hűtőbordája közé dugta be az érzékelőt.
Az lenne a kérdés, hogy melyik részére szabad bedugni? Arra a felére, ahol van a 6 pines csati, és ki van vágva egy kicsit a bordából, vagy csak simán a venti fölé valahova? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Rendben, köszönöm a gyors válaszokat.
Üdv.
-
HSM
félisten
Rosszabb sokkal a helyzet. Nem lassulás lesz, ami jól mérhető először, hanem csak mikrolaggok, pl forduláskor beszaggat, belenézel távcsőbe beszaggat, kinézel belőle beszaggat, robban valami beszaggat....
Ez mondjuk 30-40FPS-nél az átlagban kijön 2-3-ra max, de az élményt nagyon rontja.
Ezenkívül bizonyos játékokban olyan anomáliák lesznek, hogy utólag, késéssel rajzol csak ki csomó mindent, te meg azt látod, hirtelen eléd termett egy fa a semmiből. -
FaTHI
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #31015 üzenetére
Gondolom ha kifut az 1Gb-ból a kari, akkor némi lassulás következik be.
-
marcusa
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #31015 üzenetére
Az 1GB-s néhány %-kal még gyorsabb is azonos órajelen, amíg elég az 1GB vram... Viszont ha FHD-ban játszol, akkor sokszor az miatt fog akadozni, hogy kevés. Techpowerup-on volt egy teszt az 1 és a 2gigás különbségéről, és ott is ez jött ki.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e érdembeli különbség egy 1GB-os 7850 és egy 2GB-os 7850 vga közt, ha azok órajelei teljesen egyformák és gyári alapbeállításúak?
Tudtok olyan hiteles oldalt ahol sebességeket tesztelnek?
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31006 üzenetére
De amúgy nem olyan meleg, nem tudom, mit izélsz.
3-4 fokkal melegebb, mint az előző háznál, ahol full nyitott volt, de az még belefér, így is csak 63 max hőmérsékletről beszélünk. -
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31003 üzenetére
Dehogynem. 36cm-ig befér, csak ki kell benni a hdd tartót, és alulra fektetni be a winyót.
Én is így csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Path of Exile 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Parfüm topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P53s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest