- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Na srácok nem sokára lehet izzítani a kártyákat: [link] (a grafikát úgy nézzétek, hogy egy 8 éves konzolon játsszák).
-
-
KYZRR
őstag
válasz
Algotis #31792 üzenetére
Ebbol arra lehet kovetkeztetni, hogy fiatal vagy, hat sosem volt neked 8800 GTX-ed, vagy HD2600XT-d?
Anno A HD2600XT siman volt 100°C+, es semmi baja nem volt. (kop-kop)
Sot, meg a HD6850 is alulrol nyaldosta a 85°C-ot.
Elvileg a szilicuim 120-130°C-ig kotelezo birnia, mas kerdes, hogy 100°C-nal lekapcsolnak, hogy tenyleg semmi baj se lehessen. -
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31791 üzenetére
Nálam is 50%-nál szólal meg, de az a bajom még mindig, hogy hiába 50%, tuninggal még mindig eléri a 68 fokot, az meg nekem már picit sok, mert féltem a kártyámat.
(#31793) DEV_NULL Szőrősfánk alatt
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31782 üzenetére
Jaa, hát akkor hagyhatom én, hogy felmenjen 50%-ra, ott is csak 2200rpm, de ott már hangosabb, szóval arra csak játék közben nyomom akkor
-
DEV_NULL
őstag
A témához visszatérve pedig; lehet ráteszek a Chilla-ra a gyári 8-as slim ventik helyett egy 12-es slip streamet mondjuk fix 1000rpm-en. Meg fogom majd nézni ahoz mit szól...
Csak időm lenne rá végre.
Ne dolgoznék ennyit. Ne lennék ennyit melóba. -
DEV_NULL
őstag
válasz
Erdei88 #31785 üzenetére
Ez van. Nekem a nyitottak jönnek be.
Bár a nyitottakhoz elengedhetetlen valami normális erősítő, mert csak simán alaplapi hang kimenetre dugva nem sok mélyet produkálnak. Normális hangkártyával és erősítővel viszont sokkal szebben szólnak mint a zártak.És így legalább hallom mikor barátnőm éjszaka álmában rámszól, hogy ne üvöltsek annyira TS-en, vagy ne verjem annyira a bill-t.
-
Algotis
addikt
SpeedFannal kiderítettem, hogy a 40% az a gigabyte-nál 1760 rpm-et jelent.
Más 7850-eknél mennyi a 40%?
-
juve600
nagyúr
[link]
igazából ezt az egy játékot játszom a jelenlegi kártyával,kérdés mennyit dobna a 7870 rajta,multibanmeg ugye az ára se mindegy,sajnos...
Algotis : nekem jelenleg 42 fps 1920x1080
(#31775) Erdei88 .: de nekem csak 6850 1gb van
-
Steve198310
őstag
válasz
juve600 #31765 üzenetére
Nem rossz a VTX nálunk annyira nem elterjedt kis cucc. De kinti oldalakont nagyon szeretik. Talán itt kevés embernek van vagy lehet a forumon. Én is olyat szemeltem ki először.
ha erre gondolsz ez nem valami jó választás. Igen meleg a hőjére vannak panaszok. Igen gyenge az a hűtés annak a karinak.
-
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #31709 üzenetére
üdv
és a VTX3D tipus mennyire megbizható ??thx
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérem a személyeskedés mellőzését!
-
PandaMonium
őstag
válasz
Apollo_21 #31756 üzenetére
[Moderálva]
(#31750) Algotis: Ahogy már mondták ugyan az mint amikor túlhúzod. Sosem lehet megmondani pontosan, hogy mi lesz ha túl húzzák a kártyát, vagy túlságosan alulfeszelik stb., mert ilyenkor a kártya hibázni fog, de a hibázás következménye a képkockásodástól az újraindulásig bármi lehet (persze csak ami a kártyát illeti, tehát pl. az adataid nem fognak azért elszállni vagy a windows-od tönkremenni mert rosszul állítottad be a kártyád). A lényeg, hogy már rengetegszer el lett mondva amennyiben a józan ész keretein belül tuningolsz nem lesz baj (értsd ezalatt azt pl. hogy nem sütöd meg a VRM-et). A kérdéseiddel amúgy ha még nem tűnt fel általában az a baj, hogy ezek olyan apró dolgok amikért vagy totál fölösleges aggódni vagy mindenkinek sokkal gyorsabb volna ha magadnak tesztelnéd le. Nem lehet annyira agyonkomplikálni ezt a tuningot, van egy feszültség csúszka, egy core meg egy memória (na jó, meg egy power target de azzal azon kívül, hogy +20%ra húzod semmit nem kell csinálni), egyszer megkeresed azokat a beállításokat ahogy neked megfelel a kártya és úgy használod. Ezt más nem tudja megtenni helyetted mivel egyrészről minden modellnek más és más a tuning kapacitása, másrészről pedig ez nem más dolga. Fölösleges túlbonyolítani ezt a témát.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #31754 üzenetére
Az alulfeszelés jó ötlet lehet, csak nem tudom, hogy mi fog történni, ha kevés a fesz neki.
Kifagy, vagy kékhalál? -
Apollo_21
addikt
válasz
PandaMonium #31754 üzenetére
Köszönöm az értékes hozzászólásodat!
De 7870 top-om van...2 alapórajelen..(párszor volt csak megcibálva)..3 mivel azért vagyunk ha bugyuta kérdést tenne fel vki eligazitsuk, ezért én feltettem a bugyuta kérdést, miszerint pasztázzuk-e ha nem tetszik...ennyi nemtöbb. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31750 üzenetére
A VRM általában 10-20°C -al melegebb mint a GPU, de modellenként eltérő mert attól függ mennyire jó a VRM hűtés. Mivel a HD7850-ekben nem lehet monitorozni a VRM hőfokokat ezért ebben nem igazán tud segíteni neked senki. Minden viccen kívül én csak azt nem értem ha ennyire aggódsz a kártyádon a ventikért és a hőfokokért mi a fenének tuningolsz és nem pedig alulfeszelve használod alap órajeleken?
-
Apollo_21
addikt
Arról valakinek esetleg infója hogy gyárilag milyen pasztával kenik meg a vga-kon a cumót?
Lehet nyerni pár fokot mx4es átneéssel vagy nemérdemes foglalkozni ilyesmivel? -
Algotis
addikt
1100/1200-on ha 68 fokos a kártya, akkor a VRM-ek kb. mennyivel melegebbek?
És az a hőfok már káros, vagy nem kéne erőltetni? (a VRM hőfokára gondolok most, nem a kártyáéra) -
válasz
PandaMonium #31746 üzenetére
Inkább húzza le a tápkábelt.
-
Algotis
addikt
50%-ig engedhetem a WF2 hűtését?
Az még nem túl sok neki?
Ha auto-ra állítom, akkor 40 és 50% között szaladgál, de félek, hogy a 40%-nál több már széthajtja(#31745) kovsol Csapágyasra
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #31741 üzenetére
Ez meg talán ez tűnik relevánsnak így gyorskeresés alapján TSMC 28nm thermal tresholdra, de most nincs időm átfutni őket.
Ill ahogy néztem a 180nmes megoldásukról van konrkét hőfokbeli határ, de az nekünk kevésbé releváns. Hm, pénteken szerintem jobban ránézek a témára. Viszont én gyártástechnológiában annyira nem vagyok otthon.
(#31742) asdxv: viszont ref pcb, tehát ha a hűtést úgyis cseréli az illető, akkor simán jó vétel.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #31735 üzenetére
Rosszul szellőző gépházban a kétszerekkora hűtős is pontosan ugyanúgy túl fog melegedni, sőt, ha húzod, még jobban, mint ez húzás nélkül.
Hát nem tudom, erről a 80 fokról lehet nem tudtak pl. az Asus mérnökei, mert a 3 év garis Asus referencia 7970-em, ami nem egy olcsó kártya, ha megfingik, és cserélnie kell a gyártónak, 76 fokon még épphogy 41%-on, azaz 2200rpm-en tekeri a hűtőjét...
De 80 fokon se úgy tűnik, mintha bármennyire is aggódna, laza 47%-on teker, 2600rpm-en. Ha nem bírná a 80 fokot, nem így tekerne rajta a venti.(#31737) proci985: Ha megreked a meleg, lehet akármilyen jó a hűtő a kártyán, fel fog melegedni, mint atom. Nekem a 7950-em húzásánál már nem igazán volt elég házhűtés 1db 12-es befújó, egy 14-es oldalsó befújó, és egy 12-es hátsó kiszívó. Igaz, mindegyik 1000rpm körül ment, porszűrőzve, szűrő nélkül valszeg röhögve bírták volna magasabb fordulaton. De most a 7950 alá bekerült egy 7970, és brutálisan befűtik egymást, pedig két 18-as venti fújja a házat és mindkét kari atom alul van feszelve....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #31735 üzenetére
egy linket erről tudsz dobni?
6950 nekem is másfél évet ment 50-55ös idle és 80-85ös load értékekkel (HIS 6950 ICEQ, terhelve is halkságra optimalizált nagyon jó megoldás volt, csak eyefinity megterhelő).
viszont CFben 70-80 fokot nyaldossa mindkét kártya, szóval itt az is a kérdés, hogy mennyire agresszívan kell változtatni a hűtésprofilon. azon gondolkodok van itthon egy Cosmos S oldallapom egy 20centis 700as NZXT ventivel, felrakni mennyit javítana a helyzeten. vagy kiszedni a hangkártyát.
többieknek: finomabban picit.
szerk: "A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam"
erre gondoltam.egyébként a HIS pcbre egész jó, furmark alapján a hasonló PCBvel -szemre ahogy néztem egyezik- szerelt ICEQ fogyasztásmérő alapján kizárt, hogy 130Wot egyen, én inkább 100 körülre tippelném (amiben már a 20% oc is benne van). az az aluborda meg annyira nem szép, de nem biztos, hogy annyira rossz.
-
lowzor
veterán
A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam.
Abban a tesztben én 72 fokot láttam, amit linkeltél. Azt kitudja hol tesztelték, lehet hogy nem is gépházban. Ha beteszi egy rosszul szellőző házba, nyáron azzal mi lesz?proci985:
A második linknél lévő tesztben írják:
"As far as temperatures, the card ran at between 47C and 48C and then under load it only reached 72C. It was actually 71C most of the time under load and just once or twice hit 72C. I have to say that even under load the fan was virtually silent"
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #31730 üzenetére
130W TDP, és utána pontosítottam, hogy abbból kb. mennyi lehet a GPU. A 2500K hűtéseket el lehet felejteni, semmmire nem jók, kis pici vackok. Láttál volna s1366 hűtőt, vagy a régi 65nm-es Core2-k rézmagos hűtőjét.
A talpa meg réz... Ja, de nem az egész, épphogy egy pötty a proci közepére....
Egy 40 000-es karinál 4000ft az 10%....(#31731) asdxv: 80 fok belefér. Nekem 75 fok körül volt a refi 5850-em játék közben, 3 év után adtam el, hibátlanul.
Szerintem ezek a 60 fokra hűtő kártyák viccesek.
Amúgy a tesztekben nem 80 fokot írnak, hanem 60 környékét.... Azért mondom, amíg nincs tapasztalat, szerintem nem kéne szidni, hogy gagyi, mert nem tudhatjuk, az-e... -
HSM
félisten
válasz
zserbox #31726 üzenetére
A 60-80W-hoz képest a max 100W hol kétszerannyi? Az Intel hűtő gagyibb, mert csak a magja réz, a talpa nem, és a rézmag méretét is szerették mindig a lehető legkisebbre venni.
Azért érdekes, akármelyik tesztjét olvasom, csak jókat írtak a hűtéséről: [link] [link] [link]
Persze, lehet én kerestem rosszul, de én ezeket találtam... De ránézésre se tűnik vészesnek.
Barátomnak van egy 4850 Vapor-X-e hasonló hűtéssel [link], az ugye hasonló TDP papíron, és neki teljesen halk, hűvös, és legalább 4 éve használja minden gond nélkül, rosszul szellőző házban....(#31728) asdxv: 3 éves távlatban 1000X jobban jár egy alapórajelen használt tuningolatlan 2GB-os karival, mint egy szénné húzott 1GB-sel.
A minőségre nem mondhatod, hogy spórolós, teljesen korrekt, ha jól rémlik a tesztekből referencia NYÁK. Egyáltalán nem tűnik spórolósnak. Persze, a hűtés nem 7870 sebességek lehűtésére lett tervezve ez látszik.De attól a kari többi része szerintem renben van. (Illetve a hűtő is rendben van, tuning nélküli használatra.)
Nem azt mondom, hogy ezt kell venni, de ha ezt olcsóbban megkapja a többi kétgigásnál, akkor jobb vásár, mint egy 1GB-s csilli-villi hűtéssel. -
lowzor
veterán
Alapórajelen lehet, hogy elég, de ha mondjuk véletlenül úgy dönt a srác, hogy tuningolni akar, akkor szarban lesz (írta, hogy legalább 3 évig megtartaná, akkor már ne szétspórolt vackot vegyen). Meg nyáron emellé a hűtés mellé elkell egy masszív szellőzésű ház szerintem.
Én még ránézni is erős fenntartásokkal bírok arra a HIS-re.
Mennyibe kerül amúgy az a 2 gigás HIS? Szerintem lehetne találni jobbat hasonló áron... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #31724 üzenetére
Ha nem akar tuningolni, akkor szvsz annak a 2GB-s HIS-nek talán vállalható a hűtése... 4850-eken anno láttam ilyet, tudtak rendesen működni, ha jól megcsinálták őket. Inkább egy minőségi nyákos 2GB-os gyengébb hűtéssel, mint egy szuper hűtésű gagyibb nyákos 1GB-os.... Szerintem.....
Azt a HIS-t próbálta amúgy már valaki a topikban, vagy csak a kép alapján van elmondva minden szörnyűségnek? -
juve600
nagyúr
VTX3D HD7850 1GB GDDR5 X-EDITION (VX7850 1GBD5-2DHX) (bontatlan) (info)......................................................39.990Ft
ASUS HD7850 1GB GDDR5 DirectCU (HD7850-DC-1GD5) (bontatlan) (info).....................................................................41.990FtEZEK KÖZÜL ???
-
juve600
nagyúr
na rendelés visszamondva,akkor kérnék ötletet 7850-re,hol,melyiket ,mennyiért ???
előre is thx -
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #31706 üzenetére
Kár pedig te tényleg sokat tettél régebben hozzá a topikhoz.
Őszintén szólva most én is nagyon vacilláltam, hogy váltsak-e mert ez az ASUS GTX660Ti nagyon vonzó volt iPon-ban 68k -ért, de úgy döntöttem inkább kivárom a GTX760 -at. Sajnos AMD-nél sok helyen egy kártyával is mikrolaggot tapasztalok és néhány játékom szimplán jobban fut a zöldeknél, de nem kell félreérteni, a pirosaknak is meg van a maguk területe. -
Bali27
addikt
válasz
Steve198310 #31707 üzenetére
Nekem a Gigával nincs semmi bajom.. lehet kifogtam, de egy álom
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #31707 üzenetére
A Sapphire-on, meg a gigán szokott zörögni a burkolat főleg. Ettől függetlenül 100-szor korrektebb a hűtésük, mint ennek a HIS-nek.
kovsol:
De ne feledd a mottód:
"majd amint elfogy az 1,5GB ram nem lesz ilyen szép a vége"
-
Steve198310
őstag
válasz
juve600 #31705 üzenetére
Egy jó kis zafír,asus a többit nem ismerem. Csak ezt a kettőt. Igaz azt irták valamelyik Giga rezget vagyzörgött, azt is említették hogy az asus tud hangos is lenni, Igaz nekem egy zafírom van de nincs semmi problémám vele. HD7850 OC Dual-X. Ennek is volt olyan burkolatu példánya ami zörgött vagy mi. De ez a HIS elég sovány ez tényleg nem a legjobb választás
-
kovsol
titán
Kiléptem az AMD 78xx tulajok klubjából. Toltam egy downgradet zöld oldalra. Egy GTX650Ti Boost 2GB kártya lesz ezentúl a gépemben. Mivel elmúlt pár hónapban szinte nem is játszok és akkor is kb ilyen Diablo3, Starcraft2, WoT szintű játékokkal oda elég ez is.
Egy kis áttekintés arról milyen kártyáim voltak itt eddig:
MSi 7850 TF3
Powercolor 7870 myst
Sapphire 7870
Giga 7870oc
Sapphire 7870XT -
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #31704 üzenetére
http://www.hisdigital.com/un/product2-698.shtml
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest