Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kribe
őstag
A HIS IceQ lapátja mindkét oldalról szívja be a levegőt, úgyhogy biztosan hűti valamennyire a nyák alatta lévő részét és az ottani alkatrészeket. Csak azt tudd hogy ha esetleg crossfire-t építenél olyanból, hogy ez a hűtés szélesebb mint 2 slot. Kicsit jobban is teljesít ez a hűtő mint az IceQ X, csak szegény olyan csúnya hogy inkább az utóbbit választottam.
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
proci985
MODERÁTOR
nem lenne ez jobb akkor? HIS, csak 4 centivel rövidebb.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
-
iTzTiGeR
tag
Másik topicba is javasolták ezt, szerintem rendesen benne van, de ha tényleg ennyire milire pontosan gázos akkor megnézem alaposabban.
8zabi: Rendben, akkor ha nincs más megpróbálom, de ennyire bajos lehet BIOS frissítés? Látom, hogy az oldalon is figyelmeztetés van ott. Nem frissítettem még BIOS-t csak azért kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Be lehet szépen lőni úgy,hogy fogyasztásban és hőfokokban is a sima 7870 szintjén legyen,de közben meg mégis erősebb.
Szerintem nem hülyeség LE-t választani.
Főleg nem akkor,ha az ára is visszamegy 60 körülire,mint a Sapphire XT Boost picit régebben.
Én is vettem volna,de már megvolt az ASUS.
Persze nem azt mondom,hogy utálom ezt a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
?
szerk.
áhh, értem. köcce(#28183) gyuszaa
mi?[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
ha meg van a hírdetés közel pontos címe, elől ehet még keríteni... gondolom azt tudod?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
4870 óta nem nagyon hiszek a Toxic-okban...
nekem egy sima Silent Efficiency volt... megfelelő ventiprofillal halk és hűvös volt (nálam!).
igaz, hogy a Toxic nem cask a hűtésről szól(t)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én is először Pitcairnt vettem, pont a fogyasztás miatt. 65-ezresért MSI TwinFrozr OC-t. Azt kell mondjam, sehol sincs a Sapphire 7870 XT-hez képest, ami ugyanannyiba került. Utólag már nagyon nem bántam, hogy egy helikopterszindrómás VGA-t kaptam, és 3 napon belül cserélnem kellett.
A hardveraprón is alig akad eladó, ha van is, akkor új.Nagyon sokat fogyaszt, meg melegszik... [link]
1700-as ventivel 65 fok, én vagyok hülye, hogy nem látom, ez hol meleg Crysis3-alatt?
Vegyen mindenki sima 7870-et, azzal legalább sose éri utol a nagytesó 7950-et....
Érdemes lenne elolvasnod a Logout tesztem, mielőtt terjesztenéd tovább a butaságot...[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Én is sokáig gondolkoztam rajta, eleinte tartottam tőle, rengeteg teszt, beszámoló, külföldi fórumok, személyes tapasztalatok után a Powercolor 7870 Myst-re esett a választás.
A legfontosabb számomra az ár- érték- teljesítmény volt!A kártya 61600Ft volt zsír új, két év bolti gar, személyes átvét, így még szállítási költség sem volt!
Amint olvashatod a kártya közel egy sima 7870 árába fájt, egy jobbféle Asus 7870 már drágább lett volna 6K-val, s ezért kaptam egy közel újonnan 80K-ba kerülő 7950-es kártya teljesítményét!A boost-al volt eddig a legnagyobb probléma, de azt sikerült kiiktatni, így már nem ugrik fel- le az órajel, fixen tartja azt, amit beállítok.
Jelenleg alulfeszelve van beállítva 1.029v-ra 1000/1500-ra, lehet megy még lejjebb is, itt tartok most, és így jóval kevesebb fogyaszt és még gyorsabb is, mint amit a tesztek-ben látsz Tahiti Le 975/1500 1.256v mellett!
Így már alig melegszik, a nagy melegben is 70fok volt a max tegnap játék alatt, a hűtés is "csendes"Tuningra próbaképp 1200/1500 volt beállítva, azt bírta, de itt már tényleg hangos volt a hűtő, melegedett is, és a fogyasztás is megugrott, így ezt nem erőltetem, mert alapon is elég mindenre, de ekkor már közel az alap 7970-et közelíti teljesítményben, igaz fogyasztásban is, hiába csonkított 7970-es!
Egy szó mint száz, kicsit finomhangolva jelenleg ár-érték bajnok! -
PandaMonium
őstag
Haters gonna hate. Világosan elmondta HSM, hogy volt sima 7870-e az XT előtt és az XT érezhetően gyorsabb, ugyan cask ezt mondja mindenki akinek mindkettője volt. Most apunál az MSI HD7870 Hawk-ját benchmarkoltuk és több mint 10%-al lassabb a sima HD7870 az XT -m eredményemhez hasonlítva. Egy ASUS HD7870 meg drágább mint a Sapphire HD7870XT ami a legdrágább Tahiti-LE.
De gondolom biztos neked is van összehasonlítási alapod amire fel okoskodsz.
Nem értem miért az LE-t utáljátok és nem a zöldeket, ha már annyira fanboyok akartok lenni valamiben.What I cannot create, I do not understand
-
addikt
Szerintem feleslegesen ölitek egymást... Én azt hittem ,hogy itt arról van szó ,hogy megosztjátok egymással a jó és rossz tapasztalatokat... nem gondoltam ,hogy ez átcsap "farok méregetésbe"
Hogy elől járjak a jó példával:
Msi 7870 hawk-om van, és senki ne dőljön be a markatingnek...
Ez a kártya a twin frozr4 hűtéssel nem bírja azt a tuningot ,amit agyártó rá mert írni... 2 verzió van
1. vagy hangos ,mint egy helikopter(szó szerint ),és 80-85 fok!!!!!
2. vagy halk ,és kifagy ......
Lehet ,hogy csak az enyém ilyen,de repítem vissza gariba...Mindenesetre nem "ilyennek" hirdette a gyártó....
Kerüljétek!!! Az xt ,igenis jó választás,jelenleg az egyetlen jó választás a tahiti le -k közül ,főleg 67k környékén
A 7870 is jó választás 62-65k környékén....
Nem értem miért csináljátok???Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Zso2
őstag
Evvel nem lehurrogni akarom, csak nekem egyértelműen nem éri meg. Nem véletlen a 4310millió tranyó 2800millió ellenében.Efelől nézve a helyzetet a sima 7870 egyértelmű választás.
(#28284) tailor74 Nem vitázok,leírtam nekem mi az összehasonlítási alapom, ő azt bizonygatja,hogy az érezhetően gyorsabb,nem tudott meggyőzni.Ennyi.[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
HSM
félisten
Nagyon fel vagy pörögve... Csak nehogy kifogj te is egy helikopterkóros MSI-t, mint páran a topikból...
Az a 3-4FPS nem mindegy, hogy 15FPS-nél van, vagy 150-nél... De igen, volt ennyi.
Nézd meg pl. Sniper Elite V2 benchmark: [link]
34,4FPS szemben a 38,9-el. Mindkét kari alapórajelen (+20 power azt XT-nek, anélkül kemény 1FPS-el kevesebb), a 7870 ráadásul az OC alapórajelén... Ugyanabban a gépben, ugyanazzal a driverrel, ugyanúgy beállítva.De úgy látom, képtelen vagy a VGA teljesítményéről az FPS-en kívül bármilyen más mutatóban gondolkozni, úgyhogy nem próbálom meg neked elmagyarázni, hogy miért jobb pl. ha az adott képkockasebesség egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb...
(#28282) asdxv: Azért bőven akad hely, ahol szépen elhúz az XT... Azért +20% számolókapacitás ott figyel benne azonos órajelen, meg +20% textúrázó...
De ahogy írtam, nekem az tetszett főleg az XT-ben, hogy kiegyensúlyozottabb volt a teljesítménye, mint a sima 70-nek. De mondom, már rég nincs meg a kártya, hogy ezt számszerűsíteni tudjam.(#28284) tailor74: Ugyanez volt nálam is... Ezért írtam, hogy vagy halk, vagy hűt... Az XT sokkal jobb volt utána.
(#28285) Zso2: Nem a tranzisztorszám miatt magasabb a gyári fogyasztása, hanem a túllőtt gyári BOOST fesz miatt.
Linkelheted itt orrba-szájba a gyári értékeken történt méréseket, tzeszteket, de nézd már meg a képet, amit én is linkeltem. Potom 2W-al evett többet Sniper Elite alatt, miközben 34,4FPS helyett 38,9-et csinált. Tényleg marha sokat fogyaszt a sima 70-eshez képest.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Könyörgöm, olvasd már el a Logout tesztemet! [link]
Ott le van írva, hogyan teszteltem és milyen eredménnyel... Szerintem elég világosan látszik, hogy bőven tudja hozni a sima 7870 energiahatékonyságát... Ami nem túl meglepő két azonos gyártástechnológiájú és architektúrájú csip esetén...
Nem fogsz tudni netes mindenféle tesztekkel meggyőzni olyan dolgokról, amit a saját szememmel láttam, illetve mértem ki, hogy nem úgy van.Sok játékban nagyon kevés a Tahiti-LE és egy 7950 között a difi azonos órajelen. [link]
Más játékokban, ahol szűkösebb a 256bites ram, ott jobban elhúz a 7950. Illetve a 7950 sokszor jobban bírja a tuningot. De ennyi. Ezért drágább.De úgyis majd találsz neten valami jóskapista tesztet, akik jól megmutatják, hogy nem így van...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Őszintén? Kb. 5 ezressel került többe, mint az XT. És még így is gondolkodtam, melyiket tartsam meg...
Jó dolog a 7950, több benne a tartalék, valamikor még a +1GB ram is jól jöhet, de ahogy írtam is, sokkal meggyőzőbb volt nekem érzésre a 7870 XT előnye a 7870-hez képest, mint amennyit hozott a 7950 a 7870 XT-n.
Nekem maga a Tahiti csip tetszett meg nagyon, a pitcairn nem nyűgözött le.Talán annyiból jobb még a 7950, hogy ha nem számít a fogyasztás, azt tovább fel lehet húzni kis szerencsével. Az sokkal meggyőzőbben bírja az ilyen 1150-1200Mhz 1,2V körüli mókákat, ahol jól lelépi az 7870XT-t, de ott már a fogyasztása is elég meredek...
Szerk. Anand elég megbízható, Tech nagyon változó, Tom elmegy. De ahogy felettem is írják, a fő baj az, hogy az AMD gyárilag marha sok fesszel adta ki valamiért ezeket, és marhára nem kell nekik annyi...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, BIOS gubancnak tűnt nekem is... Csak az én karim nem működött a régebbi, jó bevált BIOS-al, és akkor még nem volt újabb, ami megoldotta volna. Azóta lehet van. De igazából nekem jól alakul így utólag a csere, de akkor nagyon mérges voltam, 2 napom ment el tesztelésre, mitől helikopterezik a nyomorult.
(#28316) Foxmulder89: Ez a tuningpotenciál visszafele elsütése az eddigi legjobb megfogalmazás erre a dologra, amit láttam. Nagyon tetszik, ahogy megfogalmaztad.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Szerintem meg egy i5 3570k felső kategória már. A Főleg ha játék gépről beszélünk, mert a legtöbb játékban a HT semmit nem jelent. Persze van pár kivétel. Egy i7 2600k nál jobb játékra szerintem.
6 mag+HT intel i7 procik meg a csúcs kategória.
Én amúgy azt írtam a gépére, hogy közép kategória, nem írtam, hogy felső kategória a procija.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Algotis
addikt
Hol vetted? Ha nem iPonnál akkor talán meg lehetne oldani hogy cseréljék ki másik gyártmányra, azokkal nincs gond. GergoHD-nak is ugyanilyen problémája volt, de 1 hónap keresés, kutatás után sem talált semmi megoldást rá, így ment a boltba hogy legyen má' valami más.
Androidos Outlookból küldve
-
HSM
félisten
Nekem is ez volt a helikopter-szindróma... Nekem a régi BIOS-verzióval nem működött rendesen a kártya. Én 3 napon belüli cserét kértem más termékre, hogy ez nem normális működés, hogy 60 fokosan 100%-os ventire kapcsolgat, ráadásul kb. kirohansz a szobából, olyan hangos olyankor.
És egyáltalán nem örülök, hogy te is megszívtad ezzel. Nekem ezután lett a Sapphire XT, kb. ugyanannyiért, mint a TwinFrozR volt...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Hát, ez a dolog február eleje óta ismert hiba (én akkor futottam bele [link]), és ha jól látom, 5. hót írunk... Én nem látom túl rózsásan a helyzetet arra nézve, hogy valaha lesz-e erre javítás....
3 napon belül akárhol vetted, cserélniük kell, ha szar, márpedig az. Ha szerintük ennek így kell működnie, akkor nézzék meg, rajta van a dobozon, hogy halkabb a refinél, pedig az nem csinál ilyen hangzavart. Én se vártam, 2 nap szenvedés után visszavittem.
A gyári oldalon a fő tulajdonságoknál említik a TF3 7870 OC-nál:
"- 15℃ cooler & 9dB quieter than reference design!!!" [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest