Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
sziasztok srácok, kérdés: egy i3-540 4 - 4,5Ghz-en nagyon kevés lenne a HD7850 mellé fullHD felbontáshoz?
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
jelenleg most ez is elég nagy érvágás lenne, de később lehet beficcenne alá egy i5-750/760,
jobb befektetésnek tűnik, mint egy HD6850/6870, mert azokat rövid időn belül cserélni kellene, vagy kompromisszumokat kötni, kár, hogy nem 3év garis, mert szerintem nekem kb annyi időre elég lenne ez a kártya
köszi a gyors választEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
nekem egy i3-540 4Ghz-en(ami kb x4 Phenommal egy szint teljesítményben) kevés volt HD6850-mellé BF3-ban 64-es mappokon 65% körül volt a VGA kihasználtság és hiába volt átlag 55FPS tömegjelenetekben leesett 30-ig, , most vettem egy i5-3450-et megszünt az FPS leesés és 95% átlagkihasználtságú a VGA, szóval simán lehet, hogy HD7850 mellé kevés a proci
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
van itt valakinek ref 7850-e ? érdekelne mennyire halk/hangos a hűtése erre gondolok:
-
kisza25
félisten
sziasztok, ha minden jól megy kedden csatlakozom, egy Sapphire HD7850 2GB-al,
kíváncsi leszek Sapphire HD6850 utánEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Dark KillerX #5614 üzenetére
főleg bf3 multi, eddigi fullHD low-ról remélem feljebb rakhatom a grafikát(átlag 65-80FPS ),
nekem a fogyasztás is nagyon fontos, mert kicsi a tápom (mini-ITX gépem van)Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Dark KillerX #5617 üzenetére
a teszteket amiket bújtam mindben azonos volt a két kártya fogyasztása, remélem alapfeszes tuning mellett sem nő nagyon kezdem nem érteni a hatalmas tápokat, mert az én gépem 200W alatt eszik konnektorból és valószínűleg ez így marad HD7850-el is.
Szóval egy 300W SFX FSP táp hajtja a gépet(max 284W 12V ágon)Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Tomix24 #5619 üzenetére
Attix82: igen nagyából erre gondoltam
asdxv: nem hangzik rosszúl, bár ennyire biztos nem fogom húzni, ha csak nem megy el alapfeszen ennyit
csucsbicep: ha hagyod a monitort elég az 1GB-os is, vagy a 2GB-os jó hosszú ideig
Dark KillerX: az nem gond, hogy 1,21V-ot kap, az az AMD ajánlása, legalább is az oem karik is ennyit kapnak, legalább nem kell feszt babrálnom
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5631 üzenetére
mennyiért tudnád venni a giga 7850 2GB oc-t, mert sapphire 7850 2GB most 51eFt, ott szerintem kevesebb lenne a váltás 20eFt-nál
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5637 üzenetére
a HD6850-ek mennek 28-33eFt között, de te tudod, nekem a HD6850ról bolti HD7850-re kerül a váltás 20eFt-ba
csoty: most 51eFt[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5645 üzenetére
na ja az enyém még 1,5év garis volt és Sapphire, de 30eft alatt azért csak nem adnék oda egy HD6870et
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5651 üzenetére
egyik sem mert mind 1GB-os
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5680 üzenetére
látod mondtam én, hogy ne tékozold el 28ért
-
kisza25
félisten
már 60eFt és ez nem másik, én ezt rendeltem 51600Ft-ért tegnap reggel, aztán azt írták ki az oldalon, hogy elfogyott, pár óra múlva megjelent 55eFt-ért, ma meg már 60eFt,
nézd meg az árgrafikont,
megint mákom volt, mint anno HD5850-el ami 2órán át volt 32eFt és én abban a 2órában rendeltemEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz GeneraL_XTX #5779 üzenetére
gondolom több külső raktár van, van közöttük külföldi is(az alaplapom is olyanból származik ezért többet kellett rá várnom), és mikor kiraknak egy árat abból van x darab, mikor leadnak annyi rendelést akkor, körbekérdezik a külsős raktárakat, az ott lévő kártyáknak lehet még más beszerzési ára és ott is csak pár db van, az is elfogy akkor, jön a külföldi raktár, oda is van írva, ha megnézed.
Ilyenkor érdemes figyelni az oldalt és mikor újra saját raktáron lesz a kártya megint le megy az ára, és akkor gyorsan megrendelniEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
na megjött a kari Sapphire HD7850 2GB, csak lestem milyen pici a doboza, azt hittem rossz kártyát küldtek
tegnap adtam postára a HD6850-et kb 2xekkora volt a doboza
nekem kicsit erősebb a szélzaja idle mint HD6850-nek volt(szintén sapphire)
gép idle fogyasztása 55-60-ról 50-55-re csökkent én arra számítottam több lesz nem kevesebb.
szeintem a kártya is kisebb lett:Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz milszab #5877 üzenetére
nos load eddig max 180W volt a fogyi, BF3 fullHD low avg 75-80- ról 115-120-ra nőtt az átlag,
mediumon még mindig 85-90, high-on még nem néztem eddig bejövős a motyó
a szélzaj azért nagyobb, mert alapon 30%-on teker ez 1795RPM szemben HD6850 alap 1150RPM-ével szemben és ott ugye 1db venti volt, ezt játék alatt 36%-ig növelte(csak egy 350es TDM-et nyomtam vele gyorsban) így 52fok volt a max,
szerintem leveszem fix 20%ra megnézem úgy meddig megy fel játék alatt, akkor 1200RPM-en megy és úgy már csak kicsit hallom(fene a vájt fülemet)
amúgy plexi van fellül oldalt meg lyukacsos
még félkész kuckó[ Szerkesztve ]
-
-
kisza25
félisten
válasz csucsbicep #5882 üzenetére
igen terhelés alatt nem hangosodott sokat 2200rpm-ig emelte ami 36%,
amúgy 20%-ra levéve szinte megszűnik a szélzaj,
persze azt hozzá kell tennem, hogy nekem az asztalon van a gép és az oldala tiszta lyuk amitől kb 3cm-el teker a 2db ventilátor, tehát asztal alatt zárt oldalú álló házból biztos, hogy nem hallani, de idle HD6850 még ettől is halkabb volt,
idle amúgy 25fokot mutat 300/150-ig veszi vissza 0,825V-re,
terhelve 1,21V tehát az oem értéket kaptaEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz csucsbicep #5891 üzenetére
20% alá nem tudom állítani a ventit, de jó ez így, idle szinte nincs hangja, load szintúgy, a táp a leghangosabb játék alatt a gépben, eddig azt nem is hallottam
3dmark11 alap 5394
3Dmark11 1050/1200 6088
húzva 206W volt a mért legmagasabb fogyasztás trémark alattEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz csucsbicep #5897 üzenetére
még szép, hogy nem
közben játszottam 2órát és így fix20%-on ment el 67fokig szerintem ez vállalható hőmérséklet, bár lehet játékok alatt inkább átrakom autóra, de lehet csinálok neki egy profilt trixx-el[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz csucsbicep #5904 üzenetére
tudom hát, de azért csináltam trixxel egy profilt, így most idle 8%(1170RPM) 26fok load 70fokig skáláztam 40%-ig majd onnan 100/100%-ig, mindjárt meg is nézem így milyen játék alatt a max hő/RPM
fury71: egyik fórumtárs pénteken kapja kézhez MSI-t, ha addig tudsz várni biztos ír róla tapasztalatot[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
néztem tuningot(Sapphire HD7850 2GB), a kártya alapfesze 1,21V a GPU vége 1111Mhz(nem nevet ) a RAM-ot csak 1250-ig néztem, mert elegem lett a GPU-nál optimistán 1200Mhz-ről indultam és onnan mentem visszafelé miután ott kakukkvolt.
szóval 1111/1250 3Dmark11 6438Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Dark KillerX #5931 üzenetére
7870 szintje így is megvan nekem is 1111Mhz volt a max alapfeszen amit bír a GPU, 1250 felett még nem néztem a memóriát,de lehet hagyom is mert az nincs hűtve
-
kisza25
félisten
ez pontosabban mit takar, kb mennyit mennek?
Dark KillerX: ráadásul sokkal könnyebb kinyírni a ram-ot
pokkos: valószínű a tieden nagyobb szivárgású a GPU ezért alcsonyabb az alapfesz[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
az ipon több külső raktárral dolgozik, én Sapphire HD7850 2GB-ot 51600Ft ért vettem, fél óra múlva nem volt nekik du. fenn volt 55eFt-ért(külső raktárról) majd másnap reggeltől már 60eFt-volt(külföldi raktárról)
seederking: mennyi nálad az alapfesz?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz seederking #5956 üzenetére
a hsz tartalmára tudsz keresni, amúgy GPU-Z programmal megtudod nézni a feszt
itt írtad
ez nagyon alacsony ezt bátran emelheted 1,21V-ig ez az amd oem ajánlása, csak a melegedésre kell figyelned, mert valószínű nagy a mag szivárgása azért kapott ilyen alacsony feszt, hogy TDP értéken belül tudjon maradni[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
trixx-ben ha felhúzod max értékre automatikusan megnöveli, legalább is a GPU-nál, próbáld ki ramnál is így van-e
seederking: közben szerkesztettem előző hsz.-em ott a válasz,
a keresésnél: emlékezned kell egy-egy lényeges szóra a hsz.ből, jobb felső sarokba beírod és kidobja azokat amiben szerepel a szó, én pl. a fesz szóval kerestem rá a hsz.-edre próbáld ki[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz seederking #5973 üzenetére
a 0,825v az a terheletlen visszavett feszültség ahol pl. nálam 300/150Mhz-en megy a kártya, az nekem is annyi, ha terhelve van a vga akkor emeli fel a feszt és vele az órajelet is, az a feszültség nálad, egy régebbi hsz-ed alapján 1,075V nem muszály egyből 1,20v-ra emelni, előbb nézd meg mondjuk 1,1V-on, indíts el játékot monitorozd közben GPU-Z vel és, ha nem megy 70fok fölé a kártya akkor tökéletes
tomix24: azért alacsonyabb a fesz bizonyos kártyáknál, mert valószínű nagy a mag szivárgása, azért kapott ilyen alacsony feszt, hogy TDP értéken belül tudjon maradni,
ez nem feltétlenűl jelenti azt, hogy kevésbé lehet tuningolni, de hogy azonos feszen jobban fog melegedni az biztos[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- AliExpress tapasztalatok
- Asztrofotózás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- A Blackview tudja, hol szeret a cápa
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest