Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Akkora hulladék az új Avatar-film, hogy legfeljebb gyújtósnak lenne jó" - [link] . Maargiiíít, Noormáális ? Nem kapott jattot Camerontól, vagy mi a rák van ??

4,9/10 - mivan ? hová is sűllyedt a kritika. Kb írigylik a Cameron féle sikereket már, a falusi paraszt persze nem tudna ilyet rendezni, megvalósítani, mi a válasz, az hogy természetesen xar, a vidéki alkoholista Pisti jobbat tudott volna kitalálni ennél

-
Tisztességes hűtővel 4770 vs 4980HQ mindkettő teljesen alapon. Mindkettő 3.6ghz all core boosal.

Játék (CPU Game):
i7-4770: 103 FPS avg / 77 FPS min
i7-4980HQ: 133 FPS avg / 95 FPS min
25–30% előnyCPU Render:
i7-4770: 126 FPS avg
i7-4980HQ: 153 FPS avg
20% előnyGPU kihasználtság:
4770: 77% (CPU-limit)
4980HQ: 99% (GPU majdnem teljesen kihajtva)Lesz még Cyberpunk összevetés is. Ott low grafon egyértelműen látszik, ultrán csak minimálisan.
Illetve tenni fogok mellé egy erősebb videókártyát hogy ne legyen GPU limit. Ehhez már simán kevés a GTX1060-as4980HQ nem all core boost 4Ghz-en megy, azt letiltottam mert valamiért úgy álította be a lap, hanem fair módon a gyári órajelein, azaz 3,6Ghz az all core boost ahogyan a 4770-esnek is azaz ez c2c összevetés. Szóval igen a +128mb cache valóban hozhat 20-30% pluszt. Esetenként többet is!
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Próbáld igyis meg úgyis
-
-
Pista0001
addikt
Hanyatlónyugaton minden lehetséges. A munkahelyemen a fűtetlen raktarban van 3 kisebb fűtött helyiség, az egyik a kávézó/pihenő. Nemrég az egyik kolléganő észrevette, hogy ég bent a villany, pedig nincs bent senki. Bement, lekapcsolta a világítást, majd továbbment az ajtót nyitva hagyva maga mögött. Ezután már semmi nem lep meg...
-
KROK640
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sw_award jelszóval próbáld meg
-
vrob
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Megnéztem az új tront ... szerintem szörnyű lett minden pillanata.
Az első percben, a főcím után, amikor a csaj a -40 fokban bemegy a fedett, fűtött helységbe és nyitva hagyja maga mögött az ajtót ... háát ... kb ekkor vesztettem el az érdeklődésem.Az eredeti IBM PC gépen meg olyan ősi grafikus GUI-t indítanak be a ős floppy drive-val, ami 4k-ban pörög-forog true colorban és természetesen végtelen információ található a Floppyn.
Az én plecsnim:
Nagyon nem ajánlott
1/10 -
laci1128
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az ATI Mobility chipekhez jó eséllyel szükséges lesz a Mobility Moddert ráereszteni a hivatalos Catalystra és utána érdemes megpróbálni a telepítést. .NET keretrendszer kelleni fog.
https://vogonsdrivers.com/getfile.php?fileid=869&menustate=0
-
Egy fórumtárs elküldte a megoldást privátban:
https://www.driverscape.com/download/ati-mobility-radeon-9550A dotNet meg innen megy épp fel:
https://www.youtube.com/watch?v=IG9EvCUf5Rs -
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csomagold ki és próbáld az eszközkezelőből telepíteni.
Kell még a directx, meg a .NET Framework 2.0 -
Nem indul el, nem tudom miért. CMD felvillan és ennyi.
Ezekkel sem megy:
https://theretroweb.com/drivers?name=radeon&page=1&itemsPerPage=24 -
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
-
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Realtek AC97 audio driver
A gpu-ra az aida sem mond többet, hogy mi az? -
-
KROK640
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerviz jelszóval érdemes próbálkozni, sok lapnak van ilyen
-
gban
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Baja tudom hogy nem lesz, 25 éve cserégetéssel lövöm be a jó sorrendet
Tippet köszönöm, egyik pinen 0 az ellenállás a piroshoz képest, másik kettőn 103k ha minden igaz, így tényleg leredukálódott max 2 próbára elméletben.
Hogy a gyakorlatban mi van arról beszámolok ha lesz eredmény
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
XP esetén kb lottó-szerencse. Ha az eredeti telepítésben nagyon eltérő driverek voltak, akkor vagy bebootol, vagy nem, és helyrepakolja az eszközkezelőt. Kivéve az Integral XP, ha annak a szerkesztőjében minden menüpont be volt jelölve az ISO kiírásához, akkor kb egy hajszárítón is bebootol.
-
Bile Demon
őstag
Mérj ellenállást kikapcsolt állapotban ismert 5V-hoz lápest pl. AT tápcsati piros vezetékéhez képest.
A +5 lesz a legkisebb ellenállás.
A Clk, Data vonalakon valamivel nagyobb ellenállást fogsz látni.
A Clk, Data, ami marad 50% / csere, ha nem jó. Szerencsére nem lesz baja semminek, ha ezt a kettőt felcserélted, csak nem fog menni. -
gban
veterán
AT alaplap PS2 egér kivezetéséhez természetesen a gyártó nem publikálta a bekötést....
5 láb van, csak hogy bonyolultabb legyen, nem csak 4.
Az 5-ből 3-on mérek 5 voltot, egyen testet, egyen semmit.
Jól gondolom hogy a 3 db 5 voltos az bármelyik lehet a +5V, a Data és a Clk is?
Amin testet mértem az nálam 99,9% hogy az a Gnd...
De mondjátok ha tévedek bármiben.
Soknál végigszórakoztam már hogy meglegyen a jó bekötés, de nincs erre valami más támpont? -
IstvánLászló
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az XP-s hdd-nek - bootolni kell biztosan,de ha más az allaplapod - akkor kellenek a driverei is hozzá,tömören ezt tudom mondani,mert nálam a másik 20 éves alaplapomra kötve tud bootolni,driverezését már megpldottam és most éppen símán müködik,ezek a tapasztalataim.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A bios. Viszont XP telepítő lemezt betéve arról bootol, szóval szerintem egy másik HDD-re menne fel szűz XP. Csak kéne egy driver a 9550-nek. Amúgy ez a gép így kb egyenértékű a mostani retró gépemel.
A 9550 és a Ti4200 kb egyforma, mindkettő qrva gyenge 1600x1200-hoz.
Ugyan úgy P4 2.8 CPU (bár nem tudom hogy ebben is HT-s van-e)
Ebbben csak egy giga ram van de légnyegtelen, van még egy 1 gigás stick-em, Dual Channel itt még úgy tudom nincs.Azt tudom, hogy Win10 esetén simán lehet egy rendszert tovább pakolászni 4-5 alaplapon keresztül különböző procikhoz, de XP-s gépnél ha a másik gép vinyóját átraknám elindulna?
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A BIOS vagy a HDD kér jelszót ? Ha a BIOS - elem ki, és ha nem nemfelejtőbe lett írva a jelszó, akkor törlődik. Ha a HDD lett jelszavazva, akkor nem lehet kiírtani, a bevezető szektorokon tárolja, csak ha megszerzed a jelszót a korábbi tulajdonostól, avval tudod feloldani. Voltak korábban is ilyen kalandok, megvették a laptopból kiszerelt HDD- t, de az eladó nem jelezte hogy le van jelszavazva, meg lehet hogy nem is tudta/ellenőrizte a kiszerelés előtt, a gazdagépben persze jól működött. Jelszó nélkül viszont esélytelen használatba venni. Partícionálni, formázni sem lehet, bármilyen programot ráeresztve, azonnal kéri a jelszót.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mit értesz a bios lock alatt?
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igencsak

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Esetleg valami rendes VGA val is megnézhetnéd
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ezek mennyivel olcsobbak, hogy mergerje ezekkel miner zsugakkal keccsölni....?
2-3k?
-
válasz
KROK640
üzenetére
Azt kihagytam hogy p106-al(gtx1060 6Gb) ment azaz igp-n keresztül. 4980hq-nál nem tudom milyen kihasználatlanságot ad az edram-ra. Kellene valami tool hogy IGP ne használja az L4-et csak a CPU.
Szerzek be egy jobb hűtőt meg rakok be valami képet adó videókarit hogy ne legyen az IGP hátrány.
ja bocs nem válasz akart lenni. -
KROK640
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez tényleg eléggé különleges gép
-
4770 vs 4980HQ
i7 4770
CPU Render (ms / FPS):
Min FPS: 73
Max FPS: 274
Average FPS: 126
95% FPS: 84
i7 4980HQ
CPU Render (ms / FPS):
Min FPS: 75
Max FPS: 329
Average FPS: 136
95% FPS: 95Bár bőven látszik a két proci között az eltérés de érdemes megjegyezni hogy bizony a 4980HQ visszavett azaz túlmelegedett a teszt alatt, ezt alátámasztotta az hogy a gyári inteles hűtő max fordulatra kapcsolt. Így a teszt részben sikertelen, nem mutatta meg hogy mire is képes a 4980HQ. Látható egyébként az egyértelmű jeleket, a teszt felénél gyakorlatilag összeesett szegény és gyengébb órajelen futott.
Mindkét CPU esetén elmodható hogy elbírna nagyobb kártyával is.
Szóval nem sikerült rendesen tesztelnem, folyt köv... -
A kezem közé keveredett egy különleges képalkotó berendezés.
Álló házikó, hordozó füllel, beépített kibe fordítható 15" 1600x1200 nagyon jó minőségű monitor, beépített hangszóró, beéítve a képalkotó berendezés cuccai.
P4 2.8, alaplapra integrált ATI Mobility Radeon 9550 128MB, 160GB pata HDD, ramot nem láttam mennyi, AGP nincs csak 2 PCI, az egyikben a gyártó saját interfész kártyája. Egy VGA kimenet van még.
Egy Embedded XP SP2 van rajta, szerintem japán teleítés angolra váltva, le van az egész tiltva, kioszk mód vagy minek hívják, se tálca, se start menü, se alt tab, se Ctrl+Alt+Del, se CTRL Shift Esc, csökkentett módra BSOD, nagy nehezen egyszer sikerült a megfelelő pillanatban nyomnom valamit és behoztam egy task managert ahonnan sikerült File managert, cmd-t, regeditet nyitni, láttam furcsaságokat, de nem bírtam kikapcsolni.
Pendriveról egy Heroes3-mat sierült elindítani. -
Fücsök007
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy néz ki DDR4-nél volt értelme utoljára laptop ramot használni asztali gépben, ott van sok 3200Mhz-es kit.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Anno nekem is, de túl drága volt akkoriban nekem

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Havernak is pont olyan lapja van, 3Ghz P4 van benne 2GB RAMal
-
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
A 848P állítólag átnevezett 845E csak hivatalos lett vele a 800MHz FSB. Mivel a 848 is húzható, a 845-ben is lehet 200+ FSB.
Az E7205-ben nem próbáltál 800FSB-s procit? Ha esetleg elindulna 133MHz-en, akkor fel lehetne tenni 200-ra és kiderülne tudja-e.
-
czundermák
aktív tag
Igen ez még benne lehet, viszont a 2400@3330-hoz 184 MHz kellene. Ezt furcsa mód tudja a P4B533E, lehet ez a szokatlanabb, semmi tapasztalatom nincs az i845 tuningképességeivel (ahogy a Granite Bay-el sem).
Találtam délután egy 2660-as P4-et ami szépen megy 3200-on fesz emelés nélkül 160 MHz-es FSB-n. Négy különböző memória párt néztem eddig benne, most akadt a kezem közé egy Micron chipes 333-as amivel kényelmesen elvan jelenleg. Ezzel a memóriával kicsivel 4100 MB/s fölé került az olvasás végre, rengeteget hozott teljesítményben a komplett konfignak.
-
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
Ebből nem úgy tűnik, hogy annyira rossz lenne, léggel is 170fsb fölé mondják azzal a procival. Az is lehet, hogy alapból kevesebb feszt ad, vagy valami kicsit fáradtabb VRM-nél és jobban ejti a feszt, mint a másik, ezért ennél emelni kell.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Egy s-vhs magnó szinte eléri a korabeli analóg/dvb-s szintet.
Analóg cuccokra is nagyon igaz, hogy minél jobb a forrás,annál jobb lesz az elérhető felvételi minőség is.
Eszjöz és eszköz, sőt műsorhordozó és műsorhordozó között is hatalmas a kúlönbség.Nekem megvan régről a kölcsönzős videókazetta minősége egy átlagos magnóval, meg most láttam csúcs svhs felvételt jó szalaggal jó forrással, csúcs magnóval.
Hatalmas a kúlönbség.
Azt se felejtsúk el, hogy a vízszintes felbontás nincs definiálva.Egy jó 3 fejes magnóval és normálisabb kazettával simán hallani hogy pl rádió vagy cd a forrás.
A komolyabb szalagos magnók közúl a jobbak a jel zaj viszonyt leszámítva cd minőséget tudnak. -
czundermák
aktív tag
Asus P4G8X Deluxe.
Egy oldalassal próbáltam, illetve most jobban utána olvasva nem tuningra lett kitalálva annó, emiatt nem kapott hivatalosan 800 MHz FSB támogatást sem, egyszerűen nem bírja az északi híd. Kicserélem a 2400/400 @ 3300-at egy nagyobbra ami bír hasonló órajelet alacsonyabb FSB mellett. -
envagyok
veterán
Egy másik ötletem is lenne, az retró téma vslamennyire.
Vannak ezek a szép nagy 2008-2010 imacek, 37 colos fhd/2k kijelzővel. Nálam vsn 2 hibás is.
Nem lehet ezeket monitorrá alakítani?
Csinálni rá egy dvi bemenetet.
Úgy tudom, használni már nem lehet őket semmire, mert nincs frissítés, max netezni.
Retróra se látom sok értelmét,. -
envagyok
veterán
Végülis...
De jó lenne korhű MTV/VIVA műsor.
A legjobb képminőség lenne jó, a tervben az van, hogy s-vhs videómagnót szerzek be, lehetőleg ET típust, ami sima vhs szalagra is tud svhs módban feltenni.
Régen ott figyelt a skystar1 kártya a pc-ben, kódolatlanul ment az mtv. Kár hogy nem vettem fel párat.
Keresni kell vmi lejátszót, amin van scart/rgb kimenet, azt kötni a videómagnóra. -
envagyok
veterán
Kicsit off,
Az iskolában szoktam tartani retró pc kiállítást, játékot a kölyköknek, hogy lássák honnan indult a dolog (tényleg láttátok az új tron filmet?, tök jó)
Szóval 26 tavasszal bővítenék retró hifi kiállítással, és retró party-val, a környéken komoly dj-nek számítottam 30 éve, a bulival nem lesz gond, meg van komoly magnóm, minidisc, philips dcc, bakelit stb., talán lesz orsós magnó addigra, amivel be tudom mutatni a régi hifi életútját, viszont szeretnék beszerezni MTV/Viva, stb. Videoklippeket és nem tudom, honnan szerezzem be.
Pl. Depeche Mode, Duran Duran, Roxette, Roxy Music ilyesmit.
Azokat szeretném lejátszani régi videómagnón, vagy esetleg a buliban videódisco-ként.
Nem tudtok erre forrást? -
hobizoli
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
akkor a 8x-l volt baja
arra emlexem, hogy max-n nem ment eleinte -
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
A lap típusa?
Ramból esetleg próbáld meg egyoldalassal meg single channel módban és akkor kiderülhet, hogy a DCH korlátozza-e be.
Adhatsz plusz feszt az agp-nek is. Biosban le szoktam tiltani amire nincs szükség: floppy, soros-párhuzamos portok, 1394... -
czundermák
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Ez a chipset már tudja a 8x AGP-t. Úgy érted régebbi 4x kártyákkal problémázott 4x módban? Egyelőre ezzel nincs gondja Ti4200 mellett.
Egyedül eddig az nem tetszik igazán, hogy elég hamar elhasal az FSB órajele, bár így is egy szakadék van közte és az i845 közt teljesítményben. Az a Northwood, ami a P4B533E-ben ment 3330-at, itt már 3100 MHz-nél fagyasztja a 3D Mark-ot, mégis majd 2000 ponttal többet hoz a konyhára 3080 MHz-en. Nagyon korai DualChannel lap, gondolkodtam azon is, hogy egy korban jobban passzoló 333 MHz-es memória kitet nézek mellé, hátha a 400-as ramokkal van a baja.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
eleinte a 4xAGP-vel volt vmi nyugje, arra emlexem
lehet kesobb javitva lett BIOS update, vagy masik chip revizio altal, de ez passz -
czundermák
aktív tag
Srácok valakinek van tapasztalata s478-as Granite Bay (E7205) chipset tuning képességeivel kapcsolatban? Ritkán jön szembe ilyen lap, ezzel az északi híddal semmi tapasztalatom nincs.
Első próbálkozásokra elég harmatos az i845-höz képest, legalábbis tuningban. Hasraütésre azt mondanám, hogy a dual channel miatt itt már feszesebben jár a memóriavezérlő és nem 700+ MHz-es FSB-re van kitalálva ez a chipset.
-
FF23
senior tag
Köszönöm
-
cbmfan
senior tag
i815 integrálttal is lefutott 2001 gond nélkül, ha jól emlékszem 4 Megával.
-
FF23
senior tag
Kérdésem: S3 Savage4 16MB-tal XP alatt lefut pl. a 3dm99? Elég hozzá a 16MB?
-
cbmfan
senior tag
újabb anomáliát hoztam nektek. van ötletetek, hogy konkrétan mi ez a kártya? POST képernyő nincs, Win98 betöltött, de drivert nem tudok telepíteni anélkül, hogy beazonosítanám. GPU-n matrica van amit nem szedek le emiatt.
nagyobb méret -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
RTX 2060 at javasolnék pont
-
KROK640
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Mit csináltál eredetileg a lappal ami elrontotta?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Azt nem is néztem. Viszont van egy ASUS Z87-WS is, az már 4x8-at tud. Csak nagy szomorúságra nincs meg hozzá az I/O shield.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Azért 2008-2009 környéki játékoknál már érződik, hogy X4 vagy X8, korábbi címeknél tényleg nem vehető észre. De aranyszabály, hogy a legtöbb későbbi kártya ami még hajlandó X4 módban menni, ott is X8 ajánlott a közép és felsőkategóriás kártyáknál. Egyébként PCI-E 2.0 X4 sokat javított később pl. HD4850-nél ezen, de ott is CF esetén 2X8 sáv kell már.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Kivétel én, RAM milliomosként belevágtam a Kari ajándékba
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
X299 esetén azért fájdalmasabb lenne, ott a legkirívóbb most a használt/új arány. Néztem hogy pár helyen még kapni új lapot (procit talán már nembiztos), na azt megvenni 5-6x- os áron...
Attól függ milyen cím a cél. Egy 7900GTX hoz 3DM01- ben 69k- t x16- al, x4- el 50k- t, de amit ez a kártya képes futtatni, annál tökmindegy, jó lesz a game x4- el is. Ha továbbmegyünk pld HD6870 szintre, na ott már nagyobb lesz a veszteség.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerintem most semmilyen gépet nem érdemes építeni vagy platformot váltani, be kell érni azzal ami van. Akkor van gáz, ha nincs semmi.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
nekem volt egy R3-1200AF-m, ami 4c4t es 3.4GHz
2 eve eppen volt mar ez a Win10-Win11 upgrade idoszak
egyik inditaskor raneztem az update-kre megy a "nagygep" is frissitett par napja vmiket, akkor megnezem ezt is...ez is ker 3-4 update-t
letolti
kozben irogatja ott, hogy valtoson Win11-re, ez a gep megfelel a kovetelmenyeknek stb
na letoltodott minden feltelepult, restart
bejon a Win desktop ujra, na akkor nezzuk azt a Win11-s dolgot, elmolyogat az majd itt magaban....
erre a kiirja, hogy ez a gep nem felel meg a Win11 kovetelmenyeinek
nezek WTF?.... ez 2-3perce meg jo volt hozza
....ugyhogy ennek az lett megoldasa, hogy vettem egy R3-3100-t ami 4c8t 3.9GHz
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem a fiókban figyelt 4x8GB Fury, azért esett a választás az AM4- re. Lap is olcsó, még újonnan is, ilyen árszinteken csak gyári újat érdemes beszerezni.
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A x4 az már erősen visszavesz, még retró kártyával is 10-15k mínusz 3DM01- ben. A x8 már elegendő.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Pontosan, újonnan :

Ennyiért nem kockáztattam a használtat. Amúgyis minden új lesz az ajándék gépben. -
válasz
Yutani
üzenetére
Megnéztem a manual-t, felső x16 vagy x8, alatta lévő csak x8 az utolsó kettő meg csak x4.
Na én ezért vagyok HEDT párti mert ott általában x8 a legkisebb, persze ez is lap függő. Nyilván ha ennyi volt erre a projektre a keret akkor egy jó vétel volt, sok különbség amúgy sincs x4 és x8 között, max %. Nekem csak szimplán b*ssza a szememet ha GPU-Z-ben megnézem a kártyákat.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha már 3600, használtan senki ne vegyen 20k-ért max alatta, még dob hozzá egy kicsit és megkapja boltból újonan.
Pont valamelyik memóriás topikban olvastam és én is meglepődtem hogy ahhoz képest az új mennyi, néhányan eléggé túlárazva adják a használtat. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem semmi. Milyen teszt ez, ami alatt mérték ?
Pont 3600- assal pakolok össze a tesómnak ajándék gépet. Phenom-II után picit jobb lesz, net-film-zene a cél csak.
A lap az enyémnek(B-450 Pro) az újabb kiadása - ASUS TUF GAMING B450-PLUS II, újonnan mindegyik. -
Yutani
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Adj neki egy kis UE5-öt és ki is fekteted. A 3600-at is megeszi az UE5, tapasztaltam Stalker 2 és Borderlands 4 alatt, ezért váltottam 5700X-re.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Már megvan a platform. 15k volt Németországból eBayen, talán még kapható.

-
Fücsök007
őstag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
3850-hez egyes X58-as lapok is jók.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Ismerős a szitu, én egy Phenom II X4 965 BE-hez raktam 3db HD 5870-et nyilván CPU limites volt az egész.
Az bőven jó, főleg ha sikerül olyan lapot találni amiben normálisan vannak elosztva a sávszélek. Én 3-4 kártyánál már inkább valami HEDT platformra mennék, mondjuk X79 (de lehet HD 3850-hez még X58 is jó lenne, ezt nem tudom).
-
4980HQ cache kissé alábecsültem. CPU limites környezetben nem is kicsit erős. Nem saját teszt RTX2070-essel.

Nyilván azt nem írhatom le hogy általánossában gyorsabb egy Ryzen 3600-asnál de azt igen hogy bizonyos esetekben gyorsabb lehet. De egy ryzen 3600 kicsivel olcsóbb is (20eft vs 25eft) viszont az 1150-es lapok meg utánaddobják kategória a DDR3-ról nem is beszélve.
Még mindíg nem tudom mit vegyek mellé, RTX2060 is lenne a láthatáron de a vega64 felé húzok azokat már totál kiismertem. -
Yutani
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nem mennék sokra a naptárazással, ha a 4 db HD 3850 mellé egy Phenom X4 Agena procit raknék, mert még a Phenom II-vel is tud CPU limites lenni. Emiatt fogom i7-2700K alapokra helyezni azt a konfigot. A kettő között van 4 év, de ez egyáltalán érdekel.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Mondjuk ezt az agymenést (ha lehet annak hívni) már én is elengedtem, nincs rá kapacitasom illetve helyem sem, hogy 10 meg akárhány összeszerelt gépem legyen.
Beérem össz-vissz hárommal: 2006-os CF, a Haswell illetve majd egy 98+XP dual boot a 4CoreDual lappal, bőven eleg lesz. -
-
Pista0001
addikt
válasz
Fücsök007
üzenetére
Sokan nem így állnak hozzá, hanem naptáraznak. Én relatív rugalmas vagyok, a platformnál úgy 5 évvel fiatalabb vga még rendben van. Van olyan is, akinél +/- 3 hónapon túli már nem fér bele. Meg persze olyan is, aki a korabeli gépét szeretné viszontlátni, neki pont az kell, ami akkoriban is volt.
-
Yutani
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Filléres dolog az AM2 alaplap, vegyél másikat, ne szívasd magad.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Az alaplap nem idul és a bipje nem csipog,műszerrel most mértem és a rammoknak -cpunak,nem kapcsolodtakbe automatikusan a tápáramkörei,tápom Chieftec 550 wattos deltás a belseje és 100/100% az állapota,1 hete teljesen kitisztitotam és ójan mint az újjkóbában,nincsenek pupos híbáskondik - ezt is jól alaposan megnézem a tisztitásánál.
A tápnak az összes kimenő feszűltségét lemértem és mindegyiket rendben látom.
A 3,3 volt-5volt-12volt -ot leterheltem és ezután is mértem és minden értékek rendben is vannak.Az eepromot ujjra programoztam és a lap továbra is néma csendben is van,cpu ventije fóróg,memoriák 4x1 GB Geil kittel és a rammok biztósanjók.
A megoldást keresem de ídáig nem síkerűlt megoldanom ezt a híbámat,mit tehetnék??
-
envagyok
veterán
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Azzal semmit nem tettél tönkre, hogy a cmos clearon hagytad.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
milyen alapalap?
-
IstvánLászló
őstag
A régi 20 éves alaplapomat elrontottam,mert nem figyeltem jól óda - ezzel véglegesen tönkre is tehettem - véglegesen tégéglát csináltam ezzel,bipje nem csipog mint ahogyan is kellene??
Az alaplapnak a kapcsán kérdezném, bios cmos cleart csináltam és a jumpert is rajta-felejtettem és így kapcsoltambe a gépemet,ezután már nem indult, ezzel mit tehettem tönkre??
A bios csipje eepromját,már kifórrassztottam és már síkerült újjra megírni,alaplara vissza fórrasztása után,már így sem idult el,van erre megoldás - légyszíves segítsetek,hogy mit tehetnék,ilyen butaságot még sohasem csináltam és hiába gondolkodom is nem tudom már a jó megoldást.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
w10-11: disable shortcut text
Egyszerűbb, ha letöltöd legközelebbre. Megnéztem, nincs benne semmi ártó csak a két .reg fájl(disable, restore). A meglévőket nem törli csak amit ezután létrehozol.
Ettől az új jobb klikkestől is hülyét kaptam:
Windows11 régi jobb klikkes menü visszaállítása -
WindowBlinds Aero belövése, kitapasztaltam.
Oprendszer : Win11 25H2
Stargomb : Win7
Startmenü : WinXP - katedrálüvegre állítva
Tálca+systray : WinXP - átlátszatlanra
Ablakok felső csíkja : teljesen átlátszó üveg.
Itt pedig az ablakok katedrál-üvegezve :
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1/10