Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #97018 üzenetére
Éppen az jutott eszembe, mikor az előző alacsonyan hagyott RAM beállításokkal mérted, hogy a géped már lassan elavult
Van már Ryzen 7 is, próbálkozz azzal(Amúgy megnézném milyen rekordokat döntene egy 5800X3D vagy egy 7800X3D -- csak ugye ott meg a tuning felejtős
)
Amúgy szép munka!
(lehet h nekem is le kéne futtatnom ezeket az Intelen?)
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #96981 üzenetére
Akkor nekem jó elavult gépem lett '99 májusában.
Emlékszem, hogy AT-s házban, AT-s lap, AT-s táp. A Win98 kiírta leállításkor, hogy mostmár kikapcsolhatom a számítógépet.
Sőt, még a 466-osom sem tudott magától leállni (2001), ha jól emlékszem, majd csak az 1700-as Celeron (2002). -
arn
félisten
válasz
frescho #97090 üzenetére
A vlb korszakban max a 805 es tsi volt elterjedt, a visionok nagyon dragak voltak, es szinte csak markas kartyakon fordult elo. A vlb trio meg mar azert ritka, mert olyan korszakban ment, amikor kifutott a vlb. Ezutan az s3 feladta a highendet (kb a 968 volt az utolso 95ben), es a trioval valt tucatgyartova az also kategoriaban.
Ez rovid tavon jovedelmezo volt, a piac nagy reszet behuztak, de epp ez az also piacos megiteles asta meg a sirjukat es valtak elhanyagolhato tenyezove. A savagert kar, akar jol is elsulhetett volna, de csak szepitesre futotta.
-
Jó és dráag volt a Miro, a Riva 128 előtt elég sokáig használtam egy olyat amin még video bemenet is volt. A gép ugyan digitalizálni nem bírta megfelelő sebességgel, de green boxba rá tudta rakni és egy VHS magnó segítségével PIP módon tudtam TV-t nézni a gépen
gban: Inkább az a kérdés, hogy mennyi, a megörökölt szatyros videokártyák között volt az is meg minden más, a kedvencem az MX kártyák vonala amiből nem is tudom mennyi van, cirka olyan arasznyi.
-
-
válasz
Kalacskepu #97079 üzenetére
A 10-nek VDDM 1.0-as driver kell, az AMD meg adott legacy catalystet, amivel megy jol. Egy ismeros, napi hasznalatban hajt egy C2Q gepet, 64 bites Windows 10-t hasznalva, egy x1600-os Radeonnal. Sok rammal es SSD-vel, siman alkalmas napi hasznalatra.
-
válasz
Kalacskepu #97079 üzenetére
+@Jokeph
Vista audio driver is megy még W11 alatt is. Audigy2NX így Win98--11- ig ok.
Látom mennek a félretro tesztek
-
válasz
jokeph #97078 üzenetére
Pont ez az, hogy nincs hozzá, Vista driver-t "erőszakoltam rá" manuálisan.
De valami nem lehet vele kóser (x79-nél is ezt csinálta), mert a "Default Clock" értékek nincsenek meg, plusz atiflash illetve amdvbflash se látja, még Freedos alól sem. Majd megnézem valami régebbi masinában, vagy megpróbálom CH341A-val flashelni.
Szép eredmény!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #97076 üzenetére
Vááá, nem is gondoltam, hogy van az X1950-hez W10x64-es driver.
Jaa, hogy ez pci-e verzió.
AGP-s is menne vele ?X1950GT AGP, s939 Athlon 64 X2 4400+, XP SP3:
#97079P41N:
Defaulton ment az X1950GT, nem pesztráltam. Elvben a PRO órajeleit tudja (régebben tudta, azóta nem piszkáltam, igazából annak is örültem hogy elindult és hibátlanul tette a dolgát, állt a saját dobozában úgy bő 10 évet).
Ez esetben gratula !Ugyanazon konfigban a nagytesó HD3850 AGP:
Érezhetően édeskevés neki a proci...
Pentium Dual-Core E5200-al sem sokkal jobb (nincs OC semmin, a lap se hiszem hogy tolerálná nagyon):
-
X1950 Pro Windows 10 alatt
Órajeleket még nem próbáltam húzni, bár ahogy elnézem lehet kéne neki egy bios flash. Jelenleg Beta driver-t raktam fel ami Vista-ra van, de majd megnézem másikkal is.
Link az eredményhez
-
envagyok
veterán
Komoly belbecs
[link]
-
gban
veterán
válasz
DarthSun #97069 üzenetére
Igen, élőben sem szúrtam ki elsőre a bal felső sarokban lévő négyzetben a miro feliratot, a képen meg még kevésbé látszik.
zotyesz66:igen, az egy Trio32, az még megvan, szerintem a saját korában sem volt ilyenem, és méltatlanul kevés szó esik róla, mert szerintem jóval ritkább mint a Trio64 variánsai.
Vagy talán pont ezért, mert ritka. -
jokeph
nagyúr
-
válasz
jokeph #97061 üzenetére
Ezért jobb a szilárdtest kondi, bár azt modják az is rosál pár ezer üzemóra után(bár az elég sok, ilyennel szereltet még nem láttam eldurranni). Nagy amperre miért nem tudták megoldani az Si félvezető kondit, mikor microban már ezer éve üzemel a chipekben. Ma meg még mindíg ilyen kifolyó, robbanó megoldások vannak.
Analógia : a LED 1.5V kis dióda már régóta létezik macroban, persze túlfeszítve, de szinte így is végtelen élettartammal. Microban is megy, akár az alaplapi vezetékek is világíthatnak túlfeszelve, persze ez az Si klasszikus PNP rétegeket nemigen hatja meg, ebből sem láttam még olyat ami kiégett volna. -
válasz
Francia91 #97057 üzenetére
Igen, én is meglepődtem hogy az irodai selejtezésből jött gépek tisztábbak mint az itthoniak, de ugye ott nap mint nap jár a takarító-néni, nekem meg nem erősségem a takarítás, por-por hátán, még mindíg keresek 220V kompresszort, hogy néha ki tudjam fújni a gépeimet. Már a nem is oly rég használatba vett 24/7 gépnél is látom az üveg előlapon a porcsíkokat, ha leddel, surló fénnyel rávilágítok.
-
Francia91
veterán
Egy jó sok gépes lelettel ez is hozzám került, patika, új állapotában. Windows Server 2003 futott rajta, de jelszavas volt, így tettem rá egy XP SP3-ast, arra ráengedtem a frissítéseket, és a 768 Mb RAM-ot felbővítettem 3 Gb-ra, itthon úgyis voltak DDR1-es moduljaim
-
válasz
jokeph #97052 üzenetére
Pozitív offsettel is úgy emlékszem rosál az egész mutatvány
, PBO setnél csak az auto CPU fesz jó(vagy a manuális magas), de az marha sok. Fix tuning/1.3V max/RAM hozzá igazítva jó, de hangsúlyozom, hogy sztem még mindíg nemtom rendesen setelni, úgyhogy ami Nálad jól van belőve, nálam esélyes hogy eleve rossz.
Zen+(1600AF), bár a csíkszélesség csökkent, de amúgy asszem ugyanaz. 2T->1T- t kipróbálom, bár napira ennek sincs sok jelentősége, csak ránéztem, ha stabil lesz, akkor miért ne...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #97051 üzenetére
A PBO akkor lehet jó, ha rászánod az időt, és negatív offset Vcore-al kiteszteled hogy mi az a pont ahol elkezd jelentősebben teljesítményt veszteni egy magon/több magon. Erre a CPU-Z is megteszi, hamar lefut, 3-szor szoktam neki odaadni azt átlagolok.
2T-1T - próba-cseresznye, látom a ram alap frekijén megy, igaz Zen1-es a CPU (Zen2, de főleg a Zen 3 IMC-je jobb), de szerintem mennie kell. -
válasz
jokeph #97048 üzenetére
PBO érdekes. Összességében kiugró turbók, de retro tesztben nem hoz többet, meg auton a CPU feszt is az egekbe vágja.
A 24/7 gépben érdekes módon jobb RAMok vannak, 3600/CL17/XMP, a kis Zen mellett. Erről vagyok most is, ultralájt setes, minden levéve, CPU 1.1V alatt, VGA is csökkentve, persze napira mindenre is ok. De látom hogy akkor a nonXMP mellett, itt is kényszeríthetem ->2T->1T , nem lesz instabil ? - most ez az alaposan visszafogott set. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #97045 üzenetére
A CF nem korhű
Csak ezt sokat használnám főleg zenére, játékra.
Jobb lenne minél csendesebbre építeni.
Ma jött pár érdekes kártya, egy sis315e, azt nem nagyon ismerem, meg egy elsa winner2000avi/3d
Az egy s3 virge vx.
96-os az is.
Érdemesebb azt rakni a gépbe a sima virge helyett?
-
válasz
envagyok #97044 üzenetére
4 lemezes cd changer : ilyet nem használtam még, nemtom hogy kell-e hozzá extra driver, vagy a sima is elegendő-e.
Win95 DOS mód : azt kevésbé használtam, a Win98 7.1 DOS bevált, az sztem jó, de kiesik ha naptárit építesz. Vagy DOS6.22.
Háttértároló ízlés szerint, CF nem is tudom mióta létezik. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #97039 üzenetére
Egyformán jó, és még a benchmark is 1% belül volt.
Nekem mint kártya a Diamond jobban tetszik.
Elkezdtem összeépíteni az álló házba a p233mmx-et, most néztem egész komoly cucc van abban is, egy chaintech 5sim sis chipes s7 lap.
Már sajnálom kicserélni a Soltekre.
Meg Gigabyte lenne még tx430CD-rom kérdésem lenne még.
Van egy 4 lemezes cd changerem, akkor már betenném.
CDR-4300A
Ahhoz dos alatt mi kellhet?
Illetve ha szeretnék feltenni windows95-öst is, külön partícióra tegyem, vagy jó egyben és a w95 dos módja is megfelel?
Agyalok hogy korhű hdd legyen, 800MB-1.2GB közötti van quantum, wd , seagate, nem tudom melyik a megbízhatóbb.
Vagy legyen 2GB CF kártya? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #97038 üzenetére
Kis kedvcsináló (a ramok minden esetben 4*8 GB Patriot Viper Steel 3600 CL17 SR modulok - 2 db 2*8 GB-os KIT):
3600X+X370, GDM OFF és CR1:5600X+X370, GMD OFF és CR1:
5600X+X370, GDM ON és CR1 - így is lehet:
5600X+X370, GDM OFF+CR1, valamint energiatakarékos setupolás, visszacsípve BIOS-ból all-core 4,1 GHZ és 1,1 Volt Vcore manuálisan:
A SOC feszt már az elején (még a 3600X-nél) manuálisan + offsettel belőttem 1,1 Volt-ra, ez kellett a 4 modul stabilizálásához 3600 MHZ-en, 3200-as G.Skill-eknél nem kívánta.
-
envagyok
veterán
A nyári álmom egy akku miatt hízsult meg
A 486-os laptopot megcsináltam sztereó dokkolóval, yamaha hangkarival, roland gs/ gm kompatibilis társkártyával..
Elképzeltem, hogy a strandon vagy a tengerparton nyomatom majd a descentet, mert ha itthon vagyok, sajnos alig van időmTaláltam itthon 2 s3 virge kártyát 96 végéről
Egy Diamond Stealth 3D 2000-est és egy Rlsa Victory 3D-t.
Ahogy nézem mindegyik 4 megás, talán az elsa későbbi rev és gyorsabb ramot tud.
Szerintetek melyiket érdemesebb használni a socket7 p233mmx gépbe? És 64M ram van benne akkor.
-
válasz
Bile Demon #97021 üzenetére
Elöbbit tudtam, utóbbit nem. CL18, 1T, GD ON most amit látok. Akkor a CL17 csak 2T- vel ?
-
válasz
Kalacskepu #97005 üzenetére
Tökjó, de el nem tudom képzelni micsoda számítási teljesítményt hajt ez végre hogy hűtőborda kelljen rá.
-
FF23
senior tag
A legfrissebb mod biosszal menne 266fsb-n. Itt taglalják, hogy nem nagyon van értelme quad procival próbálkozni a gyenge VRM miatt. A legjobb hozzá az E7600/E5800-as, mert ezeknél még tudsz fsb-t emelni, az E8xxx-esek meg azért nem, mert még a gyári frekit sem tudják ebben a lapban. De a mod nios mindenképp kell a 45nm-es cpu-khoz [link]
-
ityam
őstag
Ma előkerestem a Q9550 es procimat és be is raktam a gépbe(Asrock 4core dual VSTA). Az jó hír hogy elindult rendben ezzel a procival is a gép, viszont ennél is csak 6X es szorzóig megy. Biosban is írja hogy actual CPU ratio 6. Ugyanezt írta az E5300 asnál is.
Throttlestopot feltettem. Abban be van pipálva a Disable Turbo és nem tudom kivenni.
Van esetleg valami ötlet, miért nem akar nagyobb szorzót egyik proci sem?Legújabb bios van fent a honlapról.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #97021 üzenetére
-
envagyok
veterán
Dosbian
Hallott már róla valaki?
Egy Raspberry Pi alapú DOS 486dx2 emulátor, MT-32 emulálás is megy vele
Még részleteket nem tudok, hogy pl. milyen hangkártyát ismer, usb joy-al hogy boldogul, stb, de ígéretesnek tűnik. -
válasz
DarthSun #97018 üzenetére
Pihenésképpen gameval teszteltem tovább. Vas vissza a lájtos setre : Proci 4GHz/RAM 1866.
Zandronum 2 oprendszerrel, szépen megy mindegyiken.
-Win98/QFX3450/OGL/FHD/Live PCM+hullámtábla
-Win11/GTX165/OGL/FHD/Realtek S1200A PCM+MS szintiWin98 alatt betölthető a Live- ra custom font, de a Win11 sem nélkülözi, a VirtualMIDISynth- el tetszőlegesen nagy készlet tölthető be, a Zandronum pedig bármilyen szintit lát (meg a ZDoom is), bár most mindegyiket alappal használtam, egész tűrhető úgy is.
-
válasz
Bile Demon #97015 üzenetére
Jó infó lett
3200 CL17 GD OFF ok
3200 CL17(8) GD ON ok
Feszt azért az XMP 1.35V- on hagytam
Kényszerített értékek : CL17,19,19, 20, 40, 60. BIOS visszajelzi. HWinfoban : 18(GD ON),19,20,40,60. 3DM06- ban a GD ON->CL18 gyorsabb mint a 17
Lassan megtanulom beállítgatni a szörnyecskétNövekedés jelentős, 40k befogva.
+egy 3DM05- öt is kipróbáltam, ezt ritkán használtam.
Tesztek félretrók, gép modern(de már ez is elavultnak számít
), mindegy OFFba tettem.
Jó set, de elvi/pontgyűjtési jelentősége van, általános használatra CPU 4GHz/1.1V, RAM 1866/1.2V kímélő set bőven elég, sőt még a videót is lejjebb tekerem.Fullra pakolva is elég szépen megy, bent van a konverter+Live+2 video+sok drive. DOS, W98, 10, 11 ok, XP- t kell még helyretennem(ez jön most), és valami helyet keresni, ahova a riser+Livet rögzítem.
-
válasz
Bile Demon #97015 üzenetére
Ok, rápróbálok majd.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #96995 üzenetére
2T/1T sokkal kisebb különbség, mint a fenti órajelek. Egy ilyen 8 magos szörnyet csak visszafog az alacsonyabb memória sávszél.
A 3600/CL19 RAM-nak biztosan tudnia kell a 3200/CL17-et, a CL16-ot már nem feltétlen.
Ha nem megy a 3200, akkor a 3000/CL16 is sokkal jobb, mint az 1866/CL13. -
válasz
Kalacskepu #97005 üzenetére
Valószínű hogy jó lesz. Avval a megoldással lehet hogy még a Win98 is felmegy a B550- re
-
válasz
DarthSun #97006 üzenetére
A BIOS-okban a legacy USB emulacio, vagy az USB support, illetve, az ezekhez hasonlo elnevezesek azt okozzak, hogy a BIOS elkezd PS2 egeret es billentyuzetet emulalni. Tehat, a BIOS kodja fut, pollozza az USB-t es emulalja a PS2-t, mindaddig, amig be nem toltodik egy USB kontroller driver es az nem reseteli az USB kontroller chipet.
Az Y elosztodnal, lehet meg kell cserelni a 2 pin kabelet. Erre pont nincs szabvany.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #97002 üzenetére
Nagy kár érte.
Ha eljutok oda, rápróbálok a B550m Mortar wifi lapra, ezen van PS2 combo port.#97003DarthSun: régóta mondogatom, hogy a PS2 a legtutibb port régóta, mert az minden körülmények között is mene.
Szerencsére, a legtöbb lapomon van legalább egy PS2 bill vagy PS2 combo port (Még a B660-as lapra is szorítottak egy PS2 Combo portot). -
válasz
Kalacskepu #97002 üzenetére
Újabb a lap és a proci, és ahogy informálódtam, ott már átvariálták az USB- t. B450- en DOS alatt is megy az USB bill/egér, Win98 alatt USB bill+PS2 egér. Tippelhető, ha újabb BIOSt tennék rá, akkor ez változna, korábban fontolgattam, de szerencsére nem frissítettem.
-
válasz
DarthSun #96998 üzenetére
Mindegy, akkor megpróbálom Windows 7-et. Egy teljesen alap nem piszkált installer is bootol, csak ugye egy darab usb-s eszköz sem megy, PS2 csatlakozó meg nincs az alaplapomon
Próbáltam bele integrálni már nem tudom hányféle AM4 usb driver-t de nem jártam sikerrel. Amit X79-es használtam install-t az is gond nélkül bootolt, csak ugye driver miatt ugyan úgy nem ment se a billentyűzet, se az egér (USB Legacy Support engedélyezve van).
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest