Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #84837 üzenetére

Pedig volt Wolfdale-ben is, anno haragudtam az Intelre, mert kaphatóak voltak együtt is (az egyik mint kifutó a másik mint befutó modell), és bizony félreértésekhez vezetett. Ráadásul tapasztalataim szerint míg a Conroe jól húzható volt a Wolfdale hiába kezdett magasabb órajelen és FSB-vel, sokszor ugyanazt az órajelet is nehéz volt vele elérni.
    Külön trükkje volt, hogy a magasabb órajel és FSB mellé kevesebb cache memória társult, így sokszor nem is volt gyorsabb annyival mint az ember várta.

A Core I széria sokáig nekem is szürkezóna volt (a saját idejében mindenképp), de most van egy 1st gen I3-as itthon, és hát a 4th gen I3-as is érezheten fürgébb nála ... Ma már napi használatra azt mondom, erősen határ eset, a C2Q-nál alig-alig jobb. Legalábbis az I3 ...

Nem is örültem, amikor MHZ-ek és Pentium 1/2/3/4 után mindenféle misztikus jelölések jöttek, ráadásul a VGAknál is akkoriban lettek HD-k meg GT-k meg hasonlók, le lehetett írni, alaplap + proci + VGA szinten úgy egy gépet, hogy nem tudsz következtetni a teljesítményére. (mert átlag ember órajel, FSB, cache (magszám) tud következtetni, de az, hogy E6300, vagy Phenom 9500, nem mondott semmit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés