Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz ityam #83614 üzenetére

Jó, volt belőle ennyi előnyöm, hogy ment benne a 2db 20-as winyó, de amúgy tényleg nem volt egy sikertörténet.
    De ha már mindenképp olyanra vágysz, amikor a rosszabbat választottam két opció közül akkor :
    Árpi haverom vett egy 1300-as Tualatint magának, ASUS TUSL2 lappal, 256MB RAMmal, jujj így frankó úgy frankó gép. Én is gépvásárlás előtt álltam, és egy pénteki nap történt ez a havernak való gépvásárlás. Követlező csütörtök reggel láttam, hogy kedvenc boltunk árlistáján két vadi új CPU bukkant fel, Celeron 1700MHZ és Celeron 1800MHZ. Semmit sem tudtunk róla, csak h S478, vagyis megy P4 alaplapban, és P4 Celeron... Magasabb órajel mint a Tualatinnál, újabb is, meg Péééé nééééégy!!! Úgyhogy 1400-as Tualatin terve törölve részemről, és drágábban fejest ugrottam egy P4-es lapba, (ami ráadásul béta verziós volt, ebből később gondom lett). Gép megrendelve a mestertől, meglévő RAMot lehet kidobni, kell nekünk DDR, igaz csak 256MB, SD-ből volt akkor 384MB, sebaj, jó lesz.

Megjött az alaplap, proci, mindent flottul összeraktunk, alaplap jelzi, hogy L2 cache 0KB. Akkor hibás a proci... garba go vissza. 2 napon belül tudtam szerezni másikat (nagykeres kapcsolat), az is 0KB cache. :W Jah akkor a lap hülye hozzá. Biosfrissítés megoldotta.
    Na itt már örültem a drága és szép masinámnak, csak hát a hozzá ideiglenes kártyának beszerzett TNT1-es nem ment vele :( a Savage 4 egy nap üzem után megmakkant benne... mint kiderült mennie sem kellett volna benne. Na akkor jött egy 2MB-os ATI kártya bele.
    Ez ugyan komoly visszalépés volt, de rohantam Árpihoz, hogy na akkor jöhet a CPU verseny (ide kérünk egy Risitas röhögést elképzelni) ... és... Ityam ... nem hiszed el ... Olyan kúpot kaptam az 1700-as Celeronommal az 1300@1733MHZ-es Tualatin ellen, hogy rossz volt nézni xD Még 2GHZ-en se bírtam befogni... Ott voltam a drágább alaplappal, drágább CPUval, drágább és sokkal modernebb memóriával, és az egyetlen dolog amibe tudtam kapaszkodni, hogy majd ha lesz egy csomó, csomó pénzem, akkor tehetek bele egy NW-os P4-est és akkor majd az én gépem lesz a gyorsabb.
    Aztán lett 2 hónap múlva GeForce 2 MX400-am, ami a Tualatinos havernak volt. Na, akkor elverettem a gépemet játékok alatt is xD (Risitas nevetés ide is)
    Aztán a P4-re akkor csak nem jött össze a pénz, mire igen, meg jobban megérte csoda tuning Athlon XP-t válogatni magamnak, alaplapostól, így a következő ugrásom az Athlon XP volt, amiről jó előre meggyőződtem, hogy nem lesz melléfogás.

Nos, velem is megesik olykor, hogy megiszom a magamét, és olyankor némi légkörrel a fejcsiben fórumozok, bár olyankor igyekszem read only maradni xD

Na, látom te is melóztál számtech boltba.

Új hozzászólás Aktív témák