Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Decus Trivet
üzenetére
ólmos forrasztóónokat már rég tiltották EU-ba, 2002-ben fektették le ennek szabályozási alapjait (RoHS irányelv (2002/95/EK)) de 2006.07.01.-ig adtak haladékot az alkalmazásra. Az ólom veszélyes anyag, de vannak alkalmazási kivételek, ahol a mai napig használják a megbízhatósága miatt, mint például a hadiipar és honvédelem, repüléstechnika, orvosi implantátumok és bizonyos diagnosztikai eszközök, meg régi veterán autók javítása..
Én is dolgoztam (SMT panel gyártás és PCB repair) anno ólmos forraszanyaggal, és az sokkal jobb is volt, mint az ólommentes...
-
-
Sasa 111
tag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Nagyon köszönöm!
Minden jót! -
kk831228
addikt
Üdv ,
alza-ról èrdemes rendelni kàrtyàt vagy kerülendő?
-
válasz
Decus Trivet
üzenetére
mintha lett volna valami ilyen dealjük az euval. a lenovo meg kínai márka.
-
Decus Trivet
kezdő
válasz
Sasa 111
üzenetére
Mit szeretnél tesztelni ? Sebességet vagy hogy nem kamu-e ?
A h2testw-vel tudod tesztelni, hogy tényleg akkora a kapacitása, mint ami rá van írva.
A CrystalDiskMark-kal pedig az írás-olvasási sebességet tudod mérni.Más téma:
Ha bejelentkeztek magyar lakhellyel az Alira, nálatok is eltűnt a sok kamu Sandisk/Samsung SD/pendrive hirdetés ? Lenovoból még mindig rengeteg van, de mintha a nyugati márkákat elkezdték volna ellenőrizni. -
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy korrekt, jól használható, ingyenes memóriakártya tesztelő programot.
Tudnátok ilyet javasolni? Köszi előre is! -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi!
-
-
-
Azért kérdezem mert nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a mindennapi gyakorlatban mit jelent, a kártyára írt számokat kb. iránymutatásnak veszem. De ha írás közben az A1 és A2 kártyák közötti eltérés nem tudom 20 GB azaz kb. 1000 fájlnyi adat esetén elhanyagolható (pár perc), akkor jó nekem az A1 is.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
OFF-ban, akit érdekel: megreklamáltam, visszaküldtem ingyen automatával, felhívtak direkt ebben az ügyben, levették a forgalmazó minden termékét a piactérről, visszautalják a pénzt kérdés nélkül.
Megkérdeztem, miért hagyják az ilyesmit és hogy lehetne elkerülni, hát vegyek magyar forgalmazótól. De akkor miért engedik be a piacterükre, ha ők is ellene beszélnek...
Hogy végre ON is legyek: média lejátszóba sok ezer 20-50 megás flac fájlhoz számít, hogy A1 vagy A2 a kártya? A fájlmozgatás laptopba dugott kártyával történik majd, nem külső olvasóval, de egyszerre összesen akár tizen-huszon GB is lehet.
-
válasz
Malachi
üzenetére
Sajnos megtehetik, mert ami nem eMAG (mint forgalmazó) az külső piactér, de eMAG felületén...ez most akkor jó tanulópénz lesz a számodra is.
Ott csak olyan terméket szabad vásárolni amit az eMAG forgalmazó, nem pedig a kispista Kft. Pl.
De OFF OFF, mert nem témába vág...
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Bosszantó, hogy pár ezerrel többért eredetit kapok és megspóroltam volna a fejfájást, de ezt az ügyet dacból is végigviszem majd náluk. Egyszerűen fel sem merült bennem (régen több cuccot vettem ott, nem volt gond) hogy mostanra oda jutottak, hogy köztudottan hamis termékeket árulnak. Jó lecke.
-
válasz
Malachi
üzenetére
Nos igen, ebbe már sokan bele is futottak..aztán futhatsz a pénzed után.
Jobb normális árat fizetni érte megbízható helyről véve.
eMAG az olyan bolt lett, hogy van ott minden, de nem az eMAG-tól és nekik hiába teszel panaszt, nem különösebben foglalkoznak vele.
Én szívem szerint bezáratnám az egész üzletágat... -
válasz
Debilon
üzenetére
Mindezt elfelejtik világosan közölni, mikor megrendeled a terméket az ő oldalukon, tőlük, nekik fizetsz és emagos fejléccel jön ki a számla. És akkor is be kell szántani az egészet, ha olyan piacteret működtetnek, amiért nem vállalják a felelősséget és dugig van hamis áruval. Egyértelmű "a fogyasztó megtévesztése" szitu, nem véletlen, hogy ha elég határozottan beszélsz velük, megtérítik a károdat. Utánaolvastam alaposan. De én ezzel nem szeretnék itt többet foglalkozni, mindent elmondtam amit akartam és nem térítem el a topicot. Soha többé emag, ennyi.
-
Helló! Csak annyit akartam mondani, hogy de nagyon nagy kár, hogy nem tudtam erről a topicról!
Belefutottam egy emagos hamis SanDisk micro SD kártyába és teljesen megdöbbentett a tény, hogy ez egy ismert dolog, hogy az emag a saját felületén hamis termékeket árul. Nem is az összeg - 8 ezer volt egy 256 GB-os ami valójában csak 29 GB-os és azért vettem meg, mert itt az aprón megbízhatónak értékelt eladók árulnak 10-ért Kodakot pl. szóval gondoltam akciós - de maga az eljárás, hogy egy ekkora cég megengedheti magának, hogy hamis termékeket áruljon a felületén. Elküldtem nekik a H2testw eredményeket és kérem vissza a pénzen, a fogyasztóvédelem és a NAV is kap majd levelet, ha minimálisan is akadékoskodni kezdenek az ügyfélszolgálaton.
Tudom, hogy ez nem az a fórum, de őszintén szólva én úgy gondolom, hogy ez van olyan súlyos probléma, amiért egy kompetens hatóság úgy rommá büntethetné az egész bagázst, hogy örökre elhúzzanak innen. Mindenkinek jobb lenne. És nem fogom fel, hogy miért csinálhatják ezt büntetlenül. Ránézve az árakra már így higgadtabb fejjel szerintem az ott árult memóriakártyák nagyon komoly hányada egyszerűen hamis termék. Egészen elképesztő.
Na csak ennyi, bocsánat a hosszas szájtépés miatt, de ha valaki esetleg a jövőben elolvassa: NE vásároljatok semmit az emagtól. Csaló, aljas cég.
-
margithid
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
margithid
veterán
Sandisk ultra 64 GB memória kártya 11 euró amazonon.
Ez vagy ehhez hasonló megbízható kártya van valahol olcsóbban? -
pavicevic
tag
sziasztok,
tudtok linkelni olyan kártyaolvasót, amiben 4-5 SD kártyát/micro SD-t tudok belerakni egyszerre? a lényeg, hogy minél többet tudjon kezelni.
köszönöm. -
-
czanga
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm újfent!
Egy Anbernic retro handheld konzolban fogjuk használni, mert a hozzá adott kártya amin az SW is van, hajlamos megdögleni sajnos. -
-
czanga
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, ez eszembe jutott, hogy be kellett volna írni, csak kifutottam a szerk időből.

Egy Kingston MobileLite SD/microSD olvasóba, és USB3.0 portba lett kötve. Az olvasóba közvetlenül ment, maga a microSD.Akkor ezek szerint ez valid, eredeti kártya lehet?
Ennek örülök, ha így van.
-
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Allegró-ról insta360.pl eladótól most jött meg a microSDXC kártyám. Jól érzem, hogy ez nem valami acélos főleg olvasási értékben, esetleg nem is eredeti? Tettünk egy próbát, na.
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Közben Én is okosítottam magamat és a Samsung lesz a nyerő !
De a Ti véleményeitek mindig nagyban járul hozzá a döntéseimhez !
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A tartósság és a sebesség is fontos !
-
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ha az elsődleges cél az alacsony ár és az SD-kártya nem fontos adatokhoz kell (pl. ideiglenes videófelvétel, ritkán olvasott tárolás), akkor elgondolkodtató lehet egy Hiksemi kártya.
Viszont ha fontos adatokat tartasz rajta (fotók, biztonsági mentések, kamera folyamatos írás), biztonságosabb a hagyományosan megbízhatóbb brand, mint a SanDisk, Samsung, Kingston, Lexar stb. A független review-k és vásárlói visszajelzések ennek a márkának kevesebb garanciát adnak a hosszú távú megbízhatóságra.Hiksemi / Hikvision modellek
Hiksemi HS-TF-M1 Micro SD 128GB – általános 128 GB microSD
HIKSEMI HS-TF-M1 City Go 128GB – 128 GB Class 10 UHS-I
HIKSEMI Neo Lux UHS – olcsóbb, jól értékelt modell
HIKSEMI Neo Plus MicroSD – pozitív vásárlói értékelés
Hikvision 256GB MicroSD C1 Series – nagyobb kapacitású opció
HIKSEMI Neo Home UHS – megbízhatónak tűnő otthoni modellGarancia fontos!
Arra azért ügyelj, mert van amire elérhető akár több év is.
Igaz, ha adatvesztés van, akkor ott hiába garis, az adat elveszett...azt senki nem hozza vissza. -
hockeyapu
senior tag
Hiksemi/hikoki-ról valamilen tapasztat-vélemény ?
-
-
margithid
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Banggood-on azért nincsenek külső eladók, nem?
Oda nem kerülhet be hamis, max ahogy írod gyengébb minőségű, élettartamú. -
válasz
margithid
üzenetére
Ami nem nagy márka az mind OEM kínai.
Az Alin amit emlitesz az konkrétan hamisítvány.
Pl. 8 GB-s noname amit Samsung 128 vagy 256GB árulnak (vagy 1-2TB-nak)
Ami nagy méretű és 1-2 ezer Ft max. az biztos hamis!
Inkább vegyél normális helyről (Alza vagy Amazon) és biztos azt kapod amiért fizetsz is.
Gyártói garanciával és minőségi terméket.
-
margithid
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi.
Akkor a többi nonane gyártóhoz hasonló lehet amit a banggoodon árulnak még.
Talán blitzwolf lehet még jó, az egy befutatott márka.
Remélem banggoodon azért nem árulnak olyan szemetet mint AliExpressen.
10 éve onnan olyat vettem ami alapból rossz volt, hamisítvány. 128 gb-nak volt írva, aztán ráment kb 6 gb, meg lefagyott.
-
válasz
margithid
üzenetére
A Banggoodon kapható Kodak microSD kártyák alacsony árú UHS-I U3/V30 microSDXC TF memóriakártyák, amelyek gyakran olcsó gyártó OEM-jeiből származnak és Kodak név alatt kerülnek forgalomba. Bár műszakilag microSDXC formátumú, gyors memóriakártyák, nem biztos, hogy a „Kodak" hivatalos, magas minőségű gyári chipekkel készülnek - sok esetben ezek átcímkézett, olcsó flash memóriák, nem pedig a neves NAND-gyártók (pl. Samsung, Micron,
Toshiba) elsődleges termékei.
Tehát vehető, de csak saját felelősségre!
OEM gyártó terméke, így minőségben és gyártásban nem egyező a nagy Piaci gyártókkal, mint pl. Samsung, SanDisk, Kingston, stb... -
margithid
veterán
Banggood-ról a kodak micros sd kártya ajánlott?
Vagy ez csak egy felmárkázott rossz minőségű kártya? -
modflow
veterán
Sziasztok, akciókamerához szeretnék micro sd kártyát venni.
Gopro13-ba szeretnék egy 512-es kártyát.
Tudtok jó áron ajánlani valamit?
Elsősorban sandisc-re gondoltam. -
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az autóm nem tud carplay/aa funkciót, amennyit használom mostanában a navit nekem jó a beépített is, ha meg kell akkor telefonon fut a Waze a trafi/rendőr miatt
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Debilon
üzenetére
Nekem átlagos mSD (Sandisk és Patriot) van fedélzeti kamerában. Nyáron túzi a nap. ha olyan az autó pozíciója. Persze ha tudom, hogy odatűz a nap, akkor az egész kamerát leveszem (és elteszem fénytől védett helyrte) parkolás ideje alatt, mert van, hogy napokig áll az autó. Egyik kártyával sem volt baj. Ezek jóval olcsóbbak, mint amit te belinkeltél.
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
persze, ha nem felejtem el

de igazából arra kell, hogy az autó gyári navija SD-n tárolja a térképeket, licenceket meg ilyesmiket, "nagy" írási mennyiség csak akkor van, amikor PC-n frissítek és másol a tomtom pc-s keretprogram, amúgy semmi másra nem kell, nincsenek rajta media fájlok, videok
azért is néztem ezt, mert autóba kell ott meg nagy a hőmérséklet ingadozás
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
köszi!
-
-
Debilon
addikt
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
2 micro sd kartyat szeretnek venni, minel olcsobbat, csak tegyek a dolgukat, mert ideiglenesen kell csak.
- Xiaomi C200 otthoni IP kamerához szeretnék, kb pár nap rögzítés elég
- Hikvision IP kaputelefonhoz, szintén pár napot tudjon.
Aliexpresses sd kartyakkal erdemes foglalkozi?
-
-
Debilon
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm
-
-
Debilon
addikt
üdv!
Adata High Endurance 512GB CL10 UHS-I U3 V30S A2 vehető kártya?
Egy Innov K7 Motoros menetrögzítőbe kellene, manual szerint U1-nl gyorsabb sebességű kártya szükségesvagy esetleg más márka/típus ami nem a fél vesémbe kerülne, olyan 20-25k maximumig
-
-szabi-
addikt
Van a tabletemben egy régi 16gb micro sd kártya.
Utóbbi időben nehezen lehet megnyitni van, hogy teljesen kiakasztja a tabletet.
Viszont van mikor meg működik és tudom olvasni a fájlokat.
Windows alatt nem is látom a tartalmát se a tableten keresztül se kártyaolvasóban.
Próbáltam a tablettel formázni de az is nyögvenyelős sokáig tartott mire végigfutott.
Jól sejtem kezd kimúlni? -
-
Horvi
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen a segítséget akkor arra szerintem le is csapunk.
Alzás rendelés lesz, van velük tapasztalatom és szerencsére eddig csak pozitív. -
-
Horvi
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen, ha esetleg ez drágállná, akkor ennek a 256GB-os modellje is jó választás lehet vagy abban a tárhely méretben mást lenne érdemes nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Túra és kirándulás topic
- Felújítva tálalja a száműzötteket az új GeForce driver
- VGA kibeszélő offtopik
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest