Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

Hát a 2011- et is ki kell ismerni. Win10 Enterprise marha gyorsan felment USB- ről, de a minimális belakás is kb 10x annyi idő. + a RAM korrekciókat olvasgattam, frekinövelés és 3T-->1T kényszerítés. Bár talán még nem piszkálom, DDR4/2666 CL16 @1600MHz- en CL11 3T, hát elég különleges set, melyen alapból indul, de hát tudjuk hogy az extrém alacsony időzítés is hozhatja a magasabb freki sávszélét. Quad channel ok, win alatt jelzi is.

Ahogy tesztelgetem, látom hogy az 1core erő nem túl magas (mivel 1.9GHz), de azért a @2,6GHz C2D- tól magasabb, mindegy hobbigép, és sokkal nagyobb proci is pakolható bele(lehet hogy be is szerzek), de ezt a kis ajándék procit is letesztelem, így illik ha már kaptam :) . Maga a lap összességében nagyon tetszik, kis Kínaiak jól megépítették. Eddig úgy látom minden megy rajta rendben - hátsó IO csatik, SATA, ventivezérlés, proci SpeedStepp, stb, szóval hobbilapnak űberkirály, bár tuti hogy a B450Pro, egy közepes Zennel is lenyomja, meg a sima B450 is lenyomja. Esetleg...10c/20t procival az új gamek asszem profitálnak a félretro platformból, viszont hosszabb távon és Win11 esetén, a kiterjedtebb utasításkészlet a Zen- re billenti a mérleget.

Az 1.9GHz 2609 érdekessége az ice hő :DDD , stress alatt is kb nulla melegedés, kis hűtővel is. A Zen 1600AF- hez már kell normálisabb hűtés, pedig csak 3.5GHz allcoren hajtom, és 0.12- es, míg a Xeon 0.22- es. Utóbbi pedig kevesebb magfeszt is zabál Aida szerint, meg az összWatt is kisebb.

Új hozzászólás Aktív témák