Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77551) KROK640 válasza jokeph (#77540) üzenetére


KROK640
veterán

Az azért fura, hogy az X1000-es széria mennyire elhullott...
A 6600GT-n nem lepődök meg...
ASUS V3800TNT-ért irigyellek. Volt nekem is, sajnálom ,hogy nem lett megtartva. (3400TNTből is csak a doboza maradt meg :( )
A GeForce3-asod meg pont olyan mint az enyém, csak az enyémen legutóbb még ment a kis kék házas kereplő

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77552) DarthSun válasza jokeph (#77545) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

No, bekészleteztem, hogy ne kelljen mozognom sokáig, még 2 hét van a szabimból(valamint marad még 3 hét idénre ;] ), ennyi talán elég lesz a projectre, ha nem jön közbe semmi váratlan. Bár azért lesz más szükséges teendő is.

Mehet a retro tehát rogyásig.

Nekem mániám hogy a Win98- as gépnek DOS alatt is működnie kell, mégha ahhoz képest elvetemülten overkill is.
Megdícsérted a tesztállomásomat, ezennel VIP tag lettél :C , mivel ritka esemény, próbálom precízen tolni a retro szekeret, a dícséret ritka, inkább a kritikával jönnek, persze az is kell, nade azért...szóval érted szerintem.

NF7-S 2.0 nálam kondizásra vár. Helyette az Asus lapos Barton konfiggal szoktam flexelni. Az eddigi legerősebb AGP- s pedig a 939- es gépem, ő ennyit kapott 3DM2001- re, de még bírná feljebb is a tuningot. Bár úgy nézem hogy ez a mostani project/korai775 el fogja verni a C2Duo- val.

#77546 : Win98 telepítő CD..nálam az a Biblia, mindíg a tesztpad mellett :)

#77547 : Corsairt (meg az ADatát) sem szeretik ezek az egyszerűbb lapok, én azt tapasztaltam (hátha Nálad is az a gond). Kékhalál nem volt, de mikor másodszor visszadobott a 3DMark az asztalra, sürgősen cseréltem KingMaxra, amint már említettem is. Evvel stabil, amíg aludtam 6 órán át ment az Aida stress hiba nélkül, így a hűtés is vizsgázott, a kis Titán is elég lesz az E6600- ra is sztem. A csavaros/backplaines lefogatójával pedig optimális a leszorító-erő is, a stock trágya pöckössel ellentétben.
XP SP2- höz még ok az 512MB RAM, SP3- hoz 1GB ajánlott. Bár nálam mindegyik jól megy, spéci driverpakkos telepítőket használok, jól optimalizáltak alapból, valamint teljesen automatikusan települnek, belövik a rendszert a saját szájízemre...kényelmes is, utólag csak pár setet kell módosítanom.

re #77548 : kár hogy nem sikerült, ha stabil Win98- at összehoztál volna(nem ördöngősség, csak évek meg rutin kell hozzá), akkor Lovaggá is ütöttelek volna :D :DDD ;]

(#77550) KROK640 : persze, végeztem is a dossal, még ma megy felfele az XP. Külön vinyóra, van még korabeli gyors, hibátlan szabadon. Az E2220- hoz viszont nemigen tudod hasonlítani az eredményeket, mert ez a kis Conroe magos proci megeszi reggelire a gyors Bartonokat is, még akkor is ha olyan magasra tuningolod, amit említettél. Az E6600- as pedig kiütéssel fog győzni, az első menet első percében.
Legalábbis a @2400- on járatott Bartonom, a kanyarban nincs az E2220- höz képest.
AthlonXP- re sztem nem való a Win7, XP- t ajánlok. Win7- en pld a 3DM2001 sem hoz korrekt eredményt, amint már említettem is.

[ Szerkesztve ]

(#77553) jokeph válasza DarthSun (#77549) üzenetére


jokeph
nagyúr

Nem másoltam fel a HDD-re a telepítő CD-t. :U
Régen is ment enélkül, ha felment rendesen, utána szoktam felmásolni az egészet, hogy kéznél legyen.
Az a fura, hogy vagy 5-ször is újraindítottam, és szépen bootolt és indult.
Onnantól rogyott meg (vagy csak egybeesés) hogy rádugtam egy 20 GB-os SATA HDD-t (első körbe erre raktam a szükséges bővítéseket+illesztőket).

Az is fura, hogy nem kezelte a pendrive-ot, bár lehet csak azért, mert nincs natív USB támogatás, mármint chipset driver nélkül sanszosan itt nem megy.

Amúgy van valahol elásva egy eredeti W95 OSR2-es telepítő CD-m. ;]
Anno, mikor ezt felraktam a PII-e sgépre, volt USB. :U

#77551KROK640: kár a 3db X-esért... bár, azért még nem adtam fel, megnézem másik lapban is hátha nem szeretik egymást az Abit NF7-S 2.0-val, mert hát mit lehet tudni.
Azért, érdekes, hogy a HD 3850-ek csont nélkül indultak. :D
Meg a GF 7800 GS és az X1950 GT is - mondjuk ezt anno újonnan vettem, megvigyázott, kímélt példány, az újabb rev. GPU-val (kisebb csíkszélű gyártás, sokkal hűvösebb is), X év után saját dobozából szedtem elő ma.

6600GT: ezen nem csodálkoztam kicsit sem, pláne hogy a neves példány egy Inno3D.... hát, khm, anno idejében 10-ből minimum a fele 3 hónapon belül ment vissza garanciába. :(
A GF3 Ti 200 majd kap valami becsületes hűtést, az a gyári kereplő a 64 MB-oson se húzta sokáig (sajna az anno ment piacra, bánom azóta is).
Anno a 64 MB-sre tettünk egy nem túl szép, de annál hatásosabb hűtést: táp 8 cm-es DC ventit kapott, rögtön OC barát lett, vitte a Ti 500 órajeleit bench alatt is stabilan. :))
Asus V9550:


Nem is néztem jobban utána, ez valami FX 58xx/59xx lehet ?

A V3800 sárga nyákos, nincs segédtáp és a hűtése ugyanez csak 1 ventivel, de képet nem találtam hozzá (most nem vagyok otthon, hogy csináljak :( ).
Vagy benéztem a típusát. :F

#77552DarthSun: hajajj, kb. végtelenbe és tovább. :))

Majd nézek bele valami Kingmaxot, kell legyen belőle 256/512-es.

Tesztállomás: naná, hogy megdicsértem, sokkal szebb mint az enyém szokott lenni. :C

Kritika: hjahh, .... :((
Van kedves "ismerősőm" akit meglehet te is ismersz Fülé-n keresztül, de nem kedvelem a srácot, mert különösebb ismeret nélkül lenézett, és ekézett a semmiért - bonuszként értékelem hogy mindezt a hátam mögött tette meg - pedig az Ő s*arja után kellett dolgoznom, és az ilyen a halálom... rég láttam olyan igénytelenül összerakott konfigot. :W

Core 2 Duo és Pentium Dual Core:
Finoman szólva is agyoncsapnak minden korabeli AMD-t, nem véletlen használhatóak még ma is némi kompromiszzummal, a quad-ok meg pláne, ha meg még van kis OC is.... :DDD

Az a gazság, hogy volt anno P4-es NW és Presi CPU-s gépem is (3,0 és 2,8 GHZ), és meglepődtem hogy a kommersz irodista konfig "agyoncsapta" az 1,8 GHZ-es Conroe Celeronnal őket SC1-ben (multiplayer). Hát, khm... :Y

W98/lovaggá ütés: előbb utóbb csak összekalapálom ám.
:R
Anno is szívozott velem a W98, talán nem kedvelte a SLOT1-es BX-es lapot, nem tudom, ME-vel makulátlan volt (másokat meg az szivatott). :U

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77554) DarthSun válasza jokeph (#77553) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem másoltam fel a HDD-re a telepítő CD-t

Nagy hiba, rengeteg problémát vonz.

rádugtam egy 20 GB-os SATA HDD-t

Nem jó ötlet, főleg megfelelő driverek nélkül, esetleg ha már minden modern patch fentvan.
Pendrivehez meg kell az NUSB driver, telepítés után a sajátja aktív, mely nem kezeli a pendrivet.

Inno3D : szerencsés példányom van, 6600GT és hibátlan, szinte újnak nézett ki, mikor kaptam, ki akarták dobni.

a W98, talán nem kedvelte a SLOT1-es BX-es lapot

BX- en a leginkább probléma mentes, azt nagyon kedveli a 98.

De hogy magamat idézzem, necsak kritika legyen(bár inkább helpek a fentiek), tőlem meg amiatt megy a dícséret, mert kitartó vagy :
"előbb utóbb csak összekalapálom ám" :C :R , sokan hamar feladják.

(#77555) quailstorm válasza DarthSun (#77554) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Legutóbb követtem a leírásodat a NUSB résszel bezárólag. Ehhez szedtem le USA Win98SE lemezképet betaarchive-ról. A céleszköz pedig SD to IDE volt, 32GB-os class10-es.
Ennyire problémamentesen és gyorsan még AMD K6-2-re nem telepítettem Win98-at.

Amúgy itt is lett egy érdekes hiba. Ez egy Asus P5A-B lap. PS/2 optikai egér volt benne, egyszer csak elszállt, azóta semmi. COM porton szintén semmi. Eszközkezelőben sárga felkiáltójel a PS/2-n, hogy nem jól működik. Azóta USB egeret használok.

Ez olyan hardverhiba lesz, amit esélytelen megjavítani?

(#77556) DarthSun válasza quailstorm (#77555) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

A hsz első fele dícséret legalábbis annak veszem :) :R

A második :
Huhh,
PS2 optikai egér elszállt :U . Hát gondolom akkor előtte jól működött. A P5A-B- n asszem az USB kiosztás spec(bár a fotómon nem kivehető full), ha tehát a PS2 szállt el, az valszeg nem bekötési hiba (tüskekiosztás), főleg ha előtte sokáig rendben volt. Hozzájön a COM port hiba, nemtom hogy összefügghet-e ?
Az USB egér ezen lapnál Win alatt ok, az a gond, ha dost is használsz, ott nem megy, csak a PS2 vagy a soros.

Megjavítani : ha más minden ok szoftveresen, akkor valami hardveres hiba lehet - tipp
Itt meg nemtudom sajna hogy van-e esély a javításra. Hardveresen a kondi-csere, alaplapi vezetéksérülés, FET csere, RTC betáp vésés, forrasztás - ennyi a gyakorlatom. Tehát sajnos nem tudom mi sérült, és az javítható-e :U

(#77557) quailstorm válasza DarthSun (#77556) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A gép kb. 5 évig nem volt üzemben. Rövid ideig ment az optikai PS/2 egérrel, azóta semmi...
A PS/2 csatlakozója ilyen mindenegyben pin header, nem lehet fordítva bekötni, meg nem is ért hozzá senki sem.

Most nem szedtem szét tüzetesen megvizsgálni, mert a 3dfx tesztelése volt az elsődleges, de amúgy igen, ez lenne jelenleg a DOS és alap Windows gépem. Szóval ha nagy gáz van, akkor alaplapcsere lesz a vége. :(

(#77558) gban válasza quailstorm (#77555) üzenetére


gban
Közösségépítő

Hiba: ha csak a ps2 szállt volna el, azt mondanám, nagy az esély hogy a mögötte lévő biztosíték szállt el.
Így már nem vagyok biztos benne, így inkább a vezérlésére tippelnék, de a biztosítékokra mérj rá biztos ami biztos.
Mindkettő soros halott lett? Előtte próbáltad és mentek?

Postázást nem vállalok.

(#77559) KROK640 válasza jokeph (#77545) üzenetére


KROK640
veterán

Akkor ez Barton proci (2083MHZ), mert volt Tbred B-ből is 2800+, de az 2250MHZ-en.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77560) quailstorm válasza gban (#77558) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Sorost nem tudom, hogy mentek-e, nem használtam, illetve az egereket se kettős teszteltem még. A héten megejtem.
PS/2-be bedugott egér nem kap áramot.

(#77561) gban válasza quailstorm (#77560) üzenetére


gban
Közösségépítő

Soros ha nem megy akkor simán lehet hogy nem megfelelő verziójú kivezetést dugtál rá.
Tudod, van az egyenes meg a cikk-cakk bekötésű.

Postázást nem vállalok.

(#77562) quailstorm válasza gban (#77561) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Előfordulhat, bár annyi kieg, hogy ezt nem én raktam össze. Készen vettem sok éve, valószínűleg utoljára a 90-es évek végén volt szétszedve teljesen. Én csak raktam még bele RAM-ot, cseréltem hangkártyát, meg még az SD IDE-t most. (meg cseréltem elemet)

[ Szerkesztve ]

(#77563) KROK640 válasza DarthSun (#77552) üzenetére


KROK640
veterán

Igazából arra lennék kiváncsi, hogy mekkora eltérést jelentettek a "kis" E szériák az Athlon XPkhez képest, mert annak idején leginkább csak E6000-esekhez tudtam hasonlítani. Az E6400 2133MHZ VS Athlon XP 2669MHZ-nél meg reggeli volt, az E6400 a végén még a fogát is kipiszkálta az Athlon XP lábacskáival...

Az E2220-as projected egyébként az E2140-esemhez képest lenne érdekes, pláne, hogy az is egy durván tuningos proci. Csak sajna nincs hozzá alaplapom :( (GigabyteGA-P35-DS3L (rev. 2.0) lap kéne hozzá leginkább) és ha jól emlékszem DDR2-es RAMom sincs egyáltalán, VGAból is egy abszolút korhűtlen HD6850-et tudnék beledobni... ejj és rendes tápom sincs hozzá, HDD is az Athlon XP-s projectből jönne szerintem, szóval ez majd egy kövi lépcső lesz.
Nyáron mikor Czo erre járt, akkor gondoltam összedobhatnánk, de kiderült, hogy neki sincs hozzá lapja, pedig ezért akkor szétberheltem volna az amúgyis félkész Athlon XP-s rendszert.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77564) DarthSun válasza gban (#77561) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

+1

(#77562) quailstorm : attól még előfordulhat hogy a soros portra nem megfelelő kivezetést tettek (egyenes, cikk-cakk, ahogy Gban is említette), tudom mert anno akkoriban számtechben melóztam másodállásban, és sokszor visszaköszönt ez a probléma.

(#77565) jokeph válasza KROK640 (#77559) üzenetére


jokeph
nagyúr

Lekapom majd a hűtőt, azt megolvasom a címkét, az a tuti. :))

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77566) DarthSun válasza KROK640 (#77563) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Már kezdek full órajelen működni(éjszakai típus vagyok), mindjárt indítom is az XP SP3 telepítést, és fullra lemérem a konfigot, aztán lesz is viszonyítási pontod :)
Most penről, asszem a 775- ös gép már lazán telepít USB- ről XP- t. Már korábban készítettem a driverpakkosról penes telepítőt, kb negyed idő alatt felröppen, mint optikáról...

(#77567) KROK640 válasza jokeph (#77553) üzenetére


KROK640
veterán

Majd úgyis jelented mi lett a 3db X-es kártyával. De igen, hasonlóra gondoltam, hogy nem szeretik a lapot valamiért.
(nekem a HD6850 van a saját dobozába szépen visszacsomagolva).

6600GT : Na még Inno is? iszonyatos módon potyogtak azok a kártyák, szinte nem volt ami megélte az 1 éves kort, egy idő után már nem is 6600GT-k jöttek vissza garba, hanem 7600-as GS-esek asszem helyette. Akkoriban számtech boltban dolgoztam és alig akadt nap, hogy ne lett volna belőle visszahozott példány.

GeF3 : De fura ez ... mert nekem még mindig ment legutóbb a gyári kereplő, pedig már akkor is személyiigazolványa lehetett volna a kártyának. (igaz, nem folyamatos használat, hiszen 2007 júniusa óta csak alkalmilag volt használva). Egyébként OC barátak voltak ezek, ugye az enyém is simán ment Ti500 órajelein felül is...
Asus V9550 : Az valami FX5900 ha jól tudom.

V3800 : az TNT2, pontosan tudom milyen, mivel nekem is volt :D Sajnáltam h anno eladtam.

Igen, a Conroe CPUknál látszott igazán először a "nem számít az órajel" metódus. 1800-2000-en agyonverték a 3GHZ+ -os P4-eket.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77568) KROK640 válasza jokeph (#77565) üzenetére


KROK640
veterán

Szeretettel várom ... :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77569) KROK640 válasza DarthSun (#77566) üzenetére


KROK640
veterán

"Már kezdek full órajelen működni(éjszakai típus vagyok)"
Alapvetően én is, de munka mellett ezt nem nagyon lehet megtenni. (bár most épp táppénzen vagyok :( ha jobban leszek, lehet h haladok valamit, de momentán mozdulni sincs kedvem a nagy gép mellől, persze a kedvenc topicomat meg nem hanyagolom el :) )
Viszonyítási pontom már lesz, csak az legyen amit viszonyítok hozzá, rendben. Van némi elakadásom, max ha nem boldogulok, majd beröffentem ide...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77570) jokeph válasza DarthSun (#77566) üzenetére


jokeph
nagyúr

Én is USB-ről nyomtam fel az XP SP3-at az Asrock 4 core dual SATA-ra. :K

#77567KROK640: igen, kapnak még egy esélyt.
Vicces, az összes GF2/4 MX-en olyan kis ótvar kereplő van, mégis megy az összes, hangosak, de mennek. ;]
V9550: remélem driverezve se pusztul majd, az FX5xxx anno kimaradt nálam, látva a harmatos a széria gyalázatos teljesítményét, ez alól talán a csúcs FX-ek voltak kivételek, de azok meg aranyáron voltak, GF3 Ti 200 volt sokáig, majd átmenetileg egy 4 Ti 4200 utána pedig már 6600GT (MSI NX - jóféle volt, sajna ez is ment piacra).

#77563KROK640: nem ígérek semmit, de van valahol elásva egy GA-P35C-DS3R lapom, amit nem tartok meg, felajánlom a projektre egy előzetes tesztelés után nagyon szívesen.
Az általam ismert hibája a következő: DDR2-es ramokkal meg sem nyikkant (mintha dög lenne a DDR2-t vezérlő rész), viszont DDR3-asal ment - BIOS-ig teszteltem anno, ha érdekel, újra előkeresem. :U

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77571) DarthSun válasza DarthSun (#77566) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

3db tökegyforma 80GB Maxtorom maradt még szabadon, tiszta vinyó-milliomos vagyok. Találomra az egyiket be is fogtam :

Brutál szép állapotban kerültek hozzám, nem is törölgettem le, minimális kosz/por van rajta.

USB boot : error ocurred reading, vagy mi a túró üzenet, nem is foglalkoztam vele, elindítottam optikáról, megy a telepítés.
Azért kemény, a Win98 250GB vinyón van, az XP meg 80- ason lesz :DDD

Figyelem, fontos ! - a Win98 tehát a PMaster vinyón van, azt most lehúztam. A kábel PSlave dugójára tettem a Maxtort. Amiatt lényeges, mivel azt szeretném hogy önállóan is működjenek. Így BIOS- ból vagy POST F11- el válthatok az oprenszerek között. Ha a telepítés idejére fenthagyom a W98- as HDD- t, akkor arra készít bootválasztót az XP, ami van akinek kényelmes, nekem bosszantó, mert ha lehúzom a C: - t, akkor a D: sem indul. Érdemes tehát belegondolni telepítés előtt, hogy mi a végleges tervünk vinyókezelés szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#77572) KROK640 válasza jokeph (#77570) üzenetére


KROK640
veterán

GF2/4 MX-en mindegyiken kicsi volt, de nagyon szerettem a 2-est a maga idejében , a 4 MX már megkésett volt, akinek lehetett inkébb GeF3-at javasoltam, persze sokan mentek a fejük után, egy időben nagyon sok MX420, MX440 volt ismerősi körben kifejezetten játékra...
Ennél Pitta haverom volt csak durvább aki előbb egy MX420-ba ruházott be, majd mikor rájött, hogy nem lesz jó, (667@1000MHZ PIII vagy Celeron nem emlékszem már pontosan) akkor vett egy MX460-ast. MX460 árából (valami drágább, minőségi kivitel volt, nagy arany színű hűtővel a közepén, egy halom CDnyi extrával) tudott volna venni egy Ti4200-at 128MB-osban.

DDR3-al??? :Y
Ezek az E2/4/6000-es CPU-k mentek DDR3-al is? :Y
(amúgy ha igen, és a lap is menne, az külön jó lenne, mert egy nagy marék hibátlanra tesztelt DDR3-as RAMOM van :D )
A felajánlást meg köszönöm :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77573) KROK640 válasza DarthSun (#77571) üzenetére


KROK640
veterán

Uh, nekem is ilyen winyóim voltak, egyeszerre kettő a gépben (igaz akkor mikor még 30 ezer volt darabja) :D
Később volt egy harmadik, de akkor már ilyenből 2db 120-as volt a gépben.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77574) KROK640 válasza DarthSun (#77571) üzenetére


KROK640
veterán

Most nézem , a tied még kései, 2003 dec 23, az enyémek 2003 január/februáriak voltak.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77575) DarthSun válasza KROK640 (#77574) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Van még kettő, majd megnézem a dátumukat, lehet hogy különböző a gyártási idő. Csak székre kellett állnom, mert a dupla magas szekrényen vannak, az eredeti hungarocell tartóban(asszem 6- os pakkot kaptam), és a 181 centimmel sem értem el a padlóról.
De azért nem semmi memóriád van, hogy így emléxel a dátumokra. Én már az utcában lakók neveit is felejtem, mivel itthon-ülő típus vagyok :B

(#77576) jokeph válasza KROK640 (#77572) üzenetére


jokeph
nagyúr

Cimbora vett anno GF4 MX 480-at. Horror áron. :D
Mondom, há' ezzel meg mit vadítasz itten ?
Mondja, há' 128 MB Vram, meg 128 bites meg volt hozzá szintén egy szekérderék cucc, az alaplapomnak is (Asus P4PE - i845) kisebb volt anno a doboza. ;]
És akkor mostan aztán majd mene ám az összes game max graffal, 1024*768-ban...

Mondom neki, és ez biztos ?
Nem volt rossz VGA (talán Point Of View lehetett), csak akkor jött a pofára esés, amikor kellett volna a game-nek olyan pixel/vertex shader, amit nem tudott az MX... merthogy elvileg a 460 és a 480 is gyakorlatilag egy feltupírozott 440-es. :U

Mondom, a kéz alatt vett 64 MB-os GF3 Ti 200-at bizti nem adnám érte... átdobtuk a gépébe, és rögtön indult minden game... :))

s775: miért ne menne, a lapnak kell támogatni a kérdéses CPU-t pusztán, a CPU-nak semmi köze az IMC-hez, az itt még a lap része (északi hídban).

AM2+: ezekben a lapokban meg azt szerettem, hogy AMD-nél már K8 óta az IMC a CPU-ba költözött, és mennek benne az AM3-as CPU-k is, DDR2 mellett. :P
Sok akkori AMD CPU-ban "dupla" IMC van, kezeli a DDR2-es és DDR3-as ramokat is, amilyen lapba kerül, unicum megoldás, pl.:Athlon II X2 240 (K10-Regor) - ez simám ment az AM2+-os Asus M3A78-EM lapba DDR2-es ramokkal, meg az Asus M4A79T-Deluxe-ban is DDR3-as ramokkal, Athlon II X3 455 (K10-Rana) és Opteron 1381 (K10-Suzuka) detto. :DD

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77577) DarthSun válasza jokeph (#77576) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem dupla az IMC, csak 1 IMC/két csatorna/4bank, mely felismeri a DDR2/3- at is. Azért jó hogy a CPU- ba költözött, mert a HD DDR2- őt is lehet használni - kommersz kínait, vagy a Samu is kiadott ilyeneket. Nekem az utóbbi van AM2+ - ban - 1-2 foglalat = HD, 3-4- be már csak SD mehet, így 12GB a max.. AM3- ban meg már alapból mennek a 4GB- os modulok 4x4 kiosztásban is. AM3+ - ban jött hogy a 8GB- os modulokat is kezeli, legalábbis az FX CPU, Phenom-II nemtom, azt nem próbáltam.

(#77578) KROK640 válasza DarthSun (#77575) üzenetére


KROK640
veterán

Jajj, ilyen külön HDD tartó hungarocell pack. :D olyat sokat láttam a boltban, imádtam őket, nagyon praktikus volt, és szemet gyönyörködtető, amint a zsír új HDD-k sorakoztak benne :D
Én sem vagyok sokkal magasabb annál, de legalább örülj neki, hogy nem vagy olyan mint barátnőm, akinek már egy székre állva is tériszonya van xD :(

memória : köszönöm :) 16GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ... :D
Komolyabbra fordítva a szót, persze, ha ismerőseim mondanak általam is átélt eseményt akkor megtudom mondani minimum is hónapra pontosan, hogy mikor volt. Nekem ebben nincs semmi ördöngösség... 1996 okt 17 óta így működik az agyam.
Egy másik topicban azon lepődtek meg, hogy bevásárláskor megyek, ledobálok a polcról mindent a bevásárló kosárba, ami kell, és pontosan tudom, hogy mi és hány ftnyi áru van a kosárban, sőt közben kiszerelések között is tudok dönteni ár/érték arányban, illetve fejben tudom, hogy milyen címletek és aprók lesznek a legközelebb a végösszeghez vagyis mit kell kikészítenem. (én meg azon, hogy ez nem evidens) De ez sem bonyolult, simán építesz egy "memória palotát" rosszabb esetben. Ezekután nem is említem, hogy szabadidőmben nyelveket tanulok, és már (részben utazásaimnak köszönhetően) mennyin megtudok szólalni... (keveset beszélek azért társalgási szinten)
Amúgy ha már itt tartunk a topciban korábban (E6600 CPU kapcsán) említett Bélának is van "szuper képessége" : neki nincs szüksége számológépre még tőlem is gyorsabban/jobban számol, oszt és szoroz fejben, de ami durva még : mondasz neki egy dátumot, megmondja milyen napra esett, illetve, hogy az adott év szökőév volt-e vagy sem. Fogalmam sincs, hogy hogy csinálja. (Gondolom ez is valami memóriapalota féle dolog lehet)
Sőt, ismerek egy lányt, V-t, aki elképesztően gyorsan olvas, és mégis fejből tudja mit melyik oldalon mit olvasott, ráadásul elképesztően jól is rajzol, akár emlékezetből is.
Meg egy másik lányt is, aki vagy 8 nyelven beszél, és szintén elképesztően rajzol... Szóval az én memóriám nem is olyan nagy szám :D :(

Én meg pont inkább a menőkés típus vagyok

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77579) jokeph válasza DarthSun (#77577) üzenetére


jokeph
nagyúr

Igen-igen, ezért is írtam a dupla-t idézőjelben. :D
Mivelhogy nem tudtam ilyen szépen levezetni. :R

HD DDR2: karaj cucc, nagyon mennek vele, és occsó'.
Sajna csak AMD-vel megyen, a korabeli Intelek nem kezelik. :(

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77580) DarthSun válasza KROK640 (#77578) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Diplomád van ? Egyetemre kell menned ilyen memóriával, aztán meg doktori. Relativitáselméletnek mennyi megoldását tudod levezetni ?, nem fontos fejben, papíron is engedélyezett :D

(#77581) DarthSun válasza jokeph (#77579) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Ja-ja, mert a korai Intelekben még nem volt az IMC a CPU- ban, ezt az AMD lépte meg először.

(#77582) KROK640 válasza DarthSun (#77580) üzenetére


KROK640
veterán

Oh, nem olyan durva az, hogy rögtön fizikusnak meg rakétatudósnak adj el :D (igen, jártam egyetemre)
Szerintem a relativitás elméletnél sokkal fontosabb, hogy hány Athlon XP-ről mondom meg, hogy mit is megyen? :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77583) envagyok


envagyok
veterán

Mi ez a regamex hiszti?
Szegény bacsist pocskondiázzák facebookon a fülei találkozó miatt sérelmezve hogy a "csupa roncs" pc-s kiállítását bemutatták a tv-be, míg a szerintük sokkal színvonalasabb regamexet nem.
Egyáltalán hallott erről valaki?
Ki csinálja azt?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#77584) DarthSun válasza KROK640 (#77582) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

A bigbang standard modell egyesítése a kvantumgravitációval a kulcs - jelenleg

Nincs fizikailag igazán jó modellünk a világegyetem első 10−33 másodpercére, az azelőtti időre, amelyre a nagy egyesítés elmélete egy fázisátmenetet jósol. Az „első pillanatra” Einstein gravitációelmélete gravitációs szingularitást jósol. A paradoxon feloldásához a kvantumgravitáció még nem létező elmélete szükséges. A világegyetem történetének e korai szakaszának fizikai leírása egyike a fizika megoldatlan problémáinak.

Ha ezt nem tudjuk megoldani, nem tudunk téridő manipulációkat sem. Itt ragadunk egy haldokló bolygón. Tehát nem lesz AthlonXP sem...

(#77585) DarthSun válasza envagyok (#77583) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Én nem hallottam róla. A kiállításon sem voltam(talán jövőre megyek), be vagyok zárkózva itthon. Gőzöm sincs mi a pálya, esetleg tipp, hogy valaki(k) megirigyelték Bacsis sikereit, és ilyen módszerekkel próbálják lehúzni.
Fácsén sem vagyok regelve...

(#77586) DarthSun válasza DarthSun (#77571) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

XP felment rendben. A driverpakk a 8.9- es Catalystot tette fel, ez kapásból lefagyott a 3DM2001- el. Felülírtam a 6.2- vel(mivel 98 alatt is avval teszteltem), evvel lefut a 2001, de kisebb a pont, mint 98 alatt...hát ez még egy kis meditálást igényel. Variálok majd, meglátjuk...

(#77587) Fred23 válasza KROK640 (#77572) üzenetére


Fred23
nagyúr

Szintén így álltam hozzá, a GF2 MX400-akat szerettem, a GF4 MX440-eket pedig inkább csak tiszteltem, mert jók voltak, de már korszerűtlenek. Mikor kijöttek, és pláne mikor már a 8x-os AGP-s változatok, mindenkinek inkább a 9000/9000Pro-t javasoltam a DX8 miatt. Mondjuk ekkor még pont ki lehetett bírni DX8 nélkül is, de pár játék már használt is DX8-as shadereket, és az volt a jövő.
Azt hiszem, talán a 2001-es AvP2 volt az első saját -nem benchmark- élményem az új technológiával: GF2 MX400-zal nem csillogott az alien-ek feje, Radeon 9000-rel meg igen.

Ja, és 3 db 6600 GT-m van, mind hibátlan. :D

[ Szerkesztve ]

(#77588) KROK640 válasza DarthSun (#77584) üzenetére


KROK640
veterán

Ez gyorsan fejlődik, nem rég még olyan dolgok sem voltak mint pl a Higgs Bozon.
De, ha ebben a témában érdeklődsz, akkor inkább öcsémet kellene keresned, ő ugyanis elméleti fizikus, és mellesleg reaktor technikában érdekelt.

"Ha ezt nem tudjuk megoldani, nem tudunk téridő manipulációkat sem. Itt ragadunk egy haldokló bolygón. Tehát nem lesz AthlonXP sem..." - ez maximum korreláció több szempontból is. Már az első modat is, a másodikat ha tényként kezeljük, még Athlon XP-t akkor is vihetünk magunkkal az űrbe.

Na, tegnap este meddig ment a tesztelés?

#77583 envagyok : nem is hallottam erről a regamexről. Bacsisnál meg nem voltam, pedig elakartam vinni egy gépet is, de aztán másképp alakult, úgyhogy nem mentem végül. Regamex nevéből valami gamer kiállítás, retro gamek, pár éve Debercenben volt, régi konzolokon meg C64-en leehtt játszani, nem volt túl nagy durranás.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77589) KROK640 válasza DarthSun (#77586) üzenetére


KROK640
veterán

Nem ismerem ugyan a driverek dátumját, de volt egy balhé kb a 9800-asokkal egy időben, hogy mindkét VGA gyártó driverei felfelé csaltak 3D Markban. Aztán kellett ezt javítani, és az újabb driverek már kevesebb pontokat hoztak.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77590) KROK640 válasza Fred23 (#77587) üzenetére


KROK640
veterán

Nekem szinte napra pontosan 2 hónapig volt GeF2 MX400-asom (64MB ASUS V7100). Aztán lehetőségem adódott némi ráfizetéssel átállni GeF3Ti200 @ 500 128MB-ra. (igazából most is simán odaadnám +20 ezer ft-al együtt a GTX950-esemet egy RTX2080 -ért vagy egy GTX1080-ért is. Mert ez akkoriban kb olyan volt... ), és a sebesség mellet a DX8 miatt is inkább "előre menekültem".

Annak idején az húzott fel hogy a 4-es szériában a kicsi modellek nem átcimkézett feljavított 3-asok voltak, vagy butított GeF-esek (de voltak ezek is, lásd Ti4400 és Ti4200) hanem gyakorlatilag GeF2-esek. Ma már látom benne a logikát ami nagyon is megvolt : nyilván rengeteg GeF2 maradt a gyártók nyakán, amit a GeF4-esek és a(z öregedő közel 1 éves) GeForce 3-asok árnyékában már igencsak nehéz lett volna eladni, több mint 1,5 éves kártyaként. Mindeztek mellett ugyanakkor még játszható volt velük a legtöbb játék, pláne, hogy amennyire emlékszem a 420 kivételével (annak volt valami komoly defektje, talán h SD RAMos volt DDR helyett?) mindegyik emelt órajelű volt az MX400-hoz képest.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77591) DarthSun válasza KROK640 (#77588) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Mégtöbb lóvét, energiát, munkaerőt kéne a tudományos kutatásokra átcsoportosítani. Ha elméleti fizikus, akkor elég magas lehet az IQ- ja.

Nem sokat teszteltem, majd ma pótolom.

#77589 : emlékszem, de az időintervallumot már nemtom én sem. Asszem hogy csak a látószögbe eső képet renderelték, a többit kihagyták, amiatt volt gyorsabb. Nemcsak az nVidia csinált ilyen csalást ?, a Radeon is benne volt ?

(#77592) Czo válasza KROK640 (#77590) üzenetére


Czo
őstag

A Gef 4 MX-ek nem beragadt Gef2GTS/MX-ek voltak (friss tervezesek, javitott gyartastechonologia). Volt johany feature, amit nem tudott pl a egyik korabbi modell sem, csak a Gef4MX, pont ugy, ahogyan voltak featureok, amiket a Gef2MX tudott, de se a GeForce 265 se a GeForce 2 GTS nem. Pl. sem a Gef256 sem a Gef2GTS nem rendelkezett tobb CRCTC-vel, igy csak 1 megjelenitot tudott meghajtani. Marmint, fizikailag volt amire dughattal tobbet, de azokon kozos tartalom volt csak megjelenitheto. Az 2MX mar rendelkezett 2 db CRTC-vel, igy a ketto kimeneten lehetett eltero tartalom. Tehat hasznalhattad a monitort minden masra, amig a masik a TV-re dugva filmet nezett (ilyet pl sokszor csinaltam anno). A Gef4MX megtartotta a korabbi kargtya ketto CRTC-jet es kapott egy video dekoder enginet, ami csak a kovetkezo generacioban (tehat az Fx szeriaban) kerult be mindenhova. Ez az engine pl. hardveresen tudta deinterlacelni a videotartalmat, de a teljes MPEG2 dekodolast is meg tudta csinalni. Ezt pl videofal epitesekor hasznaltuk ki, mert igy egy gagyi Celeronnal, es 4-5 darab 2 VGA dugos PCI-os MX kartyaval tudtal produkalni 8-10 monitorbol allo monitorfalat, amin videot jatszottal le. Gef4-Ti-vel vagy Gef3/2 kartyakkal ehhez dupla Xeonos konstrukcio kellett, ami 3-4x novelte a konfiguracio arat.

(#77593) frescho válasza envagyok (#77583) üzenetére


frescho
addikt

Egy embernek voltak kifogásai. A ReGamexhez képest szakmaiatlan a BRSZK. Ez igaz, de nem is volt cél tudományos előadás, vagy bármi hasonló. mind a kettőnek megvan a helye, szerintem fölösleges ezen pörögni bármelyik irányból. A lényeg, hogy szeressük ezeket a gépeket.

https://frescho.hu

(#77594) jokeph válasza frescho (#77593) üzenetére


jokeph
nagyúr

:C :K

#77586DarthSun: W98SE, fejlemények...

Sokadik ram csere után végül egy 512 MB-os DDR2-es Infineon lett a befutó, az eddig teljesen kékhalálozó W98SE hibátlanul fut. :D
Loew patch sikeresen aktiválva, de a ramot egyelőre hagyom benne.
SP3-nak nekiálltam, valamit csinál a háttérben... ez mennyi ideig tarthat, ha mindent is kiválasztottam ? :U

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77595) KROK640 válasza DarthSun (#77591) üzenetére


KROK640
veterán

"Mégtöbb lóvét, energiát, munkaerőt kéne a tudományos kutatásokra átcsoportosítani." ahogy mondod.

Először az NVidia bukott le vele, és annak hatására, vagy attól függetlenül csinált az ATI is, a két lebukás nagyon közel volt egymáshoz. Aztán sosem derült ki, hogy azért csalt az NVidia mert az Ati is (mindenesetre ők dobták fel az NVidiát) vagy az Ati is csalt, és az NVidia után nekik is a driverekire néztek?
(de szerintem valahol az állhat a legközelebb az igazsághoz, hogy az Ati kiszúrta csalást, megcsinálták ők is a csalós drivereket, majd bedobták az NVidiát a "vízbe", az meg magával rántotta őket)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77596) KROK640 válasza Czo (#77592) üzenetére


KROK640
veterán

Szóval akkor, ha jól értem képernyő megjelenítésben, és "lerendelerelt" tartalomban (tehát akkoriban leginkább film) jobb volt sokkal mint akár a csúcs 4800Ti is ...
Én végig azt hittem, hogy ezek az MX440 és 460 (talán mintha létezett volna 480 is... vagy nem?) csak órajelben tértek el az MX400-aktól, illetve, hogy a 420-ason SD RAM volt DDR helyett.
Olyan jó lenne valahol GeF2MX400 és GeF4MX-ekről olvasni tüzetesebben (akár itt ha van kedved írni), de linknek is örülök, vagy akár PC Guru lapszám megnevezésnek is örülök, és megkeresem. Ez úgy mindenkire vonatkozik. (Sajna a kezdeti google kereséseim nemigazán adtak értékelhető találatokat).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#77597) jokeph


jokeph
nagyúr

#77586DarthSun: mit csinálok vajon rosszul ?
Komponens választás után egy INFEX nevü ablak fut (háttérben), ami a feladatkezelő szerint nem válaszol... :F

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#77598) DarthSun válasza jokeph (#77594) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Príma :C
UOSP telepítésnél pár menüpontot ki szoktam hagyni. Ettől függetlenül tovább tart mint a 98 telepítése.

#77597 : nemtom, lehet bejelöltél olyat, melyet én nem szoktam :U . Asszem majd az UOSP- t is részleteznem kell, mit érdemes kipipálni, hogyan javasolt telepíteni.

(#77599) nakos1212 válasza jokeph (#77597) üzenetére


nakos1212
senior tag

Jól csinálsz mindent, sok opciót jelöltél be és fut az, de várni kell türelmesen.

(#77600) jokeph válasza DarthSun (#77598) üzenetére


jokeph
nagyúr

Visszaraktam a 2*1 GB ramot, gond nélkül indul vele a patchelt W98SE.
Legalább ez működik.
Ahogy néztem, ALC 888 az nem fog menni (HDAUDIO), remélem találok olyan VIA chipset drivert ami fel is megy és jó is lesz, mert alapból ehhez a laphoz W2000 az alja.

#77599nakos1212: ennyire lassú nem lehet... most csak a DX9-et választottam be, 10 perc után is ugyanaz... semmi. :(

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.