Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #64826 üzenetére

Hát én nem emlékszem, hogy mikor kezdtek el SD slotokat rakni a gépre, de 98 december tényleg nagyon késeinek tűnik, főleg ha figyelenmbe veszem azt, hogy 1999 májusában lett meg a 366-os Celeronom amiben már 64MB SD RAM volt.
    Nem néztem annyira utána, meg nagyon régen láttam már ilyen procit, de melékeztem, hogy jócskán elmarad a 166-tól az órajele. És nyilván a + rendszerrel együtt (emlékszem mennyire sokan felháborodtak mikor azt bevezették, köztük én is) marketing okai voltak, különben az akkor tényleg csak az órajelet néző emberkék (vevők nagyrésze) nem vették volna.
    Nem csak a Barton volt ott jó, hanem a Tbred B is, ha nem is mindenhol de általában játékok alatt biztosan behozta azt a procit aminek az ellenfelének szánták (pl a 2200+ egy 2200MHZ-es Pentium 4-et) ráadásul eléggé jól tuningolható darabok voltak, és Celeron árban mentek vagy minimálisan drágábban (+1000ft) mikö9zben P4 teljesítményt adtak.
    Nekem az is tetszett h egy idő után nem volt Duron, hanem úgy volt szegmentálva a piac, hogy az alacsonyabb órajelű régebbi modellek voltak az olcsóbbak, meg az alsóbb kategória, az újabbak, magasabbak meg a felsőbb. így nem volt oyan h már gyártásakor is szarnak számító proci, mint pl a Celeron.

Az már leginkább az én személyes élményem, hogy volt egy 1466-osom amit a megvétele után pár nappal feltoltam 2600+-ra (12 ezerért vettem a procit, és a 2600+-os volt akkor 72000ft), majd 2200MHZ-en 2800+-al, egy darabig még alternatívája sem volt. (osztálytársam pont akkoriban vett gyároi 2600+-ot, és hát megette a sárga irigység, hogy hatod áron megoldottam ugyanezt). Nem mellesleg elég sok jól húzható 1700+-al találkoztam, az enyém is kései pályafutásá során már 2669MHZ-en működött napi használatra. (ami egyébként PRben megfelelt volna vagy 3600+-nak)

Új hozzászólás Aktív témák